datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Gezondheidsklachten door Elektro Magnetische Velden EMV's
13 september 2018 
5 min. leestijd

Gezondheidsklachten door Elektro Magnetische Velden EMV's

Steeds meer mensen hebben last van chronische oververmoeidheid, depressiviteit, overgangsklachten, erectie of andere seksuele stoornissen, fibromyalgie of tal van allergieën. Wat is er aan de hand? Is het een tijdverschijnsel of verzwakt ons lichaam door andere oorzaken? Een van de oorzaken zijn te herleiden naar verstorende Elektro Magnetische Velden, EMV’s. Zij zijn belangrijke sluiers die een wig drijven tussen ziel en lichaam en verstoren op die manier de gezondheid en de vitaliteit.

Is de een daar nu gevoeliger voor dan de ander? Nee, verstorende elektro magnetische velden hebben op ieder lichaam dezelfde uitwerking. Of mensen dat bij zichzelf gewaarworden is een heel ander verhaal.

Geschreven door: Jeanne Roefs

Er zijn 3 stadia in EMV’s lichaamsgewaarwording

wifi-straling1. De alarmfase
In deze fase is de mens wakker, zelfbewust en zich gewaar van invloeden van buitenaf en welke impact dat op het eigen lichaam heeft.

2. De aanpassingsfase
Als verstoringen te lang aanhouden, het lichaam té lang onder druk zet en het ontbreekt degene aan skills om zich hiertegen teweer te stellen dan past de mens zich aan. Het bewustzijn oftewel de gewaarwording wordt , vaak onbewust, gedeeltelijk afgesloten zodat hij of zij zo min mogelijk last van de verstorende invloeden heeft.

3. De uitputtingsfase
Nadat iemand zich té lang heeft aangepast volgt uitputting. Dan wordt het bewustzijn en lichaamsgewaarwording uit zelfbescherming geheel afgesloten en worden verstorende invloeden niet meer opgemerkt en gevoeld. Daarom kunnen mensen in deze fase moeilijk invoelen wat iemand in de alarmfase voelt. In deze fase worden ziekten dan ook als een donderslag bij heldere hemel ervaren. Nooit iets gemankeerd en nu dit. Ja, omdat er jarenlang sprake is geweest van systematische gezondheidsondermijning waar degene geen enkel besef van had.

Hoe verstoren Elektro Magnetische Velden het lichaam?

Het molecuul zuurstof (O2)

Zuurstof is het belangrijkste molecuul voor het voortbestaan van onze 70 biljoen lichaamscellen. Zuurstof is tijdens de celstofwisseling nodig voor de verbranding van voedingsstoffen. Daardoor kunnen onze lichaamscellen, zoals onze hersenen, maar een zeer beperkte tijd zonder zuurstof. Hierna treedt weefselversterf en functieverlies op.

De rode bloedlichaampjes zijn verantwoordelijk voor het transport van de zuurstof via de slagaderen en de allerkleinste haarvaatjes naar onze lichaamscellen. Tegelijkertijd is zuurstof ook het meest kwetsbare en instabiele molecuul. Dit wil zeggen dat onder invloed van verstorende Elektro Magnetische Velden oftewel elektrosmog en een ongezonde leefstijl, zuurstof heel gemakkelijk kan veranderen in een vrije radicaal. Vrije radicalen verzwakken ons immuunsysteem en onze vitaliteit door energieverlies.

Zuurstof is de belangrijkste Vrije Radicaal verantwoordelijk voor Oxidatieve Stress

Elekro Magnetische Velden

Een gezonde celstofwisseling neemt zuurstof en voedingstoffen op en scheidt koolstof en afvalstoffen af. Onder invloed van de verbranding van voedings- stoffen in de cellen komt energie vrij. Deze energie heeft de cel nodig om zijn functie uit te oefenen en om te delen voor zijn voortbestaan. De kwaliteit van deze celstofwisseling bepaalt voor een groot gedeelte de vitaliteit van de mens. Is de cel gezond, dan is de mens gezond! Deze celstofwisseling vindt plaats door lichaamseigen elektromagnetische krachtvelden. Deze komen overeen met het laagfrequente aardmagnetische veld van 0,5 – 0,7 Micro Tesla (µT). “Deze elektromagnetische energie van het laagfrequente aardmagnetisch veld is DE elementaire energie, waarvan het totale leven van het organisme afhangt.” Prof. Dr. Werner Heisenberg Duitse Nobelprijswinnaar voor Fysica. Maar de kwaliteit van deze celstofwisseling die mogelijk is door het laagfrequente magnetische veld wordt vandaag de dag aangetast door onder andere verstorende hoogfrequente elektromagnetische velden zoals van mobiele telefoons, WIFI, routers, slimme meters, 4G en 5G netwerken en slechte leefomstandigheden.

gezondheidsklachten-door-straling

Meedansen op onze eigen natuurlijke frequenties

De cellen kunnen nog maar moeilijk CO2 en afvalstoffen afscheiden en zuurstof en voedingsstoffen opnemen omdat het natuurlijk magnetisch velden wordt verstoort. Met als gevolg slechte ontgifting, vermoeidheid en vage klachten. Maar is het dan een optie om af te zetten tégen de technologische ontwikkelingen of er bang voor te zijn? Nee, natuurlijk niet! De voortschrijdende hoogtechnologische ontwikkelingen hoeven helemaal geen probleem te zijn zolang we weten hoe we ons lichaam mee kunnen laten dansen op haar eigen natuurlijke frequenties. Daar is het JR EMV programma voor ontwikkeld. Jeanne Roefs geeft je graag enkele suggesties voor een gezond evenwicht in het lichaam en een diepe nachtrust om het lichaam weer te herstellen.

Dit kun je zelf doen tegen straling

 1. ’s Nachts de mobiele telefoon op vliegtuigstand (alarm blijft intact)
 2. ’s Nachts laptops op de vliegtuigstand en de WIFI en routers uit.
 3. Aanwezige DECT telefoons uittrekken.
 4. Het energiebedrijf bellen om af te spreken dat de slimme meter nog maar eens per jaar wordt uitgelezen in plaats van diverse keren per dag.
 5. Met een EMV meter de routers meten en anders organiseren.
 6. Met een EMV meter de kwetsbare plekken in huis opmeten en oplossen.
 7. Dagelijks de natuur in zónder EMV, dus geen mobiele telefoon op zak.
 8. ’s Ochtends aarden door even op blote voeten buiten te lopen.

Voor vragen of inschrijving voor het JR EMV programma kun je e-mailen naar Jeanne Roefs via info@jeanneroefs.com

aarden

Welke klachten kunnen van straling afkomstig zijn?

Mensen die last hebben van straling maken melding van de volgende klachten:

 • Vermoeidheid
 • Slaapproblemen zoals nachtbraken, nachtmerries, ‘s ochtends moe en brak opstaan.
 • Bedplassen (kinderen)
 • Concentratie- en geheugenproblemen
 • Griepgevoel
 • Hoofdpijn, migraine
 • Druk in het hoofd, druk achter de ogen en of hoofdpijn.
 • Oorsuizen; voortdurend gesis, gefluit en gebrom, naast andere niet-bestaande geluiden
 • Huidproblemen als roodkleuring, jeuk, ontstekingen en vlekken, blaarvorming.
 • Kriebelend en vet haar, droge huid.
 • Wazig zien, vlekken in het beeldveld, tranende ogen.
 • Pijn in spieren en gewrichten, in ingewanden.
 • Ook verkrampingen, spasmofylie en onwillekeurige spiertrekkingen vooral in onderbenen en gezicht
 • Evenwichtsstoornis en coördinatieverlies: door de knieën of benen zakken.
 • Innerlijke onrust, zenuwachtigheid en klachten die ‘s nachts verergeren, gevoel van arrousel
 • Hartkloppingen, druk op de borst
 • Misselijkheid en braken
 • Futloos en gedeprimeerd zijn zonder duidelijke oorzaak
 • Verzuring in de weefsels, verminderde opname van vitaminen en mineralen
 • RSI
 • Pijnsensaties in gebied in het lichaam waar metaal zit (bijvoorbeeld na operatie, bij sterilisatie)
 • Gevoel een batterij in de mond te hebben (bij amalgaanvullingen)

Bron: website Stichting EHS 

Gezondheidsklachten-door-straling---3dGezondheidsklachten door straling

Naar schatting is 3% van de mensen in onze samenleving overgevoelig voor elektromagnetische velden (EM-velden). Dat zijn in Nederland zo’n 500.000 mensen. Elektrohypersensitiviteit (EHS) In het boek Gezondheidsklachten door straling geeft Jolanda van Dam inzicht in een leven met stralingsgevoeligheid, ofwel elektrohypersensitiviteit (EHS). Een relatief nieuwe aandoening, die wordt veroorzaakt door elektromagnetische straling. Hieraan staan we allemaal bloot door onze mobiele telefoons, wifi, zendmasten enzovoort. Wat doet straling met je als je er gevoelig voor bent? Wat zijn de fysieke klachten? Welke impact heeft het op je maatschappelijke, sociale en mentale leven? Is er iets tegen te doen? Hoe gaat onze overheid hier mee om? Hoe doen andere landen dat? Wat zegt de wetenschap over dit onderwerp, de Europese Commissie, de Raad van Europa? Wat zijn de langetermijneffecten?

Een milieuaandoening in opmars

In Gezondheidsklachten door straling vind je vele antwoorden, maar niet alle. Want naar de langetermijneffecten van deze nieuwe ontwikkelingen kunnen we alleen maar raden, op basis van de huidige wetenschap. Dit boek is een echte eyeopener! Een bron van herkenning voor lotgenoten. Een springplank voor discussie en verdere verdieping. En wellicht een reden om op te komen voor de gezonde toekomst van onze kinderen. Gezondheidsklachten door straling is verkrijgbaar voor €17,50 in de (online) boekhandel.

Heb jij last van straling? Deel jouw ervaring en inspireer anderen!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Rian Bruijne - van Dorst
Door

Rian Bruijne - van Dorst

op 19 Sep 2018

Rian Bruijne-van Dorst Wat ben ik blij Eva dat je hier aandacht aan besteedt. Want het is goed om eerlijke voorlichting te geven zonder mensen bang te maken. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het je gezondheid ten goede komt op het moment dat je je huis saneert om het zo te noemen. Al meer dan 20 jaar doen wij onderzoek en helpen mensen met een geschikte oplossing die past in hun budget. Want met de simpele aanpassingen die jij al noemt is al zoveel te bereiken. In Duitsland zijn ze hier al veel verder mee, dat is dan ook de rede dat Richard mijn man de opleiding in Duitsland tot bouwbioloog heeft gedaan. Hij houdt zich bezig met meetbare straling, brengt een rapport uit en een advies. Want hoe heerlijk is het om thuis te komen in een onbelast huis om weer op te kunnen laden voor de volgende dag. Ook mijn praktijk is onbelast wat sommige mensen voelen en hier een opmerking over maken in de trend van als ik hier zou wonen zou ik wel kunnen slapen. Ook kinderen met ADHD gedragen zich opvallend rustig in de praktijk tot honden aan toe als die weleens meekomen met cliënten. Mensen mogen ons vrijblijvend bellen en informatie vragen. Rian Bruijne - van Dorst Prevent Care

Rebekka
Door

Rebekka

op 19 Sep 2018

Fantastisch artikel. Ikzelf heb last van 70% van de hier opgenoemde klachten. Toen mijn dokter jaren geleden voor het eerst zei dat mijn klachten kwamen door wifi, elektromagnetische straling en atmosferische storingen was dat de eerste keer dat ik hiervan hoorde. De opgenoemde tips pas ik toe en helpen in zeer lichte mate. Aangezien de stralingsvelden enorm zijn in ons continent is hieraan ontsnappen zo goed als onmogelijk. Ik kan mij hier soms heel machteloos door voelen en vind geen remedie tegen de constante vermoeidheid en tranende ogen etc.. Ik ga nu beginnen testen of wekelijks reinigen met witte salie en visualisatie technieken helpen. Verder ga ik ook terug ten rade bij mijn vroegere dokter die een specialist is op dit gebied. Ik wens veel sterkte aan alle mensen die hier hevige last van ondervinden! Natuurlijk heeft iedereen hier last van maar van nature uit energieke mensen zullen hier minder klachten door ondervinden.

Richard Bruijne
Door

Richard Bruijne

op 21 Sep 2018

Als Bouwbioloog ben ik natuurlijk blij dat er aandacht aan gegeven wordt. Alleen vind ik het jammer dat sommige tips halfslachtig zijn of incompleet. De slimme meter kan Administratief worden gedeactiveerd en slechts 1x per jaar worden uitgelezen, echter de slimme meter blijft gewoon stralen. Je schiet er dus niets mee op. Enige manier om geen straling van deze meter meer in huis te hebben is het fysiek te laten verwijderen en te laten vervangen door een "domme" digitale meter. Alle bezwaren van de leverancier zijn onzin. Wellicht dat er kosten in rekening gebracht worden, maar gezondheid is meer waard dan euro's. prima dat de telefoon 's nachts op vliegtuigstand gaat, nog beter is hem verder van je af te leggen, minimaal een meter. Leg geen DECT handset naast je hoofdkussen. Hij blijft altijd stralen en zelfs nog meer omdat hij de basis niet kan vinden, want die hebt je er uitgetrokken. Beter is een goede DECT kopen die zichzelf uitschakeld en dan geen straling geeft totdat hij weer gebruikt wordt. Geen wekkerradio naast je bed. geen electrisch verstelbare bodems in je bed, of minstens de stekker eruit. Wil je meer weten en wil je precies weten wat er in huis aan elektromagnetische straling aanwezig is, laat dan een bouwbioloog een onderzoek doen. Die kan de juiste tips geven voor jouw situatie. Richard Bruijne Bouwbioloog IBN/IBB

Rian Bruijne - van Dorst
Door

Rian Bruijne - van Dorst

op 22 Sep 2018

Gezien de reacties over zwangerschap wil ik laten weten dat er doeltreffende, stijlvolle en praktische maatregelen zijn te treffen in de vorm van een zwangerschapsband met hierin een shield wat beschermt tegen straling en ook zijn er dekentjes op de markt die zacht comfort bieden, veiligheid en betrouwbare bescherming.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading