Biologische keurmerken

De aanduiding 'biologisch' is wettelijk beschermd. In de Europese Unie gelden officiële regels voor het op de markt brengen van biologische producten. Kern van deze regelgeving is dat de productie en de aanduiding op het product aan bepaalde eisen moet voldoen. En dat hier toezicht op plaatsvindt. Het Skal zorgt daar via het EKO-keurmerk voor.

eko-keurmerk

Op den duur zal het nieuwe Europese Bio-keurmerk de verschillende keurmerken van de 27 lidstaten overbodig maken die dezelfde kwaliteit garanderen. Dit is overzichtelijker voor de consument en praktisch voor het handelsverkeer.


Kijk voor meer informatie op www.skal.nl.

 

Een biologisch keurmerk is letterlijk een merk- of herkenningsteken voor een gecontroleerd biologisch product.
Vanaf 1 juli 2010 bestaat een nieuw verplicht EU-logo voor gecertificeerde bio-producten.

 

 

EKO-keurmerk

 

Sinds 2012 is Stichting EKO-keurmerk wettelijk eigenaar en merkhouder van het EKO-keurmerk. Dit keurmerk bestaat sinds 1985. Voor het gebruik van het EKO-keurmerk gelden regels. Deze zijn vastgelegd in het Skal-Reglement voor gebruik van het EKO-keurmerk.

 

Zie www.eko-keurmerk.nl

 

Andere bio-keurmerken

 

Hieronder volgen nog enkele andere keurmerken. Vaak gelden daarvoor aanvullende of afwijkende eisen. Het door Skal uitgereikte certificaat is dan niet altijd voldoende; het product moet ook voor de aanvullende voorschriften zijn gecertificeerd. Voor een dergelijke keurmerkcertificering moet men een contract afsluiten met betreffende certificatie-instelling.

 

http://www.skal.nl/Home/Artikelen/tabid/99/category/EU-logo/catid/31/itemid/8/language/nl-NL/Default.aspx

 

Demeter (biologisch-dynamisch)

Biogarantie (Belgie)

Soil Association (Groot-Brittannie)

AB (Frankrijk)

KRAV (Zweden)

USDA-NOP (USA)

Biosuisse (Zwitserland)

Link naar Bio Suisse
natural-professional

Jouw vermelding hier?

Ben je op zoek naar nieuwe klanten en werk je als professional volgens de natuurlijke levensstijl? Word dan partner van Miss Natural en word zichtbaar in jouw doelgroep!