week-van-de-vruchtbaarheid

Nationaal Fertiliteit Congres

Week van de Vruchtbaarheid 5 t/m 11 november 2018

BEKIJK PROGRAMMA

AANMELDEN

 • Tips om meer uit je IVF gesprek met de gynaecoloog te halen!
  Tips om meer uit je IVF gesprek met de gynaecoloog te halen!
  Dr Sandeep Mane about the role of Meditation and Spirituality in the success of Fertility Treatment
  Dr Sandeep Mane about the role of Meditation and Spirituality in the success of Fertility Treatment
  Verbeter zelf jullie vruchtbaarheid met het 4 Stappen Herstel Plan
  Verbeter zelf jullie vruchtbaarheid met het 4 Stappen Herstel Plan

  Week van de Vruchtbaarheid

  5 - 11 november 2018

  Gratis Fertiliteit Congres

  Waardevolle kennis van Fertiliteit Professionals

  Tijden

  Verschillende tijden verspreid over de dag

  Hoe bijwonen?

  Elke dag een live online Talk Show via Facebook

  Elke dag ben ik live te zien in gesprek met een andere professional, kijk jij ook?

  Van 5 – 11 november 2018 vindt de Europese Week van de Vruchtbaarheid plaats. In deze week zal Eva van Zeeland elke dag een live Talk Show uitzenden op Facebook. Er zullen professionals zijn als fertiliteitsarts, gynaecoloog, natuurgeneeskundige, lifestyle coach en natuurlijk ook ervaringsdeskundigen. Als kijker kun je vragen stellen gedurende de dagelijkse live uitzendingen en ook later de opname terug kijken. Dit congres is interessant voor iedereen met een kinderwens en voor professionals die te maken krijgen met vruchtbaarheidsproblemen. 

  Onderwerpen die in het congres aanbod komen

  Sprekers Fertiliteit Congres 5 t/m 11 november 2018

  Dr. Wim Decleer

  Gynaecoloog

  Ga eerst op zoek naar de oorzaak, waar kunnen we corigeren?

  "Ga eerst op zoek naar de oorzaak, waar kunnen we corrigeren en dan pas eventueel overgaan op verdere medische vruchtbaarheidsbehandelingen. Je moet niet zomaar starten met deze hoogwaardige technologie, maar eerst kijken of de natuurlijke vruchtbaarheid te herstellen is. Dan is het zelfs weer mogelijk om op een natuurlijke wijze zwanger te worden, in de slaapkamer”. Dr. Wim Decleer is geboren in 1961. Hij studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit van Leuven (België) en werd in 1985 magna cum laude dokter in de heel- en verloskunde. Als postuniversitaire opleiding studeerde hij experimentele heelkunde; ontwikkeling microchirurgie en endoscopische chirurgie. In 1994 startte hij het fertiliteitscentrum in het algemeen ziekenhuis Jan Palfijn te Gent en bouwde dit uit tot een erkend hypermodern en volwaardig fertiliteitscentrum met cleanroom faciliteiten en alle embryologie laboratoriumtechnieken tot en met een Sperma- en Eicelbank. 

  Drs. Wim Gelderblom

  Orthomoleculair therapeut, 

  homeopaat en natuurgeneeskundige

  Overleven gaat vóór voortplanting!

  "Wij leven tegenwoordig in vrijwel continue stress zodat er te weinig herstelmomenten tegenover staan. De natuur heeft het zo geregeld dat overleven vóór voortplanting gaat. De moderne beren waarvoor wij dagelijks vluchten; geldzorgen, slaapgebrek, toxische stoffen, tekorten in voeding, straling, alcohol en nog veel meer! Het niet zwanger kunnen worden geeft natuurlijk ook stress. Stress op zich is niet het probleem, er moet voldoende herstel tegenover staan. Hoe is dat bij jullie? Je kunt wel overdag herstelmomenten hebben, maar je moet vooral herstellen in je slaap", aldus Wim Gelderblom. Als klassiek homeopaat heeft Wim Gelderblom de orthomoleculaire geneeskunde volgens de Psycho-Neuro-Immunologie bestudeerd en jarenlang gewerkt aan de integratie van deze benaderingen tot een samenhangend systeem van diagnostiek en behandeling. Binnen deze systeembenadering hebben homeopathie, CEASE-therapie, orthomoleculaire geneeskunde, persoonlijk voedingsadvies, lifestyle advies en fytotherapie een plaats binnen een integrale behandelmethodiek. 

  Mathilde Kuijpers

  Vruchtbaarheidsarts en Orthomoleculair KPNI arts

  PCOS is niet voor je hele leven!

  Van PCOS (verstoring van de hormoonbalans) wordt gezegd dat overgewicht de oorzaak is en PCOS ook in stand houdt, een vicieuze cirkel dus. Waar is het begin van de cirkel? Waar kun je het aanpakken? PSOC is niet voor je leven, zegt Mathilde. Mathilde heeft op diverse plaatsen als assistent gynaecologie/verloskunde gewerkt en heeft een vruchtbaarheidspoli opgezet in een ziekenhuis. De intensieve contacten met deze groep mensen die zij niet alleen medisch begeleidt, maar waarbij vaak ook een belangrijk psychosociaal aspect aan de orde komt sprak haar erg aan. Na bijna 10 jaar is zij in een groot zelfstandig behandelcentrum gaan werken. Daar maakte Mathilde kennis met alle vormen van donorbehandelingen en IVF/ICSI. Bovendien zag zij hoe de patiënt echt centraal kon staan en wat het betekent om aandacht te kunnen geven aan de zorgvrager. Naast vragen over een kinderwens, ziet Mathilde alle vrouwen met een hormonale disbalans zoals PMS, PCOS, overgangsklachten of menstruele migraine.

  "Wij delen waardevolle kennis waarmee jullie direct zelf aan de slag kunnen gaan om zo de natuurlijke vruchtbaarheid te vergroten of zelfs te herstellen".

  Prof. Dr. Frank Comhaire

  Internist & hormoonspecialist

  De zaadkwaliteit is zeker wel te verbeteren!

  "Voorheen dachten ze dat er met de zaadkwaliteit van de man niets meer te doen was, maar we kregen meer zwangerschappen in kortere tijd wanneer we naast de klassieke behandeling ook een voedingssupplement toedienden.” Prof. Dr. Frank Comhaire studeerde medicijnen aan de universiteit van Gent (België) en specialiseerde zich in interne geneeskunde, endocrinologie en metabole ziekten. Hij heeft veel onderzoek gedaan op het gebied van mannelijke onvruchtbaarheid, verouderen en de invloed van milieuvervuiling. Hij heeft verscheidene studieboeken geschreven en meer dan 400 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan.

  Eva van Zeeland

  Ervaringsdeskundige en

  Orthomoleculaire Lifestyle Coach

  IUI, IVF en ICSI niet als eerste hulpmiddel!

  "Geweldig dat het medische traject bestaat, maar niet als eerste hulpmiddel en niet als enige hulpmiddel! Als een zwangerschap uitblijft heeft dit een reden en dan is het belangrijk om de oorzaak van het probleem te verhelpen in plaats van stappen in het proces over te gaan slaan zoals met IUI, IVF en ICSI gedaan wordt".  Eva van Zeeland, ervaringsdeskundige, orthomoleculair lifestyle coach, moeder van 3 kinderen en bekend van Miss Natural Lifestyle, heeft een jaar lang 8 koppels met een onvervulde kinderwens gevolgd. Zij heeft hen succesvol begeleid met het Pre-Conceptie Plan en samen met hen en verschillende professionals gezocht naar de oorzaak van hun onvruchtbaarheid. Inmiddels zijn 6 van de 8 koppels zwanger geworden en hiervan zijn al 4 baby's geboren! Eva weet uit eigen ervaring dat natuurlijk zwanger worden niet vanzelfsprekend is. Ruim 5 jaar heeft zij er de eerste keer over gedaan om zwanger te worden. Na een medisch traject van 6 x IUI, 1 x IVF en 1 x ICSI is zij in 2010 semi-natuurlijk zwanger geworden van tweeling Bob en Lex. In 2014 werd zij na het veranderen van haar levensstijl, het volgen van een detox en het gebruik van voedingssupplementen spontaan zwanger binnen twee weken. Haar dochter Indy werd in 2015 geboren. 

  Maurice Kool MSc.

  Therapeut leefstijlgeneeskunde

  Ooit een vogel gezien die haar ei legt voordat haar nest gebouwd is?

  "Nee, een vogel zorg er voor dat het nest gereed is voordat zij haar eieren legt. Hiermee bedoel ik dat jullie je samen optimaal kunnen voorbereiden; jouw eigen nest, de baarmoeder dient in optimale conditie te verkeren. Maar ook de man heeft een belangrijke rol". Maurice Kool MSc. is vanaf begin jaren negentig ruim 23 jaar werkzaam in de complementaire gezondheidszorg als leefstijlgeneeskundige waar hij altijd in een medisch centrum vooral tussen huisartsengeneeskunde en psychologie heeft gepraktiseerd. Hij was als wetenschappelijk medewerker, auteur en docent verbonden aan de SOE en het Biomoleculair Medisch Centrum in Den Haag. Later werd hij bij de Natura Foundation hoofdredacteur van het VanNature magazine waar hij tevens de monografieën schreef, de R&D assisteerde en internationaal het therapeutisch spreekuur bemande. Vanaf 2012 heeft hij samen met Jan Lenferink en Joost Vogelaar Nutriphyt in Nederland opgebouwd.

  Nationaal Fertiliteit Congres

  5 - 11 november 2018

  Dagelijks live

  00
  dagen
  00
  uren
  00
  minuten
  00
  seconden

  AANMELDEN

  Joyce Beckker

  Verbinder moeder en zielskind 

  (On)bewuste geloofsovertuigingen die je kinderwens tegenwerken

  "Als je een nog onvervulde kinderwens hebt, kan het ook zijn dat je eigen beperkende overtuigingen je flink in de weg zitten. Net zoals emoties, zijn ook je gedachtes vormen van energie die bepalend kunnen zijn in je leven". Joyce Beckker (1959) is moeder van twee geboren kinderen, drie zielskinderen (na miskraam) en auteur van zeven boeken. Als alleengeboren tweeling en hoogsensitief persoon helpt zij vrouwen met miskraamverwerking en kinderwens om in contact te komen met hun zielskind. Jarenlang begeleidde zij vrouwen met de verwerking van hun miskraam en leidt zij coaches en therapeuten op tot Coach Miskraam Verwerken. Joyce schreef twee boeken over miskramen 'Geen beschuit met muisjes' en het 'Het uitgewiste kind'. Sinds 2017 houdt zij zich vooral bezig met Spirituele Kinderwens om een energetisch alternatief te bieden voor het medische circuit waar stellen vaak in belanden als de zwangerschap op zich laat wachten. 

  Jeanne Roefs

  Life alchemist en businesscoach 

  voor Health Coaches

  Straling van mobiele telefoons verdrievoudigt de kans op miskraam

  Zo kopte onlangs een artikel in Medisch Dossier. Het uitblijven van een natuurlijke zwangerschap in een tijd dat we omringd zijn door verstorende elektromagnetische velden waar geen ontsnappen aan mogelijk is, staat niet op zich. Het opsporen van deze ernstige vorm van gezondheidsondermijning en de manier om je gezondheid hiertegen te beschermen dienen onderdeel uit te maken van de zwangerschapsvoorbereiding op weg naar een natuurlijke conceptie en zwangerschap. Jeanne Roefs (1963) is expert in geavanceerde Health Technologie. Als natuur conform businesscoach richt zij zich op health coaches die het opsporen en oplossen van gezondheidsondermijning in hun aanbod hebben. Jeanne ondersteunt Health Coaches in het verder uitbouwen van hun business naar een niveau waarbij ze hun eigen verworven ultra high-end levensstandaard verder naar hun cliënten kunnen uitdragen.

  Jacqueline Ananya Snelder

  Inner Grounding Therapeut

  Womens Soul Coach

  In hartsverbinding zijn met jouw baarmoeder

  "Emotionele stress, onverteerde ervaringen en een rusteloze geest kunnen de reproductieve gezondheid beïnvloeden door de relatie tussen de baarmoeder en het hart te verstoren". Dit is iets dat de westerse geneeskunde, vooral door de lens van functionele geneeskunde, ook verduidelijkt wordt voor de gezondheid van vrouwen. In de Chinese geneeskunde en Ayurveda wordt de baarmoeder als een "buitengewoon" orgaan beschouwd omdat het ontworpen is om zowel vol als leeg te zijn. Tijdens de ovulatie, menstruatie en geboorte, opent het Hart de baarmoeder. Dit maakt het loslaten van het ei of het afstoten van de voering of de geboorte van een baby mogelijk. Jacqueline is directeur van Soul Institute waar zij vrouwen opleidt tot Women's Soul Coach. Daarnaast ontwikkelde zij onlangs het waardevolle online programma 'The Story of my Womb' met 30 lessen over vrouwelijkheid en de yoni (Sanskriet voor Bron, en het hele vrouwelijke gebied in het bekken).

  JA, ik wil gratis toegang tot het Fertiliteit Congres

  DIRECT TOEGANG 

  Emi Stikkelman

  Oprichter Donor Detectives

  Anonieme donor gewenst bij een kinderwens JA of NEE?

  In Nederland is het niet meer mogelijk om anoniem zaad- of eiceldonor te zijn. In andere Europese landen is dit nog anders geregeld en zo halen ook Nederlandse koppels anoniem zaad- en eicellen uit bijvoorbeeld Denemarken en Spanje om hun kinderwens in vervulling te zien gaan. Maar wat heeft dit tot gevolg voor het kind dat hieruit geboren wordt. Heeft niet elk kind het recht om te weten waar hij of zij vandaan komt? Emi Stikkelman vindt van wel! Emi is een donorkind, in 1983 verwekt bij Stichting Medisch Centrum voor Geboorteregeling in Leiden (inmiddels Medisch Centrum Kinderwens). Emi; Sinds die tijd heb ik altijd willen weten. Waar kom ik vandaan? Waarom ben ik zoals ik ben? Wie is mijn vader en wat voor man is hij? En, ben ik alleen? Dat was ik niet, in 2010 vond ik mijn halfzusje Maartje. We zijn inmiddels onafscheidelijk. Onze vader was een anonieme donor. Uiteindelijk heb ik 17 jaar actief naar hem gezocht en in december 2016 heb ik hem door intensief DNA- en stamboomonderzoek eindelijk gevonden. Het is onbeschrijflijk wat dit voor ons betekent. Tegen ieders verwachting in is hij dolblij dat zijn dochters hem gevonden hebben. Ik heb rust en een nieuw hervonden basis die ik ieder ander donorkind gun. Daarom heb ik in 2016 Donor Detectives opgericht. Omdat DNA ertoe doet en elk kind recht heeft op afstammingsinformatie en de mogelijkheid tot het opbouwen van een band met biologische familie.

  Richard Cost en

  Debbie van der Heijden

  Fysiotherapeuten met specialisatie vruchtbaarheid Mercier therapie

  Fysiotherapie is wel degelijk bevorderend voor de vruchtbaarheid!

  Richard en Debbie zijn allebei fysiotherapeut en delen dezelfde interesses zowel binnen als buiten de fysiotherapie. In 2014 begon hun wens naar een kindje te groeien. Zij besloten het een kans te geven, maar al vrij vroeg bleek dat het niet vanzelf zou gaan en dat de oorzaak van het probleem van 2 kanten kwam. Omdat er in Nederland geen enkele fysiotherapeut was die vruchtbaarheidsbehandelingen deed gingen zij opzoek naar een behandelmethode die hun zou kunnen helpen. Ze kwamen uit bij de prachtige behandelmethode uit Amerika; de Mercier therapie. De ontwikkelaar van de Mercier techniek, Dr. Jennifer Mercier, heeft een wetenschappelijk onderzoek afgerond in september 2012. Bij het onderzoek bleek dat 83% van de vrouwen die meededen (in de leeftijd van 28-42 jaar) binnen een jaar na de behandelingen zwanger waren. Mercier therapie is een vruchtbaarheidstherapie die bedoeld is om de diepe bekkenorganen beweeglijker te maken door middel van diepe, uitwendige massages. Naast het feit dat het beweeglijker wordt, wordt ook de bloeddoorstroming verbeterd en wordt de hormoonhuishouding ook geoptimaliseerd. Richard en Debbie geven deze behandeling,  zijn eigenaar van FysioZone in Breda en inmiddels trotse ouders van een zoon.

  Ervaringsverhalen van koppels

  Eva van Zeeland zal ook praten met enkele van de koppels die meededen met Samen Natuurlijk Zwanger Worden. Een jaar lang heeft zij 8 koppels met een onvervulde kinderwens gevolgd. Zij heeft hen succesvol begeleid met het Pre-Conceptie Plan en samen met hen en verschillende professionals gezocht naar de oorzaak van hun onvruchtbaarheid. Inmiddels zijn 6 van de 8 koppels zwanger geworden en hiervan zijn al 4 baby's geboren! Tijdens het Nationaal Fertiliteits Congres delen zij hun persoonlijke verhaal. 


  Deel gerust en inspireer anderen!

  [socialbuttons]