datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

De 'Best Eco' top 3 van de Beauty Astir Awards 2012
08 februari 2013 
3 min. leestijd

De 'Best Eco' top 3 van de Beauty Astir Awards 2012

Afgelopen dinsdag werden de winaars van 2012 bekend gemaakt van de Beauty Astir Awards. Dit zijn de meest prestigieuze beautyprijzen, die jaarlijks worden uitgereikt door de Vereniging van Cosmeticajournalisten. Dat ‘puur natuur’ steeds populairder wordt, ook in de wereld van cosmetica, bleek uit de lijst van winnende producten. Onder hen bevonden zich ook aardig wat ‘eco producten’ en er is zelfs een aparte categorie voor! Hierbij presenteren we de winnaars in de categorie ‘Best Eco’ van de Beauty Astir Awards 2012.

Eco bij de Beauty Astir Awards

Dit jaar werd voor het eerst ook de ‘Eco Award’ uitgereikt, aan de beste eco-verantwoorde beautyproduct van 2012. Een mooie postieve ontwikkeling! Natuurlijk en ecologisch verantwoord is meer een meer populair aan het worden in de wereld van cosmetica. En dat is niet heel vreemd, we willen immers allemaal het beste voor ons lichaam. Stiekem hopen we bij Miss Natural natuurlijk dat er geen categorie ‘Best Eco’ meer zal zijn bij de Beauty Astir Awards, maar dat alle producten gewoon 100% natuurlijk zijn!

1: Cattier Paris collectie

De Cattier Paris Collection sleepte de Eco award binnen. Hier hoefde de jury niet lang over nadenken, gezien Cattier Paris bewijst dat eco toegankelijk kan zijn en dat gebruik van biologisch geteelde ingrediënten geen hoog prijskaartje hoeft te betekenen. Ook voor Miss Natural is het merk geen onbekende en we willen Cattier Paris dan ook van harte feliciteren met deze prestatie!

De jury over de Cattier Paris collectie: “Cattier Paris bewijst dat eco ook toegankelijk kan zijn en dat gebruik van biologisch geteelde ingrediënten geen hoog prijskaartje hoeft te betekenen. De serie is meteen helemaal compleet gelanceerd, met zowel skincare als body- en haircare. De verpakkingen hebben een tikkeltje ouderwetse, basic uitstraling maar dat is aan de inhoud niet te merken: heerlijke texturen, fijne geuren en, bovenal, goede resultaten. Ook leuk dat ze de traditionele kleimaskers weer terug op de kaart zetten, terwijl andere merken deze juist uit het assortiment hebben gehaald. ‘Hier hoefde ik geen seconde over na te denken,’ zegt één van de leden, ‘want sinds de lancering ben ik hooked.’

Alle producten van Cattier-Paris zijn te vinden in de Miss Natural Shop!

2: Yves Rocher Culture Bio collectie

Wat fijn dat ook Yves Rocher meegaat in de behoefte aan eco-cosmetica! De Yves Rocher Culture Bio collectie heeft het eco-cert keurmerk, afkomstig uit Frankrijk. Bij elk product is aangegeven hoeveel plantenextracten van biologische teelt erin zitten, en hoeveel natuurlijke stoffen erin zitten. Dat is in in de meeste gevallen tussen 95% en 99%.

De jury over Yves Rocher Culture Bio: “Meerdere redenen hebben tot een mooie tweede plek geleid. Omdat het erfgoed van oprichter Yves Rocher zo fantastisch bewaakt wordt door zijn kinderen en kleinkinderen. Omdat het bedrijf al jaren een groot voorstander is van een respectvolle omgang met de natuur en eigen teelt, zoals de uitgestrekte kamillevelden en velen kwekerijen in Frankrijk. En omdat deze Culture Bio serie heel compleet is en slimme vondsten heeft, zoals het verschil in kleur en geur van de dag- en nachtverzorging. Plus: het bewijs dat verantwoord ondernemen niet duur hoeft te zijn.”

3: Lovea Bio Suncare collectie

Ook Lovea is een bekende van Miss Natural. In de zomer van 2012 werd deze zonnebescherming voor jou getest door Eva en zij was zeer tevreden. Een welverdiende plek in de ‘Best Eco’ top 3 dus!

De jury over de Lovea Bio Suncare collectie: “Lief voor je huid, lief voor de natuur, en direct kunnen genieten van de zon – daar houdt de beautypers van! Dankzij kokos en monoïolie ruiken de zonneproducten ook lekker (wat wel eens anders is bij eco-zonproducten) en dankzij de 100% natuurlijke, minerale filters ben je direct optimaal beschermd tegen UV-straling. Veel juryleden prijzen ook de kinderproducten met SPF 50, omdat die zo prettig aanbrengen.”

Wat is jouw favoriete eco cosmeticaproduct?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
femke
Door

femke

op 09 Feb 2013

Fijn dat jullie ze testen! Cattier had ik nog nooit van gehoord. Wellicht ga ik die ook testen.

Helma
Door

Helma

op 13 Feb 2013

Ik ben misschien een beetje lui (of ik heb het druk), maar hebben jullie verkoopadressen?

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading