arrow_drop_up arrow_drop_down
28 februari 2014 

Koester jij je body & mind? Win TerraSana Raw Superfood!

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van superfoods, producten van Moeder Aarde met een grote variatie en rijkdom aan voedingsstoffen.

Ook het raw food voedingsprincipe – ongekookt (max 42 ºC) en liefst onbewerkt voedsel, zoals (gedroogd) fruit, zaden, noten en peulvruchten – wint aan populariteit. Niet alleen als dieet om gewicht te verliezen, maar als een voedingswijze voor een lang en gezond leven.

Gebruik jij al Raw Superfood? Laat ons je favoriete recept weten en maak kans op een Raw Superfood pakket van TerraSana!

Hoe gebruik je Raw Superfood?

Je kunt Raw Superfood heel gemakkelijk in je dagelijks voedingspatroon integreren. Eet de moerbeien, incabessen en mangoreepjes zo uit de hand, doe chia- en hennepzaad door je muesli of maak je smoothie nog lekkerder en voedzamer met raw cacao, hennep of macapoeder.

Smoothie recept met Raw Superfood: Bessendroom

Dit heb je nodig:

  • 1 el moerbeien
  • 1 el incabessen
  • 1 tl hennep proteine poeder
  • 1 tl chiazaad
  • 1 kopje frambozen (vers of bevroren)
  • 1/2 banaan in plakjes
  • ca. 300 ml water

Doe alles in de blender en klaar is je bessendroom!

Tip: geef je bessendroom een zomers tintje en vervang ca. 100 ml water door TerraSana kokosmelk.

Nog een aantal Lekkere Raw Superfood Smoothie recepten zoals de Powerdrink en de Total GreenSmoothie vind je in de TerraSana Raw Superfood Brochure.

Maak met jouw recept kans op een TerraSana RawSuperfood pakket!

Ben je helemaal geïnspireerd geraakt door de SuperFood week? Miss Natural mag van TerraSana Organic Food Specialties 5 RawSuperfood pakketten weggeven. In het pakket vind je Raw Moerbeien wit, Raw Cacao Antioxidant Poeder, Raw Hennepolie koudgeperst en een zakje Super Mango reepjes. De totale prijs van dit mooie pakketje is € 21,35.

Wil jij kans maken? Plaats dan in een reactie onder dit artikel jouw favoriete recept met Raw Superfoods! De 5 leukste en meest originele inzendingen krijgen een RawSuperfood pakket van TerraSana thuisgestuurd. Je kunt kans maken tot 7 maart 2014.

Schrijf je nu in voor de SuperFood Week

Wil jij ook meer weten over superfoods, wat ze kunnen doen voor je gezondheid, hoe je ze kunt gebruiken en nog veel meer? Schrijf je dan nu met onderstaand formulier in voor de gratis SuperFood Week!

Wat is jouw favoriete recept met Raw Superfoods?

De 5 winnaars zijn geworden:

  • Sanne (Koek zonder lulkoek)
  • Inge (Pink Sweetie)
  • Zoë (Chia choco pudding)
  • Rilana P. (Romige chocolademousse)
  • Marijke (Superfood bonbons)

Gefeliciteerd! Jullie krijgen elk een TerraSana RawSuperfood pakket toegestuurd. Graag jullie adresgegevens sturen via het contactformulier van Miss Natural.

Lucienne

Door

Lucienne

op 28 February 2014

Mijn favoriete superfood recept is -banaan -kokosmelk -avocado -rauwe cacao -maca poeder Dit blenderen en bovenop wat hennepzaadjes strooien. Echt heerlijk en je zit gelijk goed vol! Groetjes lucienne

Marloes

Door

Marloes

op 28 February 2014

Ik spring elke ochtend uit bed voor mijn (raw) superfood ontbijt: Spinazie en halve avocado blenden met water. Wanneer dit een romig geheel is de volgende ingrediënten toevoegen: 1 a 2 el moerbeien 1/2 bevroren banaan 1 el hennepzaad 1 el chiazaad 1 grote el rauwe cacao Geheel laten blenden tot een heerlijke romige chocolademousse. Mousse overgieten in een schaaltje, handje (of net als ik een groot handje ;))incabessen er doorheen en genieten. Buitenom het feit dat dit ontbijt erg gezond is, boordevol vitaminen, mineralen, goede vetten zit en ik er een ochtend op vooruit kan, vind ik het bij far mijn lekkerste ontbijt ooit!

Myrthe

Door

Myrthe

op 28 February 2014

Een echt zondags ontbijt vind ik: Chociemout havermout (aangemaakt met water) Daarna raw cacao poeder toevoegen Een blokje Lovechock in stukjes toevoegen evt. dadels/vijgen klein handje gojibessen Klein handje noten/zaden naar keuze Heerlijk om de dag mee te starten!

Julia

Door

Julia

op 28 February 2014

Ik geniet elke ochtend van een andere smoothie, want kombineer steeds andere fruit en groenten. Maar mijn all time favorite is: 1 kaki 1 peer sap van 1 grapefruit paar frambozen (diepvries) 1el goiji 1tl hennep proteine poeder 1tl macapoeder Mixen met een staafmixer, eventueel een beetje water toevoegen. In een mooi glas, beetje gepeld hennepzaad en stuifmeelkorrels eroverheen strooien en smullen! Heerlijk zoet!

jen

Door

jen

op 28 February 2014

mijn favorite ontbijt recept: 30 gram chia seeds 200 ml amandelmelk klein theelepeltje raw cacao poeder theelepeltje cacao nibs 1 kleine banaan Chia seeds, cacao poeder met amandelmelk in een potje doen, roeren... Even laten staan, ongeveer 10 minuten... Weer even roeren en dan bedekt in de koelkast zetten. laat het in de koelkast voor ongeveer 4 uurtjes of langer staan... Dan de banaan in kleine stukjes en de cacao nibs toevoegen. Een heerlijke chia pudding!

Mascha

Door

Mascha

op 28 February 2014

Chocomousse!!!! 1 avocado 2 flinke lepels cacaopoeder 1 theelepel kaneel 1/2 theelepel kardemom 10 dadels 50ml kokosroom samen pureren, 1/2 dagje in de koelkast en smullen maar. Het is zo zalig dat je nooit meer een chocolademousse in de supermarkt gaat halen 's avonds net voor sluitingstijd :-) volgens mij kunnen hier nog best wat extra superfoods door gemengd worden, zoals goji bessen of chiazaad. Ik zou het maca-poeder wel eens willen proberen om mijn schildlklier een beetje te helpen, schijnt goed te smaken in combinatie met chocolade.

Ilse

Door

Ilse

op 28 February 2014

Mijn favoriet! Een kop havermelk Een eetlepel tarwegras 1 banaan 1/2 avocado 1 eetlepel hennepzaad 1 handje moerbeibessen Evt. Wat honing Klein snufje gemberpoeder Kaneel naar smaak Alles lekker blenderen!

Maisha

Door

Maisha

op 28 February 2014

Superfood Fudge: 200 g (medjool) dadels, ontpit 140 g geraspte ongezoete gedroogde kokos (bijvoorbeeld van het merk ekoland) 270 g natuurlijke pindakaas (van de biowinkel) 80 g rauwe cacao boter 20 g rauwe mesquite poeder 20 g acai bes poeder 30 g maca poeder 20 g gepeld hennep zaad *30 g rauwe cacao boter *30 g rauwe cacao paste/liquor *1 eetlepel agave siroop *groffe zoutkorrels/vlokken en cacao nibs om het af te maken Meng alle ingredienten (behalve de laatste vier *) in een keukenmachine (ik gebruik een MagiMix) (met S-mes) totdat alles is fijngehakt en als je het mengsel tussen twee vingers knijpt, het zijn vorm houdt. Druk het mengsel in een vierkant brownieblik/bakblik en druk het goed aan (dit gaat goed met de bolle kant van een lepel, of met een klein velletje bakpapier als het te veel plakt). Smelt de cacao boter en cacao liquor au bain marie en meng met de agave siroop. Giet het over de superfood fudge. Versier met wat zout en cacao nibs. Zet het in de koelkast totdat de chocolade vast is en snijdt het daarna in kleine blokjes. Voor een foto van het resultaat: http://www.maishaverhoek.com/uploads/1/pb_superfood_fudge_3.jpg Heerlijk voor bij de koffie, of als energie brokje voor het sporten.

Astrid Langeveld

Door

Astrid Langeveld

op 28 February 2014

Ik moet echt zeggen dat alles wel lekker is en elke dag komt er weer een heerlijk recept bij. Maar de dadel/kokos/chiazaad reep van van de week is toch wel heel erg favoriet!

Inge

Door

Inge

op 28 February 2014

Smoothies vind ik heerlijk en ik probeer van alles uit. Ik drink deze als ontbijt, tussendoortje en lunch. Hier een Pink Sweetie: 300ml amandelmelk 1 banaan (in stukken) 1 peer (in stukken) 2 a 3 dadels (ontpit) 100g bevroren bosvruchten * 10g Gojibessen (geweekt) 1el Chiazaad (geweekt) 1el hennepzaad *Bewaar voor garnering wat bosvruchtjes en wat Gojibessen. Doe alles in de blender tot het fijn en lekker genoeg is om te drinken. Schenk het in een mooi glas en garneer het met wat bosvruchten en Gojibessen. Geniet van deze heerlijke, gezonde roze smoothie!

Mary

Door

Mary

op 28 February 2014

Mijn recept is de meest eenvoudige... want.. mijn vriend vindt groente maar konijnenvoer... Dus maak ik de basis smoothie van 1 banaan 1 peer of appel sap van twee uitgeperste sinaasappel.. soms drie.. oei.. wat gezond. 1 eetlepel chiazaad 1 eetlepel hennep zaad 1 eetlepel lijnzaad. Flink mixen. Hiervan schenk ik een van de twee jampotten die klaarstaan, vol. Die is voor mijn vriend. Daarna vul ik de blender bij met andijvie, rucola of spinazie. Deze is voor mij. Heel voorzichtig verander ik soms het recept... maar opgepast, anders wordt het afgekeurd. Zoals bij rood fruit en rauwe chocola. P.s. bijenpollen mengen wel goed door de smoothie. Mary

Anny

Door

Anny

op 28 February 2014

Hallo, Ik vind de chocoladepasta van avocado heerlijk. Hierkomtie!! 1 rijpe avocado 2 lepels kokosolie virgin 1 1/2 lepel rauwe honing naar smaak rauwe cacao, als je van puur houdt, doe je er wat meer bij. Ik doe er meestal 2 in. Doe dit alles een mixbeker en maak alles fijn met een staafmixer. Dit is twee tot drie dagen in de koelkast te bewaren. Variatie is om er nog wat kokosrasp doorheen te doen. Zeker de moeite waard en snel klaar. Smakelijk!!

marijke

Door

marijke

op 28 February 2014

Heerlijk!!!!! Superfood bonbons Ingredients voor 30-40 stuks 175 gram Dadels gewicht zonder pit 100 gram Amandelmeel 30 gram Kokosmeel 30 gram Cacao raw 1 theelepel Vanille extract 10 gram Chiazaad 10 gram Hennepzaad 20 gram Gojibessen 50 gram gemalen kokos 30 gram gemalen kokos geroosterd water Instructions 1. Rooster 30 gram gemalen kokos goudbruin en laat afkoelen in een schaaltje of een diep bord. 2. Ontpit de dadels (indien nodig) en doe de dadels met de rest van de ingrediënten (behalve de geroosterde gemalen kokos en het water) in een keukenmachine. 3. Maal het geheel totdat alles goed gemengd is (het moet een soort ‘pasta’ worden). Als het niet plakkerig genoeg is, voeg dan wat water toe en herhaal totdat het geheel aan je vingers blijft plakken. Gebruik ongeveer een theelepeltje water per keer. 4. Zet het geheel ongeveer 20 minuten in de koelkast zodat je zometeen wat eenvoudiger balletjes kan draaien. 5. Draai ongeveer 30-40 balletjes van het mengsel en rol de helft van de balletjes door de geroosterde kokos. 6. Laat een paar uur in de koelkast liggen (of 20 minuten in de diepvries) & geniet! Bewaar de 'bonbons' in de koelkast of als je ze langer wilt bewaren, in de diepvries. Snacken maar!

Anita H.

Door

Anita H.

op 1 March 2014

Reep Lovechock. Klaar. Zonder gekheid: ik heb nog geen ervaring met verwerking van superfoods in recepten. Slowjuicer staat op de planning om aan te schaffen (nogal prijzig, zucht). Of wellicht een goedkoper alternatief. Maar mocht ik deze prijs in de wacht slepen, dan ga ik natuurlijk sowieso aan de slag met de ingrediënten.

Aveline

Door

Aveline

op 1 March 2014

Mijn favoriete ontbijt: chiazaad wellen in sinaasappelsap. Halve banaan, beetje rauwe cacao of cacaonibs, gojibesjes en een handje walnoten of amandelen. Bestrooien met wat kokos en hennepzaad. Eet smakelijk!

Rilana Pal

Door

Rilana Pal

op 2 March 2014

Wat een geweldige winactie! Ik zit nu al te kwijlen bij de gedachte aan wat voor lekkere dingen ik hier allemaal mee zou kunnen maken, yum! Een van mijn favoriete guilt free pleasures is 'romige chocolademousse': lekker gezond, chocolaty en supermakkelijk te maken: - 1 banaan - een avocado - 2 à 3 eetlepels rauwe cacaopoeder - 20 druppeltjes GreenSweet Stevia met chocoladesmaak of eventueel een eetlepeltje palmsuiker Dit mix je met elkaar in een keukenmachine en als topping gebruik je een eetlepel cacaonibs, stuifmeelkorreltjes, moerbeien en je heerlijke toetje is klaar!

Jouke

Door

Jouke

op 3 March 2014

Mijn favoriete recept: 1 Avocado 1 Handje blauwe bessen 2 Eetlepels chiazaadjes opgelost in water Dit blenden en daarna goji bessen en evt inca of moerbeibessen toevoegen, zodat je een heerlijke pudding hebt met een bite ;-) En soms wil ik alleen soort puddingmengsel en dan blend ik de superfoods erdoor heen...zo kan je dag al niet meer stuk :-).

Zoë

Door

Zoë

op 3 March 2014

Mijn recept is niet heel moeilijk maar wel echt heerlijk! Als ik hiermee ontbijt dan begin ik mijn dag standaard goed en met veel energie. een echte aanrader dus! Chia choco pudding. 1 Banaan 1 kopje amandelmelk 1 half kopje choco soja melk 2 grote eetlepels chia zaad 1 rauwe cacao. 1 theelepel maca poeder Topping 1/2 eetlepel moerbessen handje dadels kokosvlokken De pudding maak je super easy! De banaan prakken, of in de blender vloeibaar maken. Alle producten ( behalve chiazaad )samen voegen en goed mengen of even in de blender doen. Als laatste de chiazaadjes toevoegen en goed doorroeren. vervolgens even afgedekt in de koelkast ( uurtje of 2 of een hele nacht ) Super lekker, voedzaam en je raakt er zeker vol van!

Petra

Door

Petra

op 3 March 2014

Wat een fijne actie, je kan direct aan de slag met het maken van Smoothies en dat is echt heel lekker... Ingrediënten: 50 gram blauwe bosbessen 1 bevroren banaan 1 theelepel honing 1 theelepeltje amandelschaafsel 1 klein glas kokosmelk 1 eetlepel Raw cacao nibs aanvullen tot 450 ml met yoghurt blaadje munt Doe de kokosmelk, het theelepeltje honing en de Raw Cacao Nibs in de blender. Snijd de bevroren banaan in kleine stukjes doormidden en doe deze ook in de blender. Meng met een blender de ingrediënten net zo lang totdat alles goed vermaalt en gemengd is. Als u de smoothie nog iets aan de dikke kant vindt, kun u altijd nog wat extra kokosmelk toevoegen. Schenk de Smoothie in een glas en garneer deze Smoothie met de blauwe bosbessen het amandelschaafsel en het blaadje munt.. Groetjes Petra

Suzanne de Wilde

Door

Suzanne de Wilde

op 3 March 2014

Wat kom ik door de andere reacties nog veel nieuwe producten en ideeën tegen. Leerzaam en nog lekker ook zo te zien! Mijn favoriete smoothie van dit moment is met tarwegras poeder en hennep proteine poeder. Nu twee weken in gebruik elke dag echt super! Nodig: 1/2 avocado 1/2 banaan Volle theelepel met kop erop tarwegras poeder Theelepel hennep proteine poeder Handje goji bessen Handje amandelen 8 bevroren frambozen 1/4 spitskool 250ml water 1 kiwi Alles in de blender en genieten maar. Een heerlijke romige smoothie. En zo makkelijk er zijn zoveel variaties te maken net welke groente en fruit je maar in huis hebt.

amy

Door

amy

op 3 March 2014

Gojibessen cocktail Of Chocoladecake :) :) :) met rauwe cacao uiteraard en glutenvrij suikervrij etc!!!

Amanda

Door

Amanda

op 3 March 2014

1 banaan, 1/4 kop cacao nibs, 1/4 kop cahew noten, 2 eetlepels lijnzaad, 2 eetlepels gedroogde kokos, 4 dadels, 1 eetlepel kokosolie, 2 theelepels maca poeder. samen met 3 kopjes warm water in de blender. Een heerlijke warme verwennerij voor in de wintermaanden.

Ingrid

Door

Ingrid

op 4 March 2014

Dit is mijn snelle ontbijt met tarwegraspoeder: - een halve avocado - handje spinaziebladeren - een banaan - eetlepel tarwegraspoeder - eetlepel lijnzaad - sap van twee sinaasappels Doe alles in de blender tot het goed gemixed is. Wanneer het te dik is water toevoegen. Een heerlijk, snel en gezond ontbijtje.

Alinda Bikker-Kooyman

Door

Alinda Bikker-Kooyman

op 4 March 2014

Mijn lievelingsontbijt! 1/3 cup havermout 2/3 cup amandelmelk Bijeenvoegen en een nachtje laten staan in de koelkast. 's morgens toevoegen: - eetlepel cacao nibs - eetlepel gebroken lijnzaad - handje blauwe bessen en daar kan je natuurlijk eindeloos in variëren! Eetsmakelijk. :)

Sanne

Door

Sanne

op 5 March 2014

Mijn favoriet: Koek zonder lulkoek 180 gram rauwe noten (bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten, pecannoten, walnoten, cashewnoten) 250 gram Medjool dadels 50 gram rauwe cacaopoeder Gojibessen (of ander gedroogd fruit) Chizaad Kokosrasp Rooster de noten in 15 minuten op 180 graden in de oven. Hak de noten in een keukenmachine*, voeg de in stukken gesneden dadels beetje bij beetje toe. Voeg daarna voorzichtig de rauwe cacao toe. Voeg vervolgens met de hand nog gojibessen, chiazaad en kokosrasp naar smaak toe. Bekleed een bakblik van ongeveer 15 x 15 cm met bakpapier en duw hier het mengsel goed plat in. Laat een paar uur goed koud worden in de koelkast. Snijd daarna in blokjes of repen. Voor gezonde bonbons kun je van het mengsel ook bolletjes maken en bijvoorbeeld door kokosrasp, heel fijngehakte noten of rauwe cacao rollen. Daarna een paar uur koud laten worden in de koelkast. Succes gegarandeerd! *Als je geen keukenmachine hebt, lukt met de hand de noten en dadels héél fijn hakken ook goed. Gebaseerd op: http://www.carolabaktzoethoudertjes.nl/2013/05/koek-zonder-lulkoek.html

Babs

Door

Babs

op 5 March 2014

Hey ! Hierbij mijn all time favorite.. hopelijk nu ook van jullie.. enjoy! Bevroren banaan 1 kiwi Kop rijstemelk 2 handen andijvie 1 tlmaca 1 tl spirulina 1 eetl chia Scheutje maple syrup Goji bessen en moerbij on top Hmmmmm!

marijke

Door

marijke

op 14 March 2014

Grandioos, mijn weekend kan niet beter beginnen! Ik ben een van de gelukkigen! THANXXX

edo

Door

edo

op 25 March 2014

Voor de luch -quinoa -mango -een sjalotten ui - half avocado - beetje olijfolie - een teentje knoflook -beetje coconut cream

Reactie plaatsen