datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

7 Vragen aan Amber Albarda + Win haar boek!
19 april 2015 
3 min. leestijd

7 Vragen aan Amber Albarda + Win haar boek!

Leuk, er is een herziene editie van Amber’s 1e boek! Het boek ‘Eet jezelf mooi, slank & gelukkig’ heeft mij erg geïnspireerd. Zo erg zelfs dat ik in de zomer van 2010 besloot mijn kennis met betrekking tot voeding te optimaliseren, de opleiding orthomoleculaire geneeskunde ging volgen en daarna mijn bedrijf Miss Natural Lifestyle begon.

Geen dieet, maar een levensstijl!

Net als Amber geloof ik niet in diëten, maar wel in slim eten. Dat betekend voor mij je kennis over voeding vergroten en andere keuzes maken. Dus gooi alles wat je tot nu toe hebt geleerd over eten overboord. Kom van je suikerverslaving af, vergroot je geluksgevoel en vertraag het verouderingsproces, zonder ooit nog één calorie te hoeven tellen!

7 Vragen aan Amber Albarda

Ze noemt zichzelf de meest grote zoetekauw die er is, maar heeft geen behoefte meer aan de hele taart of een hele rol koekjes. We stelden Amber 7 vragen over haar natuurlijke levensstijl.

1. Wat eet je het liefst op je eigen verjaardag?

Taart! En allerlei andere zoete zaken. Ik blijf toch een zoetekauw, maar dan wel met een gezonde insteek. In mijn baksels zul je geen witte geraffineerde suiker, tarwe of andere lege ingrediënten aantreffen. Sinds ik gezond bak heb ik aan 1 (nou vooruit, 2) stukken taart, cake of koek genoeg terwijl vroeger altijd meteen de hele rol op moest.

2. Hoe zag het eerste kinderfeestje van je dochter er uit?

Haha, met haar eerste verjaardag was ik nog heel fanatiek en heb ik het gepresteerd om een kaarsje in een halve avocado te zetten. Daar kom je bij volgende verjaardagen niet meer mee weg dus nu staat er een heel buffet vol lekkere gezonde dingen. Groente en fruit in leuke bakjes afgewisseld met lekkere gezonde taarten, muffins, drankjes en andere snacks..

3. Hoe kan je met een klein budget toch gezond trakteren?

Je kunt met popcorn al hele leuke dingen doen. Rol voor kleinere kinderen een handje naturel popcorn met doorzichtig cadeaupapier in mooie bollen en strik beide uiteinden dicht met een mooi lintje en breng het mee naar school in een picknickmand. Voor de jongens zoek je stokken in het bos en steek je die erdoor voor knapzak traktaties. Ook kinderbonbonnetjes van banaan in gesmolten pure chocolade bestrooid met kokosrasp is vrij simpel en hoeft niet de wereld te kosten.

4. Wat zijn gezonde drankjes voor kinderen naast water en thee?

Kokoswater is een heel natuurlijk, gezond en lekker zoet drankje. En voor wie meer tijd heeft, kan de meest lekkere smoothies en milkshakes maken. Gewoon (amandel)melk, dadels en bevroren fruit in de blender en klaar ben je!

5. Welke ingrediënten maken een lekkernij extra zoet én gezond?

Verse dadels: extreem gezond en heerlijk zoet.

6. Wat is jouw (h)eerlijkste healthy snack op dit moment?

Jeetje, ik houd van lekker eten dus heb ik er een heleboel: van een simpele dadel uit het vuistje tot eigengemaakte chocolade- en andere energierepen. Maar dan gezond natuurlijk. Enorm lekker, vol goede vetten en gelijkmatige energie en makkelijk om mee te nemen.

7. HELP! Sinterklaas zonder pepernoten is voor mij geen Sinterklaas!

Voor mij ook niet. Ik maak met Sinterklaas altijd lekker gevulde speculaas en kruidnoten. Volledig verantwoord natuurlijk, maar wel enorm lekker. Zie voor de recepten mijn boek Gezond Bakken.

Win het vernieuwde boek Eet jezelf mooi, slank & gelukkig

Ambers geheel geactualiseerde basisboek is voor iedereen die van het goede van het leven houdt. Je maakt nu kans op 1 van de 5 exemplaren van dit boek (€19,99) waarvan er al meer dan 65.000 exemplaren over de toonbank vlogen! Zo maak je kans! Laat ons weten wanneer jij bent gestart met natuurlijk eten en wat dit voor gevolgen heeft gehad. Deel je verhaal door een reactie achter te laten onder dit artikel. Je kunt het vernieuwde boek hier bestellen >>>

Ga jij je ook mooi, slank en fit eten met het nieuwe boek?

 Handtekening-Miss-Natural
Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Esther
Door

Esther

op 20 Apr 2015

Na de geboorte van mijn dochter (3,5 jr) ben ik veel gezonder en bewuster gaan eten. Ik ben begonnen met een detox, viel een aantal kilo's af en voelde mij stukken fitter (meer energie, minder hoofdpijn en geen 4-uur dipje meer). In de loop der tijd zakt het langzaam weer een beetje weg, ik snoep meer, kook met iets minder aandacht. Meestal door de drukte in huis (kind, werk, man). Met dit boek heb ik weer een ruggensteuntje en inspiratie om gezonder te koken.

mai
Door

mai

op 20 Apr 2015

Nou zeg, ik zit net weer t boek van amber het kookboek van eet jezelf mooi ,slank en gelukkig door te nemen en bedacht mezelf net. Goh ik denk dat ik deel 1 ook maar eens moet aanschaffen. Komt dit geweldige bericht voorbij! Ik ben nu een half jaar bezig met de studie natuurvoedingsadviseur via de civas en merk dat het boek van amber er mooi in aansluit zeg. Pak t er regelmatig bij. Ik ben aan deze studie begonnen omdat ik 3 jaar terug langzaam aan ben begonnen steeds bewuster met voeding bezig te zijn en heb gemerkt daardoor mijn reuma zo goed als verdwenen is. Naar iemand die bijna niet meer kon lopen naar een sportief gezond leefpatroon zonder medicatie!!! Ik raad ook iedereen aan zo gezond en clean mogelijk te eten.

Ineke Papenborg
Door

Ineke Papenborg

op 20 Apr 2015

Hoi! Ik ben Ineke 25 jaar en moeder van een prachtige dochter. "Vroeger" dacht ik nooit na bij wat ik at. Had ik ook niet van huisuit mee gekregen. Toen ik mijn dochter kreeg werd dat anders. Ik wil dat ze gezond en vers en het liefst troepvrij eet. Ze is een echte zoutekauw net als haar papa, maar de hele dag snoepjes en koekjes vind ik geen optie! Ik heb mij al verdiept in wat alternatieven maar het zou zo fijn zijn om met dit boek nog meer kennis op te doen! Op naar een gezonde levensstijl!!

Mariëlle de Boer
Door

Mariëlle de Boer

op 20 Apr 2015

Sinds ik mijn melkproducten, koekaas en witte suiker heb losgelaten is mijn huid in mijn gezicht voor 80% verbetert. Heb Rosacea! Wel neem ik altijd een stukje chocolade van Viviani 92%, Goddelijk. Het boek van Amber lijkt mij heerlijk, mooie en stralende vrouw die heerlijk kookt en bakt.

Nora
Door

Nora

op 20 Apr 2015

Hallo, hier ook een jonge moeder van 27 jaar, ik raakte onverwachts zwanger nadat we een maand of vier groene smoothies dronken en voornamelijk biologisch aten. Toen werd ik zo misselijk dat ik niets meer kon binnenhouden. Mijn zwangerschap was geen roze wolk en nu, een jaar later, heb ik vandaag besloten om drastisch te minderen met suiker en tarwe. Een beetje hulp en inspiraties zijn welkom, zeker omdat ik borstvoeding geef!

Liesbeth
Door

Liesbeth

op 20 Apr 2015

Na de geboorte van onze tweede dochter afgelopen herfst, kreeg mijn man de diagnose ms. We hebben samen besloten om onze eetstijl te veranderen, in plaats van afhankelijk te worden van medicatie. Mijn man eet nu vegan (wel met vis), en onze oudste dochter en ik eten vegetarisch, en met veeeel minder suiker en andere troep. Man en ik zijn heel veel afgevallen en hebben veeeel meer energie! Wou dat ik jaren eerder was gestopt met suiker!

Marisa van Zeijl
Door

Marisa van Zeijl

op 20 Apr 2015

Toen ik zwanger werd van mijn eerste zoontje ben ik me meer gaan verdiepen in gezond eten. Ik was me er heel erg van bewust dat wat ik zou eten ook bij hem terecht zou komen. Hij is nu 2,5 jaar en heeft ook een broertje van 8 maanden. Toen de jongste geboren werd en ik me erg rot voelde ben ik gaan kijken waar dat vandaan kon komen en kwam erachter dat ik toch nog vrij veel verborgen suikers binnen kreeg. Ik ben begonnen met zoveel mogelijk suikervrij te eten en echt alles zelf te maken. Samen met mijn man en kind. We voelen ons er heel goed bij en ik vind het heerlijk om in de keuken lekkere gezonde gerechten koekjes en taartjes klaar te maken en die vervolgens ook weer te delen met mijn ouders vrienden enz. Ik krijg veel positieve reacties en steeds meer mensen gaan bewuster eten, dat is zo fijn om te zien. Ik heb nu twee kookboeken en die van Amber staat hoog op mijn verlanglijstje. Wat zou het leuk zijn als ik die zou winnen. 4 mei ben ik jarig en mocht ik het boek dan hebben kan ik gelijk familie en vrienden weer op iets nieuws en heerlijks trakteren.

Renee Haenen-van Emmerik
Door

Renee Haenen-van Emmerik

op 20 Apr 2015

Ik ben drie jaar geleden begonnen met het weglaten van geraffineerde suikers toen ik ontdekte dat ik zwanger was. Vrij snel daarna volgde ook melkproducten en gluten (met uitzondering van spelt). Bewust koken deed ik eigenlijk altijd al, pakjes kwamen er bij mijn ouders al niet in, dus vanzelfsprekend nam ik dat over. Toen mijn zoontje geboren werd bleek na het stoppen met borstvoeding al gauw dat hij enorm veel voedselallergieën had. Zo bijzonder dat mijn onderbewustzijn dit al voelde toen het nog maar een lief klein vruchtje in mijn buik was. Nu twee jaar later en nog een zoon met voedselallergieën rijker leef ik nog steeds enorm bewust. Suiker wat is dat nog eens? Inmiddels is zelfs mijn man helemaal om. Wat ben ik gelukkig en voel ik me goed met mijn gezonde en energieke gezinnetje. Liefs

marlies
Door

marlies

op 20 Apr 2015

Augustus 2014 was voor mij de maand en het jaar waarin ik alles omgooide...geen brood meer, geen suiker meer, zo min mogelijk e-nrs en geen pakjes of zakjes meer. Het heeft mij (tot nu toe) 18 kilo minder ballast opgeleverd, een berg meer energie en enorm veel meer levenslust!!

Debora
Door

Debora

op 20 Apr 2015

In de zomer van 2012 bleef ik maar moe en lusteloos en ik kreeg mijzelf niet opgepept. Al googlened kwam ik op de site van Miss Natural terecht. Ik kwam erachter wat voeding met je kon doen. Zowel in de slechte als in de goede zin. Vooral wat suikers met je doen was voor mij schokkend. Het is nog steeds een worsteling om de suikers te laten staan, maar stapje voor stapje gaat het steeds beter. Met een jong gezin is dat niet altijd makkelijk. Maar juist mijn kinderen wil ik een gezonde levensstijl aanleren, zodat het voor hen gewoon wordt. Met het vernieuwde boek van Amber Albarda hoop ik meer te leren over voeding en steeds meer nieuwe energie te krijgen. Bedankt Miss Natural! Dat je/ jullie destijds mijn ogen hebben geopend.

Karin
Door

Karin

op 20 Apr 2015

Twee jaar geleden ben ik gezonder en bewuster gaan eten. Ik ben daar toen zonder veel moeite 10 kilo mee afgevallen, ik deed wel dagelijks een workout van Jillian Michaels, die zijn bijzondere effectief. Ik ben nu nog steeds bezig om veel te leren over gezond eten en gezond leven.

Josine
Door

Josine

op 20 Apr 2015

In de zomer van 2013 heb ik het kookboek van eet jezelf mooi slank en gelukkig gekregen. Het heeft me erg geïnspireerd en een aantal kilo's minder opgeleverd. En nu volg ik zelfs een natuurvoedingskundigenopleiding!

chonda luring
Door

chonda luring

op 20 Apr 2015

Ik ben in februari 2012 begonnen met gezonder te eten en de gevolgen zijn zo duidelijk dat ik dit mijn leven lang blijf volhouden: slanker meer energie schonere en zachtere huid haar, dat niet meer vet wordt stralender ogen (zegt men) Nou - genoeg redenen om dit te blijven doen en het kost me beslist geen extra energie, want het aanbod is lekker en kleurrijk! De groene smoothie is elke dag vaste prik en keer op keer geniet ik ervan met volle teugen!

Sandra
Door

Sandra

op 20 Apr 2015

Sinds ik gediagnostiseerd ben met Inspanning-geinduceeerde tarweallergie (WDEIA) moest ik anders naar voedsel kijken. We eten nu suikervrij/bewust en tarwevrij. Dit heeft voor mij opgeleverd dat ik 30 kilo lichter ben geworden, minder ziek ben en veel meer energie heb. Ben erg blij met deze 'zegen'.

Suzanne de Wilde
Door

Suzanne de Wilde

op 20 Apr 2015

Wat een leuke aktie! Na de geboorte van ons tweede kindje nu bijna twee jaar geleden ben is stap voor stap begonnen met een bewustere leefstijl. Door mijn cvs was ik al eens eerder naar een orthomoleculaire arts geweest helaas geen goede ervaring geweest. Maar het geloof in dat voeding voor mij veel zou kunnen betekenen was wel gebleven. En stond dus nog steeds op mijn lijst om uit te proberen voor mijn vermoeidheid. Deze keer november 2013 zelf aan de slag gegaan. Eerst suikervrij daardoor waren de slaap dippen veel minder. Ik val niet meer zomaar in slaap tijdens het voorlezen van een boekje. Later ook tarwe en koemelk vrij toegevoegt. Dat heeft vooral een rustig effect op mijn darmen en is daardoor minder vermoeiend voor mijn lichaam. Lastig echt te testen maar ik voel mij er goed bij. En nu is de basis in huis zo puur dat en ook maar weinig E-nummers in huis komen. Best een zoektocht geweest maar ondertussen sta ik met veel plezier in de keuken! En voel ik mij veel beter! We besloten zelfs ons verlangen voor een derde kindje aan te durven. De zwangerschap volgde zo snel dat dat voor mij echt een bewijs was dat een gezondere leefstijl echt bijdraagt aan je gezondheid! Dat hebben we ook anders mee gemaakt. Nu 31 weken zwanger en 22 juni uitgerekend, we kijken ernaar uit! De zwangerschap is pittig maar het is vol te houden en gaat goed! Een boek met nieuwe informatie en inspiratie lijkt mij een heerlijke aflijding op dagen dat het best even zwaar is.

Margeet
Door

Margeet

op 20 Apr 2015

Altijd al interesse gehad in goede voeding. Nu ben ik met met pensioen en na een recente borstsparende operatie extra belangstelling gekregen. Ik lees veel en kijk veel op internet. En probeer er zoveel mogelijk van toe te passen door verstandig te koken en te bakken, met resultaat!

Anita H.
Door

Anita H.

op 20 Apr 2015

Bij mij is het roer echt om gegaan na bezoek aan een natuurarts. Die visiteerde ik vanwege een heel pakket aan klachten, waaronder vermoeidheid en maagpijn. Deze arts constateerde een enorm aantal "aandachtspunten". Volgens mij waren het er meer dan 60. In de loop der jaren heb ik mijn voeding nog wat verfijnd. Sinds ik koolhydraatbeperkt eet heb ik ook eindelijk mijn gewicht onder controle. Helemaal fit voel ik me trouwens nog niet en ook de maagpijn is niet weg. Maar ik voel me wel beter. Duidelijkste verbetering is dat ik niet meer de hele tijd honger heb. Het grote verschil tussen vulling en voeding denk ik....

Helena
Door

Helena

op 21 Apr 2015

Ik ben nu ruim 2 jaar geleden bij n dietiste geweest ivm vermoeidheidsklachten en darmklachten. Ontlasting was n drama en iedere middag een opgeblazen dikke harde buik. Het was slopend. Ze zette me op een gluten, lactose, suiker en koolhydraatarm dieet met veel goede vetten en dagelijks n ei. Vooral het glutenvrije aan gaan vond en vind ik nog steeds moeilijk. Nu 2 jaar later kan ik zeggen dat er 5% lichaamsvet weg is (ik was niet dik met mijn volle maat 38 maar mijn vetpercentage was heel hoog) en ik ben 8 kg lichter, terug naar mijn gewicht van 5 jaar geleden. Veel belangrijker nog: voel me véél energieker, geen buikpijn meer en betere ontlasting. Ik word heel blij van gezonde voeding omdat ik direct voel dat mijn lichaam er blij van wordt. 1 probleem: de keuken in gaan om variatie te brengen in mijn voeding. Zie ik n lekker recept, is er altijd wel 1 ingrediënt dat niet in de kast ligt. Een goed receptenboek met niet te ingewikkelde recepten zou n uitkomst zijn.

katleen
Door

katleen

op 21 Apr 2015

Ik ben 3 jaar geleden gedwongen sterk beginnen te letten op mijn voeding toen ontdekt werd dat ik lactose intollerant was. Ik heb ook andere voedingsstoffen waarvan ik merk dat ik niet verdraag. Sinds ik erop let, voel ik me een stuk beter! Eigenlijk een heel ander mens. Minder vermoeid, minder buikpijn, ik zie er frisser uit, heb meer energie!

Rosemarie
Door

Rosemarie

op 21 Apr 2015

2 jaar geleden hebben wij het roer om gegooid, na een heleboel problemen en druk zijn met bijna helemaal niets gewoon tijd gemaakt met s'morgens ontbijt, s'middag een gezonde lunch en s'avond (niet rennen naar een afhaalmaaltijd) echt de tijd nemen om gezond te koken, dan maar een half uurtje later eten. Alsof je wakker word. Ik zou heel graag dit boek willen winnen zodat ik weer wat nieuws kan gaan maken, ik ben daar toch wel aan toe.

Amalla
Door

Amalla

op 22 Apr 2015

Ik ben ruim 3 jaar geleden begonnen met gezonder eten, of eerder gezegd leren eten. Ik heb altijd problemen gehad met voeding, ik ben groot geworden op ongeveer 3 soorten vlees, 3 soorten groenten en brood met hagelslag. Ik lustte simpelweg gewoon niets. In die drie jaar heb ik heel erg veel leren eten en is mijn smaakpalet zeer duidelijk veranderd, er is nu bijna niets wat ik niet lust. Ook ben in de afgelopen paar jaar 25 kg afgevallen zonder een echt "dieet" te volgen.

Marielle
Door

Marielle

op 22 Apr 2015

Ruim een jaar geleden ben ik na een detox gestopt met tarwe en suiker en probeer zonder toevoegingen te eten. Maar dit alles is soms best lastig! Ik zou wel wat inspiratie van Amber kunnen gebruiken!

Cindy
Door

Cindy

op 23 Apr 2015

Ik ben ruim 5 jaar geleden gestart om mijn leefstijl qua voeding helemaal om te gooien. Na jaren lang darmproblemen, dokter, ziekenhuis en darmspoelingen in en uit, wat totaal niet hielp zocht ik het bij voeding. Ik viel (niet bedoelt) af en voelde me fitter dan ooit. Nu ik zwanger ben (33 weken) merk ik dat ik onwijs trek heb ik lekkers en zoetigheden. Ik houd ook onwijs van bakken en ben minder gaan werken om meer plezier te kunnen ervaren met de dingen die ik echt leuk vind. Het boek van Amber zal mij zeker helpen om de draad weer op te pakken en als de kleine er is ook tijd voor mezelf te nemen om heerlijke dingen uit haar boek te kunnen maken :)

Brenda
Door

Brenda

op 24 Apr 2015

2 jaar geleden kreeg ik onverwachts huidklachten. Deze uitte zich in kleine rode vlekken die ontzettend jeukte. De huisarts kon niets voor mij doen. Ik moest maar een verkoelend zalfje smeren. Ik ben toen mijn voeding eens onder de loop gaan nemen. Nu probeer ik zo min mogelijk geraffineerde suikers te eten. Ik vervang deze door banaan, dadels of pure honing. Met als gevolg dat ik meer energie heb. Het lijkt net alsof een wolk uit mijn hoofd is opgetrokken. En ik heb geen last meer van huidirritaties. Dit jaar ben ik gestart met een praktijk als gewichtsconsulent. Ik wil mensen meer bewust maken wat gezonde verse voeding kan doen voor het lichaam. Dit boek kan daar uitstekend bij helpen!

Doetie
Door

Doetie

op 27 Apr 2015

Al een tijdje eet ik zo natuurlijk mogelijk omdat ik een paar kilo's kwijt wil en wel eens van al m'n pijntjes (spierproblemen, darmproblemen enz) af wil zijn. Jammer dat mijn man niet mee wil doen, nu gaat het des te moeilijker. De eerste kilo is er af, nu de rest nog. Met dit nieuwe boek zou ik weer meer inspiratie kunnen krijgen.

Zoë
Door

Zoë

op 09 May 2015

Mijn gezonde levensstijl begon eigenlijk al voor ik geboren werd, ik ben opgevoed met biologische, gezonde voeding en dit zet ik tot op de dag van vandaag door. Ik ben er van overtuigd dat gezonde voeding mij geholpen heeft bij het voorkomen van ziek zijn, zo hoef ik bijvoorbeeld nooit naar de dokter, en het zorgt ervoor dat ik goed in mijn vel zit. Ondanks ik er al veel over weet, blijft dit soort literatuur me steeds boeien. Heel benieuwd dus naar Amber's herziene versie van het boek!

Tjitske
Door

Tjitske

op 14 May 2015

Na m'n voetoperaties wou m'n lijf niet meer. Ik ben toen begonnen met de kasten uitruimen, te ontdoen van verkeerde e-nummers ed. En ben op zoek gegaan naar alternatieven. Ondertussen al weer dik 2 jaar geleden. Dit was de eerste stap qua herstel.

Jerry van Gerven
Door

Jerry van Gerven

op 21 May 2015

Medio augustus 2014 ben ik met hulp van Miss Natural gestopt met het eten van geraffineerde suikers en chemische suikers. Al na een paar weken voelde ik me een stuk fitter en heb ik als diabetespatient minder schommelingen in mijn bloedsuikerspiegel

Rebecca
Door

Rebecca

op 22 Jun 2015

Toegegeven; mijn voeding mag ook wel weer herzien worden. Amber heeft ik 2011 m'n ogen geopend naar hoe het wél en ook kan! Die boost en tips van toen, zullen me nu met mijn eerste kindje onderweg goed doen.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading