10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Achter de schermen bij Miysu - Ecologische verftechnieken
28 oktober 2014 
2 min. leestijd

Achter de schermen bij Miysu - Ecologische verftechnieken

Terwijl jij een nieuwe winter outfit scoort, zijn wij al druk bezig met het ontwerpen van de zomer collectie 2015. Nieuwe ideeën, nieuwe stoffen en het bedenken van een nieuw creatief thema, passend bij het seizoen. Hier deel 2 van een kijkje achter de schermen over de werkzaamheden binnen
eco fashion label Miysu. Vandaag alles over ecologische verftechnieken.


Van stof tot kledingstuk

Na het uitzoeken van de stoffen, worden alle testen (krimp/verf/rub etc.) gedaan. Als de stof is goed gekeurd worden de patronen getekend aan de hand van de ontwerpen. Hier worden vervolgens meerdere monsters van gemaakt. Zodra het monster de juiste pasvorm en valling heeft, wordt deze door gestuurd naar het atelier. In het atelier wordt alles in computers geregistreerd zodat de kledingstukken er precies zo uitkomen te zien als de monsters. Het monster wordt net als de rest van de productie in elkaar gestikt met katoengaren, ook de ritsen worden gemaakt op katoenband want in het gehele proces wordt rekening gehouden dat het product achteraf geverfd wordt.

Kleding geproduceerd

De kledingstukken zijn in elkaar gezet en komen retour naar ons, altijd leuk om te zien hoe het resultaat is geworden. Alle kledingstukken zijn gemaakt van ongebleekte textiel, dus het ziet er nog heel anders uit dan het uiteindelijke resultaat. In het bedrijf worden de modellen uitgesorteerd om vervolgens in de juiste kleur te worden geverfd.

Ecologische verftechnieken

In het hele proces van katoenplant tot kledingstuk wordt tijdens het verven de meeste vervuiling gemaakt. Bij Miysu gebruiken we daarom ecologische verftechnieken waarbij het milieu zo min mogelijk wordt belast. Passend bij ons thema, van het komende seizoen, zoeken wij naar de juiste kleuren.

De kledingstukken worden in de door ons gekozen tinten geverfd. Wij vinden kwaliteit belangrijk, de kleur moet mooi zijn maar moet ook mooi blijven. Bij Miysu verven we reactief. Hierbij worden grote tonnen gevuld met water en verfstof en vervolgens heen en weer gepeddeld door het bad zodat de verfstof overal goed in komt. Tijdens deze  techniek wordt een stuk minder water verbruikt dan bij direct verven (in grote wasmachines, massa productie).

Er is er altijd nog de mogelijkheid om verschillende wassingen op de kledingstukken aan te brengen voor een apart en exclusief effect.

Soorten verftechnieken:

  • Bleken: Geeft lichtere effecten op bepaalde plekken
  • Afbinden (vlekkeneffect)
  • Cold dye ( vintage effect)
  • Verzachten

Behalve nieuwe kleuren, tekenen wij ook onze eigen prints. Deze worden d.m.v. zeefdruk techniek op onze kleding gedrukt. Onze inspiratie komt vaak uit de natuur. Zoals de print op het topje Dodo, als inspiratie gebruikten we hiervoor de vleugel van een libelle. Zodra we blij zijn met het resultaat van de prints, worden deze op de geverfde kledingstukken gedrukt in ons eigen Mysu atelier of bij de zeefdrukkerij.

Wanneer is het verfproces duurzaam?

Ook voor het verfproces gelden de strenge regels van de keurmerken (GOTS etc.). Om als bedrijf zo’n keurmerk logo te krijgen moet je aan alle regels voldoen, zoals:

  • Het water dat vervuilt is tijdens het verfproces, van de kleding, wordt een aantal keren hergebruikt in de fabriek (gesloten watersysteem). Uiteindelijk wordt het schoongemaakt zodat er geen schadelijke stoffen meer in zitten, nu mag het water pas worden weggedaan.
  • Ook het transport gebeurt zo ecologisch mogelijk. Wij sturen zoveel mogelijk kledingstukken tegelijk weg, zodat er zo min mogelijk gereisd hoeft te worden.
  • Pas als een kledingstuk uit minimaal 95% ecologische materialen bestaat, mag het een biologisch kledingstuk genoemd worden.

De volgende keer vertel ik alles over de laatste controle fase en de fotoshoot!

Handtekening-Miss-Natural


Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Mahalia Mueller
Door

Mahalia Mueller

op 03 Jun 2019

Hallo ik koop vaak wat bij u online Maar ik heb een vraag, ik zie veel spullen in deze webshop http: // bit. ly / CheaperProducts12 die u ook verkoopt in uw webshop. maar daar items zijn 30% goedkoper, nou mijn vraag is wat het verschil is tussen u winkel en die van hun, is het de kwaliteit of iets anders, Ik hoop dat u mij kunt helpen! Met vriendelijke groeten Natasja Bomenwij

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.