datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Aromatherapie en Essentiële Oliën herstellen het natuurlijke evenwicht
03 februari 2021 
3 min. leestijd

Aromatherapie en Essentiële Oliën herstellen het natuurlijke evenwicht

In de aromatherapie wordt er gewerkt met essentiële oliën. Deze oliën kunnen de gezondheid onderhouden en vooral ook verbeteren. Veel aandoeningen of problemen kunnen verholpen worden, doordat de essentiële olie bijdraagt tot het herstel van het natuurlijke evenwicht in het lichaam.

Gebruik door de eeuwen heen

Lang geleden werden de etherische eigenschappen van essentiële oliën volop gebruikt door priesteressen en priesters van elke religie. Zij beschouwden geuren als goddelijk. Naast het gebruik voor diverse doeleinden werden geurige oliën gebruikt om geesten, Godinnen en Goden aan te trekken om kwade energieën uit te bannen en om de tempels te zuiveren.

Aanbidders en volgelingen zalfden zichzelf om zoete aroma’s aan de Goden aan te bieden en om goddelijke communicatie te vergemakkelijken door de subtiele energie van deze heilige geuren. Uit diverse studies is gebleken dat de fysieke en emotionele invloeden van aromatische geuren een gespecialiseerd deel van plantkunde is geworden en staat nu bekend als aromatherapie.

Aromatherapeuten

Afgestudeerde aromatherapeuten gebruiken de eigenschappen van essentiële oliën om effectieve remedies te verschaffen. De etherische eigenschappen van een plant worden als therapeutische middelen voor de geest en de ziel gebruikt. Aromatherapie kan daarom beschouwd worden als een waarlijk holistische behandeling voor lichaam, geest en ziel.

Communicatie

aromatherapieGeuren dragen de zielen van de planten bij zich en geven hun essentiële karakters door. Ons reukzintuig communiceert met planten op het diepste en meest instinctieve niveau.  Je kunt de oliën innemen of aanbrengen, maar je kan ze ook inademen. Bij inademing richt je je niet altijd op de fysieke inzetbaarheid, maar vooral op de psyche, want geuren doen veel met onze hersenen.

Geuren en herinneringen worden in het oudste gedeelte van onze hersenen opgeslagen, dat niet wordt geregeerd door het verstand. In plaats daarvan reageert het heel instinctief op prikkels van buitenaf. Het reukzintuig vormt hiermee een poort naar de onderbewuste geest en het collectief bewustzijn. Door te werken met dit deel van de hersenen kan geur de geest krachtig beïnvloeden, die op zijn beurt het lichaam beïnvloedt. Bepaalde onderdelen in essentiële oliën hebben direct een psychologisch effect op het lichaam.

Soorten oliën

De oliën zijn te verdelen in bloemoliën, citrusoliën, kruidenoliën, houtoliën, worteloliën, bladoliën en zaadoliën. Deze soorten kan je ook weer verdelen in menstypen. Zo is een bloemtype vaak een creatief type, een citrustype een vrolijk type dat niets uitstelt en een kruidentype iemand die altijd in actie is. Meestal hebben we meerdere typen in ons, maar kunnen we ons er met één het meeste identificeren.

Emoties

Met je positieve gedachten kan je een aanzienlijke invloed op je gezondheid uitoefenen. Je emoties leveren een belangrijke bijdrage aan een gezond leven. Emoties die niet tot uitdrukking worden gebracht, werken als tikkende tijdbommen en zijn ziektes in een vroeg stadium.

Hoe je met je emoties om moet gaan, heb je op zeer jonge leeftijd al geleerd. Als je in je volwassen leven ergens hevig op reageert, is dit vaak gerelateerd aan iets wat je vroeger hebt meegemaakt of jezelf hebt aangeleerd. Door holistische therapie te combineren met aromatherapie kan je deze emoties er laten zijn en oude pijn helen.

Oliën om standaard in huis te hebben

aromatherapieDe oliën die je echt in huis zou moeten hebben zijn lavendel, citroen, pepermunt, tea tree, oregano en wierook. Lavendel heeft een positieve werking op allerlei soorten wondjes en geeft je lichaam en geest rust en balans. Citroen maakt alles schoon en zuiver. Pepermunt is een zegen voor een heldere geest en gezonde darmen. Tea tree doodt bacteriën. Oregano is een virusdoder en wierook versterkt je immuunsysteem. De oliën zijn derhalve geen vervanging voor professionele medische hulp en in ernstige gevallen dient te allen tijde een arts te worden geraadpleegd.

Behandeling

Tijdens een holistische en aromatische schoonheidsbehandeling werk ik met 100% natuurzuivere producten om de huid te verbeteren. Ook verdamp ik tijdens alle behandelingen oliën die ik vooraf intuïtief afstem op mijn cliënt of zelf worden uitgekozen door middel van inzichtkaarten. Zo blijft de lucht zuiver en gezond en haal ik uit iedere behandeling het beste resultaat daar waar mogelijk.

Dagelijkse huidverzorging

Alles wat jij op de huid aanbrengt, wordt door de huid opgenomen en dit heeft zo zijn uitwerking. 100% Natuurzuivere producten zijn daarom de verstandigste keuze, omdat jij hierdoor de minste (negatieve) bijwerkingen krijgt. Het enige wat de huid echt nodig heeft om gezond te blijven is vet en vocht.

Koudgeperste plantenoliën bevatten van nature vitamines, mineralen en sporenelementen, Ze verzachten, voeden en beschermen onze huid net zoals ze dat doen in zaden, noten en vruchten.  Omdat deze oliën huid-eigen zijn, worden ze gemakkelijk in de huid en in de bloedbaan opgenomen. Ze werken goed op het immuunsysteem, de conditie van de huid en hebben een positief effect op de psyche. Wil je advies over geuren en huidverzorging, neem dan contact met mij op.

Maak jij wel eens gebruik van essentiële oliën en kun je zeggen welke voor jou goed werken?

Over de schrijver
Claudia is holistisch therapeut en schoonheidsspecialiste die je weer in balans en in je kracht brengt door een liefdevolle verbinding te leggen tussen je innerlijke en uiterlijk. Zij doet dit door middel van energetische behandelingen, waarvoor zij verschillende methodieken gebruikt.
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading