datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Last van PMS? Anders eten helpt echt!
10 september 2013 
3 min. leestijd

Last van PMS? Anders eten helpt echt!

Oplossing PMSEen half jaar geleden nog droomde ik vaak dat ik niet als vrouw geboren was… Elke maand weer die ellendige dag in de week dat ik echt zoveel pijn had, dat ik een paar uur niets kon doen. En dan denk je dat een paar uur niet veel is, maar met zulke heftige pijnen is elk uur er één teveel.

En dan van die vrouwen die niet-begrijpend naar je kijken en je doodleuk vertellen dat zij echt nergens last van hebben. Nou daar zit je dan dus echt niet op te wachten. Ik wilde alleen maar die vrouw tegenkomen die me vertelde wat ik dan wel kon doen tegen de pijn.

Mijn moeder zei altijd dat zij van haar moeder een grog kreeg en naar bed werd gestuurd. Op internet staat dat het helpt om een echt orgasme te krijgen. Nou de gedachte alleen al aan de handelingen deden bij mij de pijn toenemen.

Altijd weer die pijn

Sinds ik voor het eerst ongesteld werd, had ik al meer pijn in mijn buik dan mijn zusjes en vriendinnen. Zij leken allemaal met veel gemak door die periode heen te komen, terwijl ik al zo lang ik me kan herinneren zware pijnstillers slik tijdens die ene week in de maand. Volgens mijn moeder was het genetisch bepaald, ik had haar lichaam gekregen, zij had het ook altijd. In die eerste periode liet ik het over me heen komen, ik dacht dat ik er wel over heen zou groeien.

Niet mezelf door de pil

Maar toen ik op aanraden van de huisarts na een paar jaar aan de pil ging, werd de pijn maandelijks wel minder. Maar door het gebruik van de pil had ik het gevoel niet meer mezelf te zijn. Een vriendin vertelde me dat dit wel eens door de pil kon komen. En wat ik nooit geloofde gebeurde. Toen ik met de pil stopte kreeg mijn leven opeens veel meer kleur. Ik had weer emoties, kon weer heel blij zijn (ook zwaarmoedig), maar ik had het gevoel weer te leven!

Dan maar een spiraaltje??

Hierdoor had ik wel mijn maandelijkse pijn weer terug, maar dat had ik er toen wel voor over. De pijnstillers maakten een boel goed, maar echt fijn vond ik het niet. Op dat moment las ik een artikel van iemand met dezelfde symptomen als ik en zij had de pijn bestreden met een spiraaltje. Dat leek me ook wel wat, niet meer nadenken over anticonceptie, geen pijn meer en bijna niet meer ongesteld. Het sprookje leek te mooi om waar te zijn, want dit werkte dus niet voor mij. Het spiraaltje bracht eigenlijk nog meer ellende dan de pil en geen anticonceptie bij elkaar dat ik ook weer besloot dat te laten verwijderen. Ik was weer terug bij af, want de eerste maand werd weer een hel!

Terug bij af en mood swings

Nu had ik alleen de maandelijkse pijn nog en ik besloot dat ik het daar maar mee moest doen. Beter dat dan de pijn van het spiraaltje of de depressies van de pil. In die periode (dit was rond mijn 30e) werd de pijn alleen maar erger. Elke maand weer, een halve dag in de maand kon ik echt afschrijven. En ik kreeg vreselijk last van mood swings. Nog erger dan ik ze had met de pil. De laatste keer dat de pijn zo heftig was, kon ik niet gaan liggen en wachten tot het over was. Ik moest voor mijn gasten een driegangendiner op tafel zetten. Ik heb toen in elkaar gedoken op een stoel in de keuken gezeten en mijn vriend de aanwijzingen gegeven om het eten klaar te maken. Ik kon niet meer op mijn benen staan, maar ook liggen of zitten ging niet. Ik krioelde echt van de pijn!

En na een paar uur is het dan zomaar over. En kan ik weer verder alsof er niets aan de hand is.

De oplossing voor PMS is dichterbij dan je denkt!

Toen ben ik maar eens gaan Googlen, en ik vond verschillende sites met de uitleg van PMS (Het premenstrueel syndroom is een groep klachten of symptomen die bij sommige vrouwen vlak voor de menstruatie optreden) waar werd aangegeven dat:

  • Het vanaf je 30e erger wordt (check);
  • Je je een week per maand goed voelt en de rest van de weken last hebt van mood swings en negatieve gedachten (check);
  • Je gedurende de maand op rare plekken pijn kunt voelen en je kunt je niet indenken waar die pijn vandaan komt (check);
  • Je het beste teunisbloemolie kunt gebruiken om je beter te voelen;
  • Een gezonde levensstijl waarin je weinig suikers en vlees nuttigt een oplossing kan zijn!!!

Vegetarisch eten, weinig suiker en teunisbloemolie

De periode dat ik het meeste last had van heftige pijn, was de periode dat ik veel suiker en vlees at. Dat het zo’n invloed kon hebben, daar had ik geen idee van. Want sinds een paar maanden eet ik weer veel vegetarisch, weinig suiker en slik ik teunisbloemolie-capsules. En het helpt echt! De pijn is zoveel minder, ik hoef niet meer een halve dag in bed te liggen, kan gewoon door met waar ik mee bezig ben. Voor mij weer een duidelijk teken dat het echt werkt om gezond te eten en leven!

Heb jij last van PMS? Wat helpt bij jou?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
zoe
Door

zoe

op 23 Aug 2012

Heel herkenbaar verhaal! Ik heb hier sinds ik heugen kan ook last van. Als klein meisje viel ik iedere maand flauw, door de buikpijn icm het bloedverlies. Daardoor ben ik sinds m'n 13e al aan de pil gegaan. Dit hielp er wel tegen, maar naarmate ik ouder werd kreeg ik toch meer last, en dan die migraines!! Uiteindelijk kon je me iedere maand 3 dagen afschrijven, dit was niet meer te doen, ik plande m'n ongesteldheid in het weekend en offerde deze er voor op. Vanaf m'n 14e eet ik vegetarisch, dat is nu ruim 11 jaar. Ik heb een tijd lang teunisbloem capsules geslikt, maar dit heilp me niet. Uiteindelijk ben ik vorig jaar overgestapt op de Cerazette pil, dat is een lichte pil die je altijd slikt. Ik ben dus al bijna 1,5jr niet meer ongesteld geweest, wat heerlijk is, maar het ook steeds enger maakt om het weer eens te proberen. Ik eet nu wel zo goed als suikervrij, dus misschien scheelt dat een boel inderdaad.. Ik ben wel op zoek naar andere oplossingen ipv altijd die hormonene, maar heb nog geen passende gevonden...

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 17 Sep 2012

Klopt! Ik heb volgens mijn huisarts last van 'cyclus-gerelateerde migraine'. Sinds ik minder suiker eet heb ik er veel minder en minder vaak last van!

Arianne
Door

Arianne

op 11 Aug 2013

Wat fijn dat je eindelijk minder last hebt! Als je nog meer je natuur wilt volgen,waarom verdiep je je dan niet nog iets meer in je of de cyclus? Ik vind het het intetessantste onderwerp dat bestaat. Op Facebook kun je op Bewust van de menstruatiecyclus kijken (en liken om verder te ontdekken). Je hebt vast nog wel vragen, stel ze svp, eventueel via DM of mail als je dat liever doet.

Astrid
Door

Astrid

op 11 Aug 2013

Hier geen last van pijnen gehad maar borsten zo groot en pijnlijk...leek wel stuwing ! Chagerijnig tot en met...balen van jezelf. In juni 30 dagen zonder suiker geleefd en weg pijnlijke borsten alleen de moodswings nog wel. Goed voor jezelf zorgen is gewoon heel belangrijk en dat in zo'n korte tijd al resultaat kan hebben, bizar. Suiker niet meer in mijn eten (blijft lastig buiten de deur). Vlees ook maar eens laten staan...

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 12 Aug 2013

Hoi Astrid, bedankt voor je persoonlijke verhaal en goed dat je zonder suiker voor jou werkt!

Ariane
Door

Ariane

op 11 Sep 2013

Hoi Astrid, ik herken zo goed wat je beschrijft... Ik heb in juli ook geen suiker gebruikt en voelde me erg goed. In juli dus ook minder last van die vreselijke stemmingswisselingen (lichamelijke lasten vind ik minder erg) Ik doe zo mijn best om suiker te schrappen uit mijn voeding maar vind het ontzettend lastig. Mede doordat ik het in huis moet halen voor mijn gezin. Als ik snoep zie krijg ik een black-out, als of mijn verstand uitgeschakeld wordt, voor ik het in de gaten heb, heb ik het al in mijn mond gestopt. Het zou een hoop schelen als ik het niet in huis zou hebben, maar dat gaat dus niet. Hoe doe jij dat? gr en succes, zet hem op

Danielle
Door

Danielle

op 15 Aug 2013

deze maand voor het eerst zo goed als geen last. Geen pijnstiller nodig gehad, en ik slikte wat af elke keer weer! Ik merkte het langzaamaan al beter gaan, maar nu voor het eerst echt grote vooruitgang. Durf er nog niet op te vertrouwen, maar hopelijk kan ik de volgende keer weer zo blij zijn. Ik zit al even aan maca poeder, gezonder eten (geen e-nummers), (bijna) geen suiker, idd niet veel vlees, en heb voor het eerst magnesium erbij gebruikt. Een paar dagen van te voren gestart. Nu gewoon dagelijks gebruiken natuurlijk. Teunisbloem olie toch ook nog maar eens toevoegen.

Nicole Vrehen
Door

Nicole Vrehen

op 10 Sep 2013

Buiten gezond eten heb ik uiteindelijk na 2 kids gekozen voor novasure ik had zulke hevige bloedingen kreeg dat met voeding niet bijgegeten. Nu merk ik niks meer van mijn periode , niet ongesteld niks !! wel af en toe "grumpy " maar als dat het enige is ...

Tjitske
Door

Tjitske

op 16 Sep 2013

Magnesiumcitraat (bijv van Solgar) Er wordt geadviseerd om bij PMS vanaf dag 14 tot de menstruatie 400 mg te slikken en bij erge klachten de hele maand. Ik had ook altijd last van migraine 1 dag voor de menstruatie, maar sinds ik magnesiumcitraat slik is dat helemaal weg. Ik slik nu nog wel elke dag 600 mg, omdat ik bij 400 mg nog net tegen hoofdpijn aan zat. En nog geen last van diarree, dus ik zal het nu nog wel nodig hebben. Ook zijn de menstruaties minder heftig qua bloedverlies en qua pijn.

stefan
riekje
Door

riekje

op 16 Sep 2013

Geen tarwe en suiker blijkt bij mij enorm te helpen! En vrouwenmantelthee. En dan als pijnstiller - enige die werkt - Aleve Feminax. En zo heb ik het enigszins onder controle. Nu kan ik bijna 'gewoon' doorgaan met leven.

riekje
Door

riekje

op 16 Sep 2013

Geen tarwe en suiker blijkt bij mij enorm te helpen! En wel vrouwenmantelthee. En dan als pijnstiller - enige die werkt - Aleve Feminax. En zo heb ik het enigszins onder controle. Nu kan ik bijna 'gewoon' doorgaan met leven.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 16 Sep 2013

Bedankt voor het delen van jouw ervaring en fijn dat je er baat bij hebt!

Sandra
Door

Sandra

op 06 Mar 2014

Ik eet al een poos geen tarwe en suiker meer, maar heb alsnog last van hoofdpijn en vreselijke vermoeidheid en geirriteerdheid. Hoe is dat te verklaren? Komt dan dan door het kleine beetje vlees wat ik nog eet?

Tjitske
Door

Tjitske

op 06 Mar 2014

Het kan zijn dat je een magnesium tekort hebt... google maar eens op pms en magnesiumtekort.

Btje
Door

Btje

op 23 Feb 2017

Ik vandaag naar de dokter geweest.. Heb al jarenlang zoveel last rond en na mn menstruatie.. Een week lang voor mn menstruatie begint pijnlijke borsten, daarbij diaree. Wanneer mn menstruatie begint, de 2 dag vreselijk buikpijn. Dan de 3e en 4e dag een stortvloed, waardoor ik gewoon echt het huis niet uit kan. Wanneer mn menstruatie voorbij is, heb ik vaak flinke hoofpijn, waar ik ontzettend misselijk van wordt. Dan tot anderhalve week na mn menstruatie flink opstopping, wat vreselijk pijn doen, vooral s 'nachts, dat ik me bijna niet durft om te draaien, omdat ik dan al mn pijnlijke darmen mee voel draaien, en ik toch echt even 20 seconde vergaat van de pijn. Op seksueel gebied is dit vaak ook een probleem. Soms bijt ik keihard op mn tanden, omdat ik me niet wil laten kennen, maar het is niet prettig om seksuele gemeenschap te hebben als ik zo'n last heb van mn buik. Wanneer het eindelijk weer iets rustiger wordt, begint de hele cyclus weer opnieuw. Daarbij sta ik iedere dag wat overbeharing op en onder mn kin weg te trekken. Het lijkt me dat dat ook met mn hormoonhuishouding te maken heeft? Ben al eens naar de dokter geweest. Heb ik voor de opstopping Macrogol en Electrolyten gehad. De opstopping was weg, maar nog steeds zeurende buikpijn. Vanochtend weer geweest, omdat de buikpijn niet te harden was.. Daarbij heb ik nu ook last van mn onderrug en zij.. Hij heeft op mn buik geduwd waar de pijn zat, dat was dus aan het einde van mn dikke darm. Gelijk mn urine gecontroleerd. Er zaten wat kleine ontstekingen, maar geen blaasontsteking (waarvan de ontstekingen wel zijn weet ik niet) Morgen bloedprikken, op ijzer, vit.B2 en diabetes. En weer 3 dozen met Macrogol en Electrolyten meegekregen. Maar ik heb echt het gevoel dat daar het probleem niet mee wordt opgelost.. Ik ben weleens bang dat mn darmen helemaal kapot zijn, omdat het zo'n pijn doet.. Maar als ik die zakjes van de dokter blijft slikken, moet het volgens de dokter wel weer beter gaan. Soms heb ik het idee dat ik niet begrepen wordt. Ik probeer maar wat zelf aan te dokteren, maar dat werkt ook niet erg. In ieder geval fijn dat ik lees dat ik niet de enige ben met deze problemen..

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading