datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Gedroogde moerbeien: heerlijk en gezond!
10 januari 2014 
1 min. leestijd

Gedroogde moerbeien: heerlijk en gezond!

Rijk aan ijzer, vezels, vitamine C, calcium, eiwitten en de antioxidant resveratrol… Mag ik je voorstellen aan de moerbei? Een paar weken geleden had mijn groenteboer diverse gedroogde bessensoorten aan zijn assortiment toegevoegd.

De gojibes en cranberry kende ik al dus besloot ik een bakje gedroogde moerbeien mee te nemen. Misschien ken je ze beter onder de Engelse naam ‘mulberries’. Ik probeerde ze en werd aangenaam verrast!

Superfood

Moerbeien verdienen het om een superfood genoemd te worden. Behalve dat ze de hierboven beschreven voedingsstoffen bevatten, zijn ze vetvrij, natriumarm en zitten er geen toegevoegde suikers in. Ze kunnen mogelijk een bijdrage leveren aan het versterken van je gezichtsvermogen, het verlagen van je bloeddruk en obstipatie verhelpen. Daarnaast worden nog vele andere gezondheidsvoordelen toegeschreven aan het gebruik van moerbeien.

Oorsprong moerbei bessen

De witte moerbeiboom komt van oorsprong uit China. De vruchten zijn wit maar ook vaak roze / paars en eetbaar. Omdat ze kort houdbaar zijn, worden ze gedroogd. Na het drogen zijn ze een stuk langer houdbaar en nog steeds hartstikke lekker!

Smaak en uiterlijk

Ik schreef al dat ik aangenaam verrast werd door de smaak van de gedroogde moerbeien. Ze smaken wat fruitiger dan rozijnen en daarnaast heb je die lekkere crispy bite, omdat ze gedroogd zijn. Bovendien smaken ze een tikje honingachtig en laat ik nou gek zijn op honing! Het is voor kinderen een prima alternatief voor rozijntjes en ik denk dat zij ze ook heel lekker zullen vinden. En ook voor volwassenen een heerlijk gezond tussendoortje!

Eerlijk is eerlijk: ze zien er een beetje vreemd uit. De gedroogde moerbeien hebben diverse kleuren die nog het beste met hooitinten te vergelijken zijn en dan die wat verschrompelde velletjes. Maar laat je hierdoor zeker niet afschrikken!

Hoe gebruik je gedroogde moerbeien?

De gedroogde moerbeien zijn dus prima zo als snack te eten. Lekker een handjevol en knabbelen maar! Daarnaast kun je ze toevoegen aan een smoothie, fruitsalade, muesli, gebak, cake, yoghurt of notenmix. Misschien maak je wel eens zelf mueslirepen / energy bars? Voeg dan eens wat gedroogde moerbeien toe. Erg lekker!

Eet jij al gedroogde moerbeien?

PS In de Miss Natural shop kun je ook moerbei bessen vinden >>>

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Karin
Door

Karin

op 25 Jan 2013

Gedroogde moerbeien hebben mij geholpen van mijn suikerverslaving af te komen. Ze zijn echt heerlijk.

Mari-anne
Door

Mari-anne

op 17 Mar 2013

Vandaag een bakje gekregen van mijn vriend. Kende ze niet maar wat heerlijk zijn ze zeg. Gewoon zo uit het handje ,heerlijk zoet en knapperig.Mooi te lezen dat ze ook nog zo gezond zijn. Word een blijvertje dus ....

Vanessa
Door

Vanessa

op 15 Apr 2013

vind ze ook heerlijk, echt een zoete snack.Ik vind dat ze naar witte chocolade smaken.

Leonie
Door

Leonie

op 08 Sep 2013

Vraagje Mag je gedoogde moerbeien eten als je zwanger bent? Hetzelfde geldt voor CIA zaad

Marian
Door

Marian

op 21 Oct 2013

Heerlijk zoet en lekker!! Gedroogde blauwe bessen eet ik ook graag!:) Die reactie hier boven klopt wel.. bij moerbeien met je tanden.!

Kima
Door

Kima

op 28 Dec 2013

Ik koop de moerbeien bij de Turkse winkel, veel keus en nog voordelig ook!

Cindy
Door

Cindy

op 11 Jan 2014

Ze zijn superlekker, zeker de gedroogde, maar ze bevatten ook bijna 50% suiker!! Dus wel de hoeveelheid even in de gaten houden :-)

Superfoods vs. Voedingscentrum | | IN DEN MANGEL
Door

Superfoods vs. Voedingscentrum | | IN DEN MANGEL

op 09 Mar 2014

[…] een positieve uitwerking op de stofwisseling en gewichtsbeheersing. Last but not least Tarwegras, Moerbei en Gojibes. Maar als altijd, alles met mate. Er kunnen altijd bijwerkingen […]

Superfoods bij Action | Onder haar voeten
Door

Superfoods bij Action | Onder haar voeten

op 03 Apr 2014

[…] De witte moerbeiboom komt van oorsprong uit China. De vruchten zijn wit maar ook vaak roze/paars en eetbaar. Omdat ze kort houdbaar zijn, worden ze gedroogd. Na het drogen zijn ze een stuk langer houdbaar. (bron) […]

Coby Vermeer
Door

Coby Vermeer

op 15 Apr 2014

Is er een allergische reacties van bekend. Ik heb ze 2 weken geleden gekocht, vond ze lekker door de yoghurt en kwark gedaan. Nu ben ik een week ziek . Misselijk draaierig . En dan is de vraag heb je wat nieuws gegeten . Ja dus de gedroogde moerbei. Hoop van U te horen . Grietjes Coby

Maaike
Door

Maaike

op 14 Jan 2015

Mijn zoon kreeg een allergische reactie. Rode vlekken rond de mond en jeuk in de keel. Reeds bekende verschijnselen bij appels

andre
Door

andre

op 22 Aug 2014

Ik zag bij AH een mix van gojibes, incabes, moerbei en cranberry liggen en ik heb een zakje gekocht. Ik zag in een amerikaans boek, dat moerbeien ook een uitstekend middel zijn om diabetes 2 te bestrijden.

willem
Door

willem

op 14 Dec 2014

Wat een lariekoek zeg al die gehypte zogenaamde superfoods,de moerbei is al sinds jaar en dag een veel voor komende boom in nederland.heb er een in mijn tuin staan en geniet met volle teugen van de vruchten. De vogels trouwens ook. vroeg mezelf al af waar de vogels altijd weer de energie vandaan halen. Om zo fraai te zingen en wel twee keer per jaar een broedsel groot te brengen. nu weet ik het. ze worden ondersteund door de vruchten van de Magische moebei.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading