datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Heb jij een trage schildklierwerking?
09 februari 2014 
2 min. leestijd

Heb jij een trage schildklierwerking?

Het boek De Trage Schildklierwerking is niet recent. De auteur, Broda Barnes, schreef het al halverwege de jaren 70, hij overleed in 1988. Hij was arts en zijn medische carriere duurde 35 jaar. Zijn specialiteit lag op het gebied van schildklierziekten, hij was hierdoor internationaal bekend. Zijn behandelingen waren tamelijk eenvoudig en niet duur, waardoor de farmaceutische industrie weinig belangstelling toonde. Er viel immers voor hen niets aan te verdienen.

Aan het begin van de 21e eeuw zijn er gelukkig steeds meer mensen die niet alleen maar aannemen wat de farmaceutische industrie te zeggen heeft, en ook zelf op zoek gaan. Ook het boek van dokter Barnes maakt nu weer een opleving, en niet voor niets.

Fan van Succesboeken

Zo langzaam aan begint mijn verzameling boeken die zijn uitgegeven door Succesboeken.nl aardig te groeien en kan ik wel zeggen dat ik fan ben. De twee boeken van David Wolfe die inmiddels in het Nederlands vertaald zijn, plus boeken over respectievelijk de Menopauze en Bijnieruitputting staan al in mijn boekenkast. En onlangs werd mij gevraagd een review te schrijven over het boek ‘De Trage Schildklierwerking’, weer een mooie aanwinst.

Ik geef toe, het zijn niet de onderwerpen waarvan je direct zegt: “Daar ga ik nu eens lekker voor zitten op een regenachtige zondagmiddag”. Maar het fijne van de Succesboeken reeks is dat ze op een prettig leesbare manier geschreven (en vertaald) zijn. En bovendien zie ik de boeken meer als een naslagwerk. Van A tot Z lezen, is meestal niet nodig. Kijk in de inhoudsopgave en pik de hoofdstukken en onderwerpen er uit die voor jou interessant zijn. Hetzelfde heb ik gedaan met De Trage Schildklierwerking.

Gevolgen van trage schildklierwerking

In ‘De Trage Schildklierwerking’ staat dat van alle problemen die onze lichamelijke of geestelijke gezondheid kunnen beïnvloeden, geen enkel probleem méér algemeen voorkomt dan verstoring van de schildklier. De ondertitel is niet voor niets: ‘De niet herkende ziekte’Veel mensen lijden aan hypothyreoidie, oftewel trage schildklierwerking, zonder dat ze het zelf weten.

Een trage werking van de schildklier kan de volgende gevolgen hebben:

 • Altijd maar moe zijn en/of weinig energie hebben
 • Chronische hoofdpijn of migraine
 • Infectieziekten
 • Menstruatiestoornissen
 • Weerbarstige huidaandoeningen
 • Problemen met de bloedsomloop
 • Hartaandoeningen (en hoge bloeddruk)
 • Longkanker en longemfyseem
 • Artritis
 • Overgewicht
 • Veel emotionele en mentale stoornissen


Over het boek ‘De Trage Schildklierwerking’

De Trage Schildklierwerking is een goed leesbaar naslagwerk, boordevol informatie. Ik vond het zelf  prettig dat er tussendoor regelmatig praktijkvoorbeelden beschreven werden zodat het niet alleen ‘taaie kost’ is.

Je leest in dit boek onder meer over:

 • Wat de schildklier is, hoe deze werkt en welke problemen voor een verstoorde werking zorgen.
 • Eenvoudige methoden om te ontdekken of jij misschien een traag werkende schildklier hebt (bijvoorbeeld door je temperatuur te meten als je volledig in rust bent). In het boek vind je bovendien een thuistest.
 • Oplossingen voor een trage schildklierwerking; Dr. Barnes schreef o.a. een natuurlijk schildklierhormoon voor.
 • Ziektegeschiedenissen van patiënten welke hopeloos leken, maar opgelost werden nadat bleek dat ze aan hypothyreoidie leden.
 • Afzonderlijke hoofdstukken over de aandoeningen die hierboven staan beschreven.

Als je één of meerdere van de bovenstaande aandoeningen/klachten hebt, kan het de moeite waard zijn om dit boek te lezen. Overleg altijd met je (huis)arts bij bijvoorbeeld een positieve uitslag van de temperatuurtest en ga niet zelf dokteren.

Voor mijzelf waren de hoofdstukken over vermoeidheid en hoge bloeddruk interessant en ik ga zeker met mijn huisarts bespreken of het de moeite waard kan zijn te bekijken of ik zelf last heb van hypothyreiodie.

Vermoed jij dat je een traag werkende schildklierwerking hebt?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
lina carolus
Door

lina carolus

op 10 Feb 2014

Zelf heb ik een trage werkende schildklier. Vorige jaar augustus heb ik een body scane laten doen bij prescan,vanuit de uitslag hebben gezien dat mijn schidklier trag werk. Als ik dit niet had latten doen west ik het nog niet mijn voorige huisart focus meer op stess. Ik heb deze boek het is een goed leesbare boek met veel informatie. Ook een aanrade voor vrouwe in de menopoze is de boek van Marilyn Glenville heb ik kado gekregen van mijn dochter deze boek heb ik helemaal uit gelezen. De naam is Op een natuurlijke manier door de Menopauze Ondek hoe u zonder medicatie uw hormone in balans houd tijden de overgang.Het is een goed leesbare boek geen moeilijke worden goed verstaan baar. Miss Natuural ik dank u dat ik mijn reactive mag platsen. Met vriendelijke groet, Lina Carolus

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 10 Feb 2014

Bedankt voor het delen van jouw verhaal Lina!

Annemarie
Door

Annemarie

op 10 Feb 2014

Mijn huisarts heeft een trage schildklier gemeten maar adviseert om over 3 maanden nogmaals te meten zonderiets voor te schrijven. Moet ik hier mee akkoord gaan? Temeer ik tal van klachten heb.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 10 Feb 2014

Ik zou zeker eens contact opnemen met een orthomoleculair arts of therapeut. Je wilt hiervoor ook niet aan de medicijnen namelijk, maar juist op zoek de oorzaak van je klachten. Heel veel succes!

Miriam
Door

Miriam

op 11 Feb 2014

Beste Eva van Zeeland, Ik slik thyrax voor mijn schildklier en dit zal ik waarschijnlijk levenslang moeten slikken, zegt mijn huisarts (die een redelijk holistische kijk heeft). Dus ik zou wel goed bedenken of je daar wel mee wil beginnen.... De schildklier heeft ook te maken met geestelijke uitputting. Met een Touch of Matrix therapeut kunnen er ook grote verbeteringen in de hormoonspiegel gemaakt worden.

Marloes
Door

Marloes

op 22 Feb 2014

Hallo, Klinkt zeker als een interessant boek! Zelf slik ik thyrax, omdat ik de ziekte van hashimoto heb. Dit is een auto-immuunziekte waarbij mijn eigen afweersysteem zich richt tegen schilklier cellen en dus gezonde cellen kapot maakt en de schildklier geleidelijk steeds minder gaat werken. Staat er in dit boek ook enige informatie over deze ziekte? Groeten, Marloes Beljaars

Saskia van der Laan
Door

Saskia van der Laan

op 06 Mar 2014

Graag wil ik weten of in het boek staat geschreven wat een persoon met een traagwerkende schildklier het beste kan eten.

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine