3 Heerlijk eenvoudige Wokrecepten voor de Keramische Wokpan

Makkelijk en snel koken in slechts 1 pan doe je eenvoudig in een wokpan. Hup! Alle ingrediënten bij elkaar, vuur hoog en roerbakken! Een snelle en bovendien gezonde manier van koken, zeker als je dit doet in een keramische wokpan. Aangezien je hierin geen olie of boter hoeft te gebruiken en deze pan geen anti-aanbaklaag bevat. Een anti-aanbaklaag is namelijk van de stof Teflon en deze bevat de stof PFOA (vanaf 2015 verboden). Deze stof is bij hoge verhitting, wat je doet bij wokken, slecht voor de gezondheid. Bij de keramische pannen is hiervan geen sprake. Daarbij komt dat keramische pannen beter hitte verdragen, tot wel 450 graden. Ontdekt welke 3 heerlijk eenvoudige wokrecepten je kunt maken!

1. Aziatische Courgette Roerbak met Garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram grote garnalen
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 100 gram geraspte (julienne) wortel
  • 1 rode ui, in reepjes gesneden
  • 2 courgettes, spiralized (noodles)
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 150 ml bouillon
  • 50 ml Coconut Aminos Teryaki saus
  • 1 el non GMO soja saus
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el bindmiddel (bijv. arrowroot)
  • Kokosolie

Bereidingswijze

  1. Verhit de kokosolie in de wok en doe hier de gember, ui en knoflook in en wok snel totdat ze gaan geuren.
  2. Wok de garnalen en groenten hier vervolgens bij en roerbak ongeveer 7 minuten om.
  3. Voeg nu de bouillon, teryaki saus en sojasaus toe en kook kort in.
  4. Bind het geheel met het bindmiddel naar keuze om een lekkere saus te krijgen.
  5. Serveer met de sesamzaadjes.

2. Snelle biefstuk en broccoli roerbak

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram biefstuk in reepjes gesneden
  • 800 gram broccoli roosjes
  • 1 klein uitje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 100 ml non GMO soja saus
  • 2 el oerzoet of kokosbloesemsuiker
  • 1 tl gemberpoeder
  • Kokosolie

Bereidingswijze

  1. Verhit in een wok de kokosolie en wok hier de reepjes vlees in tot ze bruin zijn. Leg apart.
  2. Wok nu de broccoli roosjes, ui en knoflook in dezelfde wok gedurende 5 – 6 minuten.
  3. Voeg de sojasaus, suiker en gemberpoeder en 150 ml water toe en breng aan de kook.
  4. Laat nog 2 minuten doorkoken en voeg op het laatst de biefreepjes toe.
  5. Serveer direct.

3. Pittige Chinese Kool uit de Wok

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 Chinese kool, gesnipperd
  • 1 grote wortel, geraspt
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 tl verse gember, fijn gesneden
  • 1/2 tl rode chilivlokken
  • 1 tl zout
  • 1 steranijs
  • 1 el non GMO soja saus
  • 2 el rijstwijn of droge sherry
  • Kokosolie

Bereidingswijze

  1. Verhit in een wok de kokosolie en doe de knoflook, gember, chilivlokken en steranijs in de pan.
  2. Bak kort tot de specerijen beginnen te geuren.
  3. Voeg nu de Chinese kool en wortel toe en roerbak ongeveer 6 minuten.
  4. Schenk nu de sojasaus en rijstwijn erbij en roerbak nog 2 minuten.
  5. Breng op smaak met zout en serveer direct.

Keramische Wokpan met 10% korting

Speciaal voor Miss Natural leden is er nu 10% korting op deze kleurige keramische wokpannen. Deze wokpannen zijn verkrijgbaar in formaat 28 cm, 30 cm of 32 cm en in de kleuren rood, blauw en paars. Een wokpan heeft een veel hogere rand dan de koekenpan waardoor de ingrediënten in de pan gemakkelijk gehusseld kunnen worden. De wok is ideaal voor het roerbakken van groenten, vlees of vis. De keramische laag maakt de wok nog geschikter aangezien de keramische laag beter hitte kan verdragen dan niet-keramische pannen en de ingrediënten niet zullen aanbakken. Je hebt dus geen olie of boter nodig!

Keramische Wokpan formaat 28 cm in rood

Keramische Wokpan formaat 30 cm in paars

Keramische Wokpan formaat 32 cm in blauw

De kortingsbon voor 10% korting op een keramische wokpan naar keuze is: MISSWOKT

Je kunt deze code invoeren voor het afrekenen.

Wat is jouw favoriete wokrecept?