datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Lekkere recepten voor tijdens de zwangerschap
09 januari 2013 
3 min. leestijd

Lekkere recepten voor tijdens de zwangerschap

Als zwanger redactielid van Miss Natural mocht ik tot mijn grote vreugde het boek ‘Een broodje in de oven’ lezen en er een recensie over schrijven.  Een lekkere maaltijd op tafel zetten word tijdens je zwangerschap soms nogal een uitdaging, gezien je sommige dingen niet meer mag eten. Dat heerlijke broodje zalmfilet, lekker malse biefstukje of die overheerlijke tiramisu gaan dan helaas negen maanden lang aan je neus voorbij. Dan is het wel fijn om een beetje inspiratie te krijgen voor lekkere nieuwe recepten, zodat je je kunt focussen op wat voor lekkers je allemaal nog wel kunt eten. Dit boek is een uitkomst voor elke vrouw die op zoek is naar gevarieerde en heerlijke recepten voor tijdens de zwangerschap.
Ben jij ook zwanger of ken je iemand die zwanger is? Dat komt mooi uit, want Miss Natural mag drie exemplaren van dit boek weggeven!

Veelzijdige recepten voor tijdens de zwangerschap

Een broodje in de oven‘ heeft verschillende soorten recepten zodat je kunt blijven experimenteren en afwisselen.  Elk hoofdstuk begint met een stukje met bijvoorbeeld leuke weetjes, quotes en heeft een bepaald thema dat past bij de daaropvolgende recepten. Zo is er bijvoorbeeld een hoofdstuk met alleen maar groene salades en een met allerlei lekkere zoete recepten. En een hoofdstuk met allemaal recepten die je vooraf kunt maken en kunt invriezen voor de periode na je bevalling, zodat je toch iets gezonds kunt eten zonder dat je in de keuken hoeft te staan. Ideaal dus!
Een leuk recept is dat voor voor muffins met muisjes. Weer als wat anders dan een beschuitje met muisjes! Alle recepten zijn makkelijk om te maken en staan binnen een half uur op tafel, wel zo fijn als je leven al zo druk is met een pasgeboren baby erbij. ‘Een broodje in de oven’ is een leuk boek om te kopen of cadeau te krijgen tijdens je zwangerschap.

Belangrijke voedingsstoffen

Het boek begint met een handig overzicht van de belangrijkste voedingsstoffen voor de zwangere vrouw en haar ongeboren kind. Zo zie je niet alleen wat deze stoffen doen in het lichaam, maar ook in welke producten en in welke recepten uit het boek ze zitten.
Het is vooral leuk om je op deze manier te concentreren op wat je wel mag eten tijdens de zwangerschap, in plaats van niet.

Biologische boodschappen

Ik ben altijd wel in om nieuwe recepten uit te proberen, dus daar ging ik met boodschappenlijstje naar de biologische supermarkt. Want ondanks dat het boek zich niet focust op biologische voedingsmiddelen, haal ik natuurlijk wel alles biologisch in huis.
Overigens heeft Miss Natural Eva de Beijer ook een cursus geschreven voor Natural Mama’s: (aanstaande) moeders die hun kindjes biologisch en gifvrij willen opvoeden. Ook een aanrader!

Mijn dagmenu

Ik maak de citroenlimonade om de dag mee te beginnen, die heerlijk lekker en fris is en me weer even doet denken aan de zomervakantie. De pancakes met blauwe bessen waarin ik alleen de melk vervang door amandelmelk (ik ben geen melkliefhebber) en zo heb ik een heerlijk ontbijtje waar ik de dag fris en fit mee kan beginnen.

Als lunch kies ik voor de spinaziesalade, met ei en spekjes, lekker wat ijzer voor extra energie en zo in mekaar geflanst. In de middag nog een lekkere smoothie als tussendoortje en voor het diner kies ik voor de pompoensoep als voorafje, de stoofpot van rundvlees als hoofdgerecht en als toetje de chocobanaan uit de oven met een bolletje ijs (ik mag een keer zondigen van mezelf).

Een heerlijk dagmenu voor de zwangere vrouw! Ik ben de zalmfilet, de biefstuk en de tiramisu alweer vergeten en heb nu al zin om de maaltijden uit het boek voor morgen te gaan maken en op te eten.

Doe mee en win het boek ‘Een broodje in de oven’

Ben jij zwanger of van plan om zwanger te worden? Of heb je een vriendin die een kindje verwacht? ‘Een broodje in de oven’ is echt een aanrader. En bij Miss Natural kun je nu kans maken het boek!
Wat moet je doen? Reageer onder dit artikel door te laten weten waarom jij het boek wilt winnen. Wie weet ligt het dan straks wel bij jou in de brievenbus!

Waarom wil jij het boek ‘Een broodje in de oven’ winnen?

De 3 winnaars zijn geworden

Joske, Kim de B. en ‘HealthConscious’. Gefeliciteerd! Graag jullie adresgegevens sturen via het contactformulier van Miss Natural.

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
leonie
Door

leonie

op 09 Jan 2013

al eerste pak ik de kans om te reageren op dit artikel. Ik ben erg geinteresseerd in voeding. Vooral omdat AD(H)D in de familie zit, wil ik goed voorbereid zijn voor als wij kinderen krijg. Ik geloof dat AD(H)D ook grotendeels te voorkomen/ verminderen is door middel van voeding. Ik zou heeeeel graag dit boek willen ontvangen! Vol verwachting wacht ik af ;)

Joske
Door

Joske

op 09 Jan 2013

Op 6 oktober 2012 ben ik bevallen van een gezonde zoon, Stef. Mijn beste vriendin is uitgerekend in die week zwanger geraakt via IVF, na jarenlange bezoekjes aan het ziekenhuis. Een bijzondere timing! Ze is nu 15 weken zwanger, en dit boekje lijkt me een prachtig cadeautje voor haar!

sanne
Door

sanne

op 09 Jan 2013

Ik ben hartstikke zwanger en vind het super leuk om te koken! Ik ben anti pakjes en e-nummers en inspiratie om te koken is altijd welkom helemaal nu manlief net zijn achillespees heeft afgescheurd en dus voorlopig uit de running is en ik even niet kan terugvallen op die helpende hand in het huishouden en koken!ik blijf het soms moeilijk vinden om iedere dag weer iets te bedenken ik zou erg geholpen zijn met dit boek :)

Jolien
Door

Jolien

op 09 Jan 2013

Mijn zus is net zwanger en zou deze goed kunnen gebruiken :)

HealthConscious
Door

HealthConscious

op 09 Jan 2013

:) Ik zou heel graag in aanmerking komen voor het boek, omdat mijn zus in verwachting is. Dit is dus een erg geschikte cadeau! Ook leer ik er zelf van voor de toekomst!

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 21 Jan 2013

De winnaars van het boek "Een broodje in de oven" zijn bekend. Kijk snel onderaan het artikel of jouw naam er bij staat!

sanne
Door

sanne

op 22 Jan 2013

Jammer dan maar zelf kopen :) gefeliciteerd ladies!!!

sanne
Door

sanne

op 22 Jan 2013

Jammer dan maar zelf kopen :) gefeliciteerd ladies!!!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading