Havermoutpap met appel, rozijnen, kaneel en kokos
Een ontbijt dat ik heel veel maak is havermoutpap. Als je havermoutpap ‘kaal’ eet is het niet zo heel bijzonder smakelijk, misschien heb je nog wel een zak staan en dacht je dat ook bij de eerste hap.
Nee, havermoutpap maak je juist lekker op smaak door er wat natuurlijke smaakmakers aan toe te voegen als appel, rozijnen, kaneel en kokos!
Ingrediënten ontbijtrecept
- 5 Eetlepels havermout
- 200 ml Melk op basis van soja, rijst, amandel of haver
- Een halve biologische appel
- Handje biologische rozijnen
- Theelepel kaneel
- Eetlepel geraspte kokos
Zo maak je havermoutpap met appel, rozijnen, kaneel en kokos
- Verwarm de melk in een pannetje samen met de havermout op laag vuur
- Schil ondertussen de appel, snij deze in kleine stukjes en voeg toe
- Laat het geheel 10 minuten op staan en voeg tot slot rozijnen, kaneel en kokos toe
- Serveer in een schaaltje of in een diep bord en word langzaam verder wakker!
Wat voor lekkers maak jij met havermout?