arrow_drop_up arrow_drop_down
10 januari 2014 

Gedroogde moerbeien: heerlijk en gezond!

Rijk aan ijzer, vezels, vitamine C, calcium, eiwitten en de antioxidant resveratrol… Mag ik je voorstellen aan de moerbei? Een paar weken geleden had mijn groenteboer diverse gedroogde bessensoorten aan zijn assortiment toegevoegd.

De gojibes en cranberry kende ik al dus besloot ik een bakje gedroogde moerbeien mee te nemen. Misschien ken je ze beter onder de Engelse naam ‘mulberries’. Ik probeerde ze en werd aangenaam verrast!

Superfood

Moerbeien verdienen het om een superfood genoemd te worden. Behalve dat ze de hierboven beschreven voedingsstoffen bevatten, zijn ze vetvrij, natriumarm en zitten er geen toegevoegde suikers in. Ze kunnen mogelijk een bijdrage leveren aan het versterken van je gezichtsvermogen, het verlagen van je bloeddruk en obstipatie verhelpen. Daarnaast worden nog vele andere gezondheidsvoordelen toegeschreven aan het gebruik van moerbeien.

Oorsprong moerbei bessen

De witte moerbeiboom komt van oorsprong uit China. De vruchten zijn wit maar ook vaak roze / paars en eetbaar. Omdat ze kort houdbaar zijn, worden ze gedroogd. Na het drogen zijn ze een stuk langer houdbaar en nog steeds hartstikke lekker!

Smaak en uiterlijk

Ik schreef al dat ik aangenaam verrast werd door de smaak van de gedroogde moerbeien. Ze smaken wat fruitiger dan rozijnen en daarnaast heb je die lekkere crispy bite, omdat ze gedroogd zijn. Bovendien smaken ze een tikje honingachtig en laat ik nou gek zijn op honing! Het is voor kinderen een prima alternatief voor rozijntjes en ik denk dat zij ze ook heel lekker zullen vinden. En ook voor volwassenen een heerlijk gezond tussendoortje!

Eerlijk is eerlijk: ze zien er een beetje vreemd uit. De gedroogde moerbeien hebben diverse kleuren die nog het beste met hooitinten te vergelijken zijn en dan die wat verschrompelde velletjes. Maar laat je hierdoor zeker niet afschrikken!

Hoe gebruik je gedroogde moerbeien?

De gedroogde moerbeien zijn dus prima zo als snack te eten. Lekker een handjevol en knabbelen maar! Daarnaast kun je ze toevoegen aan een smoothie, fruitsalade, muesli, gebak, cake, yoghurt of notenmix. Misschien maak je wel eens zelf mueslirepen / energy bars? Voeg dan eens wat gedroogde moerbeien toe. Erg lekker!

Eet jij al gedroogde moerbeien?

PS In de Miss Natural shop kun je ook moerbei bessen vinden >>>

 

Karin

Door

Karin

op 25 January 2013

Gedroogde moerbeien hebben mij geholpen van mijn suikerverslaving af te komen. Ze zijn echt heerlijk.

Mari-anne

Door

Mari-anne

op 17 March 2013

Vandaag een bakje gekregen van mijn vriend. Kende ze niet maar wat heerlijk zijn ze zeg. Gewoon zo uit het handje ,heerlijk zoet en knapperig.Mooi te lezen dat ze ook nog zo gezond zijn. Word een blijvertje dus ....

Vanessa

Door

Vanessa

op 15 April 2013

vind ze ook heerlijk, echt een zoete snack.Ik vind dat ze naar witte chocolade smaken.

Leonie

Door

Leonie

op 8 September 2013

Vraagje Mag je gedoogde moerbeien eten als je zwanger bent? Hetzelfde geldt voor CIA zaad

Marian

Door

Marian

op 21 October 2013

Heerlijk zoet en lekker!! Gedroogde blauwe bessen eet ik ook graag!:) Die reactie hier boven klopt wel.. bij moerbeien met je tanden.!

Kima

Door

Kima

op 28 December 2013

Ik koop de moerbeien bij de Turkse winkel, veel keus en nog voordelig ook!

Cindy

Door

Cindy

op 11 January 2014

Ze zijn superlekker, zeker de gedroogde, maar ze bevatten ook bijna 50% suiker!! Dus wel de hoeveelheid even in de gaten houden :-)

Superfoods vs. Voedingscentrum | | IN DEN MANGEL

Door

Superfoods vs. Voedingscentrum | | IN DEN MANGEL

op 9 March 2014

[…] een positieve uitwerking op de stofwisseling en gewichtsbeheersing. Last but not least Tarwegras, Moerbei en Gojibes. Maar als altijd, alles met mate. Er kunnen altijd bijwerkingen […]

Superfoods bij Action | Onder haar voeten

Door

Superfoods bij Action | Onder haar voeten

op 3 April 2014

[…] De witte moerbeiboom komt van oorsprong uit China. De vruchten zijn wit maar ook vaak roze/paars en eetbaar. Omdat ze kort houdbaar zijn, worden ze gedroogd. Na het drogen zijn ze een stuk langer houdbaar. (bron) […]

Coby Vermeer

Door

Coby Vermeer

op 15 April 2014

Is er een allergische reacties van bekend. Ik heb ze 2 weken geleden gekocht, vond ze lekker door de yoghurt en kwark gedaan. Nu ben ik een week ziek . Misselijk draaierig . En dan is de vraag heb je wat nieuws gegeten . Ja dus de gedroogde moerbei. Hoop van U te horen . Grietjes Coby

Maaike

Door

Maaike

op 14 January 2015

Mijn zoon kreeg een allergische reactie. Rode vlekken rond de mond en jeuk in de keel. Reeds bekende verschijnselen bij appels

andre

Door

andre

op 22 August 2014

Ik zag bij AH een mix van gojibes, incabes, moerbei en cranberry liggen en ik heb een zakje gekocht. Ik zag in een amerikaans boek, dat moerbeien ook een uitstekend middel zijn om diabetes 2 te bestrijden.

willem

Door

willem

op 14 December 2014

Wat een lariekoek zeg al die gehypte zogenaamde superfoods,de moerbei is al sinds jaar en dag een veel voor komende boom in nederland.heb er een in mijn tuin staan en geniet met volle teugen van de vruchten. De vogels trouwens ook. vroeg mezelf al af waar de vogels altijd weer de energie vandaan halen. Om zo fraai te zingen en wel twee keer per jaar een broedsel groot te brengen. nu weet ik het. ze worden ondersteund door de vruchten van de Magische moebei.

Reactie plaatsen