Hoeveel cosmetica smeer jij dagelijks?

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam, wel zo’n 1,5 tot 2 m² bij volwassen personen. Nog een leuk weetje; de buitenste laag van je lichaam maakt zo’n 15% van je gewicht uit! Je huid beschermt je tegen weer en wind en het is de eerste verdedigingslinie tegen ziektekiemen en schadelijke stoffen. Best belangrijk dus!

Echte schoonheid komt van binnen wordt vaak gezegd. Dit kun je op verschillende manieren bekijken. Enerzijds is een positieve levenshouding en een fijne persoonlijkheid datgene dat je mooi maakt en anderzijds laat je levensstijl (roken, ongezond eten, weinig beweging) ook aan de buitenkant zich duidelijk tonen.

Schadelijke stoffen in cosmetica

Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat je naast deze factoren juist via cosmetica en verzorgingsproducten de meeste rommel binnen krijgt die niet in het lichaam thuis horen. Vandaag de dag gebruikt een gemiddelde vrouw wel zo’n 12 beautyproducten. Wat denk je van deodorant, dagcrème, oogcrème, foundation, bodylotion, shampoo, conditioner, haarlak, mascara, oogschaduw, blusher en nagellak!

Enig idee wat je binnenkrijgt via je huid?

Heb je enig idee wat alle ingrediënten betekenen die op al jouw dagelijkse producten staan, als je ze überhaupt al kunt uitspreken! In de meeste cosmetica en verzorgingsproducten zitten wel een dozijn chemicaliën. En wij hebben er geen idee van wat voor schade deze kunnen aanbrengen. Sommigen zijn zelfs kankerverwekkend, verstoren hersenfuncties en voortplantingsorganen.

Help! Wat kan ik doen?

Het is tijd om wakker te worden en je te laten informeren over de gevaren en uit te kijken naar alternatieven in de vorm van natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten. Goed nieuws! Deze producten met natuurlijke ingrediënten zonder chemische toevoegingen zijn er namelijk al en zullen in de toekomst, net als biologische producten in de supermarkt, ook in een breder aanbod beschikbaar zijn. Tip: In de Miss Natural Shop vind je heel veel natuurlijke cosmetica!

Nog niet helemaal overtuigd?

Bekijk dan hieronder de film “The Story of Cosmetics” van The Campaign for Safe Cosmetics. Heel duidelijk!

Hoeveel producten smeer jij dagelijks?