datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

De 10 voordelen van een wollen dekbed + Win Actie
01 november 2015 
3 min. leestijd

De 10 voordelen van een wollen dekbed + Win Actie

Waarom zou je kiezen voor een wollen dekbed? Omdat wol goed is voor je gezondheid en helemaal past binnen een natuurlijke levensstijl! Dankzij de lanoline die het bevat is wol zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend. Lanoline is een product dat ook vaak wordt toegepast in zalven en cosmetica wegens de waterbindende en emulgerende eigenschappen, en omdat het de huid goed vet kan houden.

Zo slaap je gezond! En een gezonde nachtrust bevordert je weerstand en dat merk je de hele dag. Onder een wollen dekbed transpireer je ook minder snel dan onder een synthetisch dekbed. De structuur van de wolvezel zorgt ervoor dat het wollen dekbed in staat is om vocht op te nemen tot 35% van het eigen gewicht zonder dat het vochtig of klam aanvoelt.

De 10 voordelen van een wollen dekbed

Het slapen onder een wollen dekbed is al jaren bij veel mensen favoriet en wel om de volgende redenen;

1. Wol is duurzaam

Schapenwol is een duurzaam product dat op een diervriendelijke wijze gewonnen wordt. Daarnaast, wol groeit bij het schaap elk jaar weer vanzelf aan. Het schaap is in feite een kleine ‘vezelfabriek’.

2. Wol houdt lucht vast

De wolvezel heeft een spiraalvormige krul en kan daardoor veel lucht vasthouden. En lucht is een perfecte isolator! Wol heeft een biologisch geheugen zodat de wolvezel altijd in zijn originele vorm terugspringt. De vorm waarin de lucht zo goed vastgehouden wordt!

3. Wol is veerkrachtig

De kroezing van de wolvezel is dusdanig dat de wolvezels zich in elkaar vlechten en een veerkrachtige, isolerende beschermingslaag vormen.

4. Wol neemt makkelijk vocht op

Wol heeft een hoog absorptievermogen; neemt vocht gemakkelijk op en laat het ook weer snel verdampen. Zo slaap je droog en heel comfortabel!

5. Zelfreinigend door natuurlijk wolvet

Wol is zelfreinigend door de lanoline die het bevat, het bacteriewerende en vuilafstotende natuurlijke wolvet. Wol ventileert optimaal en reguleert de temperatuur en de hoeveelheid vocht.

6. Brandvertragende eigenschappen

Bij brand is wol een relatief veilig materiaal. Het hoge stikstofgehalte, het hoge vochtgehalte en de hoge ontbrandingstemperatuur zijn brandvertragende aspecten.

7. Lange levensduur en lage milieubelasting

Wol heeft een zeer lange levensduur met behoud van al haar goede eigenschappen en is 100% te recyclen. Het milieu ondervindt zeer weinig hinder van wol-recycling.

8. Milieuvriendelijk

Wol is een heel milieuvriendelijk product. Wollen producten worden vervaardigd via duurzame productieprocessen die geringe invloed hebben op het milieu.

9. De antiallergische werking van wol

Last van allergie? Dan is een wollen dekbed een juiste keuze! Schimmelvorming in wollen dekbedden is namelijk nagenoeg onmogelijk. Schimmels hebben niet alleen warmte nodig, maar ook een hoge vochtigheidsgraad. Omdat wol heel ventilerend is en de temperatuur reguleert, zullen er geen schimmels in kunnen nestelen.

10. Anti-huisstofmijt

Zuiver scheerwol in een bed of matras is geen fijne omgeving voor de huismijt, want wol ventileert optimaal en reguleert de temperatuur en de hoeveelheid vocht. Zorg ervoor dat je (dek)bed regelmatig wordt gelucht, dan krijgt de huismijt geen kans.

Wollen dekbed uit Texel

Omdat een wollen dekbed helemaal past binnen de natuurlijke levensstijl vond ik voor jou het Texeler PuurNatuur dekbed. Dit is een heel mooi dekbed van hoge kwaliteit dat je een comfortabele nachtrust garandeert. Het dekbed is voorzien van een uitstekende perkal tijk, met een vulling van 100% Zuiver Scheerwol. Door de unieke weeftechniek geeft het dekbed extra veel volume, wat ideaal is voor een vierseizoenen dekbed. ’s Zomers krijgt de ventilerende werking van wol vrij spel; in de wintermaanden wordt de isolatie versterkt!

Het wollen dekbed bestaat uit twee delen:

  1. Het zomerdeel met een vulling van 250 gr/m²
  2. Het voor- en najaarsdeel met een vulling van 450 gr/m²

Beide delen kun je eenvoudig met ritsen aan elkaar bevestigen. Zo heb je in de koude wintermaanden een warm en comfortabel winterdekbed.

Win een vierseizoenen wollen dekbed t.w.v. €379,-

Elke maand maak je als Miss Natural Lucky Member kans op een mooi cadeau. De afgelopen maanden zijn de volgende prijzen al verloot onder alle Lucky Members; een fiets, een pannenset, een slowjuicer, sorbetijsmaker, een serviesset en waterfilter.

Deze maand maak je als Lucky Member kans op een wollen vierseizoenen dekbed voor twee personen (maat naar keuze). De verkoopwaarde hiervan is maximaal ​€ 379,-. Een hele mooi cadeau dacht ik zo! Het dekbed wordt beschikbaar gesteld door Wollendekbed.com en begin december zullen we de winnaar bekend maken.

Hoe maak je kans? Alle Lucky Members maken automatisch kans op het wollen dekbed! Nog geen Lucky Member? Bekijk dan hier de voordelen en mogelijkheden.

Slaap jij onder een wollen dekbed? Laat dan even weten hoe je dat vindt!

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Marina van Sluys
Door

Marina van Sluys

op 04 Nov 2015

Ben erg aan een nieuw dekbed toe, zou heel fijn zijn.

Ansuya Lalay
Door

Ansuya Lalay

op 08 Nov 2015

top actie ik doe graag mee, Ik heb al een schapenvachtje, waar ik helemaal stapel op ben. Pijnlijke voeten vinden het heerlijk en het ontspant je voeten. Heerlijk is dat. Lijkt me dus ook heerlijk om onder zo'n dekbedje te liggen <3

Gonny
Door

Gonny

op 11 Nov 2015

We slapen nu onder een donzen dekbed... die aan vervaging toe is. Als ik zo de voordelen lees van Wol... Hoop ik énorm dat ik deze mag winnen!

Wilga
Door

Wilga

op 21 Dec 2015

Misschien ga ik wel eerder onder de wol als ik daardoor beter zal slapen ! Ik slaap nu onder een syntetisch dekbed.,en slaap slecht.

Rian
Door

Rian

op 11 Jan 2020

Twee weken geleden een 4-seizoenendekbad van Texelse wol gekocht. Echt een verademing, letterlijk. Nachtzweten behoort tot het verleden. Verder voelt het heerlijk knuffelig zonder zwaar te zijn. Aanrader! Schaapjes tellen is niet meer nodig.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading