datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

De biologische bejaarden boerderij
15 oktober 2011 
2 min. leestijd

De biologische bejaarden boerderij

Dat klinkt toch beter dan je laatste jaren slijten in een bejaardenflat, rusthuis of verzorgingscomplex. Natuurlijk blijven wij tot op hoge leeftijd gezond, fit en energiek door de Natural Lifestyle.

Maar stel dat je toch wat hulp kan gebruiken of juist gezelschap (veel ouderen zijn eenzaam) dan klinkt een plek als de biologische bejaarden boerderij toch aantrekkelijk?

Als ik verder fantaseer zie ik een leuke boerderij voor me aan de rand van de stad in een bosrijke omgeving. Er is plaats voor zo’n 25 personen en iedereen heeft zijn eigen plek. Centraal punt is de grote woonkeuken die uitkijkt op de moestuin en daarachter scharrelen kippen en lopen varkens en geitjes. Uiteraard is er een sauna en komt er wekelijks een jonge god langs om je oude knoken los te masseren.

Bestaat zo iets eigenlijk?

Aangezien ik mij hier niet dagelijks mee bezig houdt, had ik geen idee. Even googlen dan maar. Ik kom op de website van Stichting WSB, wonen van senioren op boerderijen. Aha, dus er is meer dan een suffe seniorenflat! Daarna ziet ik Woongemeenschap Felixoord, nabij Arnhem. Dit is het enige vegetarische verzorgingstehuis in Nederland. Het huis bestaat sinds 1968. Het is er, lees ik, goed toeven voor senioren die volop en bewust in het leven staan. Alle maaltijden binnen Felixoord zijn vegetarisch en op verzoek zo mogelijk veganistisch. Op het terrein is zelfs een winkel met biologische producten. Kijk het is dus helemaal niet nodig om later smakeloze, voorverpakte maaltijden voorgeschoteld te krijgen.

Anders wonen, anders leven

Naast woongroepen speciaal voor Surinaamse en Hindoestaanse ouderen, woongroep van Turkse ouderen en woonprojecten voor Indische en Molukse ouderen kom ik ook woongroepen tegen voor homoseksuele ouderen. Ik had geen idee! Mocht je alvast willen oriënteren dan kun je bij de Anders Wonen, Anders Leven alle mogelijkheden bekijken.

Ondervoeding in verpleeghuizen

Gezonde voeding staat helaas niet overal op de eerste plaats. Zo lees ik verder op internet dat preventie en behandeling van ondervoeding in verpleeghuizen jaarlijks 279 miljoen euro kost bovenop de 319 miljoen euro die het voeden van verpleeghuispatiënten vergt. Dat zijn aanzienlijke bedragen voor de verpleeghuissector. Daarom zijn preventieve maatregelen zijn nodig, concluderen onderzoekers van de Universiteit Maastricht in Clinical Nutrition.

De onderzoekers hebben de kosten geschat op basis van informatie van 30 verpleeghuisdiëtisten. Een doorsnee-patiënt, die geregeld wordt gescreend op ondervoeding en 2-maandelijks wordt gewogen, kost 5.000 euro. Een patiënt met verhoogd risico op ondervoeding kost 8.000 euro extra, en een ondervoede patiënt 10.000 euro extra.

Bron: Nederlands tijdschrift voor geneeskunde

Gelukkig komen er steeds meer groene en duurzame projecten voor ouderen. Dus tegen de tijd dat wij daar gebruik van zouden gaan maken is de keuze vast volop! Mocht er nog een projectontwikkelaar zijn die brood ziet in mijn idee (met sauna en masseur) dan ben ik bereikbaar voor advies.

Dit is mijn antwoord op de lieve opmerking van mijn beste vriendin,
zorg maar dat ze in het bejaardentehuis plek hebben voor twee.

 

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
trudy nouwen
Door

trudy nouwen

op 26 Jan 2013

goede morgen, ik heb met veel interesse uw site en zou graag alle mogelijke gegevens over uw centrum ontvangen! ik zou u graag rondom pasen willen komen bezoeken! met vriendelijke groeten trudy nouwen

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 27 Jan 2013

Hoi Trudy, bedankt voor je reactie. Blijkbaar heb ik mijn wensen zo goed geformuleerd dat jij denkt dat mijn biologisch boerderij echt bestaat... helaas is dat niet. Wellicht bieden de andere accommodaties die ik noem in het artikel mogelijkheden?

Jouke
Door

Jouke

op 27 Jan 2013

Ha wat leuk! Dit is helemaal mijn ding...hetgeen wat je beschrijft is min of meer mijn droom...liefst ook nog gecombineerd met een aantal mensen die er werken met een verstandelijke handicap...:-) en een restaurant met allemaal lekkere, gezonde hapjes :-). En gelukkig bestaan er wel meer woonzorgvoorzieningen voor vegetariërs hoor...ik denk dat je als veganist meer moeite moet doen om iets te vinden. Zeker als je (ook) biologisch wilt eten, verzorgd wilt worden met biologische producten en je huis met ecovriendelijke producten wordt gepoetst...etc etc.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading