100% natuurlijke parfum van Pacifica
Cosmetica en Huidverjonging
Eva van Zeeland
Cosmetica en Huidverjonging
08/30/2013
2 min
61

100% natuurlijke parfum van Pacifica

08/30/2013
2 min
61

Ik ben dol op parfum. Het liefst subtiel en friszoet. Jarenlang deed ik elke dag parfum op. Tot ik me ging verdiepen in gezond eten en leven en daar hoort ook cosmetica en parfum bij. Het idee van al die gifstoffen op mijn huid vond ik toch niet zo prettig en dat resulteerde er in dat ik nog maar zelden parfum gebruikte. Tot ik ontdekte dat er ook parfums bestaan zonder gifstoffen, gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten!

Ik kwam uit bij de parfums van Pacifica. Omdat deze betaalbaar zijn, geweldige namen hebben die doen denken aan tropische oorden en er ook nog eens geweldig uit zien. Ik bestelde de roll on ‘Indian coconut nectar’ en de solid ‘Malibu lemon blossom’ en toen bleek dat ze ook nog eens heerlijk ruiken!

California Star Jasmin

Ik mocht van LieverNatuurlijk.nl de solid ‘California Star Jasmin’ uitproberen. Een solid is een soort wax die je op je huid smeert. De geur wordt als volgt beschreven op de site:

“Zorgeloos, dromerig en onweerstaanbaar. Sterjasmijn, zonnige mandarijn en tangerine en een weelderig palet van lichte houttonen, denk aan de zee en aangespoeld wrakhout…”

Dat klinkt toch heerlijk!? Ik ben gelijk in gedachten terug op het strand van Maleisië…

De ingrediënten bestaan uit 100% natuurlijke biologische wax van kokosnoot en (non GMO) soja, en een combinatie van natuurlijke, veelal biologische, essentiële oliën.

De solid parfum in de test

Het is een klein doosje waar een schattig klein blikje inzit. Er zit 10 gram in. Als ik het blikje open, doet de geur die vrijkomt me denken aan anti-mug/ citronella. Ik ben niet gelijk enthousiast, maar weet dat dit snel verandert op je huid. Het voelt echt als wax en smelt als je er met je vinger over wrijft, zodat je het aan kunt brengen op je pols, hals of waar je maar wil.

Het smeert makkelijk uit en trekt snel in. De geur verandert al snel naar een fris-zoete fruitgeur, met inderdaad een beetje een hout ondertoon. Hoe langer het zit, hoe lekkerder het ruikt. Ik moet er steeds weer aan ruiken. De geur blijft lang zitten en uren later ruik ik het nog als ik weer aan mijn pols snuffel. Heerlijk!

De geur is gelukkig niet overdadig. Niets ergers dan dat iemand langs loopt en er nog een tijd een hele walm blijft hangen. Voor mij is parfum iets wat je pas moet ruiken als je dicht bij iemand bent. Tijdens een knuffel, een begroeting, of als je dicht bij iemand staat tijdens een gesprek. En niet bij het voorbij fietsen of op 10 meter afstand.

Altijd parfum bij de hand

Door het formaat stop je de parfums van Pacifica heel makkelijk in je jaszak, broekzak of tas. Ik gebruik ’s ochtends altijd de Roll on en heb altijd 2 blikjes in mijn tas, die ik later op de dag vaak gebruik.  Ik gebruik ze door elkaar heen en dat levert verrassende geuren op, ze laten zich heel goed mengen.

Ook de prijs is heel aantrekkelijk. De solids kosten €12,50 en je doet er best lang mee! Er zijn 7 verschillende geuren, die allemaal als solid, roll on en eau de parfum te koop zijn.

Win natuurlijke parfum van Pacifica

Miss Natural mag 5 solids weggeven! Hoe maak je kans op zo’n natuurlijke parfum? Vertel onderaan dit artikel welke geur je het meest aanspreekt (kijk hier voor een overzicht) en wie weet krijg je dan binnenkort je favoriete geur toegestuurd door LieverNatuurlijk.nl.

Let op! Alleen Miss Natural leden maken kans. Je kunt bovenaan de site gratis lid worden.

Wat is jouw favoriete parfum?

De 5 winnaars zijn geworden:

Suzy V., Zoe, Anna, Suzanne van der V. en Jenneke W.  Gefeliciteerd! Jullie krijgen elk een parfum solid van Pacifica thuisgestuurd. Graag jullie adresgegevens sturen via het contactformulier van Miss Natural.

Reacties
Categorieën