datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Gebruik jij al zilverwater?
04 juni 2013 
5 min. leestijd

Gebruik jij al zilverwater?

Zilverwater is een colloïdale oplossing van zilver in water. Bij een juiste productie ontstaan er submicroscopische zilverdeeltjes die in het water blijven zweven doordat er een kleine elektrische lading op elk zilverdeeltje geplaatst wordt. Het is een multifunctionele substantie en verhoogt de weerstand van het organisme en bied ondersteuning bij het behouden van de gezondheid bij mensen, dieren, en zelfs  planten. Het wordt toegepast bij wel meer dan 600 klachten en aandoeningen! Waar het vroeger in de Verenigde Staten als geneesmiddel werd verkocht, kun je het nu in de schappen van de natuurwinkel vinden als voedingssupplement. Maar zilverwater is nog altijd een populair middel dat gebruikt wordt om de gezondheid bij te staan. Gebruik jij het al?

De geschiedenis van colloïdaal zilver

Colloïdaal zilver was voor 1938 in de Verenigde Staten aangemeld als geneesmiddel. Tegenwoordig heeft colloïdaal zilver niet meer de status van geneesmiddel, maar mag het wel als voedingsupplement worden verkocht. Vooral tegen het bestrijden van schimmelinfecties wordt dit veel gebruikt. Bij de vroegere koningshuizen werden zilveren bekers en schalen gebruikt omdat dit beter voor de gezondheid bleek te zijn. Voedingsmiddelen die in zilveren bussen werden bewaard bleven langer goed.

Tot circa 1970 werden in veel laboratoria glazen kweekschalen voor bacteriën gesteriliseerd door er een zilveren plaat in te leggen. Vanaf dat jaar wordt zilver ook weer gebruikt bij waterzuivering en in watertanks in de luchtvaart en ruimtevaart en voedingsmiddelen industrie. In de jaren 1990-2000 zien we dat zilver verwerkt wordt in textiel en schoenen als bacteriedoder en geurbestrijder.  In 2005 wordt zilver ook gebruikt als vezel in ondergoed ter voorkoming van bacteriële infecties. Er wordt al sinds 1800 veel onderzoek gedaan en het aantal kwalen waartegen zilver met succes werd ingezet bereikte al snel ruim 600.  Door de herontdekking van Paul Farber komt colloïdaal zilver steeds meer in de belangstelling. Met de moderne manier van produceren is de kwaliteit aanzienlijk verbeterd en is het zilverwater een stuk meer betaalbaar geworden.

De werking van Zilverwater

Door een lichte elektrische stroom door 2 staven puur zilver en gedestilleerd water te leiden worden zeer kleine zilverdeeltjes door het water opgenomen. Zo’n zilverdeeltje wordt colloïd genoemd en is het kleinst mogelijke deel van een stof met de karakteristieke eigenschappen van deze stof. Zilver colloïden hebben een grootte tussen de 0,0001 en 0,01 micron en zijn daardoor in staat om bijvoorbeeld een virus binnen te dringen. De elektrische lading van de deeltjes houdt ze zwevend in het water.

Er wordt wereldwijd veel over colloïdaal zilver geschreven en nog steeds wordt er veel onderzoek verricht. Hier wordt duidelijk dat colloïdaal zilver een krachtige brede werking heeft en succesvol kan ondersteunen bij de behandeling van meer dan 600 virale en bacteriële infecties. Uit onderzoek is gebleken dan het enzym wat alle eencellige bacteriën, schimmels en virussen gebruiken voor hun zuurstofstofwisseling, verstoord raakt na contact met het colloïdaal zilver. Colloïdaal zilver doet zijn werk  zonder menselijke enzymen te schaden.

Zilverwater kopen en bewaren

Als colloïdaal zilver in glas wordt bewaard blijft de elektrische lading minimaal een jaar bestaan, in plastic verpakt slaat het zilver al gauw neer en heeft het water zijn werking verloren. Let er bij het kopen van colloïdaal zilver dus op dat deze in glas verpakt is. Let er ook op dat het water helder en zonder neerslag is. Bewaar colloïdaal zilver niet in de koelkast, maar bij kamertemperatuur op een donkere plaats. Bewaar het niet in de buurt van stralingsbronnen zoals een magnetron of halogeenlampen. Goed schudden voor gebruik en niet met metaal in aanraking brengen. Gebruik dus altijd een plastic lepel of bekertje bij gebruik.

Ziekten en klachten bestrijden met zilverwater

Colloïdaal zilver werd met succes ingezet bij meer dan 6oo ziekten, waaronder: acne, allergieën, alle soorten virussen, anorexia nervosa, artritis, bindvliesontsteking,  blaasontstekingen, blinde darmontsteking,   bloedparasieten, bloedvergiftiging, borstvliesontsteking, brandwonden, bronchitis, buikgriep, candida, cysten, darmkwalen,  darmontsteking, diabetes, diarree, eczeem, gordelroos, griep, hepatitis, herpes, hersenvliesontsteking, amandelontsteking, huidontstekingen, infecties van de ogen, oren, neus, keel, vagina, urinewegen,  jeuk van de anus, kanker, kinderziektes, kinkhoest,  legionella, lymfklierontsteking, longontsteking, maagzweren, malaria, multiple sclerose,  ontstekingen  van neus, keel, oren,  mond,  parasieten, prostaatklachten, psoriasis, remedie tegen het niet mentaal in balans zijn, reuma, ringworm, rode hond, salmonella, schimmelinfecties,  schildklierklachten, slaapwandelen, spruw, ziekte van Lyme (besmetting door teken), tuberculose, vergiftiging, vergrootte prostaat, vermoeidheid, virale voedselvergiftiging, voetschimmel, wonden in het hoornvlies, etc.

En bij lichamelijke klachten, zoals: eczeem, psoriasis, roos, ooginfecties, huidirritatie, moedervlekken, wratten, schaafwonden, littekens, winterhanden, ontsmetten, zonnebrand en insectenbeten.

Gebruik zilverwater

Zilverwater mag onverdund, of met water verdund worden ingenomen. Daarbij is het aan te raden het een tijdje onder de tong te houden. Het colloïdale zilver wordt dan door de slijmhuid onder de tong in het bloed opgenomen Het inwendige gebruik wordt aanbevolen bij aandoeningen van parasieten en schimmels (Candida), chronische vermoeidheid, bij ziektes door bacteriën en virussen maar ook bij vele andere ziekten. Bij aandoeningen van de mond en keelholte, tandvleesontstekingen, verkoudheden is het zinvol met onverdund zilverwater te gorgelen of te spoelen.
Moet het zilverwater in de darm werkzaam zijn dan moet het snel met veel water opgedronken worden zodat het zilver niet voortijdig door andere slijmvliezen wordt opgenomen.

We krijgen zilver en andere mineralen in ons lichaam via het voedsel dat we eten. Zilver komt normaal gesproken rechtstreeks uit organische bodem, die rijk is aan levende organismen. Deze organismen breken bestanddelen in de bodem af en zorgen dat mineralen beschikbaar zijn in vormen die assimileerbaar zijn voor planten. Op deze wijze komt zilver op een natuurlijke manier in ons lichaam via de mineralen die aanwezig zijn in biologische geteelde planten.

Als we groenten eten die, zoals de meeste planten tegenwoordig, met behulp van kunstmest geteeld worden, zonder levende organismen in de bodem, krijgen we niet deze hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen. Hierdoor kunnen tekorten en deficiënties ontstaan. Verder vermindert ons vermogen om zilver op te nemen naarmate we ouder worden. Zilver deficiëntie zou een oorzaak kunnen zijn voor het slecht functioneren van het immuunsysteem.

Eventuele bijwerkingen

Zilver is een anorganisch metaal dat niet door een cel geabsorbeerd kan worden, en er zijn geen bijwerkingen van zilverwater bekend tijdens gebruik ervan in combinatie met andere geneesmiddelen. Wel is het mogelijk dat de effectiviteit en werking van colloïdaal zilver vermindert bij inname van chemische substanties. Het is zinvol om colloïdaal zilver en Vitamine C op verschillende tijdstippen in te nemen. Na inname blijft het colloïdaal zilver ongeveer drie à vier dagen in de bloedbaan en verlaat het lichaam langs de natuurlijke weg. De deeltjes zijn te klein om opgeslagen te worden (kleiner dan een virus).
Het lichaam kan bij inwendig gebruik sterk reageren op colloïdaal zilver. Bij het doden van virussen, bacteriën of schimmels kunnen gifstoffen vrijkomen die naast de gedode ziekteverwekkers door het lichaam afgevoerd moeten worden. De nieren en lever hebben het dan best zwaar en men kan zich daardoor moe of grieperig voelen. Deze reactie  is een teken van herstel. Veel drinken tijdens een behandeling geeft het lichaam de mogelijkheid de afvalstoffen snel af te voeren.
Er zijn enkele gevallen bekend van mensen die een onomkeerbare grijs/blauwkleuring van de huid (argyrie) kregen na het gebruik van colloïdaal zilver. In die gevallen ging dat om extreem overmatig gebruik en het innemen van zilveroplossingen die niet volgens de juiste methode waren geproduceerd.
Gebruik jij zilverwater? Waarvoor?

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Mirjam
Door

Mirjam

op 04 Jun 2013

Zeker weten gebruik ik het! HET alternatief voor anti-biotica, anti-bacterieel, TOP bij (brand-)wonden (had een brandwond waar de vellen bijhingen van kokend water, maar er is geen lidteken te zien!), om te gorgelen (en door te slikken), bij huidonzuiverheden, als neusspray bij verstopping, noem maar op :-). Wist je trouwens dat de term "blauw bloed" te maken heeft met het zilveren bestek en de borden waarvan de rijken aten? De talrijke zilverdeeltjes (meer dan in ons colloïdale water) kwamen in het bloed terecht; daar komen dan ook die grijs/blauwkleuringen vandaan. Met colloïdaal zilver komt dat trouwens maar zeer zelden voor. ('k heb colloïdaal zilver van een heel goed merk, wat ook via mij verkrijgbaar is ;-) )

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 04 Jun 2013

Hi Mirjam, bedankt voor het delen van jouw ervaring en leuk aanvullend verhaal!

koops
Door

koops

op 05 Jan 2016

hallo mirjam wat is een goed merk en wat kost dat

Jacolien
Door

Jacolien

op 10 Jun 2013

Hoi Mirjam, wat is de naam van het goede merk? En event. de prijs?

Mirjam
Door

Mirjam

op 10 Jun 2013

Hallo Jacolien, Ik weet niet Eva het goed en prettig vindt als ik hier verder reclame maak dus dat hoor ik eerst graag even van haar :-).

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 10 Jun 2013

Als consument kan je dat gewoon noemen hoor :)

Renate
Door

Renate

op 17 Jun 2013

Pas alsjeblieft op met zilver!!! Ik dacht ook dat het de ultieme oplossing was, maar als je echt goed gaat zoeken op internet kom je ook andere verhalen tegen waardoor je een betere onderbouwing krijgt (en niet alleen die van de mensen die het willen verkopen). Lees dit artikel maar eens: http://www.cqs.com/silver.htm Het verlaat je lijf NIET zoals door velen gezegd wordt, maar het bouwt op en op lange termijn is het giftig en geeft het onomkeerbare schade aan je huid en zenuwstelsel. Ik ben niet zo'n scepticus die je wel tegen komt en wil heel graag (zo) gezond (mogelijk) leven, maar zilver innemen? Doe het alleen met AllE kennis die beschikbaar is, zodat je een bewuste keus kunt maken

Renate
Maartje
Door

Maartje

op 11 Oct 2013

Beste Eva, Ik heb een paar vragen; (Ik had je website via mijn Facebook gedeeld en kreeg hierop de volgende vragen): 1. Hoe kan een, in water opgelost, metaal helpen bij iets als anorexia? 2. Een colloïde is ABSOLUUT NIET "het kleinst mogelijke deel van een stof met de karakteristieke eigenschappen van deze stof", die titel hoort namelijk al bij het atoom. - Hoe wordt het in deze tekst bedoeld? 3. Aluminium als oorzaak van alzheimer? Zeer onwaarschijnlijk zegt dezelfde vraagsteller. De rol van aluminium en kwik (in amalgaam-vullingen) als veroorzakers van alzheimer is nog niet opgehelderd. Een belangrijke rol lijkt zeer onwaarschijnlijk. De hoeveelheid onderzoek is beperkt en spreekt elkaar deels tegen. Andere co-factoren die misschien(!) een rol spelen, zijn andere metalen (bijvoorbeeld koper), ontstekingsreacties in de hersenen, een tekort aan vitamines, oxidatieve stress en metabole verstoringen.[7][8][9][10][11] Een andere nog weinig onderzochte theorie is de rol van diabetes.[12] Sommigen zien alzheimer als type 3 diabetes. Hierbij zorgt insulineresistentie ervoor dat de hersencellen geen glucose kunnen opnemen. Zonder deze voor de hersencellen primaire brandstof sterven ze langzaam af.[13][14] Wat moet ik met deze vragen? Kun jij mij hierbij helpen? Groetjes Maartje

karine
Door

karine

op 31 Oct 2013

Hoi Ik heb een jaar geleden bacteriele infectie opgelopen en heb regelmatig last van chronische vermoeitheid Heel lastig als je werkt enzzz Gebruik zilverwater voel me ter goed bij Heb meer energie Die bcteriele efectie heeft een met mijn lichaam gemaakt Wil zeggen waneer het wil breekt het uit Zilverwater geeft me terug energie

sandra
Door

sandra

op 17 Jan 2014

Hoi ik heb al een jaar candida ,,niets helpt ,,epsom salt al gedaan 2 weken en nog zit die candida in mijn darmen ,,,helpt zilver water hier voor en hoe nemen ,,,miryam jij kan het ook bezorgen of de naam ,,je kan me sturen in email ,,,dank u vriendelijke groetjes sandra

Mirjam
Door

Mirjam

op 17 Jan 2014

Het zilverwater dat ik gebruik is alleen via aanbevelingsmarketing te krijgen (in dit geval via mij dus) Ik ga dus eerst contact opnemen met Eva van Zeeland of ze het wel of niet goed vindt dat ik via háár website reclame maak voor mijn eigen "zaak" en waar het over gaat.

Linsy
Door

Linsy

op 05 Mar 2014

Hallo, ik heb een vraagje aangezien dit een bacteriedoder schijnt te zijn. Ik heb een zoontje van 4 en toen ik van hem zwanger was testte ik positief op het CBS virus (streptokokken) daardoor kreeg ik een antibioticakuur net voor en na de bevalling wat VEEL en ONGEZOND is volgens mij. Nu ben ik 33weken zwanger en zou binnen 2 weken terug dit onderzoek willen laten doen (aangezien er nooit bewezen is dat je het bij elke zwangerschap zou hebben), want krijg anders sowieso deze kuren weer. Dus nu zoek ik iets om deze bacterie te doden (als ik deze zou hebben, wil gewoon dat de test negatief is hehe) Zou dit zilverwater iets goed zijn? mag het ingenomen worden tijdens een zwangerschap en/of mag je er jezelf inwendig met spoelen, lijkt me efficiënter voor die streptokokken denk ik dan... Groetjes

Anna
Door

Anna

op 22 Aug 2018

Ik zou ook graag willen weten of je colloidiaal zilver mag gebruiken tijdens de zwangerschap. Ik kan nergens iets vinden op internet...

Merijn
Door

Merijn

op 05 Mar 2015

Ik weet dat mijn moeder het een tijd gebruikt heeft in de hoop dat het haar klachten door de ziekte van Bechterew en fibromyalgie zou verminderen. Bij haar had het echter geen effect, maar het kan zeker geen kwaad om het te proberen. Het is nog altijd beter dan de rotzooi waarvan artsen zeggen dat het goed voor je is. :-) En tja als we internet afspeuren dan komen we bijna altijd uit op een 50/50 verhouding. De helft van de onderzoeken spreekt het tegen, de andere helft geeft aan dat het goed voor je is. Het is weer tijd dat we minder lezen, beter naar ons lichaam luisteren en doen waarvan we merken dat het goed voor ons is. Niemand kent je lichaam beter dan jezelf. Ik heb het zelf echter nog nooit geprobeerd, ik doe zelf een poging mij te houden aan het FODMAP dieet waarbij nu heel duidelijk merk dat ik niet tegen bepaalde voedingsstoffen kan. Zelf heb ik colitis ulcerosa en kamp ik met chronische vermoeidheid en pijn, vermoedelijk ook door de ziekte van Bechterew.

b
Door

b

op 27 Nov 2015

Iemand tips waar ik het zilverwater het best aankoop? grtjs

Evelien
Door

Evelien

op 21 Jan 2016

Kijk eens op de site van PuurMieke. Daar kan je het kopen.

Bianca
Door

Bianca

op 02 Sep 2016

Ja of op de website van Gewoonlekkerpuur, daar verkopen ze ook zilver.

Alette
Door

Alette

op 08 Oct 2017

Hoi , ik las in het artikel dat zilverwater 3 a 4 dagen in je lichaam ( bloedbaan ) aanwezig is. Hoe vaak kun je dit gebruiken , is 1x per week goed , of om de 4 dagen , of dagelijks ? Dit is mij niet duidelijk ...ik heb onlangs een goodiebag gewonnen , waar onder andere ook een flesje zilverwater bijzit ( maar geen gebruiksaanwijzing erbij ).... groetjes

adultfridndfinder
Door

adultfridndfinder

op 01 Jan 2018

Great article.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading