datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Je lichaam in balans met de Voedingspiramide
25 januari 2014 
3 min. leestijd

Je lichaam in balans met de Voedingspiramide

Graag stellen wij ons voor. Wij zijn beiden diëtisten en hebben ons gespecialiseerd in natuurlijke voeding en orthomoleculaire voeding. Al  meer dan 10 jaar hebben we een praktijk als diëtist.

Naast onze praktijk geven we workshops, lessen en hebben we het boek Voedingspiramide geschreven. Voedingspiramide laat je zien hoe je natuurlijk gezond en lekker kunt eten. Als diëtisten zien wij dagelijks wat veranderingen in je voeding voor je doen, vele klachten verbeteren of verdwijnen helemaal!

Wij hebben allebei de HBO opleiding diëtetiek afgerond en hierna vele opleidingen gevolgd om ons te specialiseren. Onze missie: iedereen in Nederland aan de lekker, gezonde natuurlijke voeding!

Wat is natuurvoeding?

Heel eenvoudig, als je kiest voor onbewerkt en bij voorkeur biologisch krijg je alles binnen watje lichaam nodig heeft, vergelijk maar eens vruchtenyoghurt uit een pak of yoghurt waar je zelf je fruit in doet. De eerste zit boordevol suiker of zoetstoffen, aroma en andere hulpstoffen en E-nummers. De tweede zit boordevol vezels, vitaminen, mineralen en zogenaamde bioactieve stoffen, superlekker en natuurlijk gezond!

Orthomoleculaire voeding

Orthomoleculair wil zeggen de juiste voedingsstoffen. Hoe je die het beste binnenkrijgt? Precies door te kiezen voor een zo onbewerkt mogelijke voeding, waar nodig aangevuld met een supplement zoals vitamines, mineralen, kruiden of goede darmbacteriën (probiotica).

Netwerk van Orthomoleculair Diëtisten

Het NOD is een netwerk voor diëtisten die zich gespecialiseerd hebben in de orthomoleculaire voedingsleer en geneeskunde. Dit netwerk is erkend door de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), betekent dat beide partijen met elkaar samenwerken en elkaar ondersteunen.

Orthomoleculair diëtisten zijn het niet eens met de richtlijnen van het Voedingscentrum en de ‘Schijf van Vijf’, daarom bedachten wij onze eigen richtlijn! Een voorlichtingsmodel dat goed aansluit bij de orthomoleculaire en natuurgerichte manier van werken.

De VoedingspiramideDe Voedingspiramide

De Voedingspiramide laat je in één oogopslag zien wat en hoeveel je kunt eten om jouw lijf en gewicht in balans te brengen en te houden. Een natuurlijke en biologisch alternatief voor de schijf van 5. Ideaal  voor iedereen die verder kijkt dan de ogenschijnlijk gezonde light producten, halvarine en producten met het ‘kies bewust’ logo. Het bijbehorende boek is geschreven voor iedereen die wil weten hoe je lekker en gezond eet met pure producten zoals roomboter, noten, groente en fruit. Voedingspiramide vertelt je alles wat je wilt weten over voeding, de feiten, de fabels, wat gezond is en wat niet. Met heel veel lekkere en vooral makkelijke recepten om gelijk mee aan de slag te gaan! Natuurlijk biologisch, zonder zakjes of pakjes en  toegevoegde suiker. Voedingspiramide is een must-have voor iedereen met een natuurlijke leefstijl!

Natuurlijk Spreekuur ‘Gezonde Voeding volgens de Voedingspiramide’

Op dinsdag 28 januari 2014 is er van 20:30 tot 21:30 uur weer een online ‘Natuurlijk Spreekuur’ met het NOD. Tijdens dit Natuurlijk Spreekuur praat Eva van Zeeland met diëtisten Louise Witteman en Mirjam Bakker- van Dam van het Netwerk van Orthomoleculair Diëtisten en schrijvers van het boek Voedingspiramide.

Dit webinar is speciaal voor iedereen die verder kijkt dan de ogenschijnlijk gezonde light producten, halvarine en producten met het ‘kies bewust’ logo. Voor iedereen die wil weten hoe je lekker en gezond eet met pure producten zoals roomboter, noten, groente en fruit. Louise en Mirjam vertellen je alles wat je wilt weten over voeding, de feiten, de fabels, wat gezond is en wat niet.

Meld je hier aan voor het gratis webinar!

Win het boek ‘Voedingspiramide’

Tijdens het webinar op 28 januari mogen we ook het boek ‘Voedingspiramide’ weggeven. Dit boek is een must have voor iedereen die zijn lijf en gewicht in balans wil brengen en houden! In het eerste deel wordt helder uitgelegd hoe je lekker, puur natuurlijk en gezond kunt eten. In het tweede deel vind je dagmenu’s met lekkere en vooral makkelijke recepten om gelijk aan de slag te gaan.

Kans maken? Zorg dan dat je bij het live webinar bent!

Bestel het boek zonder verzendkosten

Mocht je het boek niet winnen, dan bieden wij je de mogelijkheid om het boek  Voedingspiramide zonder verzendkosten te bestellen. Gebruik hiervoor de speciale promotiecode voor Miss Natural leden. De voordeelcode voor gratis verzending = missnatural.

Was jij al bekend met de Voedingspiramide?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Marianne Elfrink
Door

Marianne Elfrink

op 14 Apr 2012

Zelf heb ik dit boek sinds kort al en het bevalt heel erg goed! Ik zou het dan ook graag willen winnen voor mijn moeder. Zij is sinds twee maanden ook bezig met het invoeren van een gezond en natuurlijk eetpatroon om zo wat af te vallen en gezonder te worden. Het boek zou haar nog meer motiveren en ondersteunen. Ik vind dat zij het echt verdient!

Ingrid
Door

Ingrid

op 14 Apr 2012

Weer een boek waar ik verder mee kan, er blijven immers zoveel vragen over als je overstapt met je gezin van e-nummers naar meer een meer gezond. Ga dus sparen voor het boek of moet hem zomaar ineens mogen winnen...

Yvon le Beyeuc
Door

Yvon le Beyeuc

op 14 Apr 2012

Beste Louise en Mirjam, Wow! Ik heb me zojuist aangemeld als lid en ben nu al superenthousiast over jullie website en het aanbod! :-) Ik ben al tijden geinteresseerd in natuurlijk en biologisch eten en wil het nu (eindelijk!) gaan doorvoeren in mijn dagelijkse leven. Ik heb wel 1001 redenen waarom ik dat wil gaan doen (me fitter voelen, mooiere huid, stralend als getuige op mijn broers trouwerij verschijnen, slank zijn, etc. ,etc.) Maar het belangrijkste is dat een gezond lichaam naar mijn idee de basis vormt van alles wat je in het leven wilt doen en bereiken. En ik wil nog heel veel leuke dingen gaan doen! ;-) Ik heb een dochtertje van 1 jaar (die nu ook met de pot mee eet en vanalles leert eten) haar zou ik zo graag vanaf dit prille begin al willen laten wennen aan pure voeding. Een heel verhaal misschien...maar ik ben gemotiveerd om m'n eetpatroon drastisch aan te gaan pakken en mezelf en m'n gezin lekker maar verantwoord en supergezond te laten eten. En daarom zou ik graag voor mezelf en m'n gezin het 'Voedingspiramide-boek' willen winnen! Succes met jullie missie en zie jullie berichtjes in de mail graag tegemoet! Zonnige groet, Yvon le Beyeuc

Dieuwke
Door

Dieuwke

op 14 Apr 2012

Ik heb het prikkelbare darm syndroom, chronisch diarree of hoe je het ook wilt noemen. Ik heb dat al jaren trouwens, maar door Miss Natural ben ik heel anders naar voedsel gaan kijken. Ik heb het idee dat dit een gunstige werking heeft op mijn stoelgang en mijn algeheel welzijn. Daarnaast ben ik nu 39 weken zwanger en wil ik ons kindje straks zo gezond en gifvrij mogelijk grootbrengen. Met deze uitdaging heb ik een grote steun aan Miss Natural, maar dit boek zou ook zeker van pas komen!

Marianne
Door

Marianne

op 14 Apr 2012

Al een jaar ben ik bezig met gezonde voeding en het creëeren van een gezonde levensstijl. Beetje bij beetje vallen er producten weg of krijgen ze een vervanging. Ik merk dat ik veel baat heb bij biologische en natuurlijke voeding. Boeken over voeding verslind ik en vind ik leuker dan menig roman. Ik wil daarom graag meedoen aan deze actie. Want ik ben wel weer toe aan het verslinden van een nieuw boek ;-) Groetjes

Angelique van Gink
Door

Angelique van Gink

op 14 Apr 2012

Ook ik zou het boek graag willen winnen.Ben sinds korte tijd me aan het verdiepen in een gezondere levensstijl.Ga nu ook wekelijks naar een biologische supermarkt en dit is elk keer weer een ontdekkingsreis.Daarnaast ben ik op 28 april aanwezig op de miss natural dag.dit boek zal een welkome aanvulling zijn bij mijnop weg naar een natuurlijkere levensstijl boeken!

paola
Door

paola

op 15 Apr 2012

Ik ben sindskort lid van miss natural, maar eigenlijk mijn hele leven een fan van lekker eten, met smaak maar zonder kunststoffen en met liefde voorbereid zoals mijn Italiaanse moeder en oma deden. Ik bestel veel uit Italie, zoals biologische kamut pasta, wijn, biologische olijf olie...etc Ik heb trouwens vele adresjes in Italie waar je kunt genieten van de "slow food", authentieke recepten met locale biologische producten. Ik werk als arts in het AMC en adviseer mijn patiënten over gezond eten, ik zou graag het boek willen winnen om extra inspiratie erop doen! vriendelijke groeten, paola

Marischka Hoogewerf
Door

Marischka Hoogewerf

op 15 Apr 2012

Beste Louise en Mirjam, Bovenop de inmiddels alle leuke en positieve reacties zou ik ook graag het boek "Je lichaam in balans met de Voedingspiramide" willen winnen. Al enige jaren ben ik bezig om overtollig gewicht te verliezen en de nodige diëtisten en gewichtsconsulenten gesproken. Elke keer weer kreeg ik een prachtig weekmenu mee volgeschreven met aardappelen, brood, pasta's, lightproducten etc. Ik viel bijna geen gram af al ging ik bijna dagelijks naar de sportschool. Ook mijn bloedwaarden wezen geen bijzonderheden uit. Daarnaast heb ik zeer droge huid wat verschillende dermatologen maar niet kunnen "oplossen". De mooiste theorieën en diagnoses zijn gesteld, maar niets schijnt te helpen.... Sinds kort heb ik teneinde raad een orthomoleculair arts gesproken, wie mij geadviseerd heeft om direct met de koolhydraten te stoppen. Ik heb een aantal supplementen meegekregen maar geen duidelijk voedingsadvies of recepten. Met jullie boek wil ik graag een nieuw begin maken van een gezonde en andere levensstijl en ben zeer benieuwd naar jullie bevindingen en adviezen. Hartelijke groet, Marischka Hoogewerf

Wilma de Swart
Door

Wilma de Swart

op 15 Apr 2012

Sinds ik ruim 30 kilo ben afgevalen leef ik gezond en voel me top! Juist door een gezonde levenstijl kost het me totaal geen moeite om op gewicht te blijven. Ik lees veel boeken en sites om inspiratie op te doen. Dit boek zou dan ook een meer dan welkom zijn!

Minnie1979
Door

Minnie1979

op 15 Apr 2012

Was altijd al bezig om zo gezond mogelijk te leven, tenminste dat dacht ik. Nog niet zo lang geleden at ik alleen mmaar light producten en geloofde de fabrikant die zijn product als gezond aanprees. Sinds ik Miss Natural heb ontdekt weet ik wel beter. Ik doe voortaan boodschappen in de bio-supermarkt en laat de e-nummers voor wat ze zijn. Dit boek zal een leuke aanvulling zijn om meer te leren over gezonde voeding, vooral omdat ik nu probeer zwanger te worden van ons 2e kindje en zo puur mogelijk wil eten.

Miranda Lahuis
Door

Miranda Lahuis

op 16 Apr 2012

Het boek wil ik simpelweg graag lezen omdat ik al tijden de weg kwijt ben in de gigantische voedingsdoolhof supermarkt genaamd. Help!!

Veronique Van den Broeck
Door

Veronique Van den Broeck

op 17 Apr 2012

Een tijdje geleden heb ik een cursus orthomoleculaire geneeskunde gevolgd. Op zich is dit zeer interessant en ik grijp er dus vaak naar terug als er iemand ziek is. Maar meer en meer begin ik te beseffen dat we niet pas moeten ingrijpen als we al ziek zijn, maar dat we gewoon door gezond te leven dit ook kunnen voorkomen. Daarom zou ik dit boek graag als dagelijkse leidraad willen gebruiken.

Sabriye Aydin
Door

Sabriye Aydin

op 18 Apr 2012

Mijn leefstijl is zoveel mogelijk met verse producten een maaltijd bereiden op vegetarische basis. Voor zover het lukt, kies ik wel voor biologische producten.Ik zou graag meer willen ontdekken op het gebied van gezond en lekker eten en met name meer over ontbijtproducten en multivitaminen. Ik zou graag meer in balans willen komen. Het boek Voedingspyramide, zou mij hierbij zeer goed van pas komen!

Bianca
Door

Bianca

op 17 Jun 2012

Hallo Wendy, Jammer te lezen dat je onvoldoende resultaat hebt geboekt met het bezoek aan een dietist. De orthomoleculair dietisten zijn gespecialiseerde dietisten middels extra opleidingen en zijn getraind om te zoeken naar een (voedings)oorzaak van een klacht. Tot nu toe ben je mogelijk enkel symptoomgericht geholpen. Kijk eens op www.netwerkorthodietist.nl voor een gespecialiseerde dietist bij je in de buurt! hartelijke groet, Bianca van den Heuvel orthomoleculair dietist/PNI therapeut

Riny Sijswerda
Door

Riny Sijswerda

op 04 Aug 2013

Ik ben geinteresseerd omdat ik het idee heb dat ik ergens niet goed tegen kan omfat ik vaak out of the blue diarree heb.

Johna254
Door

Johna254

op 03 May 2014

Sweet website, super layout, very clean and utilise genial. kdefbaddgecf

Johnk369
Door

Johnk369

op 03 May 2014

I truly appreciate this post. I've been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You've made my day! Thanks again! dcfckkdgfgde

iris
Door

iris

op 18 Jun 2015

Hallo Jullie beginnen in de tweede alinea met de vergelijking tussen Yoghurt met vruchten uit pak en zelf yoghurt met vruchten maken en dat optie twee dan super gezond is. Jullie geven aan je te hebben inlezen in orthomoleculaire voedingsleer. Waar ik ernstig mijn twijfels bij heb. De orthomoleculaire voedingsleer gaat er van uit om zoveel mogelijk zuivel (met uitzondering van geitenzuivel) te mijden, daarnaast is de combinatie yoghurt met fruit een hele slechte combinatie gezin het feit dat het eiwit gaat rotten en de suikers gaan gisten. Ik ben maar een leek en ik weet dit al (door voedingscursussen te hebben gevolgd), trek jullie kennis dan ook ernstig in twijfel als je zo n advies schrijft.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading