Maak nu je eigen Pepernoten met dit eenvoudige recept!

Vanaf oktober stromen de winkels weer vol met snoepgoed voor Sinterklaas en Kerst. Je kunt er gewoon niet meer om heen en wat nog veel erger is… in alles zit suiker!

Omdat je tijdens de feestdagen natuurlijk ook wilt snoepen en genieten van al dit lekkers heb ik een geweldig oplossing. Zo hoef je deze leuke, gezellige momenten niet te missen en je ook niet druk te maken om extra kilo’s!

Suikervrije Feestdagen

Graag presenteert ik het Suikervrije Feestdagen receptenboek vol heerlijke en verantwoorde recepten met lekkernijen voor de Feestdagen. De recepten zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens allemaal suikervrij! Met suikervrij bedoelen wij zonder geraffineerde suiker. Voor de recepten worden wel andere zoetmakers gebruikt zoals kokosbloesemsuiker, palmsuiker, honing, fruit en rijststroop.

Pepernoten in de winkel

  • Tarwebloem
  • Suiker
  • Plantaardige oliën (palm, raapzaad)
  • Glucosestroop
  • Specerijen (kaneel, kruidnagel, piment, korianderzaad, gember, nootmuskaat, foelie, kardemom)
  • Rijsmiddelen: E500, E503 en E450
  • Zout
  • Gebrande suikerstroop
  • Invertsuikerstroop

Zoveel verschillende soorten suiker en andere onnodige ongezonde ingrediënten. Je maakt ze gemakkelijk zelf zonder dat het effect heeft voor je gezondheid.

Kaneelpepernoten

Ingrediënten:

  • 225 gram speltmeel
  • 30 gram wijnsteenbakpoeder
  • 120 gram roomboter
  • 55 gram palmsuiker
  • 3 eetlepels honing
  • 2 theelepels appelazijn
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 ei

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 190 °C.
  • Klop de zachte boter in een kom tot een gladde room. Blijf roeren, voeg de suiker toe en blijf kloppen totdat het geheel licht en luchtig is. Klop er dan het ei, de appelazijn en de honing door.
  • Meng het speltmeel met de wijnsteenbakpoeder en de kaneel. Klop deze mix geleidelijk in de boterroom tot een glad en stijf deeg.
  • Neem een koffielepel deeg en maak hiervan een bolletje ter grootte van een walnoot. Plaats de bolletjes deeg op een beboterd bakblik en laat 5 cm tussen iedere deegbolletje. Plaats de bakplaat in de oven en laat het deeg 15 minuten bakken totdat de bodempjes licht goudbruin worden. Het is normaal dat de koekjes bovenaan openbarsten.
  • Laat de pepernoten enkele minuten afkoelen op de bakplaat en daarna op een rooster. Bewaar ze in een luchtdichte doos of zak.
  • En geniet van je kaneel pepernoten!

Wil je meer van deze suikervrije recepten? Bestel dan nu het Suikervrije Feestdagen Receptenboek!

Sinterklaas recepten zonder suiker

Wie zoet is krijgt lekkers, wie zonder suiker eet geniet ook! In deze klassieke Sinterklaas recepten hebben we de geraffineerde suiker en kunstmatige zoetstoffen achterwege gelaten. Zelfs Sinterklaas proeft het verschil niet!

  • Taai Taai
  • Mandarijn Kruidkoek
  • Kaneel Pepernoten
  • Chocolade Pepernoten
  • Speculaascake
  • Amandel Bananencake
  • Speculaastaart met Peer
  • Sinaasappeltaart met Chocolade
  • Gevulde Pepernoten
  • Speculaas Brokken

Bekijk nu de gratis preview!

Dit is hét receptenboek van december! Met wel 50 suikervrije recepten zit je natuurlijk gebakken met pakjesavond, Kerst en tijdens de jaarwisseling. Kijk hier voor de preview >>

Maak jij zelf pepernoten?