Lekker Makkelijk; het kookboek voor Mannen. Welke man maak jij blij?

Hoera! Een kookboek speciaal voor mannen. Met heerlijke, gezonde en vooral makkelijk te maken recepten die ook goed vullen en je nieuwe energie geven.

Maak met het kookboek Lekker Makkelijk en het juiste gereedschap zelf de Mancake en Courgette Shoarma Pizza!

Lekker Makkelijk voor mannen

Lekker Makkelijk; het kookboek voor mannen is alweer het derde boek van Annemieke de Kroon. Dit keer in samenwerking met Alice van Nieuwenhuizen. Na haar eerste twee succesvolle kookboeken kon dit kookboek speciaal voor de man natuurlijk niet achterblijven. In het boek staan meer dan 100 recepten die allemaal met een foto zijn weergegeven en bevatten ingrediënten die in elke winkel te krijgen zijn.

Gezond eten voor mannen

Gezond eten is nog nooit zo leuk en gemakkelijk geweest! Er staan allerlei recepten in, van ontbijt, lunch en vleesgerechten tot gezonde BBQ-tips en feestmenu’s. De ingrediënten-lijsten zijn kort en alle recepten zijn suikervrij, E-nummervrij en ook nog glutenvrij.

Elk recept is voor twee porties en ze zijn allemaal klaar in een handomdraai. Het voorwoord is van Wilfred Genee & Ralph Moorman. ‘Lekker Makkelijk’ is verkrijgbaar voor €20,- in de boekhandel en nu ook te winnen bij Miss Natural!

Recept de perfecte Mancake

Ingrediënten voor 3 stuks zijn:

  • 150 ml rijstmelk
  • 80 gram boekweitmeel
  • 60 ml water
  • 2 eieren
  • klontje roomboter

Kies je topping:

  1. Plakken gerookte kipfilet met een halve avocado wat paprikapoeder en een handje cashewnoten.
  2. Notenpasta met plakken banaan, een snuf kaneel en kokosrasp.
  3. Kokosyoghurt met aardbeien, verse munt en pistachenoten.

Zo maak je de Mancake:

  1. Meng alle ingrediënten goed.
  2. Bak hier 3 grote pannenkoeken van op middelhoog vuur in roomboter, draai ze om als de bovenkant droog is.
  3. Beleg ze met een topping naar keuze.
  4. Rol ze op en snijd ze doormidden.

Recept Courgette Shoarma Pizza:

Ingrediënten voor 1 pizza zijn:

  • 500 gram courgette
  • 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram boekweitmeel
  • 1 groot ei

Tip! Je kunt ook een kant-en-klaar bieten- of bloemkool pizzabodem gebruiken van Magion.

Pizza Topping naar behoefte:

  • 4 eetlepels biologische tomatensaus
  • 1 eetlepel shoarmakruiden
  • 1 kleine rode ui, in ringen gesneden
  • zongedroogde tomaatjes
  • kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • gerookte kipreepjes
  • pijnboompitten
  • 1 hand rucola (voor garnering)

Zo maak je Courgette Shoarma Pizza:

  1. Verwarm de over voor op 220°C
  2. Rasp de courgette, schep alles in een schone theedoek en knijp al het vocht er heel goed uit.
  3. Meng de courgette, de kaas, hete meel en het ei goed door elkaar in een kom. Spreid uit in een laag van 0.5 cm dik op een stuk dubbelgevouwen bakpapier.
  4. Leg de pizza op een rooster en zet 15 minuten in de oven.
  5. Verlaag de oventemperatuur tot 200°C. Draai de bodem om en beleg hem met de tomatensaus, kruiden, toppings en wat extra geraspte kaas en zet nog 6-7 minuten terug in de oven.
  6. Serveer de pizza met wat rucola erop.

Maak 5 x kans op Lekker Makkelijk!

Miss Natural mag 5 exemplaren cadeau geven. Ken of ben jij een man die graag zelf wil koken en daar wel wat gezonde inspiratie bij kan gebruiken? Laat dan een reactie achter onderaan deze pagina en vertel welke man jij blij wilt maken met het Lekker Makkelijk kookboek.

Welke man maak jij blij met dit kookboek?

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren