datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Laat na je zwangerschap placenta pillen maken voor een sneller herstel
15 december 2015 
3 min. leestijd

Laat na je zwangerschap placenta pillen maken voor een sneller herstel

Wil je op natuurlijke wijze meer energie na de bevalling? Een sneller herstel na de bevalling? Je borstvoeding sneller op gang hebben? Een betere weerstand na de bevalling? Minder last hebben van kraamtranen? Dat kan! Vanuit Amerika en Engeland overgewaaid en ook in ons land is het capsuleren nu in opkomst.

Medisch antropoloog Dr. Daniel Benhysek publiceerde een studie waarin 189 vrouwen werden ondervraagd over hun ervaring met de consumptie van de placenta. Van deze vrouwen gaf 96% aan zeer positief te zijn en zou het een volgende bevalling weer doen. Ik liet direct na mijn bevalling van mijn dochter Indy mijn placenta capsuleren. Wat?!? Hoor ik je denken! Ik zal het je uitleggen.

Wat is capsuleren?

Capsuleren is niets anders dan het laten maken van een voedingssupplement en de gebruikte voeding voor dit supplement is je eigen placenta. Waarom de placenta? De placenta van jou en je kindje is een bijzonder orgaan. Het heeft je kindje zijn of haar hele leven in je buik voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig had. Dit ongelooflijke orgaan is speciaal door jouw lichaam ontworpen voor je baby en is een onderdeel van de zwangerschap en geboorte. Zonde om zomaar weg te gooien, toch?

Wat zit er in de placenta?

De placenta bevat onder andere de volgende voedingsstoffen:

 • Stamcellen
 • IJzer
 • Vitamine B6 (helpt bij het maken van antilichamen)
 • Vitamine E (voor genezing van beschadigde huidcellen)
 • Oxytocine (het liefdeshormoon, van essentieel belang voor het vergemakkelijken van de geboorte, borstvoeding, hechting en liefde)
 • Corticotropine-releasing hormoon (verminderd stress)
 • Prolactine (bevordert de borstvoeding)

Het is mogelijk om van je placenta pillen te laten maken (capsuleren) en zo deze waardevolle stoffen en hormonen weer tot je te nemen. Ook kan de placenta verwerkt worden in zalf of tinctuur. Zo is de cirkel weer rond!

Hoe gaat het in zijn werk?

Uiteraard heb ik de placenta niet zelf tot capsules gemaakt. Ik heb dit laten doen door een professional, Janneke de Vries-Foole van Happy Mama Pills. Janneke is moeder van twee kinderen en gepassioneerd over en gefascineerd door de zwangerschap, bevalling en zeker ook de nazorg. Vooral aan het capsuleren wil zij graag meer bekendheid geven aangezien zijzelf, net als ik, heeft ervaren wat de positieve effecten zijn van het innemen!

Na de geboorte van de placenta moet de placenta binnen 48 uur bij haar zijn (gekoeld bewaren). Als het niet mogelijk is hem binnen 48 uur te brengen, dan kun je de placenta het beste zo snel mogelijk na de bevalling invriezen. Tot drie maanden na de bevalling kan ik Janneke de placenta nog verwerken.

Capsuleren tot placenta pillen

De placenta wordt in stukken gesneden en gedroogd in een speciale dehydrator (droogoven). Afhankelijk van de grootte van de placenta duurt dit proces 48 tot 72 uur. Hierna wordt de gedroogde placenta vermalen en gecapsuleerd.

Zalf maken van placenta

De placenta staat er ook om bekend dat het een genezend en versterkend middel is voor de huid.

Desgewenst maak ik er dan ook een zalf van. Janneke maakt ongeveer 50 ml zalf van een stukje gedroogde placenta. Hierbij maakt ze gebruik van uitsluitend biologische ingrediënten. De zalf is op basis van onder andere; bijenwas, calendula en etherische lavendelolie.

De placenta zalf kan je gebruiken bij onder andere:

 • Wondgenezing bij een keizersnede (nadat de hechtingen zijn verwijderd)
 • Eczeem
 • Luieruitslag
 • Perineum ruptuur

Placenta tinctuur

Een tinctuur werkt op fijnstoffelijk niveau, zoals een Bach remedie. Het is een alcoholische oplossing. Deze tinctuur is jaren houdbaar en kan goed gebruikt worden als de capsules op zijn. Te gebruiken bij onder andere:

 • Balanceren van je hormonen
 • Bij PMS
 • Tijdens de overgang

Aan de baby kan het ook gegeven worden in tijden van bijvoorbeeld stress.

Placenta pillen iets voor jou?

Ik ben enorm enthousiast over de mogelijkheid van het laten capsuleren van je placenta en ben ook erg te spreken over de zorgvuldige werkwijze en het aanstekelijke enthousiasme van Janneke.

Na mijn bevalling kwam ze met een prachtig pakket aan pillen, zalf en tinctuur waarvan ik nu (5 maanden na de bevalling) nog steeds de voordelen van ervaar. Aangezien ik niet snel ergens raar van sta te kijken, was dit voor mij geen lastige keuze. Zeker niet na het lezen van de ervaringen van andere vrouwen. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust eens contact op met Janneke via 06-17111984, haar e-mail of Facebook pagina.

Wat heb jij met jouw placenta gedaan na de bevalling?
Laat het mij weten in een reactie onderaan dit bericht en inspireer zo anderen!

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Carly
Door

Carly

op 17 Dec 2015

Na de geboorte van mijn zoon heb ik mijn placenta ook laten capsuleren door Janneke. NaNa een dramatische bevalling, een kindje dat niet ademde en meteen van mij gescheiden werd, vervoerd naar een ander ziekenhuis en ik pas na 10 uur voor het eerst kon vasthouden en aanleggen, is de borstvoeding bijzonder goed op gang gekomen en voed ik na 10.5 maand nog steeds. Ik liep na 24 uur uur weer (noodgedwongen) rond in het ziekenhuis. De capsules hebben mij energie gegeven, de borstvoeding gestimuleerd en waren net dat zetje in de rug wat ik nodig had Maanden later kreeg ik een ontsteking aan mijn kies, ben ik weer capsules gaan slikken en hoefde daardoor niet aan de antibiotica. Mocht er een tweede komen, dan laat ik het zeker weer doen. En de tinctuur ook denk ik, dat had ik nu niet.

Marietje
Door

Marietje

op 17 Dec 2015

Erg bijzonder. Ik zou het overwogen hebben, als ik het toen wist. Wij hebben de placenta telkens ritueel begraven en er een boom op geplant, de geboorteboom. De boom op mijn placenta van ruim 30 jaar terug, is nu een gigantische boom geworden.

Kim
Door

Kim

op 20 Dec 2015

Hoe vaak slik je de pillen aan het begin?

Katja
Door

Katja

op 30 Jan 2016

Ik heb 3 kinderen en alleen na de jongste de placenta laten capsuleren. Voor mij was het verschil in kraamtijd enorm, en dan bedoel ik dat het de 3e keer zo veel positiever was. Ik had helemaal geen last van kraamtranen, had rustgevende slaap (met de andere 2 was ik altijd heel onrustig in mijn slaap in de eerste weken), ik had veel energie en een overwegend positieve ervaring. Ik heb het inmiddels aan veel vrouwen verteld en veel van hen hebben het ook laten doen en allemaal met zeer positieve ervaringen.

mama
Door

mama

op 20 Apr 2016

Op hoeveel graden en hoelang gaat de placenta in de dehydrator? En moet het gestoomd worden of kan het ook rauw gedroogt worden?

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading