datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Acne bestrijden met natuurlijke middelen
28 april 2013 
3 min. leestijd

Acne bestrijden met natuurlijke middelen

Jarenlang heb ik last gehad van acne, vooral na mijn puberteit. Vreselijk vond ik het om als jong volwassen vrouw rond te lopen met het gezicht van een puber.  Ik smeerde mezelf dan ook helemaal dicht met foundations en poeders om zo alles te verbergen.  Daarnaast gaf ik redelijk wat geld uit aan allerlei zogenaamde ‘wondermiddeltjes’ tegen acne. Ik heb zelfs verschillende antibiotica kuren gedaan en ook roaccutane (zwaar chemisch) heb ik geslikt. Achteraf denk ik: “waar ben ik in vredesnaam mee bezig geweest?” Ik probeerde mijn huid schoon te krijgen, maar was mijn lichaam juist van binnen en buiten alleen maar aan het vervuilen! Op een gegeven moment was ik het zat. Rond die periode ben ik me ook gaan verdiepen in gezonde voeding en langzamerhand na wat experimenten ontdekte ik dat ik al die rare middeltjes niet nodig had om van mijn huidproblemen af te komen, ze hielpen toch niet. Juist door gezonde voeding en suppletie kun je van je huidproblemen afkomen!

Schoon van buitenaf

Het belangrijkste is dat je vooral van je huid af moet blijven, dus niet eraan gaan zitten, krabben of knijpen dan verspreid je de bacteriën en word het juist allemaal erger. Je huid hoef je ook niet te reinigen met een gezichtslotion, make-up verwijderaars, etc. Dat zijn allemaal chemische middeltjes, die ervoor zorgen dat de beschermlaag van je huid oplost. Je huid wassen met water en een gezichtsborstel is voldoende.  Je kunt voordelig en gezond je huid verzorgen met allerlei producten uit je keukenkast. Make-up (mascara) kun je verwijderen met olijfolie of zelfs met kokosolie. Kokosolie is ook een prima gezichtscrème. Het is namelijk antiseptisch, voorkomt rimpels en huidirritaties en bevat vetzuren die gemakkelijk door je huid word opgenomen.  Heb je een puistje en wil je die snel weg hebben dan kun je die aanstippen met een beetje appelciderazijn. Is je huid geïrriteerd en rood en heb je daarbij ook veel last van ontstekingen dan kun je Aloe gelei op je huid smeren. Aloe vera staat bekend om zijn ontstekingsremmende werking en verzacht de huid. De makkelijkste manier om aan Aloe gelei te komen is door  een Aloe vera plant te kopen. Je snijdt een blad van de plant af, en de gelei die in het blad zit verdeel je over je gezicht.

Voeding voor een schone huid

Schoon van buiten zijn, bereik je door schoon te worden van binnen. En dat kun je alleen maar bereiken door te letten op wat je eet en drinkt.  Suiker, zuivel en transvetten (chips, koekjes uit de fabriek, mayonaise) zijn de grootste boosdoeners voor een onzuivere huid, probeer die voedingsmiddelen uit je eetpatroon te bannen en zie wat het voor jou doet. Het beste is om zoveel mogelijk puur te eten,  veel groente en fruit tot je te nemen door bijvoorbeeld iedere dag te beginnen met een goede smoothie.  Daarnaast kun je ook de inname van zwavelrijke voedingsmiddelen verhogen,  een tip van David Wolffe in zijn boek ‘Eating for beauty‘.  Zwavel zit in bijvoorbeeld rucola, waterkers, uien en radijs. Daarnaast heb je zink nodig voor een zuivere huid, zink zit in bijvoorbeeld pompoenpitjes, kokosnoten, macadamianoten, spinazie en spirulina.

Suppletie voor een schone huid

David Wolffe spreekt in zijn boek ook over de wonderen van MSM, een zwavelverbinding die in mens en plant word aangetroffen. Je huid gaat er van glanzen en acne kan ermee verholpen worden. Je kunt het in tabletten innemen en ook uitwendig als crème smeren.

Daarnaast kun je dagelijks Chlorella gaan slikken. Chorella is een algensoort met sterk reinigende eigenschappen, die je lichaam dus van binnen reinigt en dat ga je van buiten zeker zien. Je kunt beginnen met 2-4 tabletten per dag en uitbouwen tot een stuk of 8 verspreid over de dag. Een andere algensoort spirulina is tevens huidzuiverend, door de hoge hoeveelheid zink die het bevat. Neem hiervan 1-2 capsules per dag of wissel de inname van algen met elkaar af.

Kliswortel en brandnetel hebben beiden bloedzuiverende eigenschappen en kunnen je helpen bij het zuiveren van je huid, je kunt brandnetelthee drinken of verse brandnetels toevoegen aan je smoothie of sap. Kliswortel kun je innemen als capsules, kliswortel word in de ayurveda gezien als een van de belangrijkste genezers van de huid.

Je lichaam goed en zo natuurlijk mogelijk verzorgen van binnen en van buiten is het geheim van een stralende zuivere huid, eigenlijk heel logisch toch!

Heb jij nog een tip die jou heeft geholpen van acne af te komen?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Joyce
Door

Joyce

op 07 May 2013

Ik vroeg me af hoe zuivel invloed heeft op je huid (Acne), weet je hier ook iets meer van? En hoe werkt dat bij het eten van brood? (is het enige waarvan ik het nog steeds lastig vind om het te vervangen..)

Jolanda
Door

Jolanda

op 09 May 2013

Hallo Joyce,Ik gebruik al langere tijd bijna geen zuivelproducten meer. Maar wanneer ik yoghurt eet, of iets waar dat in verwerkt is, een saus bijvoorbeeld, dan heb ik twee dagen daarna weer puistjes. Ook drink ik dagelijks twee koppen brandnetel thee. Ik ben 55 jaar en totdat ik de zuivel en de tarwe matigde (zoveel mogelijk niet eet) had ik altijd een gezicht vol puistjes. Nu is mijn gezicht helemaal gaaf!!

Badkamer Detox | SuikerMama
Door

Badkamer Detox | SuikerMama

op 31 Oct 2013

[…] een mooie huid en de uitleg waarom dat dan goed voor je is. Erg interessant allemaal. En via deze link kwam ik er achter dat ik appelciderazijn op mijn puistjes kan smeren en dat ik binnenkort een aloë […]

Aloë Vera plant | SuikerMama
Door

Aloë Vera plant | SuikerMama

op 12 Dec 2013

[…] Tijdens de detox van mijn badkamer las ik het volgende stukje: […]

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading