datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Nieuwjaarsduik met Wim hof en mijn ervaring van iedere dag een koude duik!
07 januari 2022 
2 min. leestijd

Nieuwjaarsduik met Wim hof en mijn ervaring van iedere dag een koude duik!

Afgelopen kerstvakantie ben ik begonnen met iedere dag te zwemmen in de rivier de Amstel die bij ons voor de deur ligt. Enthousiast geraakt door het verhaal en het boek van Wim Hof, de notoire Ice man.  Een bijzondere man met een bijzonder verhaal! De kou is voor hem nooit een punt geweest, dat is wel duidelijk. Al van kleins af aan heeft hij de kou leren waarderen. En dat beschrijft hij ook in zijn boek: De Wim hof methode. Ik ben door zijn verhaal ontzettend enthousiast geraakt. En ik ben nog steeds iedere dag dankbaar dat ik hem in real life heb mogen ontmoeten. Afgelopen 1 januari organiseerden Blckbx en Gezond Verstand een nieuwjaarsduik als protest met niemand minder dan Wim Hof!

Mijn wens werd binnen 24 uur werkelijkheid!

En dat te bedenken dat ik persoonlijk net in zijn boek bezig was en net een week bezig was met het zwemmen in koud water. De dag ervoor zei ik nog tegen een goede vriendin dat ik zo enthousiast was geworden door zijn verhaal. En dat ik hem ooit in mijn leven nog zou willen ontmoeten. De volgende dag kreeg ik het berichtje van haar, er was een nieuwjaarsduik met hem en zij had kaartjes kunnen bemachtigen. En of ik mee wilde! Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Dankbaar en vol ongeloof dat mijn wens zich zo snel heeft kunnen manifesteren tot de werkelijkheid gingen we met een groepje op weg naar Hoorn. 

Wim Hof kwam in sandalen, t-shirt met korte mouwen, zwembroek en handdoek poncho aangelopen. Totaal niet onder de indruk van het toch wel frisse windje langs het strand. Wij stonden daar in winterjas met mutsen op, net cadeau gehad van Gezond Verstand.  Nadat de Ice Man een energieke positieve en nuchtere Hollandse speech had gegeven en het publiek had aangezwengeld met zijn paardestand oefening doken we met zijn allen het koude water in voor een gezamenlijke duik.  Je kan de aflevering van deze nieuwjaarsduik hier terugkijken.

Een koude douche iedere dag!

Ik ben sindsdien iedere dag het water in geweest en doe ook iedere dag de Wim Hof ademhalingsoefening. Deze oefening is bedoeld om ons bloed te alkaliseren en zo ontsteking bevorderende Il-6 en Il-8 waardes in het bloed te verminderen en de ontstekingsremmende IL-10 te bevorderen. Ik merk al na een week dat het makkelijker word om het water in te gaan. Ik merk ook dat ik minder last heb van de kou en dat ik mezelf erop betrap dat ik nu vergeet de verwarming in huis aan te zetten, omdat ik simpelweg minder gevoelig ben voor de kou. Dat is nog een bijkomend voordeel, mijn stookkosten gaan ook direct omlaag.  

Voor eens en altijd geen koukleum meer!

En dat terwijl ik voorheen echt een koukleum was, van september tot ongeveer april droeg ik handschoenen omdat ik syndroom van Raynaud had, extreme winterhanden. In de winter droeg ik altijd dikke wollen truien en geitenwollen sokken. Ik vind het echt een grote bevrijding dat ik nu veel beter om kan gaan met de kou. De andere voordelen die ik ervaar zijn: ik heb direct meer energie! Een koude duik en ik doe in 3 uur tijd mijn hele huis van onder tot boven. Ik voel me frisser, helderder in mijn hoofd. Ik ben heel benieuwd of ik nu voor eens en altijd afkom van mijn toch wel ontstekingsgevoelige huid. En of ik alleen al door het zwemmen in koud water mijn vetverbranding positief kan stimuleren. 

Zwem jij al in koud water of douche je koud?

Over de schrijver
Mijn naam is Catherina Carvalho, ik ben natuurgeneeskundig therapeut, kinesiologie en kindervoedingscoach. Mijn missie is om jou te helpen transformeren naar de beste versie van jezelf! Met gezonde voeding, suppletie, accupressuur middels Touch for Health en leefstijladviezen je zelfhelend vermogen activeren en je innerlijke kracht (terug) te vinden. Online via Zoom of offline in mijn praktijk aan huis. Bekijk mijn tarieven en mogelijkheden op www.catherinacarvalho.nl en voor jou kinderen op www.gezondmetkids.nl. Ik werk tevens met EMB bloedtest voor zowel volwassenen als kinderen. Met deze energetische bloedtest kan ik intoleranties, tekorten en onbalansen in je lichaam opsporen en kunnen we die samen gericht aanpakken. www.catherinacarvalho.nl www.gezondmetkids.nl info@catherinacarvalho.nl
Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 06 Jan 2022

Mooie manifestatie Catherina! Hele leuke foto ook van jullie samen en super dat je nu van je kou-kleum-probleem afbent!

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine