datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Cadeau 2: De Streekkrat, verser dan vers en thuis bezorgd!
11 december 2012 
4 min. leestijd

Cadeau 2: De Streekkrat, verser dan vers en thuis bezorgd!

Enkele weken geleden werd mij gevraagd of ik een Streekkrat wilde testen vol met verse, biologische en regionale producten. Uiteraard heb ik hier “ja” op geantwoord. Ik kreeg de krat eind november geleverd en verbaasde me over de heerlijke en veelzijdige inhoud. En zo vers!

En weet je wat nu zo mooi is? Vandaag kun jij ook een Streekkrat winnen voor je vriendin, moeder, zus… Een voorwaarde is wel dat ze in de omgeving van Utrecht moet wonen, want dat is de streek waar deze te winnen krat vandaan komt.

Wat is Streekmolen?

Streekmolen is een jong, snelgroeiend bedrijf dat streekkratten aan huis levert met lekkere, verse streekproducten uit de regio. Elke twee weken wordt er een krat thuis bezorgd met onder andere groenten, fruit, vlees en ambachtelijk gebakken brood uit de streek. De leveranciers worden zorgvuldig geselecteerd. De producten komen zo veel mogelijk van boeren uit de streek en zijn duurzaam en/of biologisch. Streekkrat levert zoveel mogelijk volgens de seizoenen en zoekt altijd naar het best beschikbare alternatief.

Lekker, gezond en duurzaam. Precies in het straatje van Miss Natural!

De inhoud van mijn Streekkrat

Enkele dagen voordat mijn krat geleverd ging worden, kreeg ik al een e-mail waarin stond wat er in mijn krat zou zitten. Het hieronder staande lijstje geeft een overzicht. Ik had gekozen voor de ‘vleeskrat’ dus de vegetarische kipstukjes heb ik niet kunnen testen.

 • alleen in de vlees krat: kogelbiefstuk van Rijnrund
 • alleen in de vega krat: vegetarische kipstukjes van de Vegetarische slager
 • 3 Golden Delicious appels
 • 2 Doyenne du Comice peren
 • 1 stronk spruiten
 • 5 stronkjes witlof
 • 3 uien
 • 1 knolselderij
 • 2 pastinaken
 • 1 potje pompoenchutney van de biologische Moestuin
 • 6 biologische eitjes van de Lankerenhof
 • 6 Bildstar aardappelen
 • 1 vers biologisch ‘Levain Blonde’ brood van de Veldkeuken (Bakker René van de Veldkeuken: “Dit is rijk geurend brood met een knapperige korst en malse spekkige kruim met grote ovale gaten. Als het brood wat ouder wordt is het uitstekend te roosteren.”)
 • 1 fles appel-perensap van Schulp (extraatje voor de journalisten, zo werd mij verteld)

De levering

De producten werden geleverd in een houten kratje en mijn eerste indruk was dat de versheid er werkelijk vanaf spatte! Bijvoorbeeld: een knolselderij die je in de supermarkt koopt, voelt vaak al wat uitgedroogd aan. De knolselderij die in deze krat zat, had zijn loof nog en rook supervers. Volgens mij was hij de dag ervoor geoogst. En spruitjes die nog aan de stronk vast zaten. Dat had ik nog nooit eerder gezien! De kogelbiefstukjes waren keurig vacuum verpakt en het brood (ongesneden) zat in een papieren zak.

Wat heb ik met de producten gedaan?

Nog niet alle producten zijn gebruikt. De kogelbiefstukjes heb ik ingevroren en ga ik met de kerst gebruiken. Het potje pompoenchutney staat nog dicht in de koelkast en ook de appels en peren heb ik ook niet meteen gebruikt. Maar omdat alles zo vers was, kan het meeste ook wel even blijven liggen. Appels en peren die je in de supermarkt koopt, hebben soms al een jaar in een koelhuis gelegen!

Het brood was als eerste op. Ontzettend lekker en het leek op desembrood. Het was wel wat snel oud maar dat los je op door het even ‘op te piepen’ in de oven. Alleen een likje roomboter als beleg was al voldoende, maar ik heb ook wat andere belegsoorten geprobeerd.

De knolselderij en uien zijn verwerkt in een rijstschotel die ik al jaren in de herfst en winter klaarmaak: Jambolaya. Omdat het gerecht écht knolselderij nodig heeft als smaakmaker maak ik het dus alleen in deze periode.

De aardappels zijn ook al op. Lekker vastkokend en na het opschudden een tikje droog/kruimig. Precies zoals wij ze graag eten, gewoon met groenten en een stukje vlees erbij.

Pastinaak was helemaal nieuw voor mij moet ik tot mijn schaamte bekennen. Nog nooit gekocht en nog nooit elders gegeten, dus het was de hoogste tijd om dit eens uit te proberen. Via een collega gewichtsconsulente kreeg ik een recept wat uiteindelijk super smaakte. Een ovenschotel met onder andere pastinaak, zoete aardappel en nog heel veel andere groenten. Samen met stukjes kipfilet en Italiaanse kruiden een echte topper.

Omdat ik niet zo van de spruitjes en witlof ben, heb ik deze aan mijn moeder gegeven. Zeker weten dat zij hier wat lekkers van gemaakt heeft!

Het appel-perensap smaakte lekker fris. Lekker voor de afwisseling als je (zoals ik) bijna altijd water of thee drinkt. Weetje: appels zijn rijk aan anti-oxidanten en peren zijn goede dorstlessers. Een ideale combinatie dus!

De streekkrat: een aanrader!

Superverse en lekkere producten en hartstikke leuk om op deze manier ook andere ingrediënten te ontdekken (in mijn geval dus de pastinaak). Elke 2 weken staan op de website ook recepten die passen bij de inhoud van de streekkrat, voor als je zelf geen inspiratie hebt. Klein nadeel is dat je gebonden bent aan de inhoud van de krat, je kunt niet zelf kiezen. Maar in mijn geval heb ik dit opgelost door hetgeen ik minder lekker vind aan mijn moeder te geven. Verder vind ik het concept zeker een aanrader.

De streekkrat wordt elke 2 weken aan huis geleverd en is er voor 1, 2 of 4 personen. Vooralsnog levert men voornamelijk in de provincie Utrecht, maar de organisatie hoopt snel uit te kunnen breiden. Het is mogelijk om een proefkrat te bestellen voor 25 euro. Meer informatie vind je op de website.

Maak kans op een streekkrat!

Miss Natural mag vandaag een Streekkrat weggeven!

Heb jij een vriendin of familielid die in de omgeving van Utrecht woont? Doe haar dan gratis deze streekkrat cadeau via Miss Natural!
Laat op deze pagina jouw reactie achter en lees snel de Kerst Cadeau Week Spelregels om te zien hoe je kans maakt!

Aan wie wil jij dit cadeau weggeven?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
B. Pijnappels
Door

B. Pijnappels

op 11 Dec 2012

dat is een mooi cadeau om weg te geven. Jammer genoeg niemand die in de omgeving Utrecht woont. Zou het anders aan mijn dochter willen geven die echt van het biologisch is. zij zit vast aan een speciaal dieet waar zij geen melk producten en geen producten met gist mag hebben. Dit is een pakket waar zij veel aan gehad zou hebben.

Esther Hasselman
Door

Esther Hasselman

op 11 Dec 2012

Wat een leuke website. Lokaal, daar hou ik van. Mijn carrière als consultant in heel Nederland (en soms erbuiten) heb ik bijna 2 jaar geleden aan de wilgen gehangen en ik beweeg me nu alleen in de regio Utrecht. Lekker op de fiets, soms een stukje treinen. Ik coach mensen in Amelisweerd, waar maarliefst 2 biologische tuinen zijn. De mensen werken daar met veel liefde aan prachtige producten. Een kleinschalige ecologische kringloop: de producten worden in Amelisweerd verkocht en gebruikt door de lunchroom op het landgoed, of op de biologische markt in de regio. Betrokkkenheid is een sleutelwoord. Ik wil graag zo'n streekkrat cadeau geven aan Elke van Balkom, omdat ze het verdient. Elke werkt hard en heeft veel hart voor haar vak (docent, mentor en coach). Ze vindt het belangrijk om gezond te eten en de streekproducten zullen heel welkom zijn bij haar en haar kinderen.

Cecile
Door

Cecile

op 11 Dec 2012

Ik zou graag meedoen! Ik zou dit krat graag cadeau doen aan de tante van mijn vriend, die ons regelmatig de lekkerste groenten meegeeft uit eigen tuin. Hier smullen we erg van, zo ook onze dochter van 11 maanden. Op deze manier kunnen we iets speciaals terug doen voor Marieke, want een eigen moestuin zit er voorlopig niet in helaas... :(

Karin van Holland
Door

Karin van Holland

op 11 Dec 2012

Ik zou hem wel aan mijn nichtje (+ huisgenootjes) willen geven, studente in Utrecht en in een huisje waar regelmatig gemeenschappelijk gekookt wordt. Ze zijn al heel gezond bezig daar met hun studentenbudget, dit zou erg leuk voor ze zijn!

Katja Pluijmaekers
Door

Katja Pluijmaekers

op 11 Dec 2012

Ik zou de streekkrat wel aan mijn vriendin Jeanine willen geven. Zij is moeder van twee kindjes en sinds kort echt op de gezonde "toer" gegaan. Ze is nu allerlei natuurlijk dingetjes uit aan het proberen en heeft mede hierdoor ook wat kilootjes verloren. Ook vindt ze het belangrijk dat haar kindjes niet teveel "niet natuurlijke" produkten binnen krijgen. Ik weet zeker dat zij het heel leuk zou vinden om de streekkrat te proberen.

Gerda van Drunen
Door

Gerda van Drunen

op 11 Dec 2012

Nu die wil ik heel graag aan mijn dochter geven, zij woont in een studenten huis, dus niet zoveel te besteden en dus altijd wel makkelijk eten..maar..er is iemand die het beroep heeft geleerd van kok en nu een andere opleiding doet en soms kookt zij voor hen allen en dan wel hopelijk gezond..dus ben benieuwd wat ze van deze streekproducten zou kunnen maken.

D.Ragui
Door

D.Ragui

op 11 Dec 2012

Ik zou graag zo'n streek krat aan een vriendin willen geven. Zij heeft ivm bezuiniging op het werk haar baan verloren. Ze is hard op zoek naar een baan maar is niet zo makkelijk te vinden. Zij weet wat lekker eten is, het liefs biologisch eten maar helaas is dit nu niet mogelijk omdat het niet meer te betalen is voor haar daarom gun ik haar een krat vol lekkers zodat ze weer energie op kan doen!

Ilse Boer
Door

Ilse Boer

op 11 Dec 2012

Ik zou heel graag mijn zusje met een streekkrat willen verrassen. Zij is namelijk helemaal aan het koken geslagen afgelopen maanden en daarnaast heeft ze het ook gewoon verdiend. Op de wereldschaal gezien is Tilburg ook niet zo ver van Utrecht ;)

Els
Door

Els

op 13 Dec 2012

Een streekkrat voor mijn dochter Karen die woont in de juiste streek. Ze is erg met gezond eten bezig, dus dit helpt haar goed op streek.

Karen Postma
Door

Karen Postma

op 13 Dec 2012

Ik had al een reactie geplaatst, maar ik denk niet op de juiste plaats, daarom nogmaals: een streekkrat voor mijn moeder die vanuit het westen van het land gaat verhuizen naar het midden (provincie Utrecht). Dan kan ze meteen proeven hoe goed het leven hier smaakt.

Rosalie
Door

Rosalie

op 13 Dec 2012

Ik zou het krat graag aan mijn moeder willen geven. Ik ben zo ontzettend blij met haar en heb erg veel bewondering voor haar wat zij mij en mijn zusje tot nu toe in het leven heeft meegegeven en hoe ze zich staande heeft gehouden na een heftige scheiding. Daarnaast is ze een echte kookgek, die het heerlijk vindt om over boerenmarkten te struinen en zich te verwonderen over al het moois qua producten wat er ligt, dat ik haar graag dit biologische, streekkrat zou gunnen. Ze woont in Zeist dus ook dat komt goed uit :)

nicole
Door

nicole

op 17 Dec 2012

aan mezelf :-) omdat ik het ook wel eens verdien iets lekkers te krijgen aangezien ik erg mijn best doe voor mijn gezin zo bewust mogelijk te koken !

Tess
Door

Tess

op 17 Dec 2012

Ik zou deze graag willen geven aan mijn goede vriendin Francine. Ze is dol op (biologisch) koken en ik ben heel benieuwd of ze net zo enthousiast is over deze streekkat als dat jij dat bent! Bovendien is het ook een gebaar om te zeggen dat ik haar zo waardeer. Op naar heel veel gezellige etentje en kopjes thee drinken in 2013!

liza
Door

liza

op 17 Dec 2012

dit zou heel goed in onze nieuwe leefstijl passen.....

Manon Bommer
Door

Manon Bommer

op 17 Dec 2012

Ik zou de krat graag cadeau doen aan mijn oudste dochter, studente in Utrecht, met klein budget, die met haar huisgenoten altijd probeert om goed en gezond te eten.

Manon Bommer
Door

Manon Bommer

op 17 Dec 2012

Maar ik gun de krat ook van harte aan mijn tweede dochter, ook al een studente met klein budget in Utrecht. Ze werkt ontzettend hard aan haar acteursopleiding en heeft vaak nauwelijks tijd om goed te eten. Misschien dat dit een ondersteuning voor haar kan zijn!

margreet duynisveld
Door

margreet duynisveld

op 17 Dec 2012

Lekker en gezond zo'n pakket,kan iedereen gebruiken! Zou hem dan ook geven aan mijn schoon ouders die de laatste jaren alleen maar aan het tobben zijn en hier heel erg blij mee zouden zijn

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading