Gratis magazine voor jou!
Miss Natural magazine inspireert en geeft praktische tips voor jouw natuurlijke levensstijl en groei!
Clean Start 21 dagen detox
detox-cursusDirect Toegang

Page content

article content

Darm EHBO, eerste hulp bij darmproblemen

Naar schatting 10 tot 20 procent van de Nederlandse bevolking heeft last van aanhoudende buikklachten: een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree of juist verstopping. De klachten leiden vaak ook tot andere problemen zoals vermoeidheid, onder- of overgewicht.

Gezonde darmen zijn het startpunt voor een goede gezondheid. En dat is precies de reden waarom Marieke Lebbink en Katinka Huiskamp het boek DarmEHBO hebben geschreven, vol met tips en informatie om je te helpen zoeken naar een oorzaak en een oplossing.

Veel oorzaken van buikklachten

Voor die veelvoorkomende buikklachten kunnen allerlei oorzaken zijn: van te veel eten tot een maag- of darmziekte. Veel mensen lijden aan het ‘Prikkelbare Darm Syndroom‘ (PDS). Anderen reageren overgevoelig op bepaalde stoffen uit het voedsel, zoals lactose of gluten, en krijgen daar weer darmproblemen van.

Op zoek naar de oorzaak

Het boek ‘DarmEHBO‘ helpt je om stap voor stap de oorzaak op te sporen en er iets aan te doen. Zo bevat het boek bovendien diverse voorbeeldmenu’s om je darmen gezond te eten. Het boek heeft ook een bijbehorende website, waar je terecht kunt voor meer tips, recepten en downloads.
DarmEHBO vormt ook in de praktijk van de behandelend arts of diëtist een waardevolle aanvulling met tal van nuttige adviezen voor de patiënt.

DarmEHBO bevat:

  • eerste hulp bij maag- en buikklachten
  • menuplan bij verstopping en diarree
  • 50 pagina’s inspiratie voor gezond eten en koken
  • slimme tips en recepten voor een fit gevoel
  • toiletgeheimen
  • probiotica: welke helpen?
  • tips en productkeuzes bij voedselovergevoeligheid
  • ontspanningsoefeningen
  • en meer…

Natuurlijk spreekuur over DarmEHBO: zorg voor darmzinnige feestdagen!

December feestmaand! Maar dat geldt niet voor iedereen. De één weet niet wat hij moet eten vanwege een gevoelige buik. De ander ziet op tegen het alleen zijn of de familieverplichtingen. Wist je dat emotionele spanningen zich kunnen uiten in buikklachten?

Op maandag 25 november is Marieke Lebbink van 20:30 tot 21:30 uur te gast tijdens het Natuurlijk Spreekuur van Miss Natural, waar je al je vragen kunt stellen over darmen, buik- en maagklachten. Dit webinar is gratis live te volgen vanaf je eigen pc. Wil jij ook zonder opgeblazen buik en vervelende wc-bezoekjes de feestdagen door komen? Meld je dan zeker aan!

Marieke Lebbink is een van de schrijfsters van DarmEHBO, maar ook orthomoleculair diëtist, natuurvoedingsconsulent en darmtherapeut. Zij heeft 22 jaar werkervaring als thuiszorgdiëtist en in haar praktijk. Marieke is gespecialiseerd in voedselovergevoeligheden en maag-darmklachten en werkt samen met huisartsen, allergologen en Maag-Darm-Leverartsen.

Bekijk het Natuurlijk Spreekuur over DarmEHBO

Het Natuurlijk Spreekuur over DarmEHBO is hier (na inloggen) terug te kijken.

Win het boek ‘DarmEHBO’

Miss Natural mag 5 exemplaren weggeven van het boek ‘Darmehbo’ van Marieke Lebbink en Katinka Huiskamp. Wil jij ook op zoek naar de oorzaak van je maag- en/of buikklachten en er wat aan doen? Laat in een reactie onderaan dit artikel weten waarom en wie weet ligt het boek binnenkort wel bij jou op de mat!

De 5 winnaars van het boek ‘DarmEHBO’ zijn bekend gemaakt tijdens het Natuurlijk Spreekuur; Mirjam, Bianca, Linda, Jildou en Anja gefeliciteerd! Jullie ontvang het boek thuis.

Heb jij vaak last van buikklachten? 

Deel jouw mening

Comment Section

54 reacties op “Darm EHBO, eerste hulp bij darmproblemen


Door Ans Kloosterboer op 27 november 2013

Dit boekje komt als geroepen! Mijn moeder ( 87 jaar) heeft al maandenlang ernstig last van verstopping en het wil maar niet beter worden. We manen haar aan om veel water en thee te drinken, maar dat vindt ze moeilijk al gaat het mondjesmaat beter. Ook wandelt ze elke dag een half uurtje en beweegt ze voor haar leeftijd best wel goed. Ik zou heel graag willen weten wat we hier nog meer aan kunnen doen.
groetjes, Ans


Door Karlijn op 26 november 2013

Ik ben 16 jaar en ik heb al vanaf mijn geboorte last van mijn darmen, soms is t erger dan anders maar ze zijn er nog steeds niet achter wat de pijn kan verminderen, dit boek zou ik dus heel goed kunnen gebruiken voor tips zodat t hopelijk ooit nog minder wordt!! Het lijkt me een heel mooi en leerzaam boek en ik zou het heel graag winnen!


Door jolanda op 26 november 2013

Ik heb al jaren last van m’n darmen even een boodschapje halen is een hele onderneming omdat ik meestal 2x terug naar huis kan vanwegen diaree, en dat is niet zo handig als je ook nog 2 kleine kinderen mee heb. Dit boek zou wel van oas komen. Groetjes jolanda


Door De Grave op 26 november 2013

Mijn dochter is 20jaar en zij heeft al 2 jaar spastische darm, ze moet oppassen met wat ze eet en eet ze toch iets waar ze niet tegen kan, kan ze bijna een week niet lopen, dan kruipt ze hier maar in het rond.
Ik had het liever al zelf gehad, zodat zij er geen last meer zou hebben.
Maar hoe krijg je zoiets, dit vraag ik met af, hoe kan dit gebeuren.
Als ik zo zie zijn er veel mensen die dit hebben, vroeger hoorde je er niets van en nu………….. zoveel.

Groetjes Lily


Door Luciënne op 25 november 2013

Al een lange periode heb ik last van PDS, Prikkelbare darmsyndroom.
Graag zou wil ik mee willen doen met deze winactie.
Ik hoop dat ik in dit darmEHBO boek parctische tips te krijgen om mijn darmklachten als
opgeblazen en pijnlijke buik en afwisselend obstipatie, diahree en winderigheid te voorkomen!
Uiteraard heb ook ik al van alles geprobeerd maar zonder succes.
Ik ben dus erg benieuwd naar het boek en de resultaten.
Gezonde groetjes


Door vera op 25 november 2013

beste,
ik heb een allergie voor melkprodukten, ook voor ijs, jammer, opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree en bij grote inname braken, ik heb nog een paar allergieën, heeft u misschien een tip ?


Door hanneke op 25 november 2013

Ook ik wil graag meedoen met de actie.Wat goed dat er over dit onderwerp een boek is geschreven. Er wordt zo weinig over gesproken. Het is toch een onderwerp waar we ons bijna allemaal wat voor schamen om erover te praten. Ook weten huisartsen hier helaas te weinig van. Mede daardoor heb ik jaren last gehad. Ik weet sinds kort dat ik een candida heb, dit heb ik laten testen. Alle informatie om hieraf te komen is dan ook welkom. Ook voor mijn zoontje die helaas ook last heeft nadat hij 5 kuren had gehad voor zijn oorontstekingen. Ik geef hem al probiotica voor kinderen en ik heb het idee dat het helpt. groeten van Hanneke G.i


Door marije op 25 november 2013

Hoi Allemaal,
Ik zou graag kans willen maken op het boek ehbo bij darmproblemen..
Heb veel last van mijn darmen en zou graag willen leren hoe ik meer rust kan krijgen hier in, en ook erachter komen hoe ik het tot rust kan brengen.
Ik merk dat mijn darmen reageren op bepaalde producten enzo, wil graag op onderzoek uit met dit boek!
Wil graag meer leren, hoop te mogen winnen!


Door Alinda Bikker-Kooyman op 25 november 2013

Dit is denk ik een heel goed boek voor mij. Ik heb last van PDS en veel voeding kan ik niet verdragen. Ik vind het moeilijk om daar rekening mee te houden en zou ook graag willen weten hoe ik nu het beste met mijn lastige darmen om kan gaan, zonder dat we ruzie krijgen! 😉


Door Karin Eggenkamp op 25 november 2013

Marieke heeft mij bijna 15 jaar geleden al geadviseerd om de melk en kaas te laten staan. Dat was het begin van het einde van de darmproblemen. Maar minder stress is toch wel de goude regel volgens mij. Neem de tijd voor het toiletbezoek en zorg goed voor jezelf. Ik ben benieuwd of dit ook is terug te vinden in haar boek. Ik heb Marieke daarna lang niet meer gesproken. Groetjes van een oud klasgenoot en vroegere vriendin, Karin.


Door Jantina op 25 november 2013

Dat lijkt me het boek voor mij !!! Ben al bij dokter, gynaecoloog en diëtist geweest ivm een regelmatig opgezette buik, waarbij het lijkt of ik zwanger ben. Kan uit mezelf niet goed vinden aan welk eten of drinken het ligt. Soms scheel ik wel 5 kg in de maand in gewicht. Wellicht kan dit boek er bij helpen !


Door Thea op 25 november 2013

Onze dochter: tien kilo lichter en een heel studiejaar naar de knoppen. Een héél jáár… Dat eerste is (nog) niet zo erg, maar dat tweede natuurlijk wel. Af en toe gaat het wat beter en denken we de problemen onder controle te hebben. Maar al snel is het weer hommeles. Gaat dit boek onze meid uit de problemen helpen? Ik hoop het echt. Al was het maar een beetje…


Door C.H.M van der Knaap op 25 november 2013

Ik zou graag het boek willen winnen! Na jaren van darmproblemen ben ik sinds 1.5 jaar me gaan richten op voeding.. ik heb nog veel te leren en denk dat dit boek een aangename aanvulling is!


Door amy op 25 november 2013

Zou super handig zijn om meerdere mensen in mijn omgeving mee te helpen!


Door Lambertine ter Haar op 25 november 2013

Al enige tijd steeds last van darmen, vooral als ik uit eten ga of ander eten eet dan dat ik gewend ben. Kijk echt uit naar het boek, hoop dat ik het mag winnen.


Door Charissa van der Vlies op 25 november 2013

Ik heb al heel lang last van constipatie. Ben bij diverse artsen geweest, maar zij kunnen niets vinden. Ik krijg steeds Movicolon of Lactulose mee naar huis, maar daar krijg ik weer diarree van en haalt de oorzaak ook niet weg. Ik hou ook helemaal niet van medicijnen en zou graag een natuurlijke oplossing vinden. Ik doe daarom graag mee aan deze winactie. Groetjes!


Door Christiana Zijl Vrolijk op 25 november 2013

jaren had ik last van obstipatie, maar afgelopen zomer heb ik ruim 5 weken erg last van diarree gehad en sinds dien is mijn ontlasting niet meer ‘normaal’. heb vooral s morgens ontzettend last van krampen gevolgd door winden en ontlasting wat plakt. Graag zou ik dit boek winnen om goed voor mijn darmen te kunnen zorgen. 2 van de 3 dochters hebben ook vaak problemen met kramp en die zou ik dan kunnen helpen want de huisarts zegt alleen maar PDS.

gr,Christiana en dochters.


Door lizet op 25 november 2013

beste Eva,

graag wil ik dit boek winnen omdat ik zelf pas ben gediagnosticeerd met PDS. Ik wil hier graag meer over weten en ben al bezig met mijn voeding aan te passen. maar misschien zijn er nog meer dingen die ik kan doen.


Door Monique op 25 november 2013

hallo,

Sinds mijn 17e heb ik last van opgeblazen gevoel, diarree en soms kramp. Ook zie ik aan mijn ontlasting dat ik niet alles verwerkt. Artsen gaven 4 diagnoses om toch aan te geven, we weten het niet.
Ik heb standaard bloedarmoede 6,9/7.1. Drie jaar geleden informeerde de bedrijfsarts dat het wel eens aan mijn darmen kon liggen. Vanaf dat moment is het roer beetje bij beetje omgegaan, met vallen en opstaan. Laatst een Ayurveda Detox Wellness programma van 10 dagen gedaan en sinds dien (2 maanden nu) geen vlees, vis en zuivel gegeten, gestart met groentesapjes ’s morgens, etc.

En toch, toch heb ik nog een opgeblazen gevoel, zie ik de lijnzaad in mijn ontlasting en voel ik me nog steeds niet fit….. Wat zou het toch zijn.

Gaat dit boek mij de antwoorden geven? Dat zou echt te gek zijn.
Na vaak genoeg allelei tips te googlen, doe ik daarom mee aan deze actie.
Alle info/beetjes helpen. Dus duimen maar….


Door Groenendaal op 25 november 2013

Ik zou dit boek dolgraag willen hebben omdat ik net zoals alle mensen die hier op de site al jaren last heb van prikkelbare darmen. Tenminste zo wordt het door de huisarts genoemd en daar mag je het mee doen. Als ik dit boek zou mogen krijgen zou er een wereld voor me open gaan en zou ik ook heel graag andere mensen willen helpen die met ditzelfde vervelende probleem te kampen hebben,want het beinvloed je hele leven.


Door tamara miranda op 25 november 2013

ik zou het boek heel graag winnen voor mijn 8 jarige zoon met autisme en voedselintoleranties en lactose allergie die nu al wekenlang ziek is, dagenlang boert en doodmoe is…..en ik dus als alleenstaand moeder ook!!


Door nicole vd meerendonk op 25 november 2013

ik zou het boek graag voor mijn man willen winnen ,hij heeft nooit een “normale”stoelgang en veel last van zijn maag
dus dit boek zou erg welkom zijn


Door Manon op 25 november 2013

De charme van de zwangerschapsfelicitaties is er nu wel vanaf, zowel ikzelf als de mensen die deze gênante vergissing maken, zouden er erg bij gebaat zijn dat ik dit boek win 😉


Door suzanne op 25 november 2013

Ik zou het boek graag willen winnen omdat in mijn familie onlangs vastgesteld is dat we dragers zijn van het Lynch syndroom. Een genetische afwijking met een verhoogde kans op darmkanker. Daarom vind ik het extra belangrijk om goed voor mezelf en dus ook mijn darmen te zorgen. Beter voorkomen dan genezen zal ik maar zeggen. Daarnaast kan ik alle extra informatie over een gezonde natuurlijke levensstijl altijd gebruiken omdat ik deze ook gebruik bij de begeleiding van mijn cliënten. Kortom een boek dat zeer welkom is.


Door Marjolein op 25 november 2013

Oeh, wat zou ik die graag winnen! Jaren geleden kwam ik bij de huisarts. Ik beschreef mijn problemen, en zonder achter zijn bureau vandaan te komen diagnostiseerde hij: “spastische darmen, kunnen we niks aan doen”. Ik weet inmiddels dat dat niet waar is, goed eten maakt een wereld van verschil. Mijn klachten zijn stukken minder dan toen, maar steken zo nu en dan toch weer de kop op. Ik weet dat ik nog een heleboel kan leren op dit vlak, en dit boek zou me daar zeker goed bij kunnen helpen!


Door MArieke op 25 november 2013

Het lijkt mij een zeer interessant boek dat ik graag samen met mijn schoonzusje wil lezen. Zij heeft enorme last van buikpijn en al vele doctoren bezocht zonder een oplossing te vinden.

groetjes


Door Mirjam op 25 november 2013

Mijn dochter is al jarenlang doodmoe, heeft last van een enorm opgezette buik en winderigheid, en ze voelt zich doodongelukkig daardoor. We zijn al jaren allerlei dieten aan het volgen, maar niks helpt. Ik zie dat er al heel veel mensen hebben gereageerd, die dit boek ook goed zouden kunnen gebruiken. Ik wens al die mensen dat boek dus toe. En mijzelf dus ook, voor m’n dochter, want het is heel naar als je iemand niet kunt helpen.


Door Nieneke op 25 november 2013

Dat boek zou ik heeeel goed kunnen gebruiken. Sinds ik gezond eet heb ik eigenlijk alleen maar meer last van mijn darmen, slechte ontlasting etc. Ik heb echt geen idee meer wat te doen.


Door judith op 25 november 2013

Wat een super actie voor een super boek! Aan de reacties te zien kun je veel mensen blij maken met een exemplaar…
Ik sluit me er graag bij aan: ik weet sinds een jaar of 10 dat ik PDS heb, iets waar je prima mee kunt leven, het is alleen op sommige momenten niet zo prettig. Als je zenuwachtig bent tijdens rijexamen of een date…of wanneer je even naar de toliet gaat om een kleine boodschap te doen en uiteindelijk een half uur later een hele grote boodschap achter laat. Of als je juist niet kan…
Vorig jaar besloot ik na een hevig maagvirus dat het tijd was om gezonder te worden…dus de anticonseptiepil eruit, suiker eruit en gezondere voeding erin. Het ging goed, tot ik hevige acne kreeg. Ik weet dat ook je huid een spiegel is van je darmen en dat mijn darmen nu dus niet zo gelukkig zijn. Dus ja, ik wil heel graag een exemplaar van Darm EHBO winnen! 🙂


Door Nikki op 25 november 2013

Ik zoek al twee jaar naar een oplossing voor mijn moeilijke stoelgang, maar tot nu toe zonder succes. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst een platte buik heb! Ik hoor ook zoveel verschillende informatie van verschillende kanten, ik weet niet meer waar ik het zoeken moet. Het lijkt me fijn om het volgende jaar te kunnen beginnen met een gevoel van directie.


Door Liz Van Het Ende-Riepen op 25 november 2013

3 personen in ons 5 koppen tellend huishouden hebben de diagnose PDS gekregen.
Het erge is dat slechts bij 1 daadwerkelijk inwendig onderzoek etc. is gedaan bij een maag lever darm specialist.
Bij mijzelf en mijn dochter roept de huisarts deze diagnose en daar moet je het dan mee doen. Geen uitgebreid onderzoek…niks….
Wel meteen een recept voor psylium vezels en dat is dat….je staat weer buiten….
Ik twijfel enorm aan deze diagnose, maar weet niet wat te doen om er achter te komen wat het dan wél kan zijn.
PDS is naar mijn idee een diagnose die gegeven wordt als een arts het zelf ook niet meer weet….(of blijkbaar geen zin heeft om te onderzoeken).

Het lijkt mij dan ook een bijzonder interessant boek, waardoor ik er misschien achter kan komen wat de daadwerkelijke onderliggende oorzaak is van alle pijntjes en kwaaltjes in onze buikstreek!


Door Carola op 25 november 2013

Met twee kinderen met darmproblemen lijkt dit boek mij heel nuttig en wil het dus graag winnen …


Door jantine op 25 november 2013

Zou ik graag willen hebben! Zelf altijd last van darmen en mijn schoonmoeder ook. Daarbij veel clienten die darmproblemen hebben. En een zusje met colitus, zon boek is meer dan welkom. Voor mezelf maar ook om mensen om me heen te helpen!


Door Astrid op 25 november 2013

Sinds ik ben begonnen met de opleiding “voedingsdeskundige / gewichtsconsulente” stellen mensen mij vragen op gebied van voedingsgerelateerde problemen. Een bijbel als deze lijkt me fantastisch om uit te kunnen putten, zodat ik anderen van tips en trics kan voorzien.


Door Mathilde op 25 november 2013

Zou het boek ook graag lezen! Mijn zoon van heeft last gehad van zware obstipatie (tot en met ziekenhuisopname aan toe). Gelukkig inmiddels een stuk beter, maar nog altijd aan de Forlax 🙁 Wil graag weten hoe we hem daar vanaf kunnen krijgen!! Ikzelf ook altijd hollen of stilstaan. Last van prikkeling, krampen, heftige reacties. Gaat wel beter nu ik minder suikers eet, maar zeker voor verbetering vatbaar!!


Door diane op 25 november 2013

Ik zou het graag kado willen geven aan een vriendin. Zij heeft al jaren problemen met haar darmen en krijgt waanzinnig veel vervelende onderzoeken waar steeds maar geen oplossing uit komt. Zou zo mooi zijn als ze op deze manier wat verlichting kon vinden.
Dus Ja heel graag winnen!


Door Sabine op 25 november 2013

Zowel mijn vriend als ikzelf hebben de laatste weken weer veel last van onze darmen. We zien een link met de voeding die we eten en stress (door stressvolle tijd letten we minder goed op wat we eten). Maar nu de stress voorlopig niet lijkt te verdwijnen zijn alle tips om de darmen te helpen welkom! Daarom doe ik graag mee met deze winactie!


Door Mireille op 23 november 2013

Marieke was de 3e diëtist die ik bezocht en zij heeft me enorm geholpen! Ze snapte mijn spijsverteringsproblemen en heeft me nuttige tips gegeven om mijn dieet aan te passen. Wat leuk om te lezen dat ze een boek geschreven heeft en ik ben erg benieuwd naar de tips en recepten! 😉


Door sylvia van aken op 22 november 2013

zou een mooie uitkomst zijn voor mijn tiener dochters. hebben veel last van buikpijn. vele onderzoeken gehad, maar niets uit gekomen. mischien dat ik hier verder mee kan komen!


Door marja van der knaap op 22 november 2013

onze kleindochter van bijna een jaar heeft een groeiachterstand van 2 kg. en nu blijkt dat ze een microbe heeft in haar darmen waar ze nu antibiotica voor moet nemen. Graag wil ik dit boek winnen voor m’n schoondochter. Ze kan kan veel kennis uit het boek halen om de darmen van haar kleine meisje op orde te krijgen.


Door Saskia op 22 november 2013

Ik heb de ziekte van Crohn. Ik heb daarvoor een aantal jaren medicatie gekregen maar probeer het nu enige tijd zonder medicatie te doen en met de juiste voeding. Helaas lukt me dat nog niet helemaal en ik hoop dat ik met dit boek mijn darmen ‘in bedwang’ kan houden. Volgens mij staan er in dit boek een heleboel feiten en fabels die ik nog niet ken!


Door Tanya op 22 november 2013

als activiteitenbegeleidster voor mensen met een verstandelijke beperking weet ik maar al te goed hoeveel last mensen kunnen hebben van hun maag zowel somatisch als psychisch. Daarom is dit boek een aanwinst


Door Anna op 22 november 2013

Wat fijn dat er een boek over is. Ik wil het graag lezen en ik hoop dat er goede adviezen en tips in staan waar ik iets mee kan.


Door Gabrielle op 22 november 2013

Goedemiddag,
Ik las het artikel en dacht meteen: dit is een boek voor mijn zusje! Zij heeft al bijna een halfjaar last van pijn in haar darmen. Dit boek kan haar hopelijk verder helpen op het gebied van voeding. Ik zou het dus graag aan haar willen geven om haar te kunnen helpen!
Gr. Gabrielle


Door Wendy op 22 november 2013

Ik zou het boek heel graag lezen. Ik heb al zo lang klachten en word belemmerd in mijn dagelijks leven (al laat ik dat niet altijd gebeuren). Obstipatie en diarree wissen elkaar af, ik heb veel last van een opgeblazen gevoel en winderigheid en ook kramp. Op dit moment zit ik in de molen bij de MDL arts, maar zou graag zelf ook kijken wat ik al kan doen.

Groetjes,
Wendy


Door Lies op 22 november 2013

Ik doe ook graag mee met de winactie.

Ik zou het aan mijn schoonmoeder kado doen die loopt al heel haar leven met rommelende darmen. Binnenkort moet ze voor een darm onderzoek.
Misschien helpt dit boek haar er vanaf.

Lies


Door Johanna op 22 november 2013

Heb vaak last van buikklachten. Ondanks herhaalde bezoeken aan de huisarts, is dit “probleem” helaas niet opgelost.
Voel me vaak opgeblazen en lusteloos om van de onverklaarbare buikpijn maar niet te spreken.
Het is gewoon hartstikke vervelend, want je functioneert niet zoals het zou moeten.
Hoop dat dit boek me van de problemen kan afhelpen.

groetjes Johanna


Door Faby-Anne op 22 november 2013

Hopelijk kunnen de tips in dit boek mij helpen om na de sapkuur mijn darmen ‘schoon’ en ‘gezond’ te houden!


Door Linda op 22 november 2013

Dit boek zou een uitkomst voor mij zijn! Alleen even niet genoeg geld om te kopen, met de dure decembermaand in het vooruitzicht 🙁
Misschien dat ik hiermee eindelijk de reden van mijn darmproblemen kan achterhalen. Tot nu toe van alles geprobeerd, maar ik kan niet vinden waar het door komt..


Door Liesje op 22 november 2013

Hoi,

Ik doe graag mee met deze leuke win actie
Ik werk op een endoscopiecentrum in het ziekenhuis en ik zou graag nog meer informatie en tips willen geven aan de patiënten.

Groetjes Liesje


Door Sonja op 22 november 2013

Ik heb dit boek absoluut nodig omdat ik steeds mijn katten uit bed blaas. Als dit al gebeurd hoe moet ik dan ooit “de ware” tegenkomen 😉


Door Linda op 22 november 2013

Hoe gezond ik ook eet, ik rommel nog steeds bijna dagelijks met mijn darmen. Helaas hebben we op het moment het budget niet om bij een natuurarts langs te gaan. Dit boek zou zomaar de oplossing kunnen zijn voor mijn opgezette pijnlijke buik!

Fijne dag!


Door linda88 op 22 november 2013

Hoi,

Ook ik heb veel last van een opgeblazen buik met (sorry!) een rotte eierenlucht. Ik lijk wel zwanger!
Ik heb mij door laten meten door een mesoloog en het blijkt dat ik een lactose-intolerantie heb. Toch blijf ik af en toe (en dat is gewoon teveel) nog last hebben van mijn buik. Ik zou dat laatste beetje hulp dus goed kunnen gebruiken!


Door Luus op 22 november 2013

Lijkt me een heel mooi en goed hulpboek om te winnen.
Soms heb ik dagen lang een opgeblazen buik. Ondanks mijn slanke postuur weet ik bijna niet meer hoe het is om een platte buik te hebben. De vervelende buikpijn en het rommelen in je darmen werken ook echt belemmerend om dan soms ergens heen te gaan.
Ik doe dus graag mee met de winactie. Lijkt me heerlijk weer een platte buik en geen pijn te hebben.

Groetjes luus

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

GRATIS MAGAZINE t.w.v. €4,95
Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten gratis in je mailbox.
Je blijft op de hoogte en kunt je elk moment weer afmelden!