Boeken over E-nummers

De afgelopen week heb je op Miss Natural heel wat kennis kunnen opdoen over E-nummers, wat ze zijn en hoe je ze kunt herkennen. Zoals je hebt kunnen lezen is de lijst van E-nummers aardig lang. Gelukkig is er een aantal boeken dat je kan helpen aan E-nummerlijsten, inclusief de beschrijving van de betreffende additieven. Ook zijn er de laatste jaren fijne kookboeken verschenen over koken zonder E-nummers, met lekkere en eenvoudig te bereiden recepten. Ik help je graag aan een aantal titels. Bovendien maak je kans op een E-nummervrij Kookboek!

E= Eetbaar?

E=Eetbaar?‘ van J. Kamsteeg is een van die boeken die wel de informatie verschaft, die niet op de etiketten wordt vermeld: wat betekenen de E-nummers en wat zijn de effecten ervan?
Behalve de herkomst en functie worden ook de bijwerkingen beschreven, met name de reacties die kunnen optreden bij overgevoeligheid voor een bepaalde stof. Ook worden er bij elke toevoeging voorbeelden gegeven van producten waar het in voorkomt.

Simpel zonder E

Het boek ‘ Simpel zonder E‘ van Sandra van der Jagt is deze maand verschenen. een heel nieuw boek in de E-nummer collectie dus! Het boek bevat handige tips en lekkere recepten. Mede door de vele tips zijn de bijna 40 recepten uit het boek niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook naar eigen smaak aan te passen. Volgens de schrijfster is E-nummervrij eten bovendien een goede aanvulling op de behandeling van ADHD.

Wat zit er in uw eten?

Deze handige hulpgids is de afgelopen week al herhaaldelijk voorbij gekomen op Miss Natural. Dat wil wel wat zeggen! Het boekje ‘ Wat zit er in uw Eten?‘ is een bewerking van Will Jansen naar het een Frans gidsje van Corinne Couget. Deze gids beschrijft alle in voedingsmiddelen toegestane additieven en hun bijwerkingen. Daar kan uiteraard weleens discussie over ontstaan, maar het hoofddoel van deze gids is dat mensen meer gaan nadenken over wat ze in hun mond steken. Omdat het boekje zo makkelijk in je tas past, is het bij vele Miss Natural redactrices een onmisbaar attribuut bij het doen van de boodschappen.

De Veiligheid en Schadelijkheid van E-nummers

In het boek ‘De veiligheid en schadelijkheid van E-nummers‘ zijn de schrijvers Yvonne van den Berg en Martine Botermans op onderzoek uitgegaan over wat er waar is van wat er wordt beweerd over E-nummers. Het boek bevat informatie over de (on)schadelijkheid van E-nummers, gebaseerd op wetenschappelijke literatuur. De schrijvers willen met dit boek op een objectieve manier informeren over de gevolgen van E-nummers voor de gezondheid. Lees hier de review over het boek op Miss Natural en maak meteen kans op 1 van de 5 exemplaren die we mogen weggeven!

De ‘Koken zonder E-nummers’-serie

Dinneke van den Dikkenberg ontdekte dat ongelofelijk veel producten in de supermarkt schadelijke E-nummers bevatten. Zoals zovelen kwam ze erachter dat er ontzettend veel producten werden verkocht vol met additieven en ze begon een zoektocht naar niet-schadelijke en E-nummervrije producten. Inmiddels is koken zonder E-nummers Dinnekes lifestyle geworden.

In 2011 verscheen het eerste boekje in de serie van Dinneke van den Dikkenberg: ‘Bewust koken zonder E-nummers‘, met meer dan 60 eenvoudige recepten voor iedereen die gezond wil koken zonder E-nummers. En daar bleek behoefte aan! Het jaar erop verscheen deel 2: ‘Verder koken zonder E-nummers‘, met nog eens 60 eenvoudige en uiteraard E-nummervrije recepten voor dagelijks gebruik. En begin dit jaar kwam het derde boekje in deze serie uit: ‘Gewoon koken zonder E-nummers‘. Inderdaad, met ‘gewone’ recepten. Lekker praktisch, zonder poespas en elke dag te gebruiken.

Voor wie graag zonder pakjes en zakjes aan de slag wil in de keuken zijn de boekjes van Dinneke van den Dikkenberg echt een aanrader. Je kunt ze overigens niet alleen raadplegen voor eenvoudige dagelijkse maaltijden, maar ook voor toetjes, cakes en lekkere snacks.

Win het boek ‘Gewoon Koken zonder E-nummers’

Miss Natural mag vijf exemplaren weggeven van ‘Gewoon koken zonder E-nummers‘, het laatstverschenen boekje in de serie van Dinneke van den Dikkenberg. Wil jij kans maken? Vertel dan in een reactie onder dit artikel waarom en wie weet ligt het boek binnenkort wel bij jou in de brievenbus!

Week zonder E-nummers

Ben je bekend met de gezondheidsrisico’s van E-nummers? Wil je makkelijk en gezond koken zonder E-nummers? En een start maken met natuurlijk eten? Doe dan mee met de Week zonder E-nummers!

E-nummers. We horen en lezen er steeds vaker over. Maar wat zijn E-numers nou precies? En hoe schadelijk zijn ze eigenlijk? Dat allemaal ontdek je in de Week zonder E-nummers van Miss Natural. De Week zonder E-nummers is voor iedereen die meer wil weten over het hoe en wat van E-nummers en lekker en makkelijk wil koken zonder al die schadelijke E-nummers. Deze week is dus voor jou, maar ook voor iedereen die je kent die nog met pakjes en zakjes kookt. Ken jij zo iemand? Laat haar of hem dan vooral weten dat ook zij gratis aan de Miss Natural Week zonder E-nummers kunnen deelnemen!

Tijdens deze week krijg je iedere dag een e-mail met informatie over schadelijke en niet schadelijke E-nummers en kun je genieten van heerlijke recepten.

Schrijf je nu in voor de Week zonder E-nummers >>>

Wat is jouw favoriete boek over E-nummers?

De 5 winnaars zijn geworden:

Liza, Marielle, Pleuni, Diana V. en Sandra Z. Gefeliciteerd! Jullie krijgen het boek ‘Gewoon Koken zonder E-nummers” thuisgestuurd. Graag jullie adresgegevens sturen  via het contactformulier van Miss Natural.