datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Thee tegen brandend maagzuur tijdens de zwangerschap
26 november 2011 
4 min. leestijd

Thee tegen brandend maagzuur tijdens de zwangerschap

Earth Mama Angel Baby presenteert via een webshop een complete lijn van natuurlijke verzorgingsproducten op het gebied van zwangerschap, herstel na de bevalling, borstvoeding en alles voor je kleine baby.

Mijn eerste reactie: wat ziet het er leuk uit! Erg mooie vormgeving, de theedoosjes, maar ook verzorgingsproducten, wil iedereen toch wel in de kast hebben staan? Allemaal organic, dus alleen natuurlijke ingrediënten, en zelfs bij de verpakkingen is rekening gehouden met het milieu, indien mogelijk biologisch afbreekbaar en gerecycled. Even op de website rondkijken leert me ook dat ik eigenlijk alles wel zou willen uitproberen! Wat een compleet aanbod.

Thee om te drinken in het derde trimester

Thee speciaal voor het derde trimester van je zwangerschap

Mijn eerste testthee. Ik ben benieuwd naar deze Third Trimester Tea, ofwel Labor Prep Tea (voorbereiding op bevallingsthee). De thee moet volgens de verpakking 5-10 minuten trekken. Dit vind ik vaak erg lang, dus ik was benieuwd of de thee bitter zou smaken. Ik nam meteen de proef op de som, als een echte zwangere vrouw vergat ik namelijk dat ik de thee had gemaakt, en zo’n 20 minuten later herinnerde ik me vaag dat ik de thee ergens had staan. Inmiddels was deze donker van kleur en zeer goed afgekoeld, klaar om te proeven dus.

De thee smaakt hoofdzakelijk naar mint en je proeft dat er nog meer kruiden in zitten, waarvan ik de smaak niet kon thuisbrengen. Hij is lekker! Ik hou van mintthee, dus misschien helpt dat. De thee was helemaal niet bitter geworden, maar lekker zacht en fris van smaak. Ook de nasmaak is fris mintig, helemaal goed! En zelfs koud is de thee dus goed te doen (en warm helemaal!).

De kruiden die erin zitten zijn speciaal voor vrouwen in het laatste trimester: framboosblad, ijzerrijk brandnetel, kamille, rozenbottels en calciumrijk haverstro. En nu maar vertrouwen dat de voorbereiding goed in gang is gezet voor een gemakkelijke bevalling.

Thee tegen brandend maagzuur

Thee tegen brandend maagzuur tijdens de zwangerschap

Een bekende kwaal tijdens de zwangerschap, voornamelijk de laatste 3 maanden. Door hormonen worden je spieren slapper, zo ook de sluitspier van je maag, waardoor je eten soms weer naar boven komt. En dit is vervelend.

Maar nu: een thee tegen brandend maagzuur. Het is leuk deze thee te testen, want concreter dan dit gaat het niet worden. Je hebt maagzuur – je drinkt de thee – maagzuur verdwijnt (of niet). Tijdens mijn laatste drie maanden van de zwangerschap had ik regelmatig last van brandend maagzuur. Nu had ik dit redelijk onder controle door voeding, maar een thee die daartegen helpt leek me veel praktischer. Een extra uitdaging: normaal kreeg ik juist meer last van brandend maagzuur na het drinken van thee, dus ik was extra benieuwd!

Toen ik deze thee in huis kreeg, hoopte ik elke dag op brandend maagzuur, om de thee te kunnen testen. Ik moest een paar dagen geduld hebben, maar de dag brak aan! Het brandende maagzuur kwam, enthousiast maak ik de thee en drink het. En jawel hoor…binnen een paar minuten wordt het al wat milder…en ik kan niet anders zeggen… vaarwel brandend maagzuur! Na die eerste dag volgden er nog vele dagen en elke keer werd het maagzuur een stuk minder of verdween volledig.

En de smaak: een zachte kruidenthee met heemstwortel, citroenmelisse, kamille en groene munt en vleugje framboosblad. Absoluut geen straf om te drinken.

Tip: deze thee is niet alleen voor zwangeren, maar voor iedereen met brandend maagzuur!

Bevallen en wel

Thee speciaal voor het opwekken van borstvoeding

Earth Mama Angel Baby heeft ook allerlei producten voor na de bevalling. Zowel verzorgingsproducten als meer theetjes. Na de bevalling stort ik me op het volgende testproduct: Organic Milkmaid Tea!

Deze thee is voor vrouwen die borstvoeding geven en is bedoeld om de melkproductie te stimuleren. De thee smaakt naar anijs, maar dit is niet overheersend. Waarschijnlijk dankzij alle andere kruiden die erin zitten, zoals galactagogues, venkel, fenegriek, anijszaad, karwijzaad, brandnetel en framboosblad. Wederom een erg lekkere thee waar ik echt van heb genoten.

Of het mijn melkproductie geholpen heeft weet ik niet, bij gebrek aan vergelijking. Ik weet wel dat ik absoluut geen melkproductieproblemen heb gehad, dus wellicht heeft de thee daarbij geholpen! Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om in zo’n hectische periode even de tijd te nemen voor een lekkere thee en ook die rust stimuleert de melkproductie weer!

Happy Mama Spray van Earth Mama Angel BabyHappy Mama Spray

De Happy Mama Spray is bedoeld om eventuele misselijkheid weg te ‘sprayen’ tijdens de zwangerschap, maar eigenlijk kun je dit ook gebruiken bij wagenziekte en chemotherapie, volgens de website van Earth Mama Angel Baby. Misselijkheid in het algemeen eigenlijk.

Persoonlijk ben ik niet veel misselijk geweest tijdens de zwangerschap of erna, maar ik heb af en toe wel gesprayed hoor. De geur is zeker heel vrolijk: lekker zoet en toch ook fris.

Lekker om af en toe te sprayen…met zo’n fleurige geur om je heen word je wel vrolijk ja!

Ik ben verrast door de producten die ik heb mogen testen, vooral de thee tegen brandend maagzuur, waarschijnlijk omdat die zo concreet is. Al met al een erg leuk merk, vrolijk en erg lief. Ik kan het niet helpen benieuwd te zijn naar de andere producten van Earth Mama Angel Baby!

Binnenkort geven we producten cadeau van Earth Mama Angel Baby, dus kom zeker nog eens terug!

NB. Sharon is 3 november bevallen van haar dochter Keela. Leuk detail!
De foto van haar bij dit bericht is gemaakt 2 uur voordat de bevalling begon.

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Natasja S
Door

Natasja S

op 27 Nov 2011

En welke thee had je op je buik balanceren Sharon? :-)Waar kan je deze thee bestellen/kopen? Mijn vriend heeft last van maagzuur en de thee lijkt mij een beter alternatief dan rennies of zuiveringszout.Daarnaast lijkt het mij leuk om zo een theepakketje aan een zwangere vriendin te geven.

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 27 Nov 2011

Natasja bij elke thee staat een link naar de webshop van Earth Mama Angel Baby

Natasja S
Door

Natasja S

op 27 Nov 2011

Oh, ik zie het, dank je wel!

Marjon Briede
Door

Marjon Briede

op 03 Dec 2011

Erg herkenbaar dat je je thee vergeet als je deze gezet hebt. Jammer genoeg heb ik daar nog steeds last van... maar leuk dat er speciale thee soorten zijn voor de zwangerschap. Sharon gefeliciteerd trouwens met Keela!

Sharon Numan
Door

Sharon Numan

op 13 Dec 2011

Hai Marjon! Ik hoop nog steeds dat het weer weggaat haha :) En dankjewel :)

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading