datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Maak kans op het boek 'Natuurlijk! Elke dag écht eten'
04 juni 2014 
3 min. leestijd

Maak kans op het boek 'Natuurlijk! Elke dag écht eten'

Vers van de pers: het nieuwe boek, ‘Natuurlijk! Elke dag écht eten‘, van Anne Marie Reuzenaar. Vorig jaar verscheen haar bestseller ‘Zonder suiker en misschien ken je haar al van het eerder verschenen ‘Het heden ik kookboek‘ met recepten voor mensen met onder meer candida en ME.

Haar nieuwste boek is ook weer zo’n pareltje, zowel qua inhoud als wat betreft vormgeving en lay-out. Het begint al met de omslag. Prachtig en opvallend, het ziet er fris en uitnodigend uit. Gelukkig geldt hetzelfde voor de inhoud: het boek leest erg prettig.

Vers, puur en onbewerkt

“Echt eten komt niet uit de fabriek maar van een plant, struik, boom of dier. Het is vers, puur en onbewerkt”.  Dit staat op de achterflap van het boek en beschrijft ook de kern van ‘Natuurlijk! Elke dag écht eten‘.

In de eerste twee hoofdstukken legt Anne Marie uit hoe het zo ver is gekomen dat we met z’n allen massaal aan de fabrieksvoeding zitten. Fabrikanten hebben hier uiterst geraffineerd op ingespeeld. Gelukkig is er de laatste jaren een andere trend merkbaar: steeds meer mensen kiezen voor een eetpatroon met pure onbewerkte voedingsmiddelen.

Het derde hoofdstuk gaat over alle voedselhypes die momenteel in de spotlights staan. Is vet verkeerd? Hoeveel eieren mag je nu eten? Kun je suiker beter laten staan? En hoe zit het nu met die gluten en tarwe? Is melk nog steeds goed voor elk? Anne Marie benoemt deze en nog een aantal andere hypes in korte, bondige stukjes.

Elke dag écht eten

In hoofdstuk 4 gaan we Natuurlijk! Echt eten. De lezer krijgt 10 eet- en leefstijltips en de voedingsmiddelen die we volgens Anne Marie dagelijks moeten eten, worden kort besproken. Ook vind je handige lijstjes met wat je kunt gebruiken om te bakken of te smeren en staat er een kruidenlijstje in dit hoofdstuk (wist jij bijvoorbeeld dat basilicum goed is voor de spijsvertering?).

Het hoofdstuk eindigt met ‘De voedingstrap’. Je ziet in één oogopslag wat het belangrijkst is om fit en gezond te blijven, namelijk bewegen en (water) drinken. Naarmate je de trap beklimt, worden de treden smaller en betekent dit dus dat je minder nodig hebt van de voedingsmiddelen die op deze treden vermeld staan. Een voorbeeld van een dagmenu laat zien dat je ontzettend lekker kunt eten.

Echt eten voor het hele gezin

Hoofdstuk 5 is de ‘Kidsspecial’: per leeftijdscategorie vind je informatie over wat op dat moment gezonde voeding is voor je kind. Ook hier vind je weer handige schema’s, dagmenu’s en tips voor wat je je kind mee naar school kunt geven.

Hoofdstuk 6 staat vol met tips en informatie over slim boodschappen doen, slim koken, wat er in je voorraadkast moet staan, etc. Hartstikke handig!

Fijn naslagwerk met veel lekkere recepten

En last but not least; het boek sluit af met ontzettend veel lekkere recepten. Ze zijn onderverdeeld in categorieën: ontbijt, lunch, hoofdgerecht, hartige snacks, zoetigheid en drankjes. De recepten zijn allen suikervrij en zonder kunstmatige E-nummers. Daarnaast is het merendeel vrij van koemelk en tarwe. Bij elk recept staat dit apart vermeld. Niet elk recept is voorzien van een foto, dat is misschien een beetje jammer, maar anders was het boek waarschijnlijk te dik geworden.

Natuurlijk! Elke dag écht eten‘ boek is een aanrader vooral voor mensen die graag willen starten met een gezonde(re) levensstijl. Dit is dan een prachtig basisboek. Maar ook voor degenen met meer kennis over voeding is het een fijn naslagwerk.  In de eerste druk is alleen een fout geslopen tijdens de correctiefase bij het tabelletje op pagina 29. De voedingsmiddelen die onder ‘Zuurvormend’ staan, moeten onder ‘Basenvormend’ vermeld staan en omgekeerd. Ik neem aan dat dit bij een volgende druk aangepast zal worden.

Maak kans op het boek ‘Natuurlijk! Elke dag écht eten’

Ben jij benieuwd naar dit prachtige boek? Miss Natural mag van Anne Marie drie exemplaren weggeven! Laat onder dit artikel je reactie achter waarom dit boek in jouw boekenkast moet staan en wie weet, ben jij straks één van de gelukkigen.

Let wel op: zorg ervoor dat bij jouw ledenprofiel je adresgegevens staan vermeld, zodat je de prijs toegestuurd kan krijgen als je een van de winnaars bent. Deze gegevens zijn niet zichtbaar voor iedereen.

Waarom moet ‘Natuurlijk! Elke dag écht eten’ in jouw boekenkast staan?

De 3 winnaars zijn geworden:

Nathalie de R., Melanie S. en Mascha. Gefeliciteerd! Jullie krijgen elk het boek ‘Natuurlijk! Elke dag écht eten’ thuisgestuurd! Let wel op: zorg ervoor dat bij jouw ledenprofiel je adresgegevens staan vermeld, zodat je de prijs toegestuurd.

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Gerda Mulders
Door

Gerda Mulders

op 04 Jun 2014

Fijn om te horen dat er weer een nieuw boek uit is met gezonde leef- en voedingstips! Ik heb zelf op latere leeftijd een voedingsintollerantie gekregen voor tarwe, winterkruiden. Ik vind het heel belangrijk om je lichaam goed te verzorgen en heb het roer al 3 jaar geleden omgegooid. Ik heb hierdoor meer energie gekregen en pakjes en zakjes zijn al jaren uit den boze. Ik ben blij dat er steeds meer aandacht voor goede voeding komt en volg diverse blogs om op de hoogte te blijven. Hoe meer hierover geschreven wordt, hoe beter het is om dichter bij de natuur en met de seizoenen te leven. We hebben ons leven ontvangen en hebben de plicht om goed voor lichaam en geest te zorgen.

Annemiek
Door

Annemiek

op 04 Jun 2014

Nou ik wil het boek niet in mijn kast hebben staan hoor......... maar op de tafel om te lezen of in de keuken hebben liggen om dingen uit te proberen! Ik ben namelijk op zoek naar nog wat aanvulling op een reeds redelijk gezonde levensstijl! Dus kom maar op!

Geja
Door

Geja

op 04 Jun 2014

Sinds kort verdiep ik mij in natuurlijke voeding. Ik merk al veel verschil: ik ben minder moe en mijn huid is een stuk verbeterd! Een boek over natuurlijk eten is wat er nog mist in mijn huis. Een boek wat ik elke dag met plezier ga gebruiken, wat mijn kennis nog meer uitbreidt en waarmee ik ook mijn gezin mee kan verwennen.Kortom, dit boek zal bij mij zeker tot zijn recht komen!

Edmee
Door

Edmee

op 04 Jun 2014

Beste Miss natural,sinds een tijdje ben ik bezig met het opletten op mijn voeding. Ik merk een enorm verschil in energie en fitheid. Daarom lijkt het mij ontzettend leuk om dit boek te winnen zo dat ik meer recepten kan uitproberen. Alvast bedankt!Met vriendelijke groet, Edmée

Jessica
Door

Jessica

op 04 Jun 2014

Ik verslind blogs over eerlijk en echt eten zonder suiker en e-nummers. Ik ben erg bezig met gezond en lekker eten en dit boek hoort dan ook in mijn keuken :-)

Karin
Door

Karin

op 04 Jun 2014

Dit boek lijkt me een erg goede aanvulling op mijn kookboeken, niet dat dat er veel zijn, want ik was nooit zo'n keukenprinses... En veel kwam uit pakjes en zakjes... Het boek is hier dus in ieder geval erg welkom!

Iris Overgaauw
Door

Iris Overgaauw

op 04 Jun 2014

Ik ben zelf sinds begin dit jaar een zoektocht begonnen in de wereld van de voedingsmiddelen, naar aanleiding van de constatering dat ik een glutenintollerantie heb. En ik moet zeggen: de zoektocht heeft me alleen maar heel veel lekkere recepten, een betere gezondheid en een rustig buikje gebracht. Daarom zie ik mijn intollerantie als iets positiefs: het verplichtte me na te denken over wat ik in mijn mond stop! Ik ben nog steeds lerende en daarom zijn alle kookboeken van degenen die dezelfde visie hebben als ik meer dan welkom!Liefs Iris

eline berrevoets
Door

eline berrevoets

op 04 Jun 2014

Na dokters, ziekenhuis en diëtisten bezoekjes ben ik er sinds een maand " zelf" achter gekomen waar mijn buikklachten vandaan komen. Ik kan geen gluten, lactose en suiker verdagen. Na een week waren de klachten voor zo'n 80% verdwenen. Ik wist niet wat ik meemaakte, na zo'n 6 jaar pijn vrij en vol energie. Ik ben er achter gekomen wat voeding met je doet en eet nu elke dag puur natuur. Door zelf onderzoek ben ik er achter gekomen en ben er achter gekomen hoeveel ik eigenlijk wel niet met voeding bezig ben en hoe veel het mij inspireert. Hierdoor ga ik in september de opleiding voeding en diëtiek starten en hoop later meer mensen te kunnen inspireren, adviseren en helpen. Omdat ik het zelf nog maar kort weet en niet altijd tijd heb eet ik vaak nog heel simpel en eenzijdig. Daarom ben ik opzoek naar een aantal goede boeken die mij kunnen inspireren om lekkere gezonde maaltijden te bereiden.

rob knaven
Door

rob knaven

op 04 Jun 2014

Prachtig al deze reacties.... Mooi om te zien dat er zoveel mensen al bewust met voeding bezig zijn...

Lenie de Vries
Door

Lenie de Vries

op 04 Jun 2014

het lijkt mij zo fijn om uit dit boek de inspiratie te kunnen halen wat betreft verantwoorde maaltijden. Zeker fijn om ook recepten voorgeschoteld te krijgen en van daaruit mijzelf verder te ontwikkelen daarin.

Linda S
Door

Linda S

op 04 Jun 2014

Alle boeken op het gebied van voeding en gezonde levensstijl verslind ik....ennnn....leen ik uit. Ik heb zodoende al vele mensen geinspireerd en ook op Miss Natural artikelen gewezen. Een nieuw boek is een nieuwe inspiratiebron om te delen.

marijksels
Door

marijksels

op 04 Jun 2014

Oh wauw wat zou ik graag dit (h)eerlijke leer-, inspiratie- en kookboek winnen. Ben zo hard aan 't proberen om m'n voedingspatroon om te gooien, maar soms zie ik zo door de bomen het bos niet meer en verval ik toch gauw in het 'bekende' :( Kleine stapjes zijn al wel gezet en daar heb je mij ook echt mee geholpen en ik merk dat mijn lichaam en huid daar zoveel beter op reageren! Maar het lijkt me toch wel heel fijn om een leidraad en inspiratiebron gewoon voor het pakken te hebben. Dat zou me zo ontzettend helpen, want de variatie is ver te zoeken... En bedankt Eva voor de heerlijke tarwevrije week!

Myrthe
Door

Myrthe

op 05 Jun 2014

Binnenkort ga ik het huis uit en ik zou de gezonde leefstijl met 'echt' eten graag meenemen naar mijn eigen huis. Nu heb ik mijn moeder nog om me heen die er geweldig lekkere dingen mee kan koken, maar op dat moment moet ik het natuurlijk zelf gaan doen. En tot die tijd kan ik mijn moeder nog verwennen met lekkere gerechten en goede weetjes!

Annemiek
Door

Annemiek

op 05 Jun 2014

Dit is wat ik geloof en wat ik bijna ook predik.Met steeds meer kennis kijk ik om me heen en verbaas mij nog slechts.Het leven is zo simpel als je begrijpt wat er wordt bedoelt: Het gaat om je eigen gezondheid; en het leeft zoveel fijner! Annemiek

Maud
Door

Maud

op 05 Jun 2014

Hoewel ik al gezond eet, valt er nog een hoop te leren! Zoals dat basilicum goed is voor de spijsvertering, dat wist ik dus nog niet. In het kader van een gezonde leefstijl zit ik ook graag wat minder achter een beeldscherm en meer op de bank te lezen. Ik heb nog geen enkel informatief boek over gezond eten in mijn boekenkast staan. Het boek zou dus een welkome aanvulling zijn in mijn overvolle studie-en-receptenboeken-kast, en mij eens achter mijn beeldscherm vandaan halen ;-).

ellen reinders
Door

ellen reinders

op 05 Jun 2014

Dit boek zou bij mij niet in mijn boekenkast staan, maar open op de eettafel om er elke dag de heerlijkste en gezondste recepten uit te zoeken!

Marianne
Door

Marianne

op 08 Jun 2014

Ik wil graag kans maken op dit boek. Ik heb al veel boeken over gezonde voeding maar nog weinig boeken die alleen over natuurlijke voeding gaan. Ik zou het heerlijk vinden om dit boek te lezen tijdens mijn zwangerschapsverlof :-)

Katja
Door

Katja

op 10 Jun 2014

Ik ben dol op kookboeken, vind het heerlijk om ze te lezen en er inspiratie uit te halen. En nog veel leuker om dan zelf te gaan experimenteren in de keuken! Ik ben bezig met gezond, bewust, duurzaam en ontzettend heerlijk eten! Vind het een feest om lekker in de keuken aan de slag te gaan en dan een heerlijke maaltijd op tafel te zetten die niet alleen gezond is, maar ook lekker! Dit boek lijkt me een ideale inspiratiebron!

angeline grootswagers
Door

angeline grootswagers

op 10 Jun 2014

Elk antwoord dat ik lees, is een mooi antwoord. Ik ga daarom niet proberen om dat te 'overtreffen.' Een ieder die heeft gereageerd is bewust bezig met voeding; op de een of andere manier. Ik dus ook. Ik ben vooral blij om te zien dat 'we' met steeds meer zijn. En natuurlijk hoop ik ook het boek te winnen.

suus weeteling
Door

suus weeteling

op 10 Jun 2014

Mijn zoon van 5 is nu al bewust met eten bezig en vraagt bij bijna alles wat hij eet: Is dit gezond mamma, komt dit uit de natuur... Zou super leuk zijn om hem dit boek cadeau te geven en samen met hem alle gezonde recepten uit te proberen. We zijn ook begonnen dit jaar met een kruidentuin.. Handig om te lezen wat je nog meer met kruiden kunt, behalve je eten op smaak maken..

Uiltje
Door

Uiltje

op 10 Jun 2014

Koken is mijn hobby en in mijn hoofd ben ik er bijna de hele dag mee bezig. Ik vind het heerlijk om anderen en mijzelf iets heel lekkers en gezonds voor te zetten. Ik kook met verse ingredienten, natuurlijk en met zo veel mogelijk groente in verschillende bereidingen. In de loop der jaren wordt mijn interesse in voeding steeds groter. Het is leuk om er veel over te lezen en te leren. En.. lekkere recepten zijn natuurlijk altijd meer dan welkom.

Mascha
Door

Mascha

op 10 Jun 2014

Ik heb van het boek Zonder Suiker van Anne Marie Reuzenaar veel geleerd en de recepten zijn een bron van inspiratie, ook haar website bezoek ik regelmatig voor nieuwe ideeen. Dit boek staat ook op mijn verlanglijstje, ik zou het dolgraag winnen!groetjes, Mascha

egni
Door

egni

op 10 Jun 2014

Koken met natuurlijke, pure ingrediënten voelt voor mij goed ik weet dus wel wat ik met dit kookboek doen moet!

Suzan
Door

Suzan

op 10 Jun 2014

Sinds enige tijd ben ik me bewust van de hoeveelheid suikers die in producten zijn verwerkt. Nu is mijn uitdaging om deze toegevoegde suikers zoveel mogelijk te vermijden. Dit lukt al aardig en ik heb ontdekt dat gezond ook lekker kan zijn! Vaak word ik door andere mensen raar aangekeken als ik met mijn gezonde maaltijden aan kom bijvoorbeeld sla of een heerlijke groene smoothie. Krijg dan vaak de reactie maar je hoeft toch niet af te vallen? Alsof gezond eten alleen voor mensen is weggelegd die moeten afvallen? Dat vind ik zo niet waar! Ik merk dat mijn energielevel langzaam begint te stijgen! Om deze gewoonte vol te blijven houden kan ik wat inspiratie gebruiken! ik merk dat ik snel in de gewoonte stap om steeds hetzelfde te maken en dat gaat op den duur ook vervelen. Dit geweldige boek zal een geweldige uitkomst zijn en kan ik mensen om mij heen alleen maar (nog) meer inspireren om voor lekker en gezond te gaan! Zodat zij kunnen ontdekken wat dit met je lichaam doet!

Tjitske
Door

Tjitske

op 10 Jun 2014

Gezond eten vinden we als gezin belangrijk! Dit kookboek lijkt me fijn, omdat het zowel zonder suiker als zonder verkeerde E-nummers is. Dus ik zou het graag willen winnen!

Judith
Door

Judith

op 10 Jun 2014

Het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten moet in mijn boekenkast staan omdat ik na veel jaren vechten tegen overgewicht bijna 30 kg ben afgevallen en bijna mijn streefgewicht heb bereikt. Ik heb al veel geleerd over voeding maar ik wil graag nog (véél) meer leren over (natuurlijk) eten!

SytskeB
Door

SytskeB

op 10 Jun 2014

Ik zet het boek liever niet in mijn boekenkast, want ik zou dit boek juist heel graag meteen bij de hand willen hebben ;) Ik ben dol op echt eten en zou met dit boek weer inspiratie op willen doen om lekkere maaltijden te bereiden waar alleen échte ingrediënten aan te pas komen.

Marianne
Door

Marianne

op 10 Jun 2014

Hoi, ik zou heel graag het boek aan onze zoon en zijn vriendin schenken. Reden is dat ik hen wil laten mee- delen in wat 'gezonde voeding' en 'gezonde producten ' gebruiken inhoudt. (Tot nu toe is me dat helaas nog niet gelukt). Vandaar.

ina dikker
Door

ina dikker

op 10 Jun 2014

Wat zal dit welkom zijn met mijn intoleranties en gezoek wat wel en niet goed is!!! Hoe krijg ik voldoende goede stoffen binnen? Hartelijke groet Ina Dikker

Sonja
Door

Sonja

op 10 Jun 2014

Wat fijn dat er weer een boek van Anne Marie Reuzenaar verschenen is. Ik zou ook dit boek graag willen lezen en gebruiken. Haar recepten zijn altijd heerlijk en makkelijk te maken

Monique Van Dyck
Door

Monique Van Dyck

op 10 Jun 2014

Voor een gezond kookboek, maak ik plaats in mijn bibliotheek!

Marjolein
Door

Marjolein

op 10 Jun 2014

Ik gebruik haar boek Zonder suiker graag, haar recepten zijn niet moeilijk en erg lekker. Met het nieuwe boek kan ik fijn de keuken induiken om weer nieuwe gerechten te maken en ook nog eens heel gezond eten. Nomnom!

anny
Door

anny

op 11 Jun 2014

sinds de inspiratieweek zonder suiker en nu zonder tarwe, ik ben glutenvrij gaan eten en doe ze allebei nog steeds. Verder eet ik puur natuur, gebruik verse producten, maar zou hier toch nog meer tips en recepten voor willen hebben. daarom zou ik dit boek heel graag willen winnen en hoop dat ook mensen die niet ziek zijn, maar gewoon altijd goed proberen te eten om in de gezondheid en toekomst investeren, en daardoor niet ziek worden kans maken om dit boek te winnen. Dan krijgt het een mooi plekkie in mijn keuken, zodat ik er dagelijks van kan genieten!! Mvg Anny

Liesbeth
Door

Liesbeth

op 11 Jun 2014

Dit zou een geweldig boek zijn voor mijn buurvrouw. Ze heeft geen internet, dus kan zelf niets opzoeken, en ze worstelt al jaren met haar gewicht. Ze vindt, wat ik haar vertel, reuze interessant, maar ze mist een stukje "basis". En het is natuurlijk ook lastig om, na 55 jaar, ineens creatief aan de slag te gaan in de keuken met, voor haar, onbekende producten. Als ik iemand dit boek gun, is zij het!

Melanie Schneider
Door

Melanie Schneider

op 12 Jun 2014

Ik wil dit boek winnen omdat ik de strijd in mijn omgeving ben aangegaan. Sinds 1,5 jaar ben ik volledig omgekeerd qua voeding. Biologisch moet het zijn, vers en het liefst zelfgemaakt. Ik wil de mensen in mijn omgeving overhalen om over te gaan op gezonde voeding in plaats van koken met pakjes, voorverpakte koeken te eten en bespoten groenten te lang te koken. Dit lukt aardig, een aantal mensen is om en is direct afgevallen, voelt zich fitter en oogt gelukkig. Maaaaar.... je hebt natuurlijk altijd de betweters, de mensen die je uitlachen, de mensen die vasthouden aan hun rituelen. Juist deze mensen vormen mijn uitdaging. En kennis is macht! Kortom; hoe meer ik weet door middel van dit soort prachtige naslagwerken, hoe meer gewapend, hoe meer ik kan overhalen en overtuigen en hoe aannemelijker dat ik deze "strijd" win. Daarnaast geef ik veel informatie over voeding via mijn eigen Facebook en ik heb een workshop gegeven over gezonde voeding. De bedoeling is dat ,meerdere volgen. Deze informatie kan ik weer verwerken en dus doorgeven ! Ik zou het boek dus ergggg graag winnen!

Darlene van Splunter
Door

Darlene van Splunter

op 16 Jun 2014

Heb aan den lijve ondervonden wat ECHT eten voor een invloed heeft. (Gluten intollerant en melkeiwit) Moet dus meer energie steken in het ECHTE koken, soms geen inspiratie dan is zo'n boek een uitkomst!

Denice
Door

Denice

op 16 Jun 2014

Dit boek is een mooie aanvulling voor mijn boekenkast!

Nathalie de Rooij
Door

Nathalie de Rooij

op 05 Jul 2014

Het boek zou me goed kunnen helpen bij het in praktijk brengen van alle interessante dingen die ik op je website leer, en het zou me ook kunnen helpen bij mijn opleiding. Sinds een aantal weken volg ik met veel plezier de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur. Een extra bron van informatie is dus altijd welkom!

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine