Ik heb er gewoon geen zin in...

Keuzes maken, knopen doorhakken en beslissingen nemen kunnen soms best lastig zijn. Graag vertel ik je mijn dilemma waar ik de laatste tijd mee zat. Mijn dilemma lag namelijk bij de Miss Natural Awards. Een door mijzelf tot jaarlijks terugkerend event benoemd dat altijd medio april met een inspirerende dag met sprekers werd afgesloten.

Een andere opzet?

Na 3 jaar vond ik dat het tijd werd voor een verandering in de formule en zo vroeg ik ook aan jullie begin dit jaar hoe we de uitreikingsdag zelf anders zouden kunnen invullen met bijvoorbeeld workshops. Nog bedankt voor alle reacties daarop!

Een andere datum?

Toch besloot ik al snel om de Miss Natural Awards van april te verplaatsen naar september. De voordelen; minder stress tijdens mijn zwangerschap en Amber Albarda (die uitgerekend is in april) zou er ook bij kunnen zijn! Deze keuze gaf mij direct rust.

Helemaal niet?

Dus ging ik een paar weken geleden alles bespreken bij de locatie en nam de offerte door. De week erop zat ik met een groep ondernemers waar ik regelmatig mee klankbord en toen realiseerde ik mij dat ik eigenlijk helemaal geen Miss Natural Awards wil organiseren dit jaar… Ik heb er gewoon geen zin in; flapte ik er uit! Ik was zelf ook verbaast over mijn reactie, maar toen het hoge woord er uit was, voelde ik mij pas echt opgelucht.

Voor mijn gevoel kon ik de trein die ik in werking had gezet niet zomaar stopzetten. Een jaarlijks terugkerend event, is nu eenmaal een jaarlijks terugkerend event. Maar wat als je er niet meer dezelfde passie en energie in kunt steken, dan wordt het ook geen succes! Ik heb uiteindelijk de keuze gemaakt met mijn hart en niet met mijn hoofd en dat voelt heel goed.

Hiermee zeg ik niet dat er nooit meer een Miss Natural Awards komt, maar met nieuw leven in mijn buik voel ik ook heel erg de drang om te versimpelen, nieuwe dingen te gaan ondernemen en heel dicht bij mijn gevoel te blijven.

Anna Zeven, Miss Natural 2014 over haar nieuwe boek

Wel heb ik nog een video opgenomen met Anna Zeven, Miss Natural 2014! Ik sprak met haar over haar nieuwe kook-coach boek Het Nieuwe Eten dat later dit jaar uit zal komen. Ook roep ik nog op om jezelf op te geven voor de Miss Natural Awards 2015, maar dat gaan we dus niet meer doen dit jaar. Bekijk hier de video >>>

Doe jij dingen die je eigenlijk niet meer leuk vindt?

Wellicht doe jij ook dingen die je eigenlijk niet meer wilt doen, maar waarvan je denkt dat je ze wel moet blijven doen. Maar voor wie eigenlijk? Voor je baas, je moeder of jezelf? Als jij er niet meer gelukkig van wordt, dan zal je dat uitstralen naar je omgeving en worden zij er ook niet meer blij van.

Durf te kiezen en dan vooral voor jezelf en met je hart!

Welke dingen doe jij die je eigenlijk niet meer leuk vindt?