10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Hoe lees je de bijsluiter van de 22 weken prik voor zwangeren?
18 december 2019 
2 min. leestijd

Hoe lees je de bijsluiter van de 22 weken prik voor zwangeren?

Er is weer een nieuw vaccin uitgebracht. De 22 wekenprik, oftewel de DKT Difterie Kinkhoest Tetanus -prik. Deze vaccinatie beschermt je niet alleen tegen kinkhoest maar ook tegen 2 andere ziektes: Tetanus en Difertie. Een los vaccin voor alleen bescherming tegen kinkhoest bestaat niet.

De Rijksoverheid laat weten dat de meeste volwassenen al eens zijn gevaccineerd tegen kinkhoest of dat ze (ongemerkt) kinkhoest hebben gehad. Vandaar dat tijdens je zwangerschap het halen van een herhalingsprik voldoende is. Dit heet een ‘boostervaccinatie’. Een booster bevat een lagere dosering werkzame stoffen dan een vaccin voor kinderen die nog niet zijn gevaccineerd. Wel moet je deze vaccinatie tijdens elke zwangerschap opnieuw krijgen voor een goede bescherming.

Het boostervaccin dat je krijgt is Boostrix® van GSK (GlaxoSmithKline B.V.). In de bijsluiter staat uit welke bestanddelen het vaccins precies bestaat. Op de pagina Wat zit er in een vaccin? kun je meer informatie vinden over de verschillende bestanddelen.

Lees de bijsluiter zeer goed, er staan namelijk veel opmerkelijke zaken in.

Hoe maak je ZELF een bewuste keuze?

Deel uit de bijsluiter:

Alleen dit stukje zegt naar mij idee al voldoende.

Boostrix is een vaccin dat als herhalingsdosis (boostervaccinatie) wordt gebruikt bij kinderen vanaf 4 jaar (GEEN ONGEBOREN BABY!), tieners en volwassenen om drie ziektes te voorkomen: difterie, tetanus (kaakkramp) en pertussis (kinkhoest). Daarbij zijn de overlijdenscijfers 1 op de 2 jaar.

De FDA geeft toe dat de regering niet-geteste, niet-geregistreerde vaccins voor zwangere vrouwen aanbeveelt

Klik hier voor meer informatie!

Laat jij je vaccineren? Of heb jij je kinderen laten vaccineren? Vertel jouw ervaring in de reactie en informeer andere.

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.