10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Easy Peasy: Natuurlijk eten voor de allerkleinsten
14 mei 2014 
2 min. leestijd

Easy Peasy: Natuurlijk eten voor de allerkleinsten

Ik heb een grote voorliefde voor kookboeken en andere boeken over voeding. Als er weer een nieuw boek uit is sta ik vaak genoeg als eerste in de boekwinkel om deze aan te schaffen. Ik kan er echt niks aan doen! Ik ben dan ook altijd superblij als ik voor Miss Natural een boek mag reviewen. Ditmaal is dat het boek ‘Easy Peasy’ van Claire van den Heuvel en Vera van Haren. Een kookboek boordevol gezonde hapjes voor aanstaande moeders, je baby, dreumes en peuter.

Ook geeft Easy Peasy inspiratie en houvast om slimme keuzes te maken en zo je baby, dreumes of peuter een gezonde basis te geven. Het boek is daarnaast een handleiding voor ouders op het gebied van eetgedrag. Met een uitgebreide filosofie, eenvoudige food rules, leuke tips, realistische alternatieven en heel veel gemakkelijke recepten.

Geweldige foto’s, recepten en opmaak!

Het begint al met de superleuke naam van het boek: Easy Peasy. Want gezond eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijzen de recepten uit dit boek ook: ze zijn niet ingewikkeld en bevatten geen lange lijsten met ingrediënten. Als je, net als ik, een goed gevulde voorraadkast hebt dan kom je vaak al een heel eind.

Het boek staat bomvol leuke foto’s van schattige kindjes, foodfoto’s die er echt jummie uit zien, en de opmaak is ook ontzettend leuk gedaan. Dit boek staat dan ook vaak ook gewoon voor de gezelligheid in mijn kookboekstandaard in de keuken.

Meer dan alleen een kookboek

Easy Peasy is niet alleen een kookboek. Er staat ook een heleboel uitleg in over de misleidende health claims die in de supermarkt op producten te vinden zijn. Ook word er ingegaan op opvoedstijl en eetgedrag. Zo stellen de schrijvers bijvoorbeeld voor om enkel in de middag een snoepmoment in te bouwen; als de kids dan zeuren om een snoepje kun je ze dan vertellen dat ze moeten wachten tot het snoepmoment. Uiteraard hebben we het dan over gezond snoepen, want er staan genoeg heerlijke recepten in dit boek voor het verwenmomentje van de kleine! Met de 7 ‘Easy Peasy food rules leer je bovendien snel hoe je een gezond eetpatroon kunt ontwikkelen voor je kleintje.

Favoriete recepten

Het boek Easy Peasy bevat meer dan 80 recepten, van ontbijt, lunch en snoepgoed tot aan diner. De recepten hebben allemaal ook ontzettende leuke namen: een lekker framblijsje, pinkie pie of drakendrankje… Daar zegt geen kind toch “nee” tegen?
Mijn favoriete recepten uit dit boek zijn de choco craving cake (verrassend! haha) en de pompoenburger met zoete aardappel. En mijn kleintje is dol op de quinoa-appelpap met peer en het banana bread met dadels, hennepzaad en kokos.
Ik raad dan ook iedere (aanstaande) ouder aan om dit boek aan te schaffen, of geef het cadeau aan je vriendin die zwanger is, ze zal er zeker ontzettend blij mee zijn!

Hoe betrek jij je kinderen in een gezond en natuurlijk voedingspatroon?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.