Doe mee met de Oer Week en ontdek alles over oervoeding

Je hoort er steeds meer over: oervoeding, ook wel paleolithische voeding, kortweg ‘paleo’, of het oerdieet genoemd. Maar wat houdt het nou precies in? En waarom zou oervoeding zo gezond voor je zijn? Daar kom je achter tijdens de Oer Week van Miss Natural, die op 15 juli van start gaat.

Tijdens de Oer Week ontdek je alles over oervoeding. Deze gratis week van Miss Natural is bedoelt voor iedereen die graag gezond en natuurlijk wil eten.

Je ontvangt een week lang elke dag nieuwe informatie, tips, adviezen en recepten. Doe ook mee en schrijf je nu in voor de gratis Oer Week!

Wat is Oervoeding?

Oervoeding is, kort gezegd: eten (en leven) zoals onze voorouders in de oertijd dat deden. Sinds die tijd is ons voedingspatroon drastisch veranderd. Onze genen veranderen echter slechts langzaam. Daardoor komt het voor dat ons lichaam op de ‘nieuwe voeding’ slecht kan reageren. Bijvoorbeeld met hoofdpijn, maagklachten, huiduitslag en andere vervelende moderne ziektes en kwalen.

Om dit tegen te gaan, maar ook om je meer energiek te voelen en letterlijk en figuurlijk beter in je vel te zitten, kun je terug naar de oertijd. Niet letterlijk natuurlijk, maar je kunt er wel je voeding op aanpassen. Je zult zien dat het werkt!

Ingewikkeld? Dat valt best mee. Oervoeding bestaat voornamelijk uit: groenten en fruit, noten en zaden, eieren, vis, schaal- en schelpdieren, mager vlees en een beetje honing. Klinkt best goed toch?

Voor wie is de Oer Week?

Op 15 juli gaat op Miss Natural de Oer Week van start. Deze week is voor iedereen die meer wil weten over paleolithische voeding, of je hier nu al mee bekend mee bent of niet. Je leert wat oereten inhoudt, hoe je gezonder kunt leven met de ‘oerstijl’, hoe je zelf je voedingspatroon makkelijk aan kunt passen en nog veel meer. En natuurlijk krijg je weer een aantal lekkere recepten, precies zoals je dat gewend bent van Miss Natural!