Eten uit het seizoen biedt vele voordelen voor je gezondheid en voor het milieu.
Bekijk hier het overzicht van alle lentegroenten.
Lentegroenten verkrijgbaar in maart
aardappelen
bloemkool
groene selderij
knolselderij
paddenstoelen
pastinaak
pompoen
prei
raap
radijs
rammenas
rode biet
rodekool
savooikool
schorseneren
spinazie
spruiten
uien
veldsla
witlof
witte kool
wortelen
Lentegroenten verkrijgbaar in april
aardappelen
andijvie
bloemkool
groene selder
paddenstoelen
prei
raap
raapstelen
radijs
rode biet
spinazie
uien
witlof
Lentegroenten verkrijgbaar in mei
andijvie
asperges
bloemkool
doperwtjes
groene selder
koolrabi
kropsla
paddenstoelen
prei
raap
raapstelen
radijs
spinazie
spitskool
uien
warmoes
wortelen
Lentegroenten Tips
Probeer de voedselkilometers zoveel mogelijk te beperken. Kies steeds die groenten en vruchten die het dichtst bij huis zijn gekweekt. Lees het etiket!
Biologische producten zijn altijd geteeld zonder kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen, maar kunnen desondanks een hoge klimaatbelasting hebben: als ze per vliegtuig zijn vervoerd, of zijn geteeld in de verwarmde kas.