datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Easy Peasy: Natuurlijk eten voor de allerkleinsten
14 mei 2014 
2 min. leestijd

Easy Peasy: Natuurlijk eten voor de allerkleinsten

Ik heb een grote voorliefde voor kookboeken en andere boeken over voeding. Als er weer een nieuw boek uit is sta ik vaak genoeg als eerste in de boekwinkel om deze aan te schaffen. Ik kan er echt niks aan doen! Ik ben dan ook altijd superblij als ik voor Miss Natural een boek mag reviewen. Ditmaal is dat het boek ‘Easy Peasy’ van Claire van den Heuvel en Vera van Haren. Een kookboek boordevol gezonde hapjes voor aanstaande moeders, je baby, dreumes en peuter.

Ook geeft Easy Peasy inspiratie en houvast om slimme keuzes te maken en zo je baby, dreumes of peuter een gezonde basis te geven. Het boek is daarnaast een handleiding voor ouders op het gebied van eetgedrag. Met een uitgebreide filosofie, eenvoudige food rules, leuke tips, realistische alternatieven en heel veel gemakkelijke recepten.

Geweldige foto’s, recepten en opmaak!

Het begint al met de superleuke naam van het boek: Easy Peasy. Want gezond eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijzen de recepten uit dit boek ook: ze zijn niet ingewikkeld en bevatten geen lange lijsten met ingrediënten. Als je, net als ik, een goed gevulde voorraadkast hebt dan kom je vaak al een heel eind.

Het boek staat bomvol leuke foto’s van schattige kindjes, foodfoto’s die er echt jummie uit zien, en de opmaak is ook ontzettend leuk gedaan. Dit boek staat dan ook vaak ook gewoon voor de gezelligheid in mijn kookboekstandaard in de keuken.

Meer dan alleen een kookboek

Easy Peasy is niet alleen een kookboek. Er staat ook een heleboel uitleg in over de misleidende health claims die in de supermarkt op producten te vinden zijn. Ook word er ingegaan op opvoedstijl en eetgedrag. Zo stellen de schrijvers bijvoorbeeld voor om enkel in de middag een snoepmoment in te bouwen; als de kids dan zeuren om een snoepje kun je ze dan vertellen dat ze moeten wachten tot het snoepmoment. Uiteraard hebben we het dan over gezond snoepen, want er staan genoeg heerlijke recepten in dit boek voor het verwenmomentje van de kleine! Met de 7 ‘Easy Peasy food rules leer je bovendien snel hoe je een gezond eetpatroon kunt ontwikkelen voor je kleintje.

Favoriete recepten

Het boek Easy Peasy bevat meer dan 80 recepten, van ontbijt, lunch en snoepgoed tot aan diner. De recepten hebben allemaal ook ontzettende leuke namen: een lekker framblijsje, pinkie pie of drakendrankje… Daar zegt geen kind toch “nee” tegen?
Mijn favoriete recepten uit dit boek zijn de choco craving cake (verrassend! haha) en de pompoenburger met zoete aardappel. En mijn kleintje is dol op de quinoa-appelpap met peer en het banana bread met dadels, hennepzaad en kokos.
Ik raad dan ook iedere (aanstaande) ouder aan om dit boek aan te schaffen, of geef het cadeau aan je vriendin die zwanger is, ze zal er zeker ontzettend blij mee zijn!

Hoe betrek jij je kinderen in een gezond en natuurlijk voedingspatroon?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading