datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Wat zijn essentiële oliën en welke 9 zijn onmisbaar voor een Miss Natural?
14 maart 2018 
5 min. leestijd

Wat zijn essentiële oliën en welke 9 zijn onmisbaar voor een Miss Natural?

Essentiële oliën zijn de geurige, vluchtige bestanddelen van geneeskrachtige planten, kruiden, bloemen, vruchten en zaden. Essentiële oliën komen meestal voor in speciale oliecellen, klieren of kanaaltjes van de plant. De plant produceert ze om verschillende redenen; om bijvoorbeeld bepaalde insecten aan te trekken of juist af te stoten of als bescherming tegen ziekten. Oude culturen gebruikten al essentiële oliën voor de geestelijke en lichamelijk gezondheid.

Productie van essentiële oliën

Voor essentiële oliën geldt dat je het beste een merk kan kiezen die je zowel uitwendig als inwendig kan gebruiken, hierdoor is het ook veilig om te inhaleren via een verstuiver bijvoorbeeld. Pure essentiële oliën zijn niet scheikundig behandeld, niet versneden, niet verdund, niet gerectificeerd en niet gereconstrueerd. Kies zoveel mogelijk van biologische teelt of biologische wildpluk, dan weet je dat je een goede kwaliteit essentiële olie hebt.

Miss Natural heeft voor je de 9 essentiële oliën geselecteerd, die onmisbaar zijn en die je als basis in huis kan halen voor je natuurlijke welzijn kastje en hoe je deze kan gebruiken. De essentiële oliën van het merk Physalis zijn 100% puur, natuurlijk en biologisch. Essentiële oliën zijn zeer geconcentreerd, ze zijn veilig te gebruiken volgens de voorschriften van de verpakking en altijd verdund met een olie naar keuze of in een verstuiver. Oraal zijn (sommige) essentiële oliën ook te gebruiken als bijvoorbeeld een kruideninfusie of als voedingssupplement verdund met een lepel honing, raadpleeg voor gebruik eerst de bijsluiter. Bij gebruik van medicijnen, dien je eerst met je behandelende arts te bespreken voor veilig gebruik. Sommige oliën zijn bij uitwendig gebruik en verdund ook geschikt voor kinderen boven de 3 jaar, lees de bijsluiter goed.

Welke-essentiële-olien

1. Rozemarijn voor voller haar

Rozemarijn stimuleert het geheugen en bevordert de concentratie. Als massage olie (verdund met een olie naar keuze) ondersteunt rozemarijn de circulatie en maakt het de spieren soepel. Wil je voller haar of heb je last van gespleten puntjes? Gebruik 2-4 druppels rozemarijn in combinatie met 50 ml appelazijn en lauwwarm water en gebruik het als spoeling voor je haar na het wassen met shampoo. Maak je eigen natuurlijke muggen, insecten of teken werende olie: Meng een paar druppels rozemarijn in combinatie met teatree, lavendel, eucalyptus en (basis) olie naar keuze (kokos, olijf, amandel, zonnebloem) en smeer het op je huid.

2. Eucalyptus bij verkoudheid

Er zijn verschillende soorten Eucalyptus. Eucalyptus radiata is een mildere variant in vergelijking met Eucalyptus Globulus. Eucalyptus radiata kan ook gebruikt worden om je eigen balsem te maken bij verkoudheid en is ook mild voor kinderen (ouder dan 3 jaar). Maak je eigen eucalyptus balsem: Meng 2-4 druppels eucalyptus olie met 4 eetlepels kokosolie en 4 eetlepels amandelolie. Je kunt ook 8 eetlepels sheaboter gebruiken in plaats van de olie.lavendel-olie

3. Lavendel bij insectenbeten en voor ontspanning

Echte Lavendelolie is erg goed voor de ontspanning voor jong en oud, verstuif een paar druppels voor het slapen gaan in het huis. Echte Lavendelolie 1-2 druppels (verdund met 2 eetlepels olie naar keuze) kan gebruikt worden op de huid tegen insectenbeten, schrammetjes of om de onrustige (acne) huid na reiniging mee in te smeren. Uitwendig gebruik van (1-2 druppels) echte Lavendelolie in combinatie met Rozemarijnolie (verdund) kan bevorderlijk werken voor het verlagen van de bloeddruk. Gebruik het mengsel bij je slapen en aan de achterkant van je nek voor extra ontspanning. Maak je eigen wasverzachter: gebruik 500 ml schoonmaakazijn en 500 ml water voeg daarbij 10 druppels lavendelolie en je hebt een lekker ruikende en betaalbare wasverzachter!

4. Sinaasappel voor goede nachtrust en zuivere lucht

Zoals met de meeste citroenoliën heeft sinaasappelolie een positieve invloed op het gemoed en zorgt het voor een goede en gezonde nachtrust. Verstuif een paar druppels sinaasappelolie voor het zuiveren en verfrissen van de lucht in huis. Gebruik het als kruideninfusie door in een kopje warm water of warm (plantaardig) melk 2 druppels te gebruiken voor het bevorderen van een goede nachtrust. Sinaasappelolie heeft met de aangename geur ook de kracht om bacteriën en vuil tegen te gaan. Voeg een paar druppels toe in een sprayflacon met water en maak je aanrecht of het speelgoed van je kinderen mee schoon.

5. Zwarte peper voor pijnlijk gewrichten of spieren

Zwarte peper is een verwarmende olie die bevorderlijk werkt voor de circulatie, de gewrichten en spieren. Maak je eigen gewrichten massageolie; gebruik een olie naar keuze ( 2 eetlepels kokos, amandel of olijfolie) voeg 5-10 druppels zwarte peper in combinatie met 5-10 druppels Wierook essentiële olie en masseer pijnlijke gewrichten of spieren. Last van koude handen of voeten? Gebruik 1 eetlepel van een olie naar keuze met 2 druppels zwarte peper en masseer je handen en voeten voor het slapen gaan.

6. Wierook bevordert celvernieuwing

Wierook ook wel Boswelia, Encense of Frankincense, wordt vaak verwezen als de koning der essentiële oliën. Wierookolie heeft verschillende varianten, zo heb je boswelia serrata, boswelia frereana, boswelia carterii, boswelia sacra, sommige kunnen ook inwendig en uitwendig gebruikt worden. Boswelia of te wel wierookolie wordt gewonnen van de hars van de boom. Wierookolie wordt reeds duizenden jaren gebruikt in gebedsoorden overal ter wereld bij plaatsen van rust, gebed en/of meditatie. Wierookolie verzacht de luchtwegen en verzorgt de huid. Natuurlijke anti-aging gezichtscrème en massageolie: Wierookolie bevordert celvernieuwing voeg 1-2 druppels wierook olie in combinatie met 1-2 druppels echte lavendel en teatree olie toe aan 3 eetlepels sheabutter of kokosolie om je eigen anti aging crème te maken. Dezelfde crème kan je ook gebruiken bij zere plekken of voor pijnlijke gewrichten.

Gebruik-essentiële-oliën

7. Pompelmoes bij sinaasappelhuid en stress

Last van sinaasappelhuid? Gebruik pompelmoesolie 2-5 druppels in combinatie met 2 eetlepels olie naar keuze als massageolie om de sinaasappelhuid te behandelen. Inwendig als kruideninfusie of verdund met 1 eetlepel honing kan bevorderlijk werken voor het verlagen van een te hoge bloeddruk en helpt vocht vasthouden te verminderen. Stress verlagen? Een kruideninfusie met pompelmoesolie helpt ook om de geest te verkwikken en stress te verminderen.

8. Citroen als verkwikking en schoonmaakmiddel

In de verstuiver kan citroenolie de lucht zuiveren en bevorderd de alertheid. Citroenolie aroma via een huid massage of een bad 5-10 druppels (verdund met olie naar keuze) wordt ook gebruikt ter verkwikking van lichaam en geest. Natuurlijke schoonmaakmiddel maken? Gebruik 5-10 druppels in combinatie met water, azijn en zeep en je hebt een verfrissend mengsel om je huis mee schoon te maken.

9. Teatrea bij luizen en acne

De favoriete olie voor ouders! Luizen op school? Gebruik teatree olie preventief bij jezelf en je kinderen en ze zullen de luizendans ontspringen! Bij het wassen van de haren 3-5 druppels teatree olie gebruiken in de shampoo of crèmespoeling. Gebruik het in je zelfgemaakte crèmespoeling door 3-5 druppels toe te voegen aan 50 ml appelazijn, 50 ml water en teatree olie. Als haarolie bij het kammen: meng 1 eetlepel olie naar keuze met 2 druppels teatree olie. Gebruik naar behoefte en masseer goed in het hoofdhuid en de haren voor het kammen. Last van acne of onzuivere huid? Meng 2 eetlepels rauwe honing met 5 druppels teatree olie en gebruik het als gezichtsreiniger. Teatree olie is antibacterieel. Combineer teatree- met citroen-, sinaasappelolie, water en azijn in een sprayflacon en gebruik het als schoonmaakmiddel voor je toilet en badkamer.

Wat zijn jouw favoriete essentiële oliën en waarvoor gebruik jij ze?

miss-natural-eat-dance-love

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading