datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

De werkwijze van een Biologische Tandarts + Natuurlijk Spreekuur
03 juni 2015 
7 min. leestijd

De werkwijze van een Biologische Tandarts + Natuurlijk Spreekuur

De tandarts, wie komt er niet minimaal 1 x per jaar? Het is voor de meeste mensen meestal niet het favoriete bezoek dat ze afleggen, maar iedereen weet dat mondgezondheid belangrijk is. Een gezond gebit is een waardevol bezit en zegt bovendien ook veel over jouw algehele gezondheid!

Zelf ben ik als kind door een buurjongen geduwd en met mijn voortand op de stoep beland. Resultaat; een stuk van mijn ene voortand en de ander werd uiteindelijk zwart. Na jaren van opbleken, wortelkanaalbehandeling, een facing, heb ik uiteindelijk een implantaat gekregen.

Je tand verliezen

Die er overigens ook weer uit is gevallen, nachtmerrie ja je voortand verliezen. Ik weet het nog goed, ik was in 2007 bij een seminar van Steven Covey en tijdens de lunch viel mijn voortand er uit (ik beet in een zachte wrap?!). Ik moest van mijzelf nog op de foto met Steven Covey en dat heb ik ook gedaan, uiteraard lachte ik met mijn mond dicht. Gelukkig kon ik daarna snel bij een tandarts terecht in Haarlem. Mijn beide voortanden heb ik uiteindelijk bij een andere tandarts opnieuw laten maken en dit zit tot nu toe goed!

Oorzaken van chronische klachten

Mijn ‘probleem’ was direct te herleiden aan het vallen op de stoep, maar er zijn een heleboel lichamelijke klachten die kunnen ontstaan waarbij de oorzaak terug te vinden is in het gebit. Het aantal chronische klachten dat haar oorsprong vindt in het hoofd/hals gebied is c.a. 70%.

Oorzaken die hier aan ten grondslag liggen kunnen zijn:

 • Een in de kaak verborgen verstandskies (M3);
 • Amalgaam vullingen en hun wisselwerking met elkaar en andere (half) edelmetalen constructies in de mond (redoxreactie);
 • Ernstige tandvlees- en/of kaakbotontstekingen;
 • Wortelpuntontstekingen;
 • Metallurgische reacties van een voor de patiënt ongeschikt, metaal voor kroon en brugwerk, implantaat of prothese;
 • Diverse hechtsystemen, cementen voor kroon en brugwerk.

Ontdek hoe biologische tandarts Joep Rieter werkt en stel hem jouw persoonlijke vraag tijdens het Miss Natural Natuurlijk Spreekuur.

Natuurlijk Spreekuur woensdag 10 juni om 20:00 uur

Met het Natuurlijk Spreekuur geeft Miss Natural jou exclusief toegang tot professionals die gespecialiseerd zijn in natuurlijk gezondheid en natuurlijk beter worden. Woensdag 10 juni praat ik met Joep Rieter in een online webinar. Je hoeft er de deur dus niet voor uit!

Een webinar is een live uitzending via internet waarbij je Eva en Joep kunt zien en horen.Om deel te nemen aan het webinar heb je het volgende nodig;

 • Computer, laptop of tablet met internetverbinding
 • Geluid (geen microfoon nodig, je hoeft niet terug te praten)

Wanneer je je aanmeldt krijg je een bevestiging dat je mee kunt doen. Vervolgens ontvang je 1 uur voor het begin van het webinar een mailtje met een link, deze link dien je uit te voeren en je zit vanzelf ‘in de uitzending’.

Je kunt je hier gratis aanmelden voor het Natuurlijk Spreekuur >>>

Biologische tandarts Joep Rieter

De professional die ik heb uitgenodigd voor het Natuurlijk Spreekuur van Miss Natural is biologisch tandarts Joep Rieter. Joep werkt al vanaf 1986 als tandarts. Jarenlang heeft hij getwijfeld tussen architectuur en tandheelkunde. Joep: “Beiden hebben namelijk veel raakvlakken. Het werken met diverse materialen, ontwerpen, creatief design en niet te vergeten de esthetica en weten wat de opdrachtgever “beweegt”. Het luisteren naar de patiënt. Speciale interesse heb ik naast de algemene praktijk voor de CAM (Complementary Additive Medicine), de parodontologie en de prothetiek. De groepspraktijk in Alkmaar heb ik in 2011 verlaten, om mij volledig op mijn praktijk All Dente te richten”.

Chronische klachten terugvinden in het gebit

Natuurlijk weten we dat gevarieerde voeding gezond voor ons is. Gratis meegeleverd zijn de vele kleur-, geur- en smaakstoffen die frequent in ons eten worden aangetroffen. Het toenemen van overgevoeligheden, belastingen en allergieën voor diverse stoffen worden hiermee vaak in verband gebracht.

Ons imuunsysteem krijgt het vandaag de dag zwaar te verduren. Het voortdurend onder druk staan van dit afweersysteem kan chronische klachten met zich mee brengen. Het systeem is zogezegd “gestresst”. Belangrijk is via onderzoek (testen) de klacht nader te benoemen en te zien waar zij vandaan komt (diagnose). Eenmaal het probleem in kaart gebracht kan met de therapie worden aangevangen. Met behulp van een OPT (orthopantomogram) of wel panorama opname wordt de mond met al haar tanden en kiezen alsmede het kaakbot in beeld gebracht. Afwijkingen hieraan kunnen worden opgespoord.

Tandartspraktijk All Dente

Voorts kan met behulp van onderzoek naar de meridianen, -dat zijn lijnen over het lijf welke in verbinding staan met diverse organen en de mond-, een afwijkende relatie gevonden worden. De electro-acupunctuur volgens Voll maakt gebruik van de orgaan-element (tand/kies) relatie in haar diagnostiek en therapie. Tandartspraktijk All Dente maakt gebruik van deze techniek naast de neuraaltherapie, kinesiologie en homeopathie. Andere testmethoden worden momenteel verder wetenschappelijk bestudeerd en in de toekomst toegepast.

Vragen voor de biologische tandarts

De volgende vragen zullen wij behandelen bij het Natuurlijk Spreekuur;

 • Hoe anders is een behandeling door een biologische tandarts t.o.v. een reguliere behandeling?
 • Ik moet binnenkort een kroon krijgen, wat zal een biologische tandarts bij kronen anders doen dan de reguliere tandarts?
 • Er missen wat kiezen bij mij. Ik moet volgens mijn tandarts in de toekomst aan een implantaat. Is hierbij een verschil tussen de reguliere en biologische tandarts?
 • Kan het zijn dat je nog jaren last hebt van keelklachten, zwelling van lymfeklier in hals na een geslaagde behandeling van een wortelpuntontsteking? Volgens foto’s is er geen ontsteking meer.
 • Ik ben verhuisd en heb een andere tandarts nodig, liefst geen regulier ik zou Joep willen vragen of hij een tandarts in Arnhem of omgeving weet die ongeveer hetzelfde werkt als hij.
 • Door “Sjögren” heb ik droge slijmvliezen en dus ook een droge mond. Soms breken er stukken van een kies af. (Hoe) kan ik dat voorkomen en zorgen voor een betere conditie van mijn gebit?
 • Heb al jaren last van Lychen Planus in mijn mond, ga 4 x per jaar naar de mondhygiëniste. Volgens haar en mijn tandarts is er niets aan te doen dan goed schoonhouden. Heeft u een advies, want het is lastig en vaak ook pijnlijk.
 • Amalgaam vullingen: het verwijderen ervan kan andere problemen geven en het risico bestaat dat door het verwijderen ervan andere kiezen gaan “bewegen”. Wat is het risico van het verwijderen?
 • Tand dood door ooit een tik; 10 jaar geleden een wortelkanaabehandeling WKB. Sinds vorig jaar een fistel erboven in tandvlees. In oktober opnieuw ‘perfecte WKB’ de fistel blijft. Snijden of alternatief?
 • Ik wil mijn amalgaamvullingen laten vervangen. Nu hoor ik dat composiet plastic is en dat lijkt me ook niet zo best. Ik heb gelezen over haaientandvullingen is dit een goed alternatief en zijn er nog andere opties? Is er in Nederland al een goede tandarts die haaientandvullingen plaatst?
 • Ik heb vorig jaar een beugel gehad en heb nu nog een metaaldraadje achter mijn tanden. Kan dit kwaad? Wat kunnen eventuele gevolgen zijn.
 • Ik heb al sinds jaren groeven in mijn tanden, kan dit kwaad?
 • Ik heb de tekening gezien van de tanden met de verschillende reflexgebieden. Hoe zit het met mensen die een gebit hebben?
 • Is tandpasta met fluoride slecht?
 • Welke voedingsstoffen zijn goed voor de tanden?
 • Ik klem heel erg mijn kaken op elkaar en ben mezelf daar overdag goed van bewust en probeer het ook niet te doen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ook in de nacht doe ik het soms wordt ik er wakker van. Heb zelfs vreselijke pijn gehad dat er gedacht werd aan een ontsteking van wortel of kies of kaak. Na het nemen van foto’s was er helemaal niets gevonden. Advies niet meer kaak klemmen, tja dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben toen na advies van een gezondheidswinkel magnesium gaan slikken. De vreselijke pijn is toen wel weggegaan, maar ik klem nog steeds met mijn kaken is hier nu nog een andere reden voor?
 • Ik heb last van terug getrokken tandvlees, waardoor een aantal tandhalzen bloot liggen, wat gevoeligheid bij het poetsen of spoelen met zich meebrengt. Tot op heden heb ik hier altijd Zendium tandpasta voor gevoelige tanden tegen gebruikt, wat erg goed helpt. Een tandpasta op natuurlijke basis, zoals die van Weleda, heeft tot op heden niet gewerkt. Bestaat er nog een natuurlijke manier tegen teruggetrokken tandvlees en het voorkomen van gevoeligheid hiervan? Overigens drink al jaren geen frisdrank meer, slechts af en toe sap, maar wel dagelijks fruit (ong. 2 stuks).
 • Ik gebruik een natuurlijke tandpasta voor mijn dochter van 2 jaar omdat ik negatieve verhalen heb gelezen over fluoride bij kinderen. Mijn dochter heeft echter wel “vlekkerige ” boventanden, alsof haar glazuur is aangetast. Kan ik in haar geval nu beter toch fluoride tandpasta gebruiken, en zo niet, wat dan?
 • Wat is nu het beste: tandpasta mét of zonder fluor? En is dat nog anders voor een schildklierpatiënt?
 • Ik heb rechts onderin verstandskies die door komt. Mijn tandarts zegt niets doen, omdat hij lastig ligt, de kans is groot dat naastgelegen wortels geraakt worden. Ik heb lichamelijke klachten. Wat vindt u?
 • Wat zijn uw ideeën t.a.v. oorzaken en gevolgen van na drie jaar nog steeds kleine fistels na een apexresectie (na vier wortelkanaalbehandelingen) (en ’n cyste in de bijholte), en hoe deze te behandelen?
 • Kan een verborgen ontsteking ten gevolge van een wortelkanaalbehandeling eventueel rinitus tot gevolg hebben?
 • Wat kan de oorzaak zijn van het schots en scheef gaan staan van mijn ondertanden in een jaar tijd? Ook heb ik vaak tandpijn/kiespijn in de kaak terwijl de tandarts niets kan vinden.
 • Ik heb al jaren tandvleesontsteking. Ik poets elke dag 2 keer. Ik flos elke dag maar het gaat niet over. Ik ga regelmatig naar de mondhygiënist. Wat kan ik nog doen?

Stel je vraag aan Joep Rieter

Tijdens het Natuurlijk Spreekuur heb je de gelegenheid om Joep vragen te stellen en zal ik deze vragen namens jou aan Joep voorleggen. Alle vragen zullen, indien gewenst, anoniem beantwoord worden in het webinar om jouw privacy te waarborgen.

Stel hier je vraag aan Joep Rieter >>>

Zodra je deze uitnodiging hebt ontvangen raad ik je aan om op tijd aanwezig te zijn op woensdag 10 juni om 20.00 uur, slechts 200 deelnemers hebben namelijk per Natuurlijk Spreekuur toegang!

Je kunt je hier gratis aanmelden voor het Natuurlijk Spreekuur >>>

Heb jij ervaring met een biologische tandarts?
Laat het ons zeker weten in een reactie op dit artikel!

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Ilse
Door

Ilse

op 02 May 2016

Tijdens het Googlen kwam ik op dit artikel, ik zie dat het online spreekuur allang geweest is. Ik hoop toch dat je een antwoord kan geven op mijn vraag; mijn gebit en tandvlees is gezond, ik eet natuurlijk, heb al jaren nooit klachten. Echter nu zag mijn tandarts dat 1 onder-voortand donkerder verkleurd was. Bij een vitaliteitstest bleek de zenuw 'afgestorven'. Er is al een proefboor gemaakt om dit te bevestigen. Nu wil de tandarts een wortelkanaalbehandeling gaan doen, omdat hij zegt dat de kans groot is dat er anders later een abces zal komen te zitten. Ik baal ervan, want wil het liefst zo min mogelijk van dit soort gedoe aan mijn lijf. Qua verkleuring valt het amper op, ik hoop alleen dat dit niet verergerd. Wat is de natuurlijke visie hierop? Of toch gewoon laten doen?

Mir
Door

Mir

op 15 Jun 2016

ik het nog mogelijk om de uitzending terug te luisteren ? en ik ben ook wel benieuwd naar de tarieven van een biologische tandarts en ook naar de tandarts in Arnhem

Elvire
Door

Elvire

op 07 Dec 2018

1 boven voortand is donkerder verkleurd. Bij een vitaliteitstest was het niet duidelijk of de zenuw is afgestorven. Ik had 6 maanden daarna nog last van gevoeligheid. Ik heb nog nooit een wortelkanaalbehandeling laten doen en ben een voorstander van een biologische tandars.

Caroline van Zwieten
Door

Caroline van Zwieten

op 31 May 2020

Jammer dat ik destijds gemist heb ,is het webinar nog ergens terug te zien /horen ?

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading