datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Chronisch ziek is niet blijvend ziek - De Leefstijlbijbel
22 december 2015 
3 min. leestijd

Chronisch ziek is niet blijvend ziek - De Leefstijlbijbel

De kans is groot, met 1 op de 3 chronisch zieke mensen, dat jij ook iemand kent of zelfs bent. Dit heeft een enorme impact op je leven. Zowel financieel, als op emotioneel en relationeel gebied. Ooit was Yassir van Unen zelf ook chronisch ziek evenals enkele mensen in zijn omgeving. Doordat hij zag dat wij in de reguliere sector niet beter werden of zelfs erop achteruit gingen besloot hij veel onderzoek te doen. Hij kon namelijk niet geloven dat het niet anders kon. Hij besloot daarom de opleiding te gaan doen tot orthomoleculair kPNI therapeut, wat een verademing was. “Eindelijk bevestiging van wat ik al wist en voelde”, verteld Yassir. Tijdens mijn opleiding heb ik mijzelf al kunnen genezen van mijn enorme huisstofmijtallergie en ook darmproblemen. Ook mensen om me heen heb ik toen al kunnen helpen. Na mijn afstuderen heeft dat zich steeds meer uitgebreid en sindsdien is mijn wil om chronische ziektes terug te dringen alleen maar gegroeid.

Anneke
Door

Anneke

op 22 Dec 2015

Oh wat zou ik graag dit boek willen winnen! Het is zó'n herkenbaar verhaal, ik heb verschillende chronische ziekten en ben nu een jaar actief bezig met zoeken naar wat er nou achter zit omdat ik zeker weet dat er meer is dan "er mee moeten leren leven"! Dit zou dus een perfecte aanvulling zijn en een hulpmiddel wat mij zou kunnen helpen om beter te worden

Marieke
Door

Marieke

op 22 Dec 2015

Dat klinkt goed, eindelijk een beetje hulp in mijn zoektocht! Artsen die alleen maar zeggen, succes en leer er maar mee te leven. Zelf ben ik al jaren van alles aan het proberen, maar wat zou het fijn zijn een steuntje in de rug te krijgen!

Ellen de Hond
Door

Ellen de Hond

op 22 Dec 2015

Ow wat leuk! Ik heb m al een week uit het boek. Brengt veel duidelijkheid in de wereld van chronische klachten die idd niet eeuwig hoeven te zijn en veel praktische tips. Superboek. Erg leuk interview ook! Lekker relaxed. Inspirerend persoon.

Betty
Door

Betty

op 23 Dec 2015

Ik ben erg benieuwd naar het boek en wil het graag lezen!

Sabine ter Schiphorst
Door

Sabine ter Schiphorst

op 24 Dec 2015

Heb zelf fibromyalgie. Ondanks dat ik minder suikers en tarwe eet blijf ik moe, en oog ik ook moe. Onderzoeken leveren niks op en dat frustreert me soms enorm

Simone B
Door

Simone B

op 27 Dec 2015

Ahhhh 'jammer' .. ik heb m al. Winnen was leuk geweest, maar ben er dolblij mee. Succes aan de anderen. Het is echt een aanrader. Ook al win je m niet echt de moeite waard.

Yvette
Door

Yvette

op 27 Dec 2015

Ik heb coeliakie. Als ik met een dieetfout te make krijg blijft dit lang na sudderen. Ook zou ik mij graag fitter voelen. Ding dus graag mee naar dit boek. Lijkt mij erg interessant.

Lonneke
Door

Lonneke

op 27 Dec 2015

Ik heb reuma. Heb al behoorlijk wat veranderd in mijn leefstijl, ben benieuwd naar welke inzichten dit boek biedt.

Leone
Door

Leone

op 27 Dec 2015

Ik heb artrose en ben veel te zwaar (20 kilo ) dat is natuurlijk niet goed . Zit in de eovergang en mijn lichaam zegt "hou lekker alles vast wat je binnen krijgt." Zou zo graag mijn levenstijd veranderen . Misschien lukt het hierdoor

Priscilla
Door

Priscilla

op 27 Dec 2015

Wil het super graag winnen!!!

Joyce Leduc
Door

Joyce Leduc

op 27 Dec 2015

Ik zou hem heel graag willen winnen voor een gouwe vriend die steeds meer sociaal geïsoleerd raakt door de pijn en ziek zijn... er moet toch ergens winst te behalen zijn!

Anne
Door

Anne

op 27 Dec 2015

Ik zou dit boek erg graag winnen. Ik heb meerdere chronische ziektes die me veel energie kosten. Als 22 jarige is dit erg vervelend en vaak ook frustrerend. Ook vanuit de buitenwereld merk ik veel onbegrip. Dit boek zou daarom zo welkom zijn! :)

Renate
Door

Renate

op 27 Dec 2015

Graag voor m'n zoontje van 5 hij is chronisch ziek migraine achtige klachten. Radeloos! Iedere 3e week ziek... Stel je voor dat dit boek een oplossing bied!

Kirsten
Door

Kirsten

op 27 Dec 2015

8 weken na mijn bevalling ben ik gediagnosticeerd met acute leukemie. Inmiddels vele chemokuren verder (en gelukkig schoon) ben ik nog steeds in behandeling. Inmiddels hebben de chemokuren de sporen op mijn lijf nagelaten. Zo heb ik o.a. last van vermoeidheid en darmklachten. Ik ben op eigen houtje al ver gekomen in het wijzigen van mijn levensstijl maar zou graag meer inspiratie opdoen om weer meer kwaliteit van leven te krijgen!

Farideh
Door

Farideh

op 28 Dec 2015

Ik zou ook graag dit boek willen winnen. Ik ben er vorig jaar achter gekomen dat ik een b12 tekort heb door een opnamestoornis en ben sindsdien op zoek naar de oorzaak. Heb bepaalde dingen omgegooid, maar ik ben er nog niet. Dus mijn zoektocht gaat verder. ☺️ Ik vermoed zelf dat het probleem in m'n darmen zit, maar tot nu toe vinden de artsen niets.... Leuk dat je dit doet!

Miranda
Door

Miranda

op 28 Dec 2015

Al jaren heb ik last van Reuma en darmproblemen. Wellicht logisch dat je dan op zoek gaat naar allerlei 'oplossingen' die je 'leed' kan verzachten. Maar wat helpt mij nu echt? Ik hoop zo dat dit boek mij kan helpen.......Graag zou ik het willen lezen!!

Diane
Door

Diane

op 28 Dec 2015

Na al 13 jaar reuma te hebben en van het ene medicijn na de andere te krijgen begint bij mij het kwartje te vallen dat voeding en leefstijl van invloed kunnen zijn

Rianne
Door

Rianne

op 28 Dec 2015

Helaas heb ik al 6 jaar gpa (een auto imuunziekte). In tegenstelling tot de verwachting heb ik in het dagelijkse leven nergens last van en heb ik al twee gezonde kinderen op de wereld gezet. Graag zou ik ook nog mijn waardes omlaag krijgen zodat ik kan stoppen met de antibiotica, wellicht dat dit boek hierbij kan helpen!

Heidi Groosman
Door

Heidi Groosman

op 28 Dec 2015

Zelf ben ik niet chronisch ziek. Wel heb ik in mijn werk als praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk dagelijks te maken met mensen met een chronische ziekte en is het mijn belangrijke taak mensen te motiveren tot een gezonde(re) leefstijl. Dit is niet altijd makkelijk, daarom grijp ik elke kans om meer te weten te komen over hierover om zo mensen beter te kunnen informeren! Hopelijk is je boek hierbij een goede aanvulling!

Leonie
Door

Leonie

op 28 Dec 2015

Wat een verademing dat er nog mensen zijn, die mensen met een chronische ziekte willen genezen. Ik ben er ook van overtuigd dat een chronische ziekte niet altijd 'echt' chronisch hoeft te betekenen. En dat er te veel naar medicijnen worden gegrepen en daardoor de echte oorzaak van de ziekte niet wordt aangepakt en soms zelfs verergert. Het afgelopen jaar heb ik veel informatie opgezocht over de oorzaak van auto-immuunziektes etc. Graag zal ik nog meer handvatten willen krijgen om mezelf gezonder te kunnen maken. Ze zeggen niet voor niets kennis is macht. Graag zal ik de kennis van dit boek willen bestuderen en toepassen. En andere mensen ook inspireren om hetzelfde te doen. Het zal een mooi begin van het nieuwe jaar zijn om intensief de oorzaak van mij Rheumatoide Artritis, Syndroom van Sjogren en fibromyalgie aan te pakken.

Andela
Door

Andela

op 28 Dec 2015

Ik ben toch wel heel nieuwsgierig naar dit boek ik ben Astma patient en heb spastische darm syndroom wie weet kan ik dit door dit boek zo goed als achter mij laten. duim duim duim.

Esther
Door

Esther

op 28 Dec 2015

Ik ben benieuwd naar dit boek. En zou het aan mijn beste vriendin geven die met meerdere chronische aandoeningen nagenoeg aan huis en bed gekluisterd is. Levend van de bijstand is het lastig om hier een keer in te brengen. Als je zo beroerd bent en zoveel pijn hebt dan begrijp ik wel dat je niet zomaar 'in de weer' gaat zonder je pillen en poeders. En toch geloof ik altijd dat ze beter kan worden en er is niemand die ik het zo gun!

Marieke
Door

Marieke

op 28 Dec 2015

Wat leuk! Ik heb dit boek gekregen van mijn man voor kerst. Nu 2 dagen in aan het lezen. Echt een verademing! Aanrader voor als je veel (chronische)klachten hebt en je wilt het beter begrijpen en de basis leggen om verbetering er in te krijgen. Veel goede tips ook! Marieke

Isabel
Door

Isabel

op 28 Dec 2015

Wil het super graag winnen. Er een paar jaar geleden, na veel klachten en verkeerde diagnoses achtergekomen Lyme te hebben. Hier heel veel voor gedaan door middel van Homeopathie, Bioresonantie, voedingssuplementen en aanpassingen in voeding. Het gaat stukken beter, maar heeft zijn sporen achter gelaten. Ik zou heel graag nog veel verder komen in het zelf genezen en mij dan ook veel beter gaan voelen. Lijkt mij super, dit boek!

Martine
Door

Martine

op 28 Dec 2015

Al een heel aantal jaren heb ik darmproblemen en met vele aanpassingen van mijn voeding ben ik al een heel stuk op de goede weg. Ik zou dit boek graag lezen om me te verdiepen in extra adviezen.

Clémence Klunne
Door

Clémence Klunne

op 28 Dec 2015

Grrag wil ik het boek winnen. Om zo meer te weten over chronisch ziek zijn en er ook iets aan te doen is om het draaglijker te maken.

Marja
Door

Marja

op 28 Dec 2015

Nou...alleen de titel maakt me al nieuwsgierig! Ik ben behept met 3 chronische ziekten. Het zou mooi zijn als het lezen van dit boek me zou helpen een positieve draai te geven aan de impact daarvan op mijn dagelijks leven en functioneren. Ik probeer er zelf al zoveel mogelijk aan te doen, maar tips zijn altijd welkom, omdat het vast nóg beter kan!

luci
Door

luci

op 28 Dec 2015

Ik zou graag het boek willen hebben. Ik zelf heb al jaren reuma en mijn man heeft kortgeleden zijn 3e herseninfarct gehad. We zouden graag dmv het boek onze leefwijze nog meer willen verbeteren. Bvd

Henriette Freriksen
Door

Henriette Freriksen

op 28 Dec 2015

Wat lijkt me dit een fijn boek :) Ik heb PCOS en zoek naar een manier om er op een natuurlijke manier mee om te gaan en het vol te kunnen houden.

Jeltje
Door

Jeltje

op 28 Dec 2015

Ik heb vanaf 1973 CVS-ME (dus al 43 jaar) ben nu 60 jaar, erg moe en spierpijn, zou graag de leefstijlbijbel ontvangen, zodat er een nieuwe wereld voor mij open gaat, en het allemaal wat draaglijker wordt. Ben wel werkzaam, maar kost mij veel moeite.

Joke
Door

Joke

op 02 Jan 2016

Na bronchitis als jong kind, vanaf mijn twaalfde een opeenstapeling van migraine, hypoglycemie, fibromyalgie, met in maart 2015 de klapper Non Hodgkin. Voorheen bleef ik maar gewoon doorgaan en negeren/onderdrukken van klachten. De diagnose Non Hodgkin heeft me met de neus op de feiten gedrukt. Doordat ik nog niet behandeld wordt, ben ik mijn eigen zoektocht gestart naar oplossing, masr zeker ook de oorzaken, met als gevolg een ommezwaai in mijn levensstijl. Heel graag zou ik daarom als toevoeging de Leefstijlbijbel willen krijgen voor nog meer mooie inzichten. Zou top zijn!

Kim Snel
Door

Kim Snel

op 03 Jan 2016

Geweldig boek! Heb m net uit. In 2 dagen uitgelezen hihi. Als je klachten hebt... sla je slag. Dit gaat je kijk op/en manier van leven echt veranderen.

Lisette
Door

Lisette

op 15 Jan 2016

Ik heb veel last van een schildklierziekte - de ziekte van Graves. Graag wil ik van mijn ziekte af. Bij voorkeur op een zo natuurlijk mogelijke manier, wat aansluit op mijn huidige natuurlijke leefstijl.

Sascha van Vliet
Door

Sascha van Vliet

op 21 Feb 2016

Jaaaaaa ik wil het boek heeeeel graag winnen!! Zit midden in de thyrax crisis (schildklier werkt te langzaam) en ben bezig met paleo en supplementen. Valt niet mee, suiker vrij. Niet alleen omdat je je voedingspatroon volledig aan past, maar ook sociaal gezien best een ding. Dussss kom maar op met dat boek!

Jiska van Espelo
Door

Jiska van Espelo

op 09 Mar 2016

Beste dokter Yas. Ten eerste bedankt voor het interessante en leuke interview! Ik ben erg benieuwd naar het boek, ook ik zou het heel graag winnen. Het zit zo: Ik ben een typische ADD-er van het "dromerige type", wat het leven, binnen het algemeen geaccepteerde stramien, niet altijd erg gemakkelijk heeft gemaakt. Toch heb ik als "langstudeerder" uiteindelijk twee studies afgerond. Vraag me niet hoe, maar je zult vast begrijpen dat het niet gezond was... Vaak heb ik gedacht en gevreesd dat er ergens een punt moest komen dat mijn lichaam mij een halt toe zou roepen. Dat gebeurde enkele weken voor ik mijn HBO-diploma in handen kreeg. Ik kwam in het ziekenhuis met uitvalsverschijnselen. Uiteraard schreven we de klachten toe aan mijn idiote leefstijl van non-stop schrijven aan mijn scriptie, veel stress, weinig slaap en alle ongezonde bijkomstigheden van dien. Het bleek MS. Mijn lichaam sloeg mij genadeloos terug na alles wat ik haar al die jaren heb aangedaan. Er is geen weg terug, toch, het minste wat ik kan doen is, nu eindelijk het belang daadwerkelijk tot mij is doorgedrongen, mijn lijf en levensstijl voor eens en voor altijd zuiveren, om te redden wat er nog te redden is en dat in alle dankbaarheid te koesteren. Ik denk dat jouw bevindingen en advies me daarbij kunnen helpen.

Frieda
Door

Frieda

op 23 Apr 2016

Ik heb zware artrose, artritis en ik ben schildklier patiënt. Ook heb ik gemiddeld 3 keer per week migraine. Ik ben pas 58 en heb al aan beide knieën een prothese en voor beide handen een spalk. De pijn is ondraaglijk en niet te bestrijden door de pijnstillers en ontstekingsremmers. De reumatoloog wil nu aan de linkerhand opereren en deze vast zetten, dan zal ik deze niet meer kunnen gebruiken. Ook krijg ik nog een operatie aan beide heupen en zal ik dus kunstheupen krijgen. Ik heb nog een thuiswonende zoon van 19 jaar, hij heeft pddnos, adhd en het syndroom van asperge, ook heeft hij zware astma en is heel erg allergisch, hij zit van onder tot boven onder het eczeem. Hierdoor moet mijn huis iedere dag van onder tot boven gereinigd worden, het is gesaneerd en ik heb alleen gladde materialen die goed af te nemen zijn. Maar voor mijn artose is dit allemaal erg pijnlijk, de vloer is erg hard en koud, ook met pantoffels aan. Ook het schoonmaken vergt veel pijn en moeite en hulp in de huishouding is afgewezen omdat mijn zoon nog thuis woont. Kortom... Ik zou heel erg blij zijn met iedere vorm van verlichting, advies of raad in mijn situatie... Frieda

Geertje van Vianen-Michelsen
Door

Geertje van Vianen-Michelsen

op 08 Jul 2016

Lijkt me een prima boek. Zelf heb ik (62) nu EINDELIJK bewust de stap gemaakt naar een beter/gezonder leven zonder al die troep die je via kopen in winkels tegen komt. MS heb ik al heel lang, reuma sinds ene jaar of 3. Dus, klachten stapelen zich op, je bent elke dag moe, lusteloos, geen zin meer in dingen terwijl je toch zo graag wilt en jezelf dus maar weer in de kraag grijpt en verder zeult. Maar nu ben ik er klaar voor om te veranderen. Want ik ben er absoluut zeker van dat ik dingen eet die me ziek maken! Dingen doe die niet goed voor me zijn.

Diana
Door

Diana

op 19 Apr 2017

Ja ik zou ook graag het boek willen, want ik ben niet de gezondste persoon Ik zou heel graag me beter willen voelen ,ik ben altijd moe, heb fibromialgie, schildklier werkt te traag. hernia gehad maar heb steeds last van mijn rug moet erg opletten wat ik doe, daarbij heb ik meestal zenuw pijn in mijn benen, en nu 3 weken geleden hebben ze ook nog suikerziekten ondekt. U snapt wel dat mijn leven vaak op de kop staat. het zou voor mij erg wensbaar zijn dat ik in het bezit van dit boek zou kunnen komen. Met vriendelijke groeten. Diana

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading