Chronisch ziek is niet blijvend ziek - De Leefstijlbijbel

De kans is groot, met 1 op de 3 chronisch zieke mensen, dat jij ook iemand kent of zelfs bent. Dit heeft een enorme impact op je leven. Zowel financieel, als op emotioneel en relationeel gebied. Ooit was Yassir van Unen zelf ook chronisch ziek evenals enkele mensen in zijn omgeving. Doordat hij zag dat wij in de reguliere sector niet beter werden of zelfs erop achteruit gingen besloot hij veel onderzoek te doen. Hij kon namelijk niet geloven dat het niet anders kon. Hij besloot daarom de opleiding te gaan doen tot orthomoleculair kPNI therapeut, wat een verademing was. “Eindelijk bevestiging van wat ik al wist en voelde”, verteld Yassir. Tijdens mijn opleiding heb ik mijzelf al kunnen genezen van mijn enorme huisstofmijtallergie en ook darmproblemen. Ook mensen om me heen heb ik toen al kunnen helpen. Na mijn afstuderen heeft dat zich steeds meer uitgebreid en sindsdien is mijn wil om chronische ziektes terug te dringen alleen maar gegroeid.

Yassir van Unen deed in 2014 mee met de Miss Natural Awards om zo een groot publiek te inspireren tot de natuurlijke levensstijl. Yassir; “Op dit moment worden veel chronische ziektes in stand gehouden door symptoombestrijding en het niet in kaart brengen en behandelen van de oorzaak. Ik pak het juist anders aan. Ik ga op zoek naar de oorzaak om deze vervolgens via een natuurlijke manier aan te pakken. Daarom deed ik mee om Mr. Natural 2014 worden. Des te groter ik mijn visie kan uitdragen des te meer mensen ik kan bereiken met mijn natuurlijke aanpak tegen chronische ziektes”. Yassir was niet de winnaar van de Miss Natural Awards, maar kwam als enige man wel in de finale terecht waar hij ons vol enthousiasme vertelde over zijn boek dat in de maak was. Afgelopen maand is zijn boek ‘De Leefstijlbijbel’ uitgekomen en ik sprak met hem hierover in een gezellig samenkomen.

Interview met Yassir van Unen over De Leefstijlbijbel

Is chronisch ziek, voor altijd ziek?

Het RIVM telt 5,3 miljoen Nederlanders met één of meerdere chronische ziekten. Volgens Yassir van Unen hoeven veel chronische ziekten niet voor eeuwig te zijn. In zijn boek geeft hij inzicht in verborgen ziekmakers in onze keuken en badkamer en geeft hij adviezen over evolutionaire voeding, gezonde beweging en stressvermindering. Het boek toont aan dat je niet altijd pillen hoeft te slikken maar dat je door kleine aanpassingen in je leefstijl al verbeteringen in je gezondheid kunt krijgen. Ruim 80 praktische tips helpen de lezer naar meer gezondheid en energie. Dit boek is bedoelt voor mensen met chronische gezondheidsklachten, iedereen die optimaal gezond wil zijn en de oorzaak van hun klachten wil aanpakken.

Vijf miljoen chronische zieke Nederlanders

Ben jij het type mens die waarde hecht aan je gezondheid? Stappen vooruit zetten qua gezondheid is belangrijk, maar dan wel in de goede richting. En juist die goede richting is tegenwoordig niet gemakkelijk te vinden met meningen die alle kanten op wijzen. De Leefstijlbijbel wijst je de weg en brengt wijsheid en rust, gebaseerd op een unieke mix tussen wetenschappelijk onderzoek, ervaring en de evolutietheorie. In een tijd waarin artsen geen raad weten met een stijgend aantal chronische klachten en waar echte preventie ontbreekt, geeft De Leefstijlbijbel antwoorden. Vroeger zei men dat roken en asbest veilig was. Maar wat verzwijgt men nu? Ontdek de verborgen ziekmakers van deze tijd en hoe de huidige zorg bijdraagt aan ruim vijf miljoen chronisch zieke Nederlanders. Waarom schrijft je arts geen voeding voor? Waarom financiert de farmaceut zijn opleiding en welke financiële belangen hebben gevolgen voor jouw gezondheid? De Leefstijlbijbel leert je hoe jij hier aan kunt ontsnappen. Wil jij je voeding, beweging, stressbestendigheid, energie, slaap, vruchtbaarheid, figuur en mentale kracht verbeteren voor optimale gezondheid? Zorg begint pas bij klachten, maar gezondheid begint al bij investeren in preventie. Investeer jij in je meest kostbare bezit?

Doe mee en maak kans op De Leefstijlbijbel

Ben jij chronisch ziek en wil je ondervinden wat een levensstijlverandering voor jouw gezondheid kan betekenen? Laat dan een reactie achter onderaan dit artikel en wie weet stuurt Yassir jou een exemplaar van ‘De Leefstijlbijbel’ naar je op!

[tweetquote]Chronisch ziek is niet blijvend ziek[/tweetquote]