Menstrueren kan ook bewust + Menstruatie Cup Win Actie

Menstrueren is een natuurlijk onderdeel van vrouw-zijn. En of je het nou als plezierig of onplezierig ervaart, het gebruiken van hygiene producten brengt veel verspilling met zich mee: zowel voor de natuur als voor de portemonnee. Heb je er wel eens over nagedacht hoeveel dit is? Je zult versteld staan! Elke vrouw gebruikt namelijk zo’n 11.400 tampons en andere maandelijkse wegwerpproducten in haar leven. En dat is dan per vrouw wereldwijdAl dit afval komt in de natuur terecht. Wat kun jij hier tegen doen? De Eve Cup is de oplossing tegen deze verspilling!

Mijn ongesteldheid stopte

In 2010 stopte mijn lichaam met menstrueren. Ik had een enorme hormonale onbalans die zich langzaam had opgebouwd en plotseling tot uiting kwam. Ik had bijnier-uitputting, oestrogeen dominantie, depressieve neigingen, chronische vermoeidheid en acne op mijn borst en rug. Verschillende factoren hebben hier een rol in gespeeld, en tampon-gebruik was daar één van.

Gezondheid was hét kernwoord van mijn levensstijl. Ik was vegetariër, at geen suiker of gluten, en zelfs mijn shampoo en schoonmaakmiddelen waren gifvrij. En toch had ik tampons en maandverband over het hoofd gezien. Toen ik onderzoek deed naar de productie en inhoud van tampons schrok ik me rot. Het is een hele lijst aan chemische stoffen, bleekmiddelen en plastics. Iedere maand weer gebruiken wij een doosje of twee aan tampons of maandverband. En iedere maand weer werken wij dus ook een hele slok chemische soep naar binnen.

Een tampon en de vagina

De huid in en om de vagina is het meest gevoelige gebied van ons lichaam. Door de sensitiviteit van die huid worden deze stoffen direct in de bloedstroom geabsorbeerd. Daarbij is de structuur van de tampon een uitstekende plek voor bacteriën en schimmels om te groeien.

De chemische stoffen in tampons en maandverband worden met zeer ernstige aandoeningen in verband gebracht: baarmoederhalskanker, epileptische aanvallen, hormonale verstoringen en zelfs onvruchtbaarheid. Je leest er meer over in dit artikel van Kassa!

Waarom weten zo weinig vrouwen dit nog? Waarom staan er geen ingrediënten op de verpakking van deze producten? Hoe is het mogelijk dat fabrikanten dit zomaar op de markt mogen brengen? Gelukkig is er een oplossing die niet alleen 100% veilig is voor je lijf, maar waarmee je ook geld en een berg afval bespaard.

Alternatief voor tampons en maandverband

De menstruatie cup is een uitvinding uit de jaren ’30. Helaas was dit een veel te preutse tijd om deze een succes te laten worden. Vrouwen werden des tijds niet geacht zichzelf daar beneden aan te raken. Gelukkig weten we ondertussen wel beter. Steeds meer vrouwen wereldwijd maken de bewuste keuzen om deze ecologische cup te gebruiken.

In 2011 ben ik mijn eigen productie gestart: de Eve Cup. Voor mij was het duidelijk: vrouwen moeten weten wat hun opties zijn en deze keuze tegen een lage prijs kunnen maken. Ik woon voornamelijk in India. Gezien hier het afval overal in de natuur gedumpt wordt, werd mijn missie versterkt. In Nederland zie je het afval misschien niet, maar dit probleem is hier net zo groot. Een vrouw gebruikt gemiddeld 11.000 tampons in haar leven, dus reken maar uit wat dat voor het wereldwijde vrouwelijke collectief betekend.

De Eve Cup is gemaakt van medische kwaliteit siliconen en is dus hypoallergeen en ontzettend duurzaam – je zult dezelfde cup voor zeker 10 jaar kunnen gebruiken. Voor uitgebreide informatie van hoe je de cup gebruikt (inclusief foto’s en instructie video) raad ik je aan op deze link te klikken. Het principe is heel simpel: je vouwt de cup dubbel, brengt hem in en leegt hem zo’n 2 a 3 keer op een dag. Als je een lichte menstruatie hebt hoeft dit zelfs minder. Vanwege het veilige materiaal is het absoluut veilig om de Eve Cup 12 uur lang in te houden. Het verstoort je pH waarde niet en laat je lijf het natuurlijke process aangaan zonder interference.

 

EveCup – Beter voor jou, De natuur en Niet duur!

Naast het feit dat de Eve Cup veiliger en comfortabeler is voor jou als vrouw, is deze ook nog eens zo duurzaam dat je tien jaar lang dezelfde kunt blijven gebruiken. Dat bespaart een hoop geld, want voor €25 inclusief verzendkosten heb je deze al in huis. Je koopt er eentje via de Femfulness Shop.

Ben of word jij ook bewust van het overtollige menstruatie afval?

 

Winnaars zijn bekend gemaakt en die hebben een e-mail ontvangen!