10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

De voordelen van biologische voeding voor je baby
07 oktober 2012 
3 min. leestijd

De voordelen van biologische voeding voor je baby

De biologische tweeling. Een leuke opening dacht ik zo! En een leuke titel voor een omnibus met spannende blije verhalen van twee op het platteland opgroeiende tweelingbroers. Nee, dit gaat over mijn eigen tweeling. Eigenlijk ben ik vanaf de periode dat ik zwanger probeerde te worden tot nu nog bewuster met mijn voeding aan de slag gegaan.

Veel fruit en weinig snoep

Vanuit mijn opvoeding had ik al een hele goede basis, ik zie in mijn omgeving dat die basis toch wel heel erg belangrijk is! Zelf kreeg en at ik als kind veel fruit en weinig snoep. Als ik vanuit een kinderfeestje een snoepzak mee naar huis kreeg ging die vaak ongeopend de kast in. Ik geef nu nog steeds niet veel om snoep. Geef mij maar iets hartigs! Ik noem dat altijd; kaasjes, tomaatjes, olijfjes en chipies. Typisch Nederlands dat verkleinen van woorden. Dan lijkt het minder!

Foliumzuur, multivitamine en visolie

Dus toen ik eindelijk zwanger was en ook nog van een tweeling heb ik er voor gezorgd dat zij in mijn lichaam niets te kort zouden komen. Al voor mijn zwangerschap gebruikte ik foliumzuur, multivitamine en visolie. Dit heb ik in een speciale dosis voor zwangeren door gebruikt en daarnaast veel geslapen, goed en gezond gegeten en stress vermeden. Mijn jongens zijn met 36 weken geboren met als gewicht 2610 gram en 3240 gram.

Cursus over biologisch opvoedenBiologische voeding

Vanaf 6 maanden zijn we begonnen met vaste voeding en deze is dus uitsluitend biologisch. Veel mensen vinden dit overdreven en vragen zich hardop af of het juist niet beter is om weerstand tegen gifstoffen te kunnen opbouwen?! Sorry hoor, maar dat is toch wel een hele rare kronkel. Weerstand opbouwen tegen gifstoffen. Dus als je maar dagelijks voldoende rotzooi binnen krijgt, dan bouw je daar vanzelf immuniteit tegen op? Dat kan natuurlijk niet, het tegendeel is zelfs waar! Je kunt het binnenkrijgen van chemicaliën een beetje vergelijken met roken. Je valt er niet direct dood van neer en zult niet direct kanker ontwikkelen.

Gifstoffen vermijden, zeker bij je baby!

Vooral in het eerste levensjaar wanneer nog niet alle organen optimaal werken bij een baby wil je gifstoffen toch zoveel mogelijk vermijden? Daarom biologische groeten en fruit. En is dat niet veel gedoe? Dat valt reuze mee. Je kookt toch ook voor jezelf? En na 1 jaar kunnen ze met jou mee gaan eten. Wij koken voor de jongens meestal voor 2 dagen, dat past in 4 bakjes. Ze eten nu echt alles, je proeft het verschil in smaak met kant-en-klare potjes. Nee, ik zeg het verkeerd; het smaakt tenminste wat je proeft.

Miss Natural Mama cursus

Voor iedereen die meer wilt weten over biologisch opvoeden is er
de cursus Miss Natural Mama!

Voed jij je baby biologisch op?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
3 x superfood fruit // babyfood | funny2beGreen
Door

3 x superfood fruit // babyfood | funny2beGreen

op 25 Jan 2016

[…] Kies het liefst voor biologisch of voor zo schoon mogelijk. Voor meer info over de voordelen van biologische voeding voor je baby, ga dan naar dit artikel. […]

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.