datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Jezelf Holistisch Helen… hoe doe je dat?
02 maart 2021 
3 min. leestijd

Jezelf Holistisch Helen… hoe doe je dat?

Als je lichaam jou signalen geeft, dan heb je hiernaar te luisteren. Je lichaam laat je niet voor niks emoties voelen of ziek worden, want er zit altijd een boodschap achter. Hoe voed jij jezelf qua eten, drinken en wat kijk, denk, lees en luister je? Met welke mensen omring jij jezelf? Hoe gezond is jouw voeding en word je hier echt gelukkig van? Maak hierin bewuste keuzes en luister goed naar je eigen intuïtie, want die weet vaak echt wel wat goed voor jou is. We zijn in deze huidige tijd het contact met onszelf helemaal kwijt geraakt en daarom is het juist nu de tijd om dit weer te herstellen door naar binnen te keren.

Holistische kijk

holistisch helenAls je holistisch kijkt, dan ben je bewust van je lichaam, je gedachten, je emoties, je energie en je spiritualiteit en neem je hiervoor je eigen verantwoordelijkheid. Zodra je klachten krijgt op één van deze vlakken, dan ga je hier bewust mee aan de slag.

Als je getriggerd wordt op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch of spiritueel niveau, dan kan je door de waan van de dag hier niet altijd direct naar luisteren. De klachten gaan pas weg als je hier wel de tijd voor neemt, dus doe dit dan ook….ook al is het pas aan het einde van de dag. Er is hierin geen goed of fout.

Emoties voelen

We hebben allemaal weleens emotionele triggers. Als je emotioneel getriggerd wordt, dan voel je een emotie als iemand iets zegt of doet. Ken je het gevoel wanneer iemand iets doet of tegen je zegt en dit grappig bedoeld, maar dat dit bij jou helemaal niet zo over komt?

Dat je hier zelfs de hele dag mee in je hoofd loopt en er steeds bozer over wordt en jou compleet uit balans brengt? Triggers uit het heden hebben veelal een oorzaak uit het verleden. Wellicht maakte iemand toen je kind was vaak grapjes die je helemaal niet zo leuk vond en word je in het heden weer getriggerd door die ervaring van vroeger.

Jezelf helen

Als je een emotie voelt bij een trigger, dan zou je de volgende stappen kunnen toepassen:

  • Ga naar een rustige plek, waar je even niet gestoord wordt (toilet of slaapkamer)
  • Doe je ogen dicht en word je bewust van de emotie die je zojuist voelde
  • Welke emotie voel je? (boos, verdrietig, aangevallen, onrecht)
  • Waar voel je deze emotie in je lijf?
  • Neem de tijd om deze emotie te voelen en geef deze een cijfer (0 niet heftig en 10 bijna niet te doen)
  • Ga dan eens bij jezelf na wanneer je deze emotie voor het eerst ooit gevoeld hebt
  • Beleef deze situatie waarin je deze emotie voor het eerst gevoeld hebt intens
  • Laat alles er zijn en geef jezelf hierin de ruimte (schreeuw of stomp desnoods in een kussen)
  • Geef hierna je emotie opnieuw een cijfer en ga net zolang door met herbeleven en uitten tot het cijfer voor jou acceptabel is.

Domino effect

holistisch helenZodra je juist je emoties niet wil voelen en gaat uiten, maar ze liever weg stopt, dan gaat uiteindelijke je lichaam dit voor je doen. Je kan dan allerlei lichamelijke klachten krijgen die ook weer mentaal door kunnen werken. Het één staat weer in verbinding met het ander en het begint meestal bij je emoties.

Je kan je ook gaan verstoppen in een verslaving, zoals drugs, alcohol, shoppen, eten, druk zijn etc. Alles om maar niet te hoeven voelen in plaats van op zoek te gaan naar de oorzaak hiervan, maar dit helpt je niet verder.  Waarom ben jij zo bang om je emoties te voelen? Wat of wie zijn jouw triggers?

Wat doe jij met je pijnlijke gevoelens als ze getriggerd worden? Ga jij de pijn aan of probeer jij de pijn te vermijden en op welke manier?

Hulp

Wanneer je er zelf niet uit komt en het lastig vindt om je eigen triggers te vertalen of om zelf echt te voelen wat er speelt, gun jezelf dan om hier therapie voor in te schakelen. Een holistisch therapeut gaat samen met jou kijken naar de oorsprong van jouw klacht.

Je hoeft niet bang te zijn voor je emoties, want eenmaal geuit lucht het op en voel je je zoveel beter. Zoek iemand bij wie je je fijn, veilig en vertrouwd voelt en waar jij jezelf kan zijn. Hulp zoeken heeft alleen maar zin als jij echt aan de slag wil gaan met jezelf en hiervoor ook het werk wil verrichten.

Niets komt als vanzelf en de verantwoordelijkheid ligt hierin helemaal bij jezelf. Een therapeut biedt alleen handvaten, dient als vertaler en laat je weer los op het moment dat het voor jou weer goed genoeg voelt.

Over de schrijver
Claudia is holistisch therapeut en schoonheidsspecialiste die je weer in balans en in je kracht brengt door een liefdevolle verbinding te leggen tussen je innerlijke en uiterlijk. Zij doet dit door middel van energetische behandelingen, waarvoor zij verschillende methodieken gebruikt.
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading