100% plantaardige drank van amandelen

Wie op vakantie is geweest in Sicilië kent het vast wel; ‘Latte di Mandorla’.

De heerlijke plantaardige amandeldrank, gemaakt van Zuid-Europese amandelen, die je daar in ieder barretje kan bestellen. Men noemt het daar ook wel een fluweel zacht lekkernij. Amandelmelk is, naast sojamelk en rijstemelk, een goed alternatief op koemelk.

Gezond en heel lekker

De amandeldrank is 100% plantaardig en dus zuivelvrij. De drank wordt gezoet met natuurlijke agave siroop en kent geen lactose en cholesterol. De milde drank is gemaakt van Zuid-Europese amandelen die arm zijn aan verzadigde vetten maar rijk aan mineralen. De amandeldrank is tevens glutenvrij. Het drankje dankt haar populariteit mede aan de frisse en milde romige smaak waardoor het tevens een prima alternatief is voor mensen die allergisch zijn voor melkproducten.

Veelzijdigheid van amandelmelk

Je kunt op verschillende manieren genieten van de amandeldrank. Het kan koud en warm gedronken worden, zowel als ontbijt, in de koffie of als lekker fris en zoet tussendoortje. Vanwege het gezonde en natuurlijke karakter en de relatief weinig calorieën, past het perfect bij de Natural Lifestyle!

Maar voor de echte fijnproevers is de amandeldrank een verrassende smaakmaker in de keuken voor desserts en gerechten zoals Panna Cotta van amandel en citroen gras, aardbeien en limoen of in de Thaise curry met tofureepjes, poesta en amandeldrank.

Panna cotta van amandel en citroengras, aardbeien en limoen

Benodigdheden voor 6 personen

  • 1/2 liter Provamel Amandel Drink
  • 2,5 dl Provamel cuisine
  • 6 gram Agar-Agar
  • 100 gram suiker
  • 1 stengel citroengras
  • 500 gram aardbeien
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  • 1 bosje munt

Bereidingswijze

Kook de Amandel Drink, Provamel cuisine, 100 gram suiker en de citroengrasstengel op. Voeg de Agar-Agar toe en laat even goed doorkoken. Laat dit mengsel nu ongeveer een half uur staan en zeef het dan door. Schenk dit in een cocktailglas en laat opstijven in de koelkast. Halveer de aardbeien en meng deze voorzichtig met de bloemsuiker. Rasp de schil van de limoen erover en voeg ook het sap van deze limoen toe. Meng alles onder elkaar en snij nog een beetje verse munt eronder. Als de panna cotta is opgesteven lepel je de aardbeien erop en werk af met een takje munt.

Variatie tip

  • Afhankelijk van het seizoen kun je hier alle soorten fruit gebruiken.
  • Eventueel ook mogelijk in een kommetje of een diep bord.