Lekkere én verantwoorde tussendoortjes van justnuts

Bij Miss Natural zijn we altijd op zoek naar gezonde en verantwoorde tussendoortjes, waar we ook nog eens graag lekker van smullen. Voor onszelf en onze kinderen! Daarom zijn we ook zo fan van justnuts, met hun verantwoord geproduceerde, gezond en vooral lekkere producten.

De nieuwe fruit, grain & nut bars van justnuts (Apple & Cinnamon, Coconut en Cranberry) zitten vol met dadels, spelt, noten en gedroogd fruit. Alle ingrediënten zijn biologisch, en Fairtrade als dat zinvol is. Zo maak je happy, honest treats!

Uit ergernis ontstaan

Justnuts is opgericht door Erik van Gangelen. Toen Erik maar weer eens vergeten was om een appel mee te nemen voor zijn vier uur trek, stond hij mismoedig voor de automaat op zijn werk. De keuze was beperkt tot gevulde koeken, chocolade of chips. Na zich daar een paar jaar groen en geel aan te hebben geërgerd begon Erik een onderzoek, dacht eens na over zijn toekomst, vroeg zijn vriend Thijs mee te doen, en samen richtten ze justnuts op.

Echt verantwoorde tussendoortjes

De belangrijkste opdracht bij het maken van een lekker en gezond tussendoortje was om een voedzame reep te maken, die zijn energie gelijkmatig afgeeft. Eentje zonder suiker, tarwebloem en andere intensief bewerkte ingrediënten.

De basis van de bars bestaat uit Deglet Nours dadels, speltvlokken en amandelen.  Dadels bevatten veel B-vitamines en hebben een lage glycemische index waarde. Daarnaast zijn ze lekker plakkerig, zodat suiker, glucosesiroop of andere onnatuurlijke onzin niet meer nodig is.  Spelt is een oergraan. Het houdt je bloedsuikerspiegel laag (in tegenstelling tot tarwe) en geeft zijn energie gelijkmatig af. De spelt in de justnuts bars komt van de oorspronkelijke spelt-grond in Duitsland en Tsjechië.

Ook over het toevoegen van amandelen is nagedacht. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert dertig gram noten en zaden per dag. Deze bevatten namelijk veel ijzer, vitamine B en E bevatten. Canadese cranberries (goed voor je waterwerk), appels uit de ultra-schone Hunza vallei en kokosolie van de eerste koude persing geven de repen hun afzonderlijke smaak.

Biologisch en Fairtrade

Justnuts wil graag een verantwoord bedrijf zijn, en daarom besteedt het veel aandacht aan de herkomst van de ingrediënten. Die moeten natuurlijk goed smaken, maar een verantwoorde productie is voor justnuts een voorwaarde. Alle ingrediënten in de nieuwe bars zijn 100% biologisch, en waar nodig Fairtrade.

Miss Natural voordeel bij justnuts

Overtuigd en klaar om zelf de verantwoorde tussendoortjes van justnuts te testen? Surf naar de webshop en kijk zelf wat voor lekkers justnuts allemaal voor jou in petto heeft. Als lid van Miss Natural krijg je ook nog eens 10% korting! Om van je Miss Natural ledenvoordeel gebruik te maken, voer je aan het einde van je bestelling de actiecode ‘MissNatural’ in (let op: de code is hoofdlettergevoelig).

Eerst even proberen? Dat kan ook. Miss Natural mag namelijk maar liefst 10 repen van Just Nuts verloten onder haar leden. Hoe maak je kans? Reageer onder dit artikel en wie weet heb jij straks wel zo’n gezonde, verantwoorde en vooral lekkere justnuts bar in de brievenbus!

Let op! Alleen Miss Natural leden maken kans. Je kunt hier gratis lid worden.

Wat is jouw favoriete gezonde tussendoortje?

 

 

De 10 winnaars zijn geworden:

Claudia P., Gerda, Ida C., Brigitte C., Angelica R. – van E., Mayke T., Elly van K, Annemiek H., Hanneke en Kathelijn. Gefeliciteerd! Jullie krijgen elk een JustNuts reep thuisgestuurd. Graag jullie adresgegevens sturen  via het contactformulier van Miss Natural.