arrow_drop_up arrow_drop_down
18 december 2019 

Hoe lees je de bijsluiter van de 22 weken prik voor zwangeren?

Er is weer een nieuw vaccin uitgebracht. De 22 wekenprik, oftewel de DKT Difterie Kinkhoest Tetanus -prik. Deze vaccinatie beschermt je niet alleen tegen kinkhoest maar ook tegen 2 andere ziektes: Tetanus en Difertie. Een los vaccin voor alleen bescherming tegen kinkhoest bestaat niet.

De Rijksoverheid laat weten dat de meeste volwassenen al eens zijn gevaccineerd tegen kinkhoest of dat ze (ongemerkt) kinkhoest hebben gehad. Vandaar dat tijdens je zwangerschap het halen van een herhalingsprik voldoende is. Dit heet een ‘boostervaccinatie’. Een booster bevat een lagere dosering werkzame stoffen dan een vaccin voor kinderen die nog niet zijn gevaccineerd. Wel moet je deze vaccinatie tijdens elke zwangerschap opnieuw krijgen voor een goede bescherming.

Het boostervaccin dat je krijgt is Boostrix® van GSK (GlaxoSmithKline B.V.). In de bijsluiter staat uit welke bestanddelen het vaccins precies bestaat. Op de pagina Wat zit er in een vaccin? kun je meer informatie vinden over de verschillende bestanddelen.

Lees de bijsluiter zeer goed, er staan namelijk veel opmerkelijke zaken in.

Hoe maak je ZELF een bewuste keuze?

Deel uit de bijsluiter:

Alleen dit stukje zegt naar mij idee al voldoende.

Boostrix is een vaccin dat als herhalingsdosis (boostervaccinatie) wordt gebruikt bij kinderen vanaf 4 jaar (GEEN ONGEBOREN BABY!), tieners en volwassenen om drie ziektes te voorkomen: difterie, tetanus (kaakkramp) en pertussis (kinkhoest). Daarbij zijn de overlijdenscijfers 1 op de 2 jaar.

De FDA geeft toe dat de regering niet-geteste, niet-geregistreerde vaccins voor zwangere vrouwen aanbeveelt

Klik hier voor meer informatie!

Laat jij je vaccineren? Of heb jij je kinderen laten vaccineren? Vertel jouw ervaring in de reactie en informeer andere.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Nieuw! Miss Natural 🍀 Awake News ⏳

In 20 min. een update van wat er echt gaande is in de 🌍 wereld. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.