datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Hoe natuurlijk is jouw haarkleur?
02 februari 2012 
3 min. leestijd

Hoe natuurlijk is jouw haarkleur?

Het was er weer tijd voor. Een heel kwartaal was al weer verstreken en de breedte van de nieuwe A2 is er niets bij! Waar ik het over heb? De uitgroei van mijn haren! Niet dat dit nu zo heel erg opvalt bij mij.

De vorige keer had ik het bij de kapper al weer iets donkerder laten kleuren, maar de saaie kleur met gelukkig nog weinig (welgeteld 2) grijze haren was al weer duidelijk aanwezig.

Mijn badkamer detox

Na mijn badkamer detox van een paar maanden geleden, toen ik al mijn foute cosmetica producten heb weggegooid, was het vandaag tijd voor een bezoek aan een natuurlijke kapper. Nu ik zo natuurlijk mogelijk leef kan ik het niet maken om chemische haarverf op mijn hoofd te laten intrekken! Dus ging ik gisterenavond via Google op zoek naar een ‘natuurlijke kapper’. Met deze zoekterm kwam ik al vlug terecht op de website van Tourmaline, hair, body and wellness in Waalre bij Eindhoven.

Een heerlijk wellness moment

Vanochtend heb ik ze meteen gebeld voor een afspraak en kon ook direct om 13 uur terecht. Een onverwacht wellness verwenmoment voor mij dus vandaag! Bij Tourmaline, vernoemd naar het mineraal tourmalijn, werken zij uitsluitend met de natuurlijke haarproducten van het ecologische merk AVEDA. Aveda is geïnspireerd op de Ayurveda: een 5000 jaar oude Indische geneeskundige traditie die er vanuit gaat dat alles in het leven met elkaar in verbinding staat.

AVEDA heeft natuurlijk haarkleuring

Er zijn bijna 7000 salons en spa’s wereldwijd die werken met de AVEDA producten. Het merk werd  in 1978 opgericht door twee gerespecteerde artsen en wetenschappers en zij ontwikkelden producten met respect voor de aarde en in harmonie met het leven. AVEDA is een wereldpionier in de groene cosmetica: meer dan 90% van de essentiële oliën en 89% van alle natuurlijke ingrediënten zijn gecertificeerd organisch. In Nederland zijn er zo’n 150 salons die je eenvoudig hier kunt vinden bij jou in de buurt.

Wastafel met massagestoel bij TourmalineEen nieuwe look in ontspannen sfeer

Het eerste dat mij opvalt als ik binnenkom bij Tourmaline is de ontspannen sfeer en mooie inrichting. Verschillende materialen als hout, metaal, glas en stof zijn gebruikt en daar hou ik van! Op de wachttafel staat een mooie theepot boven een waxinelichtje warm te blijven. Ik ben direct aan de beurt en Kim bekijkt grondig mijn huidige haarkleuren. Ondertussen zit ik heerlijk achter glas in de zon en geniet van een kop thee. Ik vraag Kim wat zij denkt dat het mooiste is voor mijn haar en ze komt met het plan om donker en licht af te wisselen en folie in te zetten. Klinkt goed, dus ik ga er voor! Knippen was vandaag niet nodig, dat had ik onlangs nog ergens anders laten doen.

Aveda professionele natuurlijke haarkleuringFijn! Een verrassingsmassage

Als de natuurlijke professionele kleuring er in is gezet, verstuur ik nog even een Tweet naar mijn volgers en duik in de Linda. Na een tijdje mag ik plaatsnemen bij de wasbak. Ik ben blij verrast als mijn benen automatisch omhooggaan en de massagestoel, waar ik op blijk te zitten, aangezet wordt. Wauw, wat een heerlijkheid!

Kim kijkt of de verf al goed zijn werk heeft gedaan en behandeld mijn haar nog met een product waardoor het weer gaat glanzen… ook fijn! Ondertussen doet de stoel zijn werk en na het inwerken van het product wordt mijn haar gewassen en mijn hoofd gemasseerd. Had ik al gezegd dat ik aan het genieten was?

Aveda haarproduct Be Curly voor krullend haarLaat maar krullen!

Terug in de stoel kreeg ik nog Be Curly in mijn haar en werd het licht gedroogd met de diffuser. Voor mij was dit bezoek aan mijn nieuwe kapper, ja ik kom zeker terug, helemaal geslaagd! En dat zou het natuurlijk niet zijn als mijn haar er niet goed uit zou zien. Het eindresultaat is prachtig, ik ben er helemaal blij mee.

 

Mijn haar natuurlijk geverfd

Voordat ik mag afrekenen, €61 dat ik een heel mooi bedrag vindt, krijg ik nog uitleg over de chakra sprays die er staan. En mag na het trekken van een kaartje door een heerlijk mist van geur lopen. Tot slot krijg ik ook nog twee verschillende shampoos mee om thuis te proberen.

Zou je ook eens moeten proberen

Ik kan je dus zeker aanbevelen om eens een natuurlijke professionele haarverf uit te proberen en een bezoek te brengen aan een kapper die werkt met organische producten.

Op Pro NaturElle kun je binnenkort ook een overzicht van alle beauty professionals die werken met natuurlijke cosmetica en huidverzorging.

De volgende behandeling bij Tourmaline wordt voor mij denk ik een heerlijke hot stone massage. Natuurlijke haarverzorging voor thuis vind je in de Miss Natural Shop!

Hoe natuurlijk is jouw haarkleur?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Ingeborg
Door

Ingeborg

op 26 Feb 2012

Hoi Eva, Wat heerlijk dat de nieuwe kapper en Aveda je beviel! Wat je moest betalen viel mij mee :-) Ik ging jaren naar een Avedakapper, maar alleen al knippen kost 90 euro. En kleuren varieert van 90 tot 150 euro en nee, daar zit geen literfles Aveda bij... Aangezien ik wel elke 6 weken "moet" en mijn superbaan kwijt ben, ben ik geïnteresseerd in natuurlijke & iets goedkopere alternatieven :-) Als je iets weet... let me know! Ben nu de haarverzorging van Dr Organic aan het testen en van Paula's Choice (zonder parfum en kleurstoffen): www.paulaschoice.com, ken je dat? Groet!

Eva de Beijer
Nanda Bennink
Door

Nanda Bennink

op 17 Apr 2012

Hoi! Mijn haarkleur is 100% natuurlijk. Ja, ik word al flink grijs, maar ik laat het zo. Het hoort bij mij. Ik heb mijn haar wel eens gekleurd, maar die verf is zo'n troep, daar ben ik mee gestopt. Nu weet ik dat er natuurlijke producten bestaan, maar toch ga ik niet meer beginnen met kleuren. Op een natuurlijke manier laten doen is me veel te duur, het zelf doen en een kleur kiezen die goed bij mijn gelaat past is voor een leek veel te moeilijk. Hartelijke groeten!

Ruby
Door

Ruby

op 13 Aug 2012

Beste Eva en andere Natural Girlzzz, AVEDA is NIET 100% natuurlijk! Helaas! Er zijn veel misverstanden over maar er zitten wel degelijk schadelijke stoffen als ammonia en Parabenen in AVEDA producten. Hier volgt mijn verslag hoe ik hier achter kwam en ik heb na lang zoeken ook een geweldig alternatief gevonden. Enthousiast geworden door het verhaal van Eva over haar kappersbezoek en AVEDA googlede ik een AVEDA kapsalon bij mij in de buurt;ik ging vervolgens langs om een afspraak te maken en voor wat info.De kapster liet me de producten zien.Toen vertelde ik haar over mijn "nieuwe'' natuurlijk levensstijl en dat ik geen producten met Parabenen e.d. meer gebruikte. En toen vertelde deze geweldige aardige vrouw mij dat het een misvatting is dat AVEDA helemaal natuurlijk is en er wel degelijk parabenen,amonia en andere giftige stoffen inzitten. Ik keek haar stomverbaasd aan en toen zei ze dat ze eerlijk wilde zijn en mijn natuurlijke levensstijl respecteerde. Deze kapster heeft me ook nog een tip gegeven over een 100% natuurlijke kapsalon in Amsterdam,waar ik haar heel dankbaar voor ben. De natuurlijke kapsalon wordt geleid door een dame die oprecht gelooft in natuurlijk verven en je ook tips geeft over het zelf kleuren van je haar thuis;je kan bij haar een ''startersset''aanschaffen en een kleur laten mengen die je mooi staat. Zo hoef je maar 1x je haar te laten verven(68,-euro voor halflang haar) en kan je verder thuis aan de slag.Geweldig! Er zijn nog mensen die oprecht 100% lief en natuurlijk zijn! In Den Haag en Rotterdam zijn ook enkele 100% groene kapsalons te vinden,je kan ze googelen. Dus behalve etiketten lezen e.d. is altijd DOORvragen mijn advies! groetjes,Ruby www.instituuthaarengezondheid.nl (Amsterdam)

Birgit
Door

Birgit

op 18 Oct 2012

Ik gebruik al een tijdje Colourwell. 100% natuurlijke haarkleuring. Bevalt me prima en het dekt mijn grijze haren goed.

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 21 Oct 2012

Bedankt voor het delen van deze tip!

Lina
Door

Lina

op 13 Dec 2012

lees ingredienten!

Lina
Door

Lina

op 13 Dec 2012

Gel Power Indus Valley-enige,de meest (92% Kruidennatuurlijk) natuurlijke, permanente Haarkleuring. 100% HERBAL Indus Valley-100% natuurlijk(9 kruiden) en heeft 20 kleuren!

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 13 Dec 2012

Bedankt voor de tip Lina!

angeline
Door

angeline

op 26 Apr 2014

allemaal leuk en aardig, maar als je voor natuurlijk gaat, dan ook haarverf zonder ppd of Toluleen Diamine(is bewezen kankerverwekkend) Voor deze stoffen ben ik heel allergisch en de kleuring van AVEDA bevat ook ppd en is dus niet natuurlijk!! Gebruik dan colourwell 100% natuurlijk en krijg dan geen felle allergische reactie groet Angeline

angeline
Door

angeline

op 26 Apr 2014

Ook de Henna plus van de Tuinen en Sano tint van Vivasan bevatten ppd en/of vervangende en gerelateerde ppd stoffen waarop je als je allergisch bent nog veel feller op reageert!!!Deze zijn 5x giftiger. Let goed op wat je koopt. De zgn ppd vrije haarverven van natuurwinkels en De Tuinen moesten verboden worden daar ze misleidende informatie geven, de reactie van je hoofdhuid is zeer fel: zwelling, roodheid, wondvocht, zeer dikke ogen enz. en dat noemen ze natuurlijk! groet Angeline

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading