datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Cholesterol is niet schadelijk!
13 maart 2013 
2 min. leestijd

Cholesterol is niet schadelijk!

Dr. Lenkei rondde in 1986 zijn opleiding tot arts cum laude af aan een Hongaarse universiteit. Na zes jaar als arts gewerkt te hebben keerde hij de reguliere geneeskunde de rug toe vanwege de gebrekkige resultaten. Vervolgens ging hij op zoek naar de oorzaken van deze gebrekkige resultaten.

Dit zoeken heeft geleid tot het schrijven van een aantal interessante boeken met spraakmakende onderwerpen, waaronder ‘Cholesterol is niet schadelijk‘. Als arts met eenzelfde soort achtergrond als dr. Gábor Lenkei mocht ik het boek lezen en er een recensie over schrijven voor Miss Natural.

De cholesterol-theorie ontkracht

Cholesterol is niet schadelijk‘ is een overzichtelijk en duidelijk geschreven boek, dat niet alleen de gaten en kieren van de heersende cholesterol-theorie blootlegt, maar ook een zeer belangrijke oorzakelijke factor van aderverkalking aan het licht brengt.

In het boek wordt het belang van cholesterol uitvoerig uitgelegd. Hiermee maakt dr. Lenkei duidelijk hoe onlogisch het is om cholesterol als gevaarlijke stof te zien. Hij maakt korte metten met de algemeen geaccepteerde verklaring voor het ontstaan van een verhoogd cholesterol. Ook belicht hij het ontstaan en de instandhouding van de cholesterol-theorie. Er is een reden dat zo ongeveer de halve westerse bevolking aan de cholesterolremmers zit en dat heeft niets met onze gezondheid te maken!

Cholesterol als oplossing

Hier laat dr. Lenkei het niet bij. Hij doet uit de doeken wat bij het ontstaan van aderverkalking een factor is die over het hoofd gezien wordt. Een factor die eenvoudig te behandelen is, als de huidige theorie losgelaten wordt. Dr. Lenkei maakt duidelijk dat cholesterol juist een oplossing is van het lichaam en niet het probleem. Dit is een erg schokkende ontdekking. Ik weet zeker dat je je zult afvragen waarom deze informatie niet bij alle artsen bekend is.

Overtuigend boek over cholesterol

Drie jaar geleden wilde ik mijn allereerste artikel schrijven over hoe je met gezond eten en beweging je cholesterol kon verlagen. Hierbij werd ik geleid door het heersende dogma waar dr. Lenkei over schrijft: een hoog cholesterol betekent een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Tijdens mijn zoektocht naar informatie over cholesterol kwam ik tot de verbazingwekkende ontdekking dat cholesterol helemaal niet het probleem is. Sindsdien heb ik diverse boeken gelezen over vetten en cholesterol. ‘Cholesterol is niet schadelijk’ biedt, klein als het is, toch weer een andere invalshoek. Het licht slechts een tipje van de sluier op van het hele cholesterol-verhaal, maar dit tipje is al overtuigend genoeg om je visie op cholesterol volledig bij te stellen.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die zelf kampt met hart- en vaatziekten of bij wie het in de familie of kennissenkring voorkomt. Het is ook echt een boek wat iedere arts zou moeten lezen. Het is het begin van de ontdekking van de waarheid!

Win het boek ‘Cholesterol is niet schadelijk’

Miss Natural mag vijf exemplaren weggeven van het boek van dr. Gábor Lenkei. Heb jij te kampen met een cholesterolprobleem, of iemand in jouw omgeving? Ben je arts of gewoon heel erg geïnteresseerd? Laat in een reactie onder dit artikel weten waarom je kans wilt maken op ‘Cholesterol is niet schadelijk‘ en wie weet ligt het binnenkort wel bij jou in de brievenbus.

Let op! Alleen Miss Natural leden maken kans. Je kunt hier gratis lid worden.

Denk jij dat cholesterol schadelijk is?

De 5 winnaars zijn geworden:

Gonny, Marieke van de P., Angela H., Stef en Valentine. Gefeliciteerd! Jullie krijgen het boek ‘Cholesterol is niet schadelijk’ van dr. Lenkei thuisgestuurd. Graag jullie adresgegevens sturen via het contactformulier van Miss Natural.

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Linda
Door

Linda

op 13 Mar 2013

Hallo,Dat klinkt echt ontzettend interessant. Zou daar graag meer van willen weten! Mijn vader zou een te hoog cholesterol hebben en krijgt daar allerlei pillen voor, waar ik me best wel zorgen over maak, zeker als ik naar de bijwerkingen lijst kijk... Daar wordt je niet vrolijk van! Dus alle informatie die ik hierover zou kunnen krijgen, is van harte welkom! Daarnaast zou ik graag voor mijn werk als maatschappelijk werker meer informatie hierover willen vergaren, zodat ik het in mijn holistische benadering van de cliënt mee kan nemen.Groetjes, Linda

Jouke
Door

Jouke

op 13 Mar 2013

Heel interessant...wordt bijna dagelijks op school (studeer verpleegkunde) wel gebombadeerd met ´het gegeven´ hoe slecht een te hoog cholesterol is...maar, net als jou, kijk ik graag verder, en hoor ik graag hoe het wel zit. Los van mijn toekomstig beroep (niet direct als verpleegkunde, ga verder studeren in iets a la natuurgeneeskunde), kan ik het ook goed gebruiken, want mijn man heeft een, volgens zijn arts, veel te hoog cholesterol evenals zijn ouders (die achter ons wonen). Het boek zou hier dus erg welkom zijn :-)Vraag die na dit artikel bij mij wel op rijst, is of deze dr. iets zegt over wat dan wel de oorzaken zijn van hart- en vaatziekten en het dichtslibben van de aders?

Jenaida van Wijk
Door

Jenaida van Wijk

op 15 Mar 2013

Dr. Lenkei geeft ook aan wat een belangrijke factor is in het ontstaan van hart- en vaatziekten.

Jouke
Door

Jouke

op 29 Mar 2013

Gelukkig, dan hoop ik des te meer dat ik het boek win :-)!

Imke
Door

Imke

op 13 Mar 2013

Dit artikel maakt me ontzettend nieuwsgierig en ik zou er dan ook erg graag meer over te weten komen! Cholesterol niet het probleem maar de oplossing... Interessant!Mijn moeder kampt al jaren met een te hoog cholesterol en aangezien meer bewegen en hier in haar eetpatroon zoveel mogelijk rekening mee houden geen resultaat gehad hebben, is ze kort geleden tot haar grote spijt op dringend advies van de huisarts toch moeten beginnen met het slikken van cholesterolverlagers.Ik ben daarnaast zelf ook al jaren zoekende naar voeding en wat dit kan betekenen voor onze gezondheid of genezing van bepaalde welvaartsziektes. Bovendien vraag ik me ook af of onze reguliere geneeskunde het wel allemaal zo goed weet en ziet en of we niet heel veel andere zaken over het hoofd zien. Kortom: ik ben erg benieuwd naar de visie van dr. Lenkei (en mijn moeder zeker te weten ook) en hoop dan ook een exemplaar van zijn boek te mogen ontvangen...!

Jenaida van Wijk
Door

Jenaida van Wijk

op 15 Mar 2013

Om antwoord op je vraag te geven: nee, dat weet en ziet de 'reguliere' geneeskunde niet. We worden klaargestoomd om ziektes te herkennen en daar medicijnen voor uit te schrijven. Aan de oorzaak van ziektes wordt geen aandacht besteed, tenminste in mijn opleiding niet.

Natasja
Door

Natasja

op 13 Mar 2013

Wat interessant! Ik zou heel blij zijn met zo een boek. Bij ons in de familie komt hartvalen voor en mijn familieleden zitten massaal aan de becelproducten omdat dit goed zou zijn. Het lijkt mij fantastisch om ze te kunnen overtuigen dat dit niet gezond is en dat hun leefwijze een stuk gezonder wordt, zodat ik ze nog lang bij me kan houden.

Marieke van de Pavert
Door

Marieke van de Pavert

op 13 Mar 2013

Via mijn werk(diëtist) zie ik veel mensen met een te hoog cholesterolgehalte of andere hart- en vaatproblemen die met het cholesterol van doen hebben. Ik wil mijn cliënten op hun niveau zo goed mogelijk kunnen begeleiden en helpen het cholesterol te verlagen(of goed te houden). Omdat mijn eigen voorkeur uitgaat van natuurlijke voeding en omdat ik niet per se merkproducten wil moeten adviseren ga ik zelf op zoek naar wat werkt voor mijn cliënten en kijk daarbij ook hoe zij daar zelf tegenover staan. (De een gebruikt bijvoorbeeld becel pro activ omdat zij hierover gehoord hebben dat dit werk. Maar de ander wil niet dit product gebruiken) Wanneer iemand al een zo gezond mogelijk eetpatroon heeft heeft deze hele andere adviezen nodig dan iemand die bijvoorbeeld veel voorverpakte producten gebruikt.Hier komt soms een stukje 'zelfstudie' bij kijken en na aanleiding van het geschreven stukje denk ik dat dit boek mij wellicht weer nieuwe inzichten kan geven waardoor ik mijn cliënten nog beter kan helpen met goede tips!Ik kan het boek dus goed gebruiken :)Groene groet, Marieke

Marianne
Door

Marianne

op 13 Mar 2013

Mijn vader heeft al jaren een te hoog cholesterol. Mijn moeder heeft het nu sinds kort ook. Ik ben zelf al een paar jaar bezig met gezond leven en eten, maar ik heb mijn ouders hier nog niet van kunnen overtuigen. Ik hoop dat dit boek een eye-opener voor mijn ouders zal zijn, en ze net dat duwtje in de rug zal geven. Daarom zou ik het boek graag willen winnen.Groetjes,Marianne

Japke
Door

Japke

op 13 Mar 2013

Mijn vriend (34) slikt al enkele jaren cholesterolverlagers. Ik vraag mij af of dit echt nodig is, of dat het is voorgeschreven om de pharmaceutische industrie te sponsoren. Het is zo makkelijk om aan te nemen dat het zo hoort. Sinds enige tijd ben ik met een gezonde leefstijl bezig en jouw website was hierbij een enorme inspiratiebron. Mijn vriend staat er alleen nog niet zo voor open en hopelijk raakt hij door dit boek getriggerd om zuinig te zijn op zijn gezondheid en kritische vragen te stellen op het moment dat er weer medicijnen voorgeschreven worden voor een te hoog cholesterol.Grtjs Japke

Jenaida van Wijk
Door

Jenaida van Wijk

op 15 Mar 2013

34 jaar is wel erg jong om al aan de cholesterolverlagers te zitten. Ik hoop dat je vriend gemotiveerd raakt door jouw gezonde leefstijl en misschien ook door dit boek. En ja, helaas zit de farmaceutische industrie hierachter...

Diana Verdonk
Door

Diana Verdonk

op 13 Mar 2013

Informatie hierover komt wel heel erg op het goede moment! Ik kreeg een echo voor m'n darmen, omdat er wat aan de hand leek te zijn. Gelukkig is dit niet zo en zijn ze alleen gevoelig. Dit alleen levert al een zoektocht op wat ik beter wel of niet kan eten. Met dezelfde echo is er wel kalkplaque bij mijn aorta geconstateerd. Ik ben pas 37 en wil natuurlijk nog lang rond blijven lopen ;-) Het enige advies dat ik van de internist en de cardioloog kreeg was ' gewoon gezond eten'. Tja, wat is nou gezond?? Dat vertellen ze er niet bij! Wat betreft eieren weet ik bijvoorbeeld niet beter dan 2 tot max. 3 eieren in de week. Een vriendin heeft een te hoog cholesterolwaarde en krijgt het advies van een orthomoleculair diëtist om 4 tot 6 eieren te eten. Ik ben helemaal de weg kwijt als het om cholesterol en zo gaat.. :-[

Jenaida van Wijk
Soumaya
Door

Soumaya

op 13 Mar 2013

GoedemiddagIk heb zeker interesse in dat boek. Ik denk dat in de lange termijn een hoge cholesterol wel schadelijk kan zijn vooral in combinatie met andere aandoeningen. In mijn omgeving ken ik ook mensen die medicijnen slikken door een verhoogde cholesterol, wel vraag ik me af of medicijnen per se de beste oplossing zijn.GroetenSoumaya

Jenaida van Wijk
Door

Jenaida van Wijk

op 15 Mar 2013

Medicijnen zijn in dit geval (en in de meeste gevallen) alleen middelen om met zo min mogelijk klachten ziek te kunnen blijven. Een oplossing zijn ze zeker niet en al helemaal niet de beste.

mandy monroe
Door

mandy monroe

op 14 Mar 2013

Hoi, Ik wil ditt boek heel graag lezen! Bij ons in de familie komen hart-en vaatziekten voor. Mijn opa is vrij jong gestorven daardoor, mijn vader heeft ook op zijn 50ste een tia gekregen en al jaren last van te hoge cholesterol ikzelf heb al een paar keer vrij ernstige trombose gekregen dus soms maak ik me wel zorgen maar vooral voor mijn vader! Zou heel blij zijn met het boek. Groetjes mandy

valentine
Door

valentine

op 14 Mar 2013

als arts met een hartaandoening ben ik zeer geinteresseerd in dit boek! 2 jaar geleden een aandoening van de kleine kransslagaderen gekregen, die zich uit in pijn op de borst bij inspanning, stress, koude en emoties. sinds 2 maanden ga ik achteruit, heb nu een verminderde pompfunctie van mijn hart, waardoor ik voortdurend kortademig ben en erg moe. als 42 jarige met een gezin en leuke baan (die ik momenteel maar voor 50 procent kan uitoefenen helaas, omdat ik iedere middag moet slapen) kost het me wel wat moeite om hier mee om te gaan. heb het afgelopen jaar hard gewerkt (elke dag een uur bewegen, 20 kg afgevallen met gezonde voeding, meditatie, yoga), met nog niet het juiste effect. mijn cardioloog wil nu toch echt mijn (familiair bepaalde) hoge cholesterol gaan behandelen met statines, waar ik erg tegenop zie. misschien helpt dit boek me om mijn cardioloog te overtuigen?

Jenaida van Wijk
Door

Jenaida van Wijk

op 15 Mar 2013

42 jaar en al aan de statines? Dat betekent zo'n 40 jaar slikken. Dat kan niet de bedoeling zijn. Goed dat je dit wilt delen met je cardioloog. Spread the word!

Bert verbraeken
Door

Bert verbraeken

op 15 Mar 2013

We hebben gezonde vetten nodig . Onze voeding bevat echter teveel omega 6 (ontstekingsbevorderend) en onze lichaamscellen hebben cholesterol nodig . IK ben heel erg geïnteresseerd en heb het boek de hormoon factor + recepten ook al in huis. Plsssssss , i need lecture and time. Healthcares is ontstaan vanuit het idee om beter voor jezelf te zorgen en dus ook ik ben daar goed mee. Ik kan alle steun gebruiken . thx bij voorbaat bert

Angela Hardijzer
Door

Angela Hardijzer

op 15 Mar 2013

Ohh dit is wel heel interessant...ik heb familiaire hypercholesterolemie in combinatie met nauwe vaten. Heb vorig jaar op 34 jarige leeftijd al een stent gekregen in mijn aorta. Heb 2 verschillende cholesterolverlagers en een bloedverdunner. Stoppen is vooralsnog voor mij geen optie ivm geen alternatief "zeggen ze". Ik ben wel heel benieuwd wat deze Dokter daar over te zeggen heeft.

An
Door

An

op 18 Mar 2013

Mijn echtgenoot heeft teveel cholesterol en neemt hiervoor medicatie. Hij heeft sindsdien last van spierpijnen. We willen wel eens weten hoe het nu juist zit met cholesterol, medicatie en de bijwerkingen ervan.

Jenaida van Wijk
Door

Jenaida van Wijk

op 20 Mar 2013

Cholesterolremmers remmen naast de productie van cholesterol ook de lichaamseigen aanmaak van Q10. Q10 is nodig voor de productie van energie in de spieren. Vandaar dat heel veel mensen spierpijnen als bijwerking hebben bij cholesterolremmers.

marja van der knaap
Door

marja van der knaap

op 18 Mar 2013

ik zou het boek heel graag willen winnen om mijzelf en anderen andere informatie dan wat de dokter zegt te geven!!

Stef
Door

Stef

op 18 Mar 2013

Ik zou graag "Cholesterol is niet schadelijk" willen inkijken en op mezelf uit te proberen om mijn te hoge LDL te verlagen. Als het lukt, wil ik het boek graag verder aanbevelen aan mijn lezers op mijn website en facebook.

Gonny
Door

Gonny

op 19 Mar 2013

Ik wil het boek heel graag lezen. Zoals bij vrijwel iedereen komt hoog cholesterol voor in de familir. Wat echter bijzonder is, is dat mijn oma van (net) 90 jaar nu aan de cholesterolpillen moet. Ze heeft haar hele leven nog nooit medicijnen geslikt, nog niet eens een asperine, en is ongelooflijk vitaal. Ze woont nog zelfstandig en wordt door mensen vaak begin 70 geschat. Mogelijk een link met haar gezonde leefpatroon?! Ze is nu enorm teleurgesteld dat ze de cholesterolpillen van de dokter moet slikken en gelooft dat ze daardoor ziek zal worden en dood zal gaan. Ik vind het heel erg voor haar dat ze zo denkt. Ik hoop door het lezen van het boek iets voor haar te kunnen betekenen zodat ze medicijnloos haar laatste jaren op aarde kan slijten!

Gonny
Door

Gonny

op 19 Mar 2013

Ik ben overigens lid van Miss Natural maar ik kan dat nergens aan geven...

Stef
Door

Stef

op 20 Mar 2013

Beste Gonny,Was dit de raad van de huisarts die je oma al jaren volgt? Ga met je oma naar een andere dokter en vraag hem/haar de vraag wat ze moet doen met haar te hoge cholesterol: als de dokter gewoon zegt: pillen, dan vraag je de doktor: waarom vraagt u niet verder hoe het met oma is???Kwestie van dat we hetzelfde voorhadden toen ik en mijn vrouw onze cholesterol lieten testen. LDL bleek te hoog en de (jonge) doktor zei: pillen slikken vanaf nu.Toen ik de dokter vroeg waarom hij niet doorvraagt naar hart en vaatziekten in de familie, of we al dan niet roken, of we al dan niet sporten, was het antwoord: we volgen nu nieuwe richtlijnen, lagere ideale LDL waardes dan vroeger en werken preventief. Als je oma zulk een doktor heeft, zal ze pillen krijgen, en de rest van je familie ook, wegens preventief...We zijn dan naar een andere (veel oudere) doktor gestapt die wel ons risocopatroon - lees verder op tehoogcholesterol.com - voor hart en bloedvaatziekten even navroeg en dan besloot: let op je eten en laat je bloed opnieuw testen in enkele maanden: is de LDL lager, dan is duidelijk dat je zonder pillen verder kan.Gonny, ik ben geen dokter, dus is het niet aan mij om je oma te diagnosteren. Ik stel voor: ga naar andere dokters (je kan dat zelf zonder oma telkens mee te nemen, kwestie dat als de dokter wil doorvragen en oma wil zien, dan kan je oma alsnog meenemen) tot je er 1 tegen komt die meer doet dan simpelweg de cholesterol waardes aan medicatie koppenen. De arts moet zeker rekening houden met oma die gelooft dat ze van pillen slikken ziek wordt en dood zal gaan.Wat leden betreft denk ik dat Miss Natural ergens een lijstje heeft van haar leden en dat we verder niets moeten doen?Hopelijk helpt dit antwoord je wat Gonny, laat weten hoe het verder gaat en het zou mooi zijn moesten we zoals je oma ook 90 kunnen worden zonder medicijnen.Groet,Stef

Jenaida van Wijk
Door

Jenaida van Wijk

op 20 Mar 2013

Dit is precies waar het om draait Gonny. Gedachteloos medicijnen voorschrijven, omdat dat volgens de richtlijnen zou moeten. Ik ben het eens met wat Stef zegt. Ga op zoek naar een andere dokter. Toen een cardioloog mij ooit opdroeg om bij een 85-jarige gezonde dame, vroeg ik hem ook WAAROM?? Zijn antwoord: 'Uh ja... voor de zekerheid, je weet maar nooit hè. Uit onderzoek is gebleken dat dit plaquestabilisatie geeft, ook op hoge leeftijd. Maar ja, uhm. Het is eigenlijk wel een beetje overkill, maar doe maar gewoon.' (ze kreeg hiernaast nog 2 andere tabletten extra, omdat ze een beetje duizelig geworden was van de hitte...) Serieus, vind een andere dokter die ook naar lifestyle kijkt.

Maaike
Door

Maaike

op 24 Mar 2013

In mijn familie komt veel verhoogd cholesterol voor. Ik zelf ben er ook op geprikt en het was goed, maar ik heb wel van die witte vlekjes op mijn bovenste ooglid. Dat is toch geen goed teken???Ik zou er graag meer over leren, ook mbv dit boek,

Jenaida van Wijk
Door

Jenaida van Wijk

op 26 Mar 2013

Xanthelasmata bedoel je? Daarbij hoef je niet per se een hoog cholesterol te hebben, maar het geeft wel aan dat er iets niet helemaal in orde is. Hoe is het gesteld met je voedingspatroon?

Stef
Door

Stef

op 15 Apr 2013

Hoi Jenaida,Hoe en wanneer worden de winners bekend gemaakt?Dank,Stef

Stef
Door

Stef

op 19 May 2013

Wegens flink geinteresseerd in cholesterol: wanneer worden de winners getrokken?Dank,

Jouke
Door

Jouke

op 28 May 2013

Hoi Stef, Ik heb het Eva gevraagd, eind deze week zullen ze de winnaars bekend maken. Groeten, Jouke

Stef
Door

Stef

op 28 May 2013

Hoi Jouke,Dankjewel voor de opvolging, eind deze week weer 5 mensen extra blij :-)

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 28 May 2013

Heel goed Jouke! Bedankt voor de reminder :)

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 03 Jun 2013

De winnaars zijn bekend! :)

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 03 Jun 2013

De winnaars van het boek 'Cholesterol is niet schadelijk' zijn bekend! Kijk gauw onderaan het artikel of jij een van de gelukkigen bent.

Stef
Door

Stef

op 03 Jun 2013

Bedankt Eva, Layla, Jouke, Jenaida en het ganse team :-)Adres is verstuurd, sterk geinteresseerd hoe Dr. Lenkei zowel cholesterol als hart en bloedvaatziekten bekijkt.Dank alvast,

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 04 Jun 2013

Graag gedaan, veel leesplezier!

Ruud
Door

Ruud

op 28 Dec 2013

Ah, het zoveelste koekwauzenboek van de vitamineverkoper met verkoopsites in 1000 landen. Die boekjes van uitermate mavoniveau schrijft, en de beginselen van literatuurverwijzing nog niet onder de knie heeft, ondanks zijn 'cum laude' (hihihi) 'opleiding' (proest) tot 'arts' (muhahahaha). En u kakelt dat na? U meent ook arts te zijn? Aan dezelfde 'unifersitijt' afge'studeerd' neem ik dan maar aan?

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading