datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Lekker leven met allergie! Allergiebeurs 29 en 30 mei 2015
25 maart 2015 
in Events
2 min. leestijd

Lekker leven met allergie! Allergiebeurs 29 en 30 mei 2015

De AllergieBeurs is een tweedaags evenement op vrijdag 29 mei en zaterdag 30 mei 2015 in de Expo Houten. Wanneer je vanwege je gezondheid bewust moet kiezen wat je koopt, gebruikt, eet of drinkt dan is dit het evenement voor jou! Er zijn zoveel mooie producten en diensten, de exposanten en sprekers vertellen je er graag over.

Allergiebeurs Houten

De Expo in Houten zal op 29 en 30 mei 2015 omgetoverd worden tot een waar Walhalla voor mensen die vanwege hun gezondheid bewust moeten of willen kiezen wat ze kopen, gebruiken, eten en drinken in hun dagelijks leven. De insteek zal zijn dat je alles kunt vinden op het gebied van lekker koken en bakken, heerlijk genieten en een happy lifestyle voor iedereen die bewust met zijn of haar gezondheid omgaat.

De beurs biedt de bezoekers niet alleen toegang tot de beursvloer, ook zal er een hoogstaand programma worden gepresenteerd voor de verschillende doelgroepen bezoekers. In geïntegreerde zalen worden programma’s gepresenteerd voor zorg-professionals en particuliere bezoekers evenals diverse (kook)workshops.

De onderwerpen die aan bod komen:

Hieronder vast een voorproefje van wat je kunt verwachten. Er komen nog veel meer interessante lezingen aan, binnenkort meer informatie!

  • Allergieonderzoek… hoe werkt dat nu precies? Heb je wel eens een buisje bloed laten afnemen in het ziekenhuis? Wat kunnen ze daar nu uithalen en wat heb je daar aan? Mart Rijnen, werkzaam bij Thermo Fisher Scientific, neemt je mee in de wereld van allergieonderzoek.
  • Binnen de allergiediagnostiek wordt al jaren getest op aanwezigheid van IgE-antistoffen tegen het complete allergeen. Daaruit blijkt dat er niet altijd een directe relatie te leggen is tussen de ernst van de klachten en het testresultaat. De nieuwste testen gaan veel verder, waardoor je een beter beeld krijgt van je allergische aandoening en kunnen angsten weggenomen of voorkomen worden. Hoe dat komt legt Mart Rijnen je uit in zijn lezing zowel op vrijdag als zaterdag.
  • Eet jij glutenvrij? Of laat je de tarwe staan? Is spelt dan een goede vervanger of blijken toch de fructanen problemen te geven? Gaat het je al duizelen bij al deze termen?!? Gaby Herweijer beantwoord 101 vragen over gluten- en tarwevrij eten, spelt en fructanen op beide beursdagen.
  • Heb je last van een prikkelbare darm, de ziekte Van Crohn of andere darmaandoeningen? Dan heb je vast wel iets gehoord over het FODMAP arme dieet. Dé specialist op het gebied van het FODMAP arme dieet, Sigrid van der Marel, zal je tijdens beide beursdagen laten zien hoe je op een smakelijke en gemakkelijke manier dit eliminatie- en herintroductiedieet kan inplannen en er zo achter komen welke voedingsmiddelen van jou darmen een rommeltje maken.

Allergische reactie en voeding

En kan een allergie iets met voeding te maken hebben?
Heb je hooikoorts dan zijn deze maanden voor jou vast geen pretje. Heb je buiten last van pollen ook klachten bij het eten van bepaalde voedingsmiddelen? Wat heeft dat nu met elkaar te maken? Prof. Huub Savelkoul komt op vrijdag 29 mei 2015 een lezing geven zodat je dat stukje van je klachten ook beter kunt begrijpen!

Met 50% korting naar de Allergiebeurs

Ben je lid van Miss Natural? Dan ontvang jij 50% korting op je entree ticket!
Je kan je kaarten hier met 50% korting bestellen bestellen>>>
Gebruik de kortingscode: missnatural

Gratis naar de Allergiebeurs!

We geven 5 x 2 kaarten t.w.v. €30,- weg voor de Allergiebeurs. Wil jij kans maken, laat dan een reactie achter onderaan dit artikel en vertel ons waar jij allergisch voor bent en met wie je naar de beurs wilt gaan. Donderdag zullen we de winnaars bekend maken en dan komt jouw naam op de gastenlijst te staan.

Waar ben jij allergisch voor?

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Stephanie
Door

Stephanie

op 26 Mar 2015

Interessant, misschien ga ik daar wel naartoe!

Marleen
Door

Marleen

op 26 May 2015

Hier kom je vast weer een schat aan informatie tegen om het leven leuk en lekker te maken!!

Noor
Door

Noor

op 26 May 2015

Ik zou graag 2 kaarten ontvangen! Net weer woonachtig in Nederland en gelijk enorm last v hooikoorts. Maar welke pollen precies...? Wat kan ik er aan doen op een natuurlijke manier? Ik zou graag mijn nieuwe buurvrouw meenemen naar deze beurs. Zij is er na vele testen nog steeds niet achter wat in de lucht of in het voedsel haar zo energie loos maakt....

d v hoorn
Door

d v hoorn

op 26 May 2015

Graag zou ik naar de beurs willen. Dit om te kijken of er meer te doen is met voeding en d diagnose adhd van mijn zoontje. Die medicatie voelt zo verkeerd maar is nu nodig op school. Hoop op de beurs antwoorden te vinden.

Karin
Door

Karin

op 26 May 2015

ik zou graag 2 willen winnen, ten eerste vind ik het erg interessant maar vooral voor mijn man. Hij is allergisch voor parabenen, krijg jeuk aan handen en armen van aardappels. EN heeft hooikoorts. Naar mijn mening doet hij er te weinig aan, dus zou hem hier graag mee willen verrassen.

bianca
Door

bianca

op 26 May 2015

Hietbij wil ik doorgeven dat ik een allergie heb voor suiker. Mijn candida schimmel is direct weer aanwezig, hierdoor treed vermoeidheid op en hiermee wordt mijn chronische vermoeidheid nog meer gevoed.. Hopelijk mag ik 1 vd personen zijn die gratis naar de beurs mag komen. Bedankt en succes Bianca

Mich
Door

Mich

op 26 May 2015

Met 2 kinderen (9 en 12 jaar) met hooikoorts, zonne allergie en diverse voedselallergieen ( o.a. Tarwe, aardappel, soja, nachtschade groente etc) lijkt me een allergie beurs waar zoveel inspiratie en informatie vandaan te halen valt een uitkomst !!

Desiree
Door

Desiree

op 26 May 2015

graag zou ik in aanmerking komen voor de twee gratis kaarten Mvg Desiree

Petra
Door

Petra

op 26 May 2015

Ik heb pas te horen gekregen dat ik o.a. glutenvrij en koemelkvrij moet gaan eten. Ben dus op zoek naar inspiratie en kan een toegangskaartje voor de Allergiebeurs heel goed gebruiken, om zo nog meer te weten te komen. Alvast bedankt.

Elise van Veen
Door

Elise van Veen

op 26 May 2015

Ik ben allergisch voor hooikoorts en mijn kinderen ook. Ik zal met mijn dochter naar de beurs gaan die ook last heeft van een te langzame schildklier.

Annette
Door

Annette

op 26 May 2015

Hallo, ik heb sinds 1 jaar Coeliakie, ik werd erg ziek toen na een maagonderzoek bleek dat ik Coeliakie heb, ik ben 54 jaar. Ik snapte er niets van dat dit nu nog kon gebeuren. Het lijkt me erg leuk om naar deze beurs te gaan met mijn vriendin.

Anuscka Berghoef
Door

Anuscka Berghoef

op 26 May 2015

Ha Eva, Heb al jaren last van hooikoorts... ben gestopt met veel "slechte" dingen: suiker, vlees, sigaretten. Voel me daar op zich heel erg fijn bij, maar had altijd ook stiekem de hoop dat de allergie daarmee minder zou worden. Maar het lijkt elk jaar wel erger te worden! Ik zou graag met mijn man naar de beurs komen. Die heeft diverticulitis, is zeer gevoelig voor lactose en gluten. Wij eten al jaren volgens de (Amerikaanse) diverticulitis pain free methode: in 1 maaltijd geen zetmeel EN eiwit gebruiken, maar deze componenten scheiden. Dat bevalt goed, en het heeft voorkomen dat mijn echtgenoot geopereerd moest worden met mogelijk een stoma als gevolg... maar er valt ongetwijfeld meer inspiratie op te doen om ons nog beter te voelen dan we al doen... :-)

Lies
Door

Lies

op 26 May 2015

Graag kom ik in aanmerking voor deze kaarten; Ik heb prikkelbare darmsyndroom waar ik nog erg zoekende in ben en hooikoorts. Daarnaast een stapelingsziekte, ziekte van Fabry ik hoop dat de allergiebeurs mij handvatten geeft om via voeding etc invloed te hebben op mijn lichamelijke klachten

Femke
Door

Femke

op 26 May 2015

Ik zou graag kaarten willen winnen voor de allergiebeurs omdat ik zowel zelf, als mijn 2 dochters erg allergisch zijn, grotendeels voor koemelk, maar ook overgevoelig voor gluten en de huis-tuin-en-keuken-allergieën zoals dieren en huisstof. Daarnaast denk ik dat het heel nuttig kan zijn voor de adviezen die ik geen via mijn eigen bedrijf, Gezond met Femke!

Gemma
Door

Gemma

op 26 May 2015

Ik zou graag de kaarten winnen om samen met mijn vriend naar de allergiebeurs te gaan. Mijn vriend ontwikkeld reacties op (ongekookte) groenten, fruit, pinda's en noten. Ik als ontwetende zou hier graag meer over weten, voordat er een gewonde valt . Hij zelf zou ook graag weten hoe hij zo goed mogelijk zijn vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Nathalie
Door

Nathalie

op 26 May 2015

Hoi daar, eigenlijk ben ik allergisch voor alles wat 'niet natuurlijk' is ! Op allerlei gebieden zeg maar. Het lijkt me prettig om naar deze beurs te gaan, voor de sfeer, om nieuwe inzichten op te doen en met mensen samen te zijn die ook moeite doen voor een beter en gezond leven. Maar als ik reacties van anderen lees dan gun ik deze anderen ook wel heel erg de kaartjes!!! Ik zou met mijn maatje gaan. Groetjes en veel plezier

Tineke Goosen
Door

Tineke Goosen

op 26 May 2015

Graag zou ik de kaarten winnen! Twee van onze drie kinderen hebben verschillende allergieen, Het is een hele klus, patronen te veranderen! Hulp zou zeker welkom zijn!

Silvia
Door

Silvia

op 26 May 2015

Heb altijd al last gehad van gevoelige darmen maar sinds de geboorte van mijn zoontje (6 jaar geleden) met een spoed keizersnede en verklevingen tot gevolg ben ik alleen maar gevoeliger voor voedsel geworden. 1 1/2 jaar geleden had ik een heel laag B12 gehalte in m'n bloed wat een aantal klachten verklaarde. Sinds die tijd nog meer op zoek naar hoe ik mijn darmen goed krijg. Ben door mijn vriendin gewezen op het fodmap dieet waar ik me nu in verdiep. De allergiebeurs zou zeker voor mij van toegevoegde waarde zijn in mijn zoektocht naar normale darmen.

Francien
Door

Francien

op 26 May 2015

Hooikoorts en nog on bekend waar ik nog meer allergisch voor ben . Excel her en der daardoor.

Henk de Gier
Door

Henk de Gier

op 27 May 2015

Ik heb al jaren last van een vorm van hooikoorts en huidirritaties door stoffen in de lucht en of contact. Graag zou ik hier meer over te weten van willen komen en hoe ik met voeding of het gebruik van speciale producten de overlast zou kunnen verminderen of zelf helemaal kan wegnemen als dat mogelijk is.

uijt den bogaard
Door

uijt den bogaard

op 27 May 2015

ik heb geen idee waar ik allergisch voor ben, ik heb wel vaak opeens heel veel last van winderigheid en er is ooit gezegd dat ik moet oppassen voor het metabool syndroom. Ook heb ik last van hooikoorts ik loop nu al ongeveer 2 weken met keelpijn, rode ogen, niezen, hoesten, druk op de oren verstopte neus af en toe hoofdpijn, vermoeidheid enz enz. Ben zeer benieuwd of ik op deze beurs wat wijzer kan worden en eindelijk kom te weten wat er nu precies aan de hand is. Eigenlijk heb ik helemaal geen tijd voor zoiets ik ben namelijk pas verhuisd en zit nog volop in de puinhopen. Maar aan de andere kant even vluchten uit de situatie en me op iets anders richten vind ik ook wel een heel verleidelijk vooruitzicht. Ik laat het maar los en mocht ik kaarten winnen voor de beurs dan moet het gewoon zo zijn dat ik er heen ga.

maartje
Door

maartje

op 27 May 2015

Hoi Eva, ik kan zelf geen lactose hebben maar ik wil vooral voor mijn moeder gaan. Zij volgt sinds een half fodmapdieet en kan daarbij ook geen gluten en lactose verdragen. Een hele puzzel dus en ze doet het goed maar weet soms even niet meer hoe het moet. Ik zou het leuk vinden als zij ook eens met anderen mensen in contact kan komen met dezelfde klachten, nieuwe ideeën opdoen zodat ze niet iedere week hetzelfde hoeft te eten. Daarnaast is ze bij haar zoektocht ook slecht begeleid en ik denk dat de lezingen voor haar een openbaring zouden zijn.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading