Je lichaam in balans met de Voedingspiramide

Graag stellen wij ons voor. Wij zijn beiden diëtisten en hebben ons gespecialiseerd in natuurlijke voeding en orthomoleculaire voeding. Al  meer dan 10 jaar hebben we een praktijk als diëtist.

Naast onze praktijk geven we workshops, lessen en hebben we het boek Voedingspiramide geschreven. Voedingspiramide laat je zien hoe je natuurlijk gezond en lekker kunt eten. Als diëtisten zien wij dagelijks wat veranderingen in je voeding voor je doen, vele klachten verbeteren of verdwijnen helemaal!

Wij hebben allebei de HBO opleiding diëtetiek afgerond en hierna vele opleidingen gevolgd om ons te specialiseren. Onze missie: iedereen in Nederland aan de lekker, gezonde natuurlijke voeding!

Wat is natuurvoeding?

Heel eenvoudig, als je kiest voor onbewerkt en bij voorkeur biologisch krijg je alles binnen watje lichaam nodig heeft, vergelijk maar eens vruchtenyoghurt uit een pak of yoghurt waar je zelf je fruit in doet. De eerste zit boordevol suiker of zoetstoffen, aroma en andere hulpstoffen en E-nummers. De tweede zit boordevol vezels, vitaminen, mineralen en zogenaamde bioactieve stoffen, superlekker en natuurlijk gezond!

Orthomoleculaire voeding

Orthomoleculair wil zeggen de juiste voedingsstoffen. Hoe je die het beste binnenkrijgt? Precies door te kiezen voor een zo onbewerkt mogelijke voeding, waar nodig aangevuld met een supplement zoals vitamines, mineralen, kruiden of goede darmbacteriën (probiotica).

Netwerk van Orthomoleculair Diëtisten

Het NOD is een netwerk voor diëtisten die zich gespecialiseerd hebben in de orthomoleculaire voedingsleer en geneeskunde. Dit netwerk is erkend door de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), betekent dat beide partijen met elkaar samenwerken en elkaar ondersteunen.

Orthomoleculair diëtisten zijn het niet eens met de richtlijnen van het Voedingscentrum en de ‘Schijf van Vijf’, daarom bedachten wij onze eigen richtlijn! Een voorlichtingsmodel dat goed aansluit bij de orthomoleculaire en natuurgerichte manier van werken.

De Voedingspiramide

De Voedingspiramide laat je in één oogopslag zien wat en hoeveel je kunt eten om jouw lijf en gewicht in balans te brengen en te houden. Een natuurlijke en biologisch alternatief voor de schijf van 5. Ideaal  voor iedereen die verder kijkt dan de ogenschijnlijk gezonde light producten, halvarine en producten met het ‘kies bewust’ logo. Het bijbehorende boek is geschreven voor iedereen die wil weten hoe je lekker en gezond eet met pure producten zoals roomboter, noten, groente en fruit. Voedingspiramide vertelt je alles wat je wilt weten over voeding, de feiten, de fabels, wat gezond is en wat niet. Met heel veel lekkere en vooral makkelijke recepten om gelijk mee aan de slag te gaan! Natuurlijk biologisch, zonder zakjes of pakjes en  toegevoegde suiker. Voedingspiramide is een must-have voor iedereen met een natuurlijke leefstijl!

Natuurlijk Spreekuur ‘Gezonde Voeding volgens de Voedingspiramide’

Op dinsdag 28 januari 2014 is er van 20:30 tot 21:30 uur weer een online ‘Natuurlijk Spreekuur’ met het NOD. Tijdens dit Natuurlijk Spreekuur praat Eva van Zeeland met diëtisten Louise Witteman en Mirjam Bakker- van Dam van het Netwerk van Orthomoleculair Diëtisten en schrijvers van het boek Voedingspiramide.

Dit webinar is speciaal voor iedereen die verder kijkt dan de ogenschijnlijk gezonde light producten, halvarine en producten met het ‘kies bewust’ logo. Voor iedereen die wil weten hoe je lekker en gezond eet met pure producten zoals roomboter, noten, groente en fruit. Louise en Mirjam vertellen je alles wat je wilt weten over voeding, de feiten, de fabels, wat gezond is en wat niet.

Meld je hier aan voor het gratis webinar!

Win het boek ‘Voedingspiramide’

Tijdens het webinar op 28 januari mogen we ook het boek ‘Voedingspiramide’ weggeven. Dit boek is een must have voor iedereen die zijn lijf en gewicht in balans wil brengen en houden! In het eerste deel wordt helder uitgelegd hoe je lekker, puur natuurlijk en gezond kunt eten. In het tweede deel vind je dagmenu’s met lekkere en vooral makkelijke recepten om gelijk aan de slag te gaan.

Kans maken? Zorg dan dat je bij het live webinar bent!

Bestel het boek zonder verzendkosten

Mocht je het boek niet winnen, dan bieden wij je de mogelijkheid om het boek  Voedingspiramide zonder verzendkosten te bestellen. Gebruik hiervoor de speciale promotiecode voor Miss Natural leden. De  voordeelcode voor gratis verzending = missnatural.

Was jij al bekend met de Voedingspiramide?