10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Er is nu ook flesvoeding op basis van geitenmelk!
04 april 2014 
2 min. leestijd

Er is nu ook flesvoeding op basis van geitenmelk!

Geitenmelkproducten worden steeds gewoner in het schap. Ze zijn lichter verteerbaar dan koemelk en worden over het algemeen beter verdragen. Het is dan ook goed nieuws dat de Europese Commissie per 28 februari 2014 flesvoeding op basis van geitenmelk voor zuigelingen toestaat.

Europa is hiermee zo ongeveer het laatste continent waar de knoop officieel wordt doorgehakt. In de Verenigde Staten en ook in Australië en Nieuw-Zeeland geven moeders hun baby’s al jaren flesjes op basis van geitenmelk. Doordat de melk zo licht verteerbaar is, kunnen voedingsstoffen en mineralen beter worden opgenomen. Ideaal voor baby’s omdat hun darmpjes zich nog volop ontwikkelen.

Goed alternatief voor borstvoeding

Wel of geen borstvoeding? Het is een vraag waar elke nieuwe moeder mee geconfronteerd wordt. Borstvoeding is de beste en meest geschikte voeding voor je baby. Maar mocht het niet lukken, of de keuze om een andere reden op flesvoeding vallen, dan kies je natuurlijk een voor je baby zo fijn mogelijk alternatief.

Geitenmelk heeft een eiwitprofiel dat – meer dan koemelk – lijkt op dat van moedermelk. Het is gemakkelijker te verteren, omdat de vetbolletjes in geitenmelk een stuk kleiner zijn. De Europese Commissie onderzocht de geschiktheid van geitenmelk als zuigelingenvoeding naar aanleiding van een verzoek van het Nieuw-Zeelandse Dairy Goat Cooperative Ltd. De geitenmelk van deze firma is in Nederland op de markt als NANNYcare.

Geitenmelk voor zuigelingen

Basis voor de nieuwe Europese regelgeving is een onderzoek waarbij de groei en ontwikkeling van 200 baby’s werd vergeleken. 101 van deze zuigelingen kregen NANNYcare voeding op basis van geitenmelk, 99 voeding op basis van koemelk. De resultaten werden tevens vergeleken met die van 101 baby’s die borstvoeding kregen. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat deze geitenmelk geschikt is als eiwitbron voor zuigelingen.

Andere onderzoeken laten tevens zien dat geitenmelk een prebiotische werking heeft en het immuunsysteem bevordert. Het is een goede bron van vitaminen en mineralen en verhoogt de opname van ijzer en calcium. Babyvoeding op basis van geitenmelk sluit hiermee goed aan op de spijsvertering van zuigelingen.

Fijn voor je baby

De geitenmelk van NANNYcare komt van loslopende geitjes die specifiek voor zuigelingenvoeding worden gefokt en gevoerd. Ze grazen in een nog nauwelijks door milieuvervuiling aangetaste omgeving en de melk wordt volgens zeer hoge kwaliteits- en hygiëneregels geproduceerd.

De Nieuw-Zeelandse geitenmelk is nog beter verteerbaar dan Europese geitenmelk, omdat de vetbolletjes kleiner zijn. Het spijsverteringsenzym lipase breekt de vetten in geitenmelk makkelijker af, niet alleen door de afmeting van de vetbolletjes, maar ook door het hoge gehalte korte en middellange vetzuren in geitenmelk. Lang verhaal kort: geitenmelk ligt beduidend minder zwaar op de maag dan koemelk. En dat is wel zo fijn voor je baby!

Verkrijgbaarheid in Nederland

NANNYcare volledige zuigelingenvoeding is vrij van sucrose, glucose en maltodextrine en niet aangevuld met bewerkte geitenmelk-wei. Het is onder andere verkrijgbaar bij Nederlandse natuurwinkels of te bestellen via www.allesvanvitals.nl. De verkoopadviesprijs is € 19,95 voor 400 gram en € 39,25 voor 900 gram.

Bestel als Miss Natural met 10% korting!

Je kunt als Miss Natural met 10% korting bestellen. Ga hiervoor naar de website van Vitals en gebruik bij het afrekenen de kortingscode: missnatural

Welke voeding kies jij voor je baby?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
vlielander
Door

vlielander

op 15 Jan 2016

mooie site hebben jullie. ja geitenmelk is veel beter en poezen mogen die ook hebben. geen gewone melk. ze verteren meestal de lactose niet goed. hebben jullie ook geitenmelk in poeder? ik woon in belgie.. veel dank voor jullie antwoord. hartelijke groeten marg

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.