datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Flow mee met de maan: 4 yoga houdingen die jou ondersteunen gedurende de 4 maanfases + WINACTIE VOOR LEDEN!
20 oktober 2021 
4 min. leestijd

Flow mee met de maan: 4 yoga houdingen die jou ondersteunen gedurende de 4 maanfases + WINACTIE VOOR LEDEN!

Eb en vloed is een mooi voorbeeld van het gevolg van de kracht van de maan. Maar ook geboorten, weersveranderingen en de cyclus van de vrouw zijn allemaal onderhevig aan de kracht van deze enorme bijplaneet. Je kunt je wel indenken dat de maan een grote invloed heeft op ons als mens!  De maan gaat door verschillende fasen heen, je ziet haar met de dag veranderen. Van een volle cirkel tot onzichtbaar, oftewel van volle maan naar nieuwe maan. Van opbouw tot loslaten. De kracht van de maan is op haar laagste punt bij nieuwe maan, dan is ze onzichtbaar voor ons. Vanaf deze fase gaat de maan uitgroeien tot een volle maan, de tussenfase noemen we het eerste kwartier. Het laatste kwartier is de fase tussen de volle maan en de nieuwe maan. Wanneer je de maancyclus volgt, zal je merken dat je meer in je kracht komt te staan! Met een maankalender zie je in één opslag in welke fase de maan is en wat je voor actie kunt ondernemen. Door bijpassende yoga houdingen uit te voeren kun je optimaal gebruiken maken van deze immense power.

Nieuwe maan, de tijd om te vertragen

De zon beschijnt de maan en als wij de maan niet kunnen zien dan hebben we het ook wel over nieuwe maan. In de fase van de nieuwe maan is de kracht van de maan op haar laagste punt. Dit is het perfecte moment om te vertragen. Reflecteren, mediteren en tot jezelf komen mogen tijdens deze dagen de boventoon voeren in je dagelijks leven. Yoga houdingen als de kindhouding passen heel mooi bij deze maanfase. Deze asana nodigt je uit om naar binnen te keren, te luisteren naar je intuïtie en te verbinden met je hart. De kalmerende pose helpt je om gedachten te laten gaan, te ontspannen en stress los te laten.

Kom voor deze houding op je handen en knieën zitten. Je mag je knieën tegen elkaar doen en je bovenlichaam naar beneden laten zakken, sluit je ogen. Je billen komen in de richting van je hielen en je armen leg je langs je zijde, naar achteren toe met de handpalmen omhoog. Probeer de houding zeker vijf tot tien minuten aan te houden. Je mag ook je knieën wijd uit elkaar leggen, met deze variant heb je meer ruimte om te ademen. Ook heel fijn als je bijvoorbeeld zwanger bent. Een kussentje onder je voorhoofd kan je ook helpen om de houding comfortabeler te maken.

Eerste kwartier, ga op onderzoek uit

Wanneer de onzichtbare maan uitgroeit tot de volle maan komt het eerste kwartier aan bod. We noemen de maan tijdens dit proces ook wel de wassende maan. Het eerste kwartier is een goede periode om te onderzoeken, ontwikkelen en jezelf op te laden. Tijdens deze dagen kun je werken aan de ambities die je tijdens de nieuwe maan voor jezelf hebt bedacht en eventueel hebt uitgeschreven. De berghouding en de halve maanhouding passen bij deze fase. Waar de halve maanhouding zorgt voor (zelf)vertrouwen en balans zorgt de berghouding voor een krachtig en stabiel gevoel.

Beide houdingen voer je staand uit. Voor de halve maanhouding kom je eerst in de berghouding staan. Ga rechtop staan met je voeten naast elkaar op schouderbreedte. Zet je knieën niet op slot en kom helemaal rechtop staan, trek de schouderbladen naar elkaar toe en houd je handpalmen open. Om in de halve maanhouding te komen, buig je voorover en plaats je handen voor je op de grond. Strek je linkerbeen achteruit en draai tegelijkertijd iets uit zodat je linkerheup boven je rechterheup uitkomt. Mocht je rechterhand niet de grond raken, plaats dan een yogablok tussen je hand en de mat. Doe je linkerarm omhoog, open je borst en kijk je vingers na. Houd tussen de vijf en zeven ademhalingen aan tussen het switchen van beide kanten.

Volle maan, de tijd voor actie!

Wanneer de zon de maan volledig beschijnt, zien wij een volle maan. Dit is meest intense fase in de cyclus. Alles roept om actie en het is de perfecte tijd om je edelstenen en kristallen op te laden. Als je gevoelig bent voor de invloeden van de maan, kun je je zelfs onrustig voelen, meer dromen en emotioneler zijn. Rond je projecten af en zorg dat je je doelen behaalt. Vergeet natuurlijk ook niet te ontspannen!  De kameelhouding is de asana die het best aansluit op deze periode. In deze houding open je je borst en keel en maak je alles los wat vastzit. Kom op je schenen zitten, plaats deze op schouderbreedte en laat je wreven rusten op de yogamat. Plaats je handen in je onderrug en beweeg langzaam achterover. Je mag nu ook je handen op de hielen plaatsen als dat lukt. Buig je hoofd achterover , haal tien keer diep adem en kom heel voorzichtig weer omhoog. Doet dit altijd met uiterste voorzichtigheid.

Laatste kwartier, tijd om naar binnen te keren

De maan neemt na de fase volle maan langzaam weer af, deze maanfase noemen we het laatste kwartier. Tijdens het laatste kwartier wordt het tijd om op te ruimen, knopen door te hakken en los te laten wat je niet meer dient.  De kleermakerszit past perfect bij deze dagen, omdat dit een geschikte yoga oefening is om te mediteren. Ga comfortabel op een meditatiekussen of een deken zitten en zodra je lekker zit, keer je naar binnen en begin je op je ademhaling te letten. Adem drie tellen in door je neus en adem vijf tellen uit door je neus. Houd tussendoor voor één of twee seconden je adem vast om rust te creëren.  kalender

WINACTIE:  Gratis Superyoga maankalender!

SUPERYOGA geeft 5 maankalenders weg t.w.v €14,95 aan NATURAL LIFESTYLE CLUB leden!
De maankalender van Lotus laat in één overzicht alle maanfasen van 2022 op een prachtige manier zien. In een enkele oogopslag is te zien wat de stand van de maan is op de gewenste dag. Daarnaast vind je per maanfase een passend thema en een bijpassende yoga houding. De maankalender stelt je in staat om de cyclus van de maan te volgen. Hoe maak je kans op deze winactie: Word lid van de NATURAL LIFESTYLE CLUB en kom bij onze Circle of trust, we verloten onder 5 brothers/sisters deze prachtige maankalender! We maken bij de nieuwe maan sessie van 4 november de winnaars bekend. De kalender krijgen de winnaars thuis gestuurd.

Over de schrijver
Mijn naam is Catherina Carvalho, ik ben natuurgeneeskundig therapeut, kinesiologie en kindervoedingscoach. Mijn missie is om jou te helpen transformeren naar de beste versie van jezelf! Met gezonde voeding, suppletie, accupressuur middels Touch for Health en leefstijladviezen je zelfhelend vermogen activeren en je innerlijke kracht (terug) te vinden. Online via Zoom of offline in mijn praktijk aan huis. Bekijk mijn tarieven en mogelijkheden op www.catherinacarvalho.nl en voor jou kinderen op www.gezondmetkids.nl.Ik werk tevens met EMB bloedtest voor zowel volwassenen als kinderen. Met deze energetische bloedtest kan ik intoleranties, tekorten en onbalansen in je lichaam opsporen en kunnen we die samen gericht aanpakken.www.catherinacarvalho.nl www.gezondmetkids.nl info@catherinacarvalho.nl
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading